Több autópálya? Amikor én pár éve voltam, egyetlen 50-60 km-es autópálya volt az egész országban, azt mondod azóta minimum egy nagyságrenddel nőtt az autópályák hossza?
Üzemanyag viszont volt mindenhol, kb. 200 km-re a legközelebbi betonúttól lévő kis faluban is tudtunk tankolni, igaz 1 literes műanyag palackokból töltögettek a kocsi tankjába párat, amivel eljutottunk a legközelebbi benzinkútig.
Más: ahogy olvasgattam az áram nem mindenhol egész napos.Internettel mi a helyzet? Olvastam,hogy van néhol igen lassu kapcsolat,létezhet-e némely szálláson wifi vagy ne is álmodjunk róla?
Motorbérlés...? Passz, leginkább vizen vagy levegőben közlekedtünk...volt ahol akkor készült az első aszfaltút, volt ahol még az sem...ami pár földi transzferünk volt ott is "járt" sofőr a járműhöz. Igaz, mi csak Palawan és Busuanga körzetében mozogtunk, a túristák által jobban felkapott, jobb infrastruktúrájú helyeken biztosan elképzelhető...
A sör árára már nem emlékszem inkább mást ittunk, de filléres tétel volt, alapjában véve nagyon olcsó volt az alkohol, pl. literes Thanduay rum 113P, üzletben... Ezek pedig az ElNido Artcafe árai:
Alkudozni szerintem biztosan lehetett volna, de alapban is nagyon jó (értsd. alacsony) árak voltak...
Végigolvastam.Eszméletlen jó képeket láttam!Tuti,hogy ide el kell menni!Januárban vagy februárban aktualizálódhat remélem. Még majd egyszer végig kell olvasnom térképpel a kezemben is,mert anélkül nem annyira fogtam,hol járunk..:) Egy dologra nem emlékszem,irtatok koktélokról,rumról,de sörröl nem nagyon.Remélem van..? Azt hiszem elkezdem a repjegyvadászatot.
Busuanga repterén ott áll a jepneey amikor kiszállsz és megy coronba. felesleges a transzferre a buszjegynél többet áldozni. ráadásul itt ülhetsz a tetőn is :-) Coron nem egy nagyváros, azaz kb egyből átlátható. Itt strand nincs mivel, h cölöpökre épült és benyúlik a vízre. Coronból viszont van túra nem drágán mindenféle szép helyre / fehér homokos strandra stb. Viszont szerezz be egy olyan sznoriszemüveget, amin nem folyik be a víz. Vétek lenne anélkül hazajönnöd, hogy nem néztél be a víz alá. Én 2006-ban a Krystal Lodge-ban szállta m meg. Nagyon hangulatos és szerintem az egyik legolcsóbb alternatíva. Akkor itt ugyan kaját nem csináltak, de Coronban vannak éttermek. Sőt, van egy francia étterem, amit egy ottragadt antropológus nyitott. Minden nap friss bagett.
Lehet hogy rosszul fogalmaztam,nem feltétlen búvártúrát szerveznek,hanem elvisznek a környező látványosságokhoz,de ha akarod kivisznek valamelyik szigetre egy "elhagyatott" gyönyörű partszakaszra ahol kedvedre strandolhatsz,akár egész nap. A folyton becsurgó víz okai pedig lehetnek pl. a rossz méretű szemüveg,vagy mondjuk a borosta. A sznorit tényleg nem érdemes kihagyni! Ha szép strandos szállás kell, akkor sajna 100 dodonál kezdődik,,,,ez van :-(
Hát, még sosem búvárkodtam. Még a snorkelezéssel is gondjaim vannak. Folyton becsurog a víz:) Amúgy a hely elfogadható, ha van a közelben elérhető távolságra nem napernyős strand meg estére halat kínáló étterem. Köszönöm.
Szal ha drága a sangatos bungi, nyugodt szívvel tudnám ajánlani neked a www.seadiveresort.com ot. Első ránézésre kicsit bizarnak tűnhet a hely,nem egy sangat island,de hidd el kényelmes,tiszta,k..va jó a kaja(ami ritka),és nem utolsó sorban olcsó(kb.1000Php/éj),ja és ott van a kikötőben, ami coron központja. Ide 45 perc a transzfer a Busuangai reptértől.Lent a búvárközpontjukban csinálnak neked komplett egész napos túrát a legszebb helyekre.Ha minden igaz talán még a reptér transzfer is benne van az árban,de ebben már nem vagyok biztos.
...ha este/éjjel még nem késő (és kell) beszkennelem a Jens Peters könyv néhány oldalát...most mennem kell (ha nem kell légyszi írj, nem strapálom magam)
Sangat Island: mi ott laktunk, ez egy kis magán-sziget motorcsónakkal pár percre Coron kikötőjétől, anno tettem fel képeket is, leírást is. Bár biztosan nem a legolcsóbb hely a környéken, de mindenben nagyon korrektek voltak. Biztosítanak transzfert, ellátást, fakultatívokat is. Ha csak ezen a kis szigeten maradsz az is érdekes pár napig: szabadon kajakozhatsz, van egy privát melegvizes forrásuk a mangrove-erdő mögött, az a part is szép, ahol a bungik állnak, van saját korall-kertjük, stb...Ha kívánhatnék, talán egy ilyen szigetet szeretnék...Van honlapjuk, googlizd meg...
Jójó, látom:) Ez a Coron sziget lényegében össze van nőve Busuangával. Jó lesz ez. Ámde monszun van. Na sebaj, néha csak eláll. Szóval akár ezen a Busuangán, akár Coronon van valami tapasztalat? Itt van a Barracuda tó, ha jól látom. Azt mindenképp megnézném. Szállás, egyebek? Köszönöm.
NEM, NEM ÉRTED!!! Éppen az a csavar, hogy Coron városa Busuanga szigetén van és nem Coron szigetén! Ja és nem azonos Corong Coronggal sem(ami megint nem Coron szigetén van),hanem Palawanon, El Nidotól kicsit délre... Most végül is El Nido lenne az uticél vagy pedig valahova a Calamian szigetcsoportra (Busuanga,Coron, stb. környékére) vágysz? Keress már légyszi egy térképet...
Ahha, értemmár. Köszönöm. Ez a Corong pedig akkor a Coron szigeten van. Ha igaz. Gép megy Busuangába és PPCbe. El Nido tetszene (igényeim lejjebb). Csak egyelőre nem nagyon vágom hogy jutok el oda. Lassan az lesz a lényeg, sőt már az, hogy reptértől leginkább megközelíthető legyen a hely.