Keresés

Részletes keresés

bakonyi gyerek Creative Commons License 2013.02.09 0 0 7054

Üdvözlök mindenkit. Új vagyok a fórumon, de régóta olvasom. A napokban jártam az Oázis kertészetben, ahol 5000 Ft-ért kínálnak mangót, a gödöllőiek pedig 10000 Ft-ért. Nem mertem megvenni, pedig az eladók szerint oltott és önporzós. Ha valakinek valamilyen információja vagy tapasztalata van, vagy van ilyen növénye, hálás lennék, ha megírná a tapasztalatait. UI.: az ára miatt nem mertem megvenni.

Kátya2 Creative Commons License 2013.02.08 0 0 7053

Sziasztok! Segítséget kérnék,kaptam Ibolyától tavaly magokat, 10 hónapra keltek,volt ami 12 hónapra,persze már más maghoz használtam a főldet és abban kelt ki . Van egy 50cm -es is  már belőle,a levelei orgona levelére hasonlítanak,csak nagyobbak! Nem tudok rájönni mi lehet. :-(

Tippek is jól jönnének. :-)

Kátya2 Creative Commons License 2013.02.08 0 0 7052

Köszönöm ! Egy pár napig nem leszek net közelben!

Előzmény: oleg14 (7043)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.08 0 0 7051

Ígértem maglistát

1 adag 300 ft

Ipomoea aquatica 10szem Hajnalka féle Thaiföldön a fiatal növényeket megpárolják megeszik

Mimosa pudica 15szem érintésre a levelei összecsukódnak. Melegigényes!

Mimóza pigra 15szem 2m magasra növő cserje érintésre a leveleit összecsukja, csak lassaban mint a pudica

Momordica charantia 4szem Keserű dinnye. éretlen terméseket rövid főzés után eszik. Az érett termés felnyílik és a magot piros édes húsos köpeny veszi körül. (Csak kevés mag van)

Passiflora foetida 5szem (kevés mag van) 3-4 cm-es fehéres virád 2 cm-es narancssárga termés

Passiflora edulis v flavicarpa 10szem (a név nem biztos) sárga, jókora barack méretű ehető termésű. Virágát nem láttam

Caryota mitis 4szem Halfarok pálma Remélem jó a név

Annona sqamosa 6szem Alacsony 6-8 m -esre nő 1,5-2 m magas már gyümölcsöt terem

Adenium obesum 10szem sivatagi rózsa

Adenium somalense 5szem sivatagi rózsa

Adenium socotranum 1szem sivatagi rózsa

1pálma mag 3szem semmi közelebbit nem tudok róla 1.5 cm hosszú ovális világos barna tojásszerű mag

2pálma mag 8szem a növény a Wodyetia bifurcata-ra hasonlít de biztosan nem a mag 1,2-1,5 cm hosszú

Solanum melongena 10szem padlizsán tojásfa termése fehér, éretten narancssárga Thaiföldön főzve és nyersen is eszik

hazai mag:

Poncirus trifoliata 6szem télálló citrom

saguaro@freemail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.07 0 0 7050

Sziasztik! Nem írtam még ide, általában az adeniumos lapra írogatok. Érdekelnek-e valakit thaiföldről érkezett magok? annona, pálmák mimóza pudica, és pigra passiflora stb

saguaro@freemail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.07 0 0 7049

Íme a chempedak magok, a kép minősége elég rossz, telefonnal készült, de a lényeg látszódik. 

Előzmény: Törölt nick (7048)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.07 0 0 7048
Az is lehet, hogy keverte esetleg a magokat. Mivel még egyik se hajt, így nem is idegeskedek rajta. Ha kihajt, a növényt egyszerübb beazonosítani. Csak már teljesen tanácstalan vagyok, nem szeretnek latin nevet használni, így sokszor csak az egyszerű nevét írják, arra meg bármit kiad a kereső... :)
Előzmény: gáborke (7047)
gáborke Creative Commons License 2013.02.07 0 0 7047

Hát ha a karambola rokona akkor esetleg Averrhoa bilimbi. Hasonló magja van mint a karambola, nálam sosem kellt, még friss gyümiből sem.

Vagy Biriba, de az annonaféle, Rollinia faj.

A csillagalma laposkás magvú.

Előzmény: Törölt nick (7046)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.07 0 0 7046
És a baraba fruit-ot ismered? Gugliban semmit nem találtam róla. Rákérdeztem, azt írta jamaica star fruit, de nem a carambola. Olyat találtam hogy star apple, ezt is hívják így, viszont a mag nem stimmel. A mag akkora mint egy kávé termés kb., a mag héja könnyen lejött maga a mag zöld volt, se csírát se semmit nem találtam rajta, ahol kihajthatna, azért elültettem.
Előzmény: gáborke (7045)
gáborke Creative Commons License 2013.02.06 0 0 7045

Mondtam hogy ha nyilik a mag az jó jel. Igen a legtöbb mag előszőr a gyöketét fejleszti ki, hogy tudjon kellő vizet felvenni, aztán jön a hajtás, akár hosszan eltolva utána.

Előzmény: Törölt nick (7044)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.06 0 0 7044
Úgy tűnik, csak én voltam türelmetlen. A chempedak magok szépen hajtanak. Múlt hét pénteken még csak ép, hogy meg voltak repedve, vasárnap már teljesen ketté nyílt mind a két mag és szépen hajtanak. Érdekes, a mag szerkezete majdnem olyan mint az avokádónak, csupán annyiban tér el, hogy nem középről hajt hanem teljesen lentről. Először a gyökér résznél reped meg, legyökerezik, majd utána reped tovább és hajt ki. A mag teljesen bezöldült, félig ki látszik a földből. Gondoltam leírom, nem sok infó van róla a neten. :)
oleg14 Creative Commons License 2013.02.04 0 0 7043

Hát vastagnak nem vastag, a fagy után alig akart észhez térni, de megnézem.

Előzmény: Kátya2 (7042)
Kátya2 Creative Commons License 2013.02.04 0 0 7042

Szerintem nem kell nagy ,csak  vastag legyen ,olyan 1 cm körüli, nagyon köszönöm ,de ráérsz  vele foglalkozni,egy -két hét múlva is!

Előzmény: oleg14 (7040)
oleg14 Creative Commons License 2013.02.04 0 0 7041

Jó nem? Igaz nálunk nem lenne elég 1 sor, esetleg több?

Elég olcsón meglehetne úszni.

Előzmény: cucurbia (7030)
oleg14 Creative Commons License 2013.02.04 0 0 7040

Mekkora ágat kell levágnom?

Hány rügynek kell rajta lenni?

Holnap, ha sikerül időben hazaérnem, kitakarom és megnézem mi van a takarás alatt, és írok .

(tavaly az 1 napos fagy eléggé megtépázta, de megnézem milyenek az ágai )

Rambután gyümike ?

(termő fácskát nem tud a tündér adni :)))

Előzmény: Kátya2 (7037)
oleg14 Creative Commons License 2013.02.04 0 0 7039

Licsi, próbálkozok én is, a két tollas gyerek szeretik, ezért veszem rendületlenül, persze a magot elültetem.

Valami olyat olvastam, hogy kell, a fejlődéséhez valami baktérium a mit mi nem tudunk megadni.

Most vettem a kisállat boltban kavicsot,(akváriumba valót).

A madár részlegen Panzi madárhomokot,  Orlux Mineral mix volt itthon (összetételét nem akarom beírni, kilehet keresni akit, érdekel) vettem még bonsai virágföldet és orchidea földet, ebből kevertem most a licsiknek földet, majd kiderül, hogy sikerült-e.

Volna 1 kérdésem, a mangosztán növényt mivel kell oltani, és hogyan?

Kátya2 Creative Commons License 2013.02.04 0 0 7038

Köszönöm ,de én úgy tudom már nem csíraképes, de a többiek majd megmondják! Megpróbálnám ha jó és köszönöm !

Előzmény: xdiat (7035)
Kátya2 Creative Commons License 2013.02.04 0 0 7037

Igen kérnék,mert az én másik kákim még annyira sem fagytürő, de jó helye van és így takarva nem fagy el! Azért kértem a Tipot mert az fagytürő (elvileg)Mégis kifagyott,de az alanyra megkell próbálnom oltani, hátha........:-)

Előzmény: oleg14 (7036)
oleg14 Creative Commons License 2013.02.04 0 0 7036

Szia Kata !

Sajna van 1 kis gond, Tipo fám van nekem is, sikerült megnéznem a rendelést.

Ennek ellenére kéred a vesszőt ?

Előzmény: Kátya2 (7034)
xdiat Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7035

Longán magot tudok adni, ha kell.

Még a füvészkertes rendezvényről van, nem tudom, csíraképes-e még. Ha érdekel, nyilvános az e-mail-em.

Előzmény: Kátya2 (7034)
Kátya2 Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7034

Szia !

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Azt írják februárba le kell vágni az oltóágat és hütőben kell tartani az oltásig! Nekem is van datolyaszilva fám ,de az nagyon fagyérzékeny ! L........ Szeretnék fagytűröbb ágat , ha a Tiéd az ,akkor megtennéd majd a hónap végén,levágnál egy ágat és elküldenéd? Majd valamit találunk cserébe nálam!

Longán magot még nem ültettem ,Licsit már igen,1-2 évet kibírt ,de télen tönkretettem, nem tudom miért nem marad meg nálam?

Kata

Előzmény: oleg14 (7028)
gáborke Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7033

Azt csak Te tudod hogy megéri e Neked, nyáron ha jól leárnyékolod akkor lehet benne termeszteni mindenfélét. Télen viszont legalább ennyi a fütésszámla ha használni akarod ekkor is, és még nincs is nagyon meleg bent.

Előzmény: Gy.Ibi (7031)
becko8 Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7032

Sziasztok!

Vajon lehet valahol kvarchomokot venni ültetőközegként? A lényeg a homokon lenne, aminek semleges v kissé savanyú a kémhatása, de nehéz nem meszes homokot találni....

Gy.Ibi Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7031

Erről jut eszembe,hogy lehet venni a Vaterán üvegházat 80-100ezerért,van valakinek?Érdemes venni?

Előzmény: oleg14 (7029)
cucurbia Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7030

hehe,de ha jol látom ez polycarbonát boritásu...persze csak ugy Tesco gazdaságos modon.

Előzmény: oleg14 (7029)
oleg14 Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7029

Üvegház:?

Előzmény: cucurbia (7026)
oleg14 Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7028

Szia Kátya !

Van datolyaszilvafám, sajnos nem tudom milyen, de ágat esetleg tudok küldeni tavasszal, hogy tudjad oltani.

Megnézem megvan-e a rendelésem hogy megírjam milyen fajta.

Vettem gyümit 1 magot sikerült kivadásznom, talán kihajt.

Oltás:http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9107936&aq_ext=1&aq_text=datolyaszilva%20olt%E1sa

Longan gyümi nem elég?

Előzmény: Kátya2 (7025)
gáborke Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7027

Fahéjfélékre reagálva, a cassia fahéj a 4 fokot is akadálymentesen vette:), annyira, hogy egész telén növekszik, nem lehet lelőni, hozott ismét a tetején egy 40 centis hajtást, és elérte a teletető polikabonátját, az alacsonabb részénél, ami 2 m. Tavasszal átültetem, de hogy fog ez nőni nyáron ha már most is így:))

cucurbia Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7026

Kivánságom több is van bár most csinján bánok vele,mert valami üvegházi probléma miatt a növények egy része pusztul vagy ha nem pusztul akkor senyved,de remélem a nyáron valahogy megoldom.

kilométeres listám lehetne,pl.szerecsendio(mindkét ivaru),mivel a csemetéim eddig mindig kimentek a magokbol pedig a friss sem kellt egy év alatt melegtalpon sem(igaz éppen a mult héten olvastam egy füszernövénytermesztési kisokosban,hogy a mag ,ha a leszedés után 5 nappal nincs elvetve,akkor a csiraképessége 3-4 %-ra csökken igy nem is csodálom.

Bors(termő),

Mucuna bennetti(ez egy trupusi futo,de mivel lágyszáru,eddig postán mindig csak megholtakat kaptam)

Szegfűszeg(mivel a magoncom kipusztult két év senyvedés után)

Kenyérfa(Artocarpus altilis),szintugy kiment a nagy  példányom, amit magot eddig kaptam az nem kellt,vagy dzsekfruit lett.((

Mangosztán(lehetőleg oltott),mivel a magonc csak 10-15 év mulva terem mig az oltott 4-5 év mulva már(oltottam sajna szintén kiment 3 éve)

Amherstia nobilis(egy DK-Ázsiai fa),sajna csak aranyárban lenne,tavaly meg amit kaptam malájbol már kiszáradva érkezett meg.

És talán egy méretes fél méternél nagyobb Asimira trilobát is elfogadnék,de 2-3 at mert magában nehezen terem(magok nem kellnek még hideghatásra sem, a vett,kaphato kis 20-30 centis palántálk meg eddig egyik telet sem élték tul)

Zamia pseudoparadica(ez egy fán élő cikászféle,magja aranyárban)

Johannesteismannia magnifica(eddig sosem kelltek ki a magok,ez egy ázsiai pálmaféle)

Na nem sorolom......és mi van a fahéjfélékkel,??????

Előzmény: oleg14 (7018)
Kátya2 Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7025

Nem többen és kívánság is van bőven! Pl. én termő Longánt szeretnék,ami megmaradna,aztán termő Acerolát (ez már volt ,de költözéskor a Mangóval együtt eladtam.) egyik kívánságomat Gáborka készíti! és még sorólhatnám.....:-)

Viszont van egy gondom: a Tipo kakifám elfagyott tavaly , alulról kihajtott, van egy 60 cm körüli ága (fácska) mikor ,hogyan kell beoltani?

Nincs annyi helyem ,hogy L. szilvát neveljek!

Köszi előre is a segítéget!

Kata

Előzmény: oleg14 (7018)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!