Várjuk azokat a topictársakat, akik ilyen motorral rendelkeznek, valamint olyanokat, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy vásárolnak maguknak egy ilyen remek gépet.
A motorod állapotát elnézve egyáltalán nem irreális a kért ár, hiszen az új árnak alig egynegyede, így ha még 40 ezer km-t elmegy nagyobb ráköltés nélkül, akkor megéri az árát még úgy is, ha utána azonnal bontóba kerül (természetesen nem fog). Amennyiben nem adják a kilincset egymásnak az érdeklődők, az szerintem valóban lélektani okból van: ha a vevő néhány év használat után megpróbálná továbbadni mondjuk 150.000 km-rel, képzeld el milyen nehéz helyzetbe kerül a piac sajátosságai miatt. És itt ne csak a magyar piacra gondoljunk, ma a mobile.de-n hirdetett 273 FJR-ből egyetlenegynél vallanak be 150e-nél magasabb futást.
Persze, vannak kivételek, de a nagy átlag nem ez. Volt a 17. kerületben egy "Motorváros" nevű cég, használt motorokkal a szalonban. Egyszer egy gumicsere miatt (szombaton is nyitva voltak és akut volt) elmentem hozzájuk. Végignéztem a kínálatot. A 10 évnél fiatalabb motoroknak mind 4 számjegyű volt a futott kilómétere! Pedig nagyon leharcoltnak tűntek. Aztán 1-2 év alatt meg is szűnt az a hazugsággyár.
Ne érdemes vitázni, van olyan még egy aki nem igen használja a motorját, de sajnálom eladni mert ilyen motort még egyet nem lesz lehetőségem venni., és nagyon szeretek vele túrázni csak időm nincs.
Azt hittem ha megveszem a családi házat akkor sokkal többet fogok menni vele.
2007-ben 4950km volt benne, első években 10-15 ezreket mentem majd kezdett csökkenni, már csak 5 ezreket, és az utóbbi két vagy három évben alig mentem 2500-2500km-t 1-1 alkalommal, Ausztriába mentünk ki, hosszú hétvégén nyomtuk.
2004-es 10. havi vezetett szervizkönyvvel, szerviz számlákkal dossziéval kaptam meg a gépet 2007 decemberében, jelenleg 61e km van benne. Ez alig több mint évi 4e km. Jövő hónapban olajat kicserélem, a szokás hatalma meg az egy éves szerviz alkalmával.
Hát ennyi a gépem története, nem lehetetlen keveset motorozni itt az én példám is.
Attól, hogy te dísznek veszed a járműveket más azért még használja. Az FJR meg pont nem arra való, hogy a sarki LIDL miatt kitolja az ember a garázsból. Inkább ne hidd el, amit írnak a megtett kilóméterről.
A 400-as robogómat alig használom (idén is csak pl. 1x mentem vele) mégis 19e km ment bele egy év alatt. Az FJR-emben meg 208e van. Pedig sem időm, sem pénzem nincs menni vele. De majd jól visszatekerem 42ezerre és eladom neked :-)
Nem ma kezdtem, elhiheted. Képzeld, az autómban is csak 118 ezer van, pedig már 13 éves. Gondolom ez is fizikai képtelenség. De még mielőtt azt hiszed, hogy okosabb vagy, újkora óta a családban van, úgyhogy tényleg ennyi. A párom összesen 400km-t ment a motorjával 1 év alatt, 1800 km-rel adtam el másfél évesen (többi én voltam). Van még kedved okoskodni?
Biztos vannak motorok, amiknek nem valós a km állás, de azért nem mindenki megy világkerülő túrákra minden évben. Az enyém 10 éves, és nemrég lépte át az 50 ezret. Amikor megvettem, már legalább 5 éve állt. 10 éves alig futott gumi volt rajta, szóval előtte se mehetett sokat. Minden olyan rajta, mint az új. Volt egy előző motorom (YZF600R), azt 10 évesen vettem 25 ezerrel. Patika állapotban volt, a tulaj azt mondta, hogy ő 3 évesen vette 1500 km-rel, közvetlen az első szerviz után.
Vannak, akik csak simán megveszik a motort, de nem akarnak/nem tudnak sokat menni.
Nagyon szeretném megérteni a vásárlók lélektanát. Félek, hogy ez soha nem fog megtörténni, de hátha jelen esetben te tudsz kicsit segíteni a homály eloszlatásában.
Az általad kérdezett vas egy RP04-es legelső szériás masina. 90eFt-al drágábban az enyémet hirdetem, ami újabb szériás és ABS-el is felszerelt. Az én buta kis buksimból kinézve nem kérdéses, hogy melyik lenne a jobbik választás. Nem akarom rád melegíteni mindenképpen az én motoromat, csak tényleg szeretném megérteni az érdeklődőket, mi alapján nézelődnek.
Esetleg még mindig ott tartunk, hogy a valós km állás az órában elrettent mindenkit? Szeretnénk hinni a mesében, hogy egy 16 éves, hosszú távú túrákra tervezett motor átlagban évente 2600km-t ment összesen eddig? Nem kétlem, biztosan vannak ilyen motorok is, de sztem statisztikailag kimutathatatlan százalékban. Mindenesetre én kívánom neked, hogy rálelj az általad áhított valósan alig használt gépre!
Végül, hogy a konkrét kérdésedre is válaszoljak, sajnos a kéket nem ismerem
Hétvégén tök jó idő volt Budapesten.. volt valaki motorozni? Én voltam szombaton is és vasárnap is, bár inkább estefelé jutottam csak ki. Szombaton még kellemes 4 fok volt, ami a markolatfűtéssel és szélvédővel jó volt, de vasárnap olyat láttam a kijelzőn, amit eddig még sose: -1 fok. Na ehhez már kezdett kevés lenni a markolatfűtés. :)
És örömmel tapasztaltam, hogy legalábbis az én 2008-asomnak, teljesen hülyebiztos a gázreakciója. Még ebben a hidegben csak egyszer kezdett kapirgálni a hátulja gyorsításkor, akkor is egyesben. Tök jól adagolható, gyakorlatilag 50%-os állásig alig történik valami.
Köszönöm! Ez tényleg így van, ahogy írtad! Azt gondoltam, hogy jó lenne egy kalap alatt elintézni az eladást és a vételt is. De ha nagyon vacakul akarják beszámolni inkább árulni fogom, Ha gyorsan elmenne a kilenc kilót sem bánnám. Bár az már nagyon az alsó határ!
Mivel motorvásárlás előtt vagyok, hónapok óta figyelem a piacot. Ha egy motort jó fényképekkel, jó leírással feltesznek valahol fél úton a kereskedős beszámolós ár, és a kereskedők által kínált motorok ára között, az elég hamar el is megy. A gond az, hogy sok magán hirdető is feltolja az árat a kereskedők mesterségesen megemelt ára környékére, és csodálkozik, hogy hónapok óta hirdetett motorjára még csak meg se csörren a telefon.
Ami jó motor, jó áron felkerült pl. a hahura az utóbbi időben, az nem volt fent többet, mint 2 hét. Mindnek meglett a gazdája.
Nagyon fontos, hogy ne sajnáljunk szánni időt, energiát, és esetleg egy kis pénzt jó fényképekre. Nagyon el tudja adni a motort pár jól elkészített kép. Itt nem a hibákat eltakaró "jó" képekre gondolok, hanem ami tényleg torzítás nélkül, jó fénybeállítással, jó szögből, jó felbontással, jó fókusszal mutatja a szép tisztára suvickolt portékát.
A kereskedelem így működik. Piaci áron kereskedő nem fog motort beszámolni, hiszen ő is piaci áron fogja eladni, és nyilván keresni is akar rajta, különben minek venné meg. Csak akkor éri meg beszámíttatni motort, ha 1) nincs időd/kedved a vevőkkel foglalkozni 2) nagyobb kedvezményt kapsz az újból, mint amennyit buksz a beszámítással (új motornál listaárból szoktak adni kedvezményt, ha beszámíttatod a régit).
Szia! Nekem egy 2007 burgman 650 exe-m van azt szeretném le cserélni. Én hoztam ki a szalonból vigyáztam rá, egy két karctól el tekintve tökéletes állapotú. Nagyon olcsón biztos nem fogom oda adni! Ha nem kéne eladnom előbb már rá mozdultam volna a szép vasadra én is!
Én is tőlük (Yamaha top) szerettem volna megvenni az újabb motoromat. A jelenlegit, amit itt is belinkeltem kicsit lentebb, elfogadhatatlanul nyomott áron szerették volna csak beszámítani. Nekem az is fura volt, hogy nagyon nehezen akartak egyáltalán visszajelezni. Kb 3 hete szombaton jártam bent. Persze nem tetszett a felkínált összeg, azt ígérték, hogy a tulajt megkérdezik mit szól az én ajánlatomhoz. Csak kövi hét csütörtökön jött válasz emilben, amiben jelezték, hogy nem tetszett az én áram. Kínáltam egy újabb árat, arra már semmiféle válasz nem érkezett azóta sem.
Nem tudom persze milyen gépet akarsz velük beszámíttatni és főleg mennyiért, de arra készülj, hogy durván alacsony árat fognak érte mondani. Bár ne legyen igazam, és te járj nagyobb szerencsével.
Ezt a kéket, amit kérdeztél éppen akkor hozhatták, amikor én náluk jártam pár hete. Ez is beszámított motor sztem. Teljesen átlagos állapotú gép, akkor mondjuk még nem volt kisuvickolva, amikor én láttam. Nem hiszem, hogy bármelyik FJR-el nagyon mellé tudnál egyébként fogni
Nem is vagyunk nagyon messze egymástól :-) az árral. Ha gondolod keress meg a hirdetésben levő tel számon, elképzelhető, hogy meg tudnánk egyezni, ha neked van még egy kis pénz tarcsiban. Az én gépemnél nem kell félretenned első szervízre, átnézésre meg ilyesmire. Így kalkulálhatsz
Rá kellett jönnöm, hogy sajnos semmivel nem vagyok különb az emberek nagy részénél, akit megszédít a fogyasztói társadalom. Nagy tiszteletem a kollégáknak, akik már 200ekm-nél járnak a gépükkel, amit maguk tettek bele. Az enyémet 2 éve vettem, megtettünk kb 25ekm-t, de most beleszerettem az egyel újabb generációs masinába. Ezért úgy gondoltam itt is feldobom, hátha valaki idetéved vásárlási szándékkal. Kis adalék, hogy mennyire nem vagyok komplett, most a hétvégén szereltem be markolatfűtést... Sok egyéb infó a hirdetésben, videóstul mindenestül