Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

soryton Creative Commons License 2017.09.18 0 0 1597
Előzmény: lakóbuszfan (1596)
lakóbuszfan Creative Commons License 2017.09.18 0 0 1596

sziasztok,

a segítségeteket kérném:

létezik egyáltalán Citröen Berlingo jobb oldali visszapillantó tükörből sima normális nem nagyítós változat? eddig se boltban se bontóban nem találtam :(. Számomra rentettő rossz a jobb oldali nagyítós tükör, akkora holtteret csinál hogy egy kamion meg tud bújni benne és félek hogy egyszer baj lesz ebből. Vettem kiegészítő tükröt átmenetileg (hivatalosan nem lehet egyébként ilyet rendőr szólt már érte), ami némileg segít, de jó lenne egy normális tükör.

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.15 0 0 1595

koszonom szepen.szerintem ez lesz az

Előzmény: soryton (1594)
soryton Creative Commons License 2017.09.15 0 0 1594

...ha nem tévedek nagyot az ún. kettős relé kapcsolja a szivattyút... ami az akksi mögött és a fékszerv dob  mellett található...

Előzmény: Törölt nick (1592)
FeZ_ Creative Commons License 2017.09.15 0 0 1593

Ezt inkább alvázszám alapján lehetne megmondani.

Van BSI a gépedben ?

Előzmény: Törölt nick (1592)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.15 0 0 1592

udv,citroen berlingo 2002es 1.6os 80kw az autom.Kerdesem az lenne h merre talalom az uzemanyag szivattyu relét? Valaki tudja esetleg.koszi

FeZ_ Creative Commons License 2017.09.07 0 0 1591

Két utad van:

1. találgatás, valószínűleg sok pénzért, mert Murphy nem alszik és a lehetséges legutolsó dolog lesz az oka, amit kicserélsz. :-P

2. diag és meg kell nézni mi okozza a hibajelenséget. (mondjuk még ezzel is bele lehet futni szép sz..ba, mesélhetnék, pont most csináltunk egy kintről hozott autót, amit feltehetően a kereskedő jól "megokosított" eladás előtt, de még mindig több az esély, mint a találgatással.

Előzmény: enoxx79 (1590)
enoxx79 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 1590

Sziasztok!

Tudom, hogy egy kicsit idegen, de csak kicsit...

Szeretmém a segítségeteket kérni az alábbi hibajelenség felderítésésben és megszüntetésében.

Peugeot Partner 2.0 Hdi, 300.000 Km

- időnként, semmihez nem köthetően, elerőtlenedik a motor

- fordulatszám nem megy 2800 fülé

- diaglámpa nem világít

Aztán, ahogy jött, úgy el is múlik a gond, de nagyon zavaró, szeretném megoldani, ha lehet.

Előre is köszönöm!

[fidelio] vbali Creative Commons License 2017.09.07 0 0 1589

Sziasztok,

elégedett Berlingó (1.4 2006) tulajként kacérkodom a gondolattal, hogy újabbra cserélem. Anyagilag most megengedhetek magamnak gazdagabb felszereltséget, ezért üvegtetős úgy 1,8-2,5 millióért hirdetett használt példányokat nézegetek.

Csak a motor tekintetében vagyok bizonytalan, milyet érdemes és milyet nem?

A 75 lóerőseket kizárom, (kicsit már unom, hogy az érdi emelkedőn letolnak a külsőben a kamionok... (-: ), de ha jól tévedek a gazdagabb felszereltségüekben 90+-os motorok vannak.

Használat szempontjából megfelelne a benzines, de abból viszonylag kevés van és a fogyasztás is jelentősebb. Ahogy néztem árban mindegy hogy benzin vagy dízel.

Érdekelne, hogy VTI motortost szabad-e venni? Itt azt mondják hogy nem annyira: http://www.origo.hu/auto/20141029-a-legrosszabb-automotorok.html Esetleg ez évjárat függő, vagy?

Ahogy nézem a dízelek közt is sokféle van. Úgy is hirdetnek egyes példányokat, hogy részecskeszűrő és kettős tömegű nélküli kivitel? Az gyárilag így van? Melyik az? Érdemes ezzel foglalkozni?

Az is érdekelne, hogy mikor esedékes ezeknél az első nagyszervíz (vezérlés) és mikor kell a dízeles dolgokat cserélni?

Hátsóhíd para van az újabb Berlingóknál is? Ha igen hány kilométernél?

Más egyéb berlingo specialitás, amit érdemes figyelni?

Az mindegy ugye, hogy Berlingo vagy Peugeot Partner?

Kösz:
Balázs

Arnoldka86 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 1588

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy másnak előfordult e már ilyen (2000 évjáratnál 1.9D motorral) nem minden beindításnál úgy beindul a motor mintha kiakarna ugrani a helyéről... Mind3 motortató bak cserélve lett első próbaként. De a hiba még mindig megvan :( Pár hónapja az adagolóval volt egy kis szervizelgetés, leszerelés-felrakás.  Létezne h akkor a vezérlésnél vagy adagolónál valamit nem jól lett beállítva, összerakva? 

Hangosan majdhogynem kiszakadva a helyéről indul be, kb felrobbanna. Ha valaki tudna valamit ez ügybe segíteni azt megköszönném!

Memphis90 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 1587

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Citroen Berlingo 2.0hdi üzemanyag tankban lévő szivattyún milyen méretű csövek vannak a két hajlékony cső érdekel. Azt szeretném cserélni lehet azt cserèlni? Köszönöm a segítséget!

Matyiriga Creative Commons License 2017.08.29 0 0 1586

Rendben, majd írok ha megtudtam az alvázszámot. Nem az enyém az autó, így nem tudom azonnal megmondani.

Előzmény: FeZ_ (1584)
Gábor Tornyosi Creative Commons License 2017.08.28 0 0 1585

Sziasztok!

Van a páromnak egy 2008-as 1,4 benzines Berlingo Multispace autója, ami nem indul. A gyújtást, ha ráadom, nem indul el az AC pumpa egy pillanatra sem. Az önindító szépen forog, akksi jó.

Az lenne a kérdésem, hogy hol találom ebben az autóban az üzemanyag szivattyút, mert az ülés alatt nincs szerelőnyílás?

Lehet, hogy le kell venni a tankot ahhoz, hogy hozzáférjek?

Köszönöm, ha valaki segít és válaszol.

FeZ_ Creative Commons License 2017.08.26 0 0 1584

Ha megadod az autó alvázszámának utolsó 8 karakterét, akkor megmondom. (jöhet emilben is, ha nem írnád ide ki)

Előzmény: Matyiriga (1583)
Matyiriga Creative Commons License 2017.08.26 0 0 1583

Üdvözlet!

Kérdésem az lenne, hogy egy 2003-mas 2.0 Hdi Berlingohoz létezik új, nem bontott légzsák? És kb. milyen áron?

Másik eshetőségként bontott légzsákot megéri beszerelni?

Köszönöm a válaszokat!

hátnemistudom.. Creative Commons License 2017.08.17 0 0 1582

Köszönöm szépen a tippet!

ez lenne az?:

Előzmény: Marosi Sándor (1580)
Marosi Sándor Creative Commons License 2017.08.10 0 0 1581

Bocsika! Tévedtem. Az a légzsák jelzésre igaz.

Előzmény: Marosi Sándor (1580)
Marosi Sándor Creative Commons License 2017.08.10 0 0 1580

A jobb és baloldali ülések alatt rángasd meg a csatlakozókat. Tipikus kontakthiba.

Előzmény: hátnemistudom.. (1558)
Marosi Sándor Creative Commons License 2017.08.10 0 0 1579

A pirosnál már régen túl meleg. Valószínűleg forr is. Thermosztát ragad, vagy koszos a hűtő. Normál esetben a közép tájon kell lennie a mutatónak. Ha 100- nál nem hűt eléggé, akkor valószínűleg koszos, esetleg bogaras a hűtő eleje. Nézz bele a ventillátoroknál!

Előzmény: Dömes (1573)
Marosi Sándor Creative Commons License 2017.08.10 0 0 1578

Bajonet táras, tehát visszafelé kell 1/4 fordulat, úgy jön ki. Ha néha világít a piros visszajelző, pedig elég a víz, akkor régebben olaj került a hűtővízbe, és koszos az érzékelő. Egyébként gumi tömítése van.

Előzmény: Vadkeleti (1014)
mbw169 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 1577

Koszonom a reszletes korrekt valaszt. Markat es tipust szerettem volna megtudni de igy mar teljesen tiszta. NGK  valaki mas is javasolta csak melyik tipusa megy az 1,6 benzinesbe de igy mar akkor tudom. Koszi! 

Előzmény: TGV duplex (1576)
TGV duplex Creative Commons License 2017.08.07 0 0 1576

Az eredeti gyertya a francia EYQUEM RFN58HZ volt, három éve ugyanilyennel pótoltam (1200 Ft/db). Nem vált be, egy szerelő azt mondta, hogy csak NGK gyertyát szabad venni.

A vadonatúj EYQUEM gyertyákat kicseréltem NGK LFR6B  más néven NGK6677 (1520 Ft/db) gyertyákra, azóta tökéletes.

Előzmény: mbw169 (1574)
FeZ_ Creative Commons License 2017.08.03 0 0 1575

Mi most Denso-t használunk, de csak azért, mert talán azt még nem hamisítják és még Japán. (kop-kop eddig ezzel nem volt baj még)

A többiről a hamisítás mentesség nem mondható el, jópár gyártmánnyal szívtunk már emiatt. (bármilyen nagy nevű cégnél is vettük)

Természetesen nem mindegyik hamisítvány, csak nem szeretem ezt a saját bőrömön (pénztárcámon) kideríteni. :-P

Előzmény: mbw169 (1574)
mbw169 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 1574

Gyujtogyertyabol te mit ajanlasz hozza amugy?  2005os 1,6 16v  109Le. .

Nem tudnam megmondani mikor de mar joregen volt cserelve. .40 ezrenkent ha jol tudom illik cserelni. 

Koszi a valaszt! 

Előzmény: FeZ_ (1572)
Dömes Creative Commons License 2017.07.31 0 0 1573

Sziasztok tud valaki segíteni?

Berlingo 2000 es évjárat 1.4 benzines

A hűtővizet kinyomja folyamatosan a tartály

túlfolyó csöve.

100 környékén a piros vonal alatt áll a mutató.de még 

Soha nem forrt fel a víz.

Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni.

FeZ_ Creative Commons License 2017.07.28 0 0 1572

"Akkor erdemes gondolom komplett kuplungszerkezetet cserelni"

Amennyiben tényleg a kinyomócsapágy szól, akkor igen.

"Munkaban csereje mennyi ido kb, illetve milyen alkatresz erdemes bekerakni? "

Egy napba belefér, ha nincs valami szívás. (nem jó az alkatrész, stb.)

Kapásból azt mondanám, hogy Valeo, de már az sem ilyen egyértelmű, mert van típus, amihez normálisat ad, de van, amihez az origin vagy mittomén milyen jelű cucc van, az meg kóreai Valeo.

:-(

Sajnos a baj az, hogy a többi sem jobb igazán.

Mi mostanában kipróbáltuk több gépben a National (angol) márkát és meglepően jók a tapasztalatok vele.

Sajnos van egy-két olyan típus, amihez az ő kuplungjuk sem túl jó, de ezt már ránézésre tudjuk és akkor mást teszünk bele. 

Előzmény: mbw169 (1571)
mbw169 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 1571

Koszonom valaszod! 

Akkor erdemes gondolom komplett kuplungszerkezetet cserelni  " hamarosan " ?!

Munkaban csereje mennyi ido kb, illetve milyen alkatresz erdemes bekerakni? 

Gondolom gyartok kozott is van jo es jobb tipus. .

Akos 

Előzmény: FeZ_ (1570)
FeZ_ Creative Commons License 2017.07.28 0 0 1570

Benyomott kuplungnál a nyelestengely megáll, tehát az nem adhat hangot.

A kinyomócsapágy viszont pörög, kb. az marad a listán.

(nagyon extrém hibák még képbe jöhetnének, pl. hogy kicsit lóg a támcsapágy, emiatt kuplungozásnál elmozdul a főtengely oldalra és beleér valami, valamibe, de ez azért elég ritka eset.)

Előzmény: mbw169 (1569)
mbw169 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 1569

Sziasztok, 

Berlingo 1.6 16V  2005os  117eKm 

Plane mikor mar bemelegedett a motor kinyomom a kuplungot futyul plane az auto mellett allva vagy lehuzott ablaknal hallhato. ..felengedem a pedalt elhallgat. .

Kinyomocsapagy, nyelestengely vagy mi lehetseges?  Km igaz nem sok szerintem de a kuplung korul tuti minden a gyari meg mert 5 eves kora ota nalam az auto. 

Valtoban volt olajcsere kb 2 eve. .

Ki mit tanacsol illetve javitasa kb mennyibe kerulhet? 

Koszonom a segitseget! 

EDEM85 Creative Commons License 2017.07.26 0 0 1568

Szép  estét adott egy 1.6 hdi citroen berlingo.  Menet közben kapkod sebesség független néha motorhiba majd stop és leáll. olyan mintha valaki elszipolyozná tőle a gázolajat és megtorpan na ez elézés közben nem vidám valaki valami ötlet egr szelep ok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!