Keresés

Részletes keresés

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.02.10 0 0 1647
A beltéri ajtók nem AL-től valók!!
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1646)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.02.10 0 0 1646

Ma reggel a szokásos kapcsolószekrény ellenőrzésem alkalmával új dobozt fedeztem fel! Huh. Izgatottan kerestem a tulajdonos jelzését, de semmi. Viszont a kábelek alapján a UPC-re gyanakszom. Mégis? Talán már jövő héten lesz net?!

Az ajtómizzéria folytatódott. Ma kijött egy újabb brigád, aki leszídta és pancsernek titulálta azokat, akik leszidták és pancsernek titutálták az első bagázst. Körbenéztem, nem forgatnak-e. Nem, ez valóság. Persze, ők sem készültek ennyi munkára, ezért csak fotózás, meg a hibák jegyzőkönyvbe vétele volt. Vannak még apró és igazán mulatságos részletek, de ezt hagyjuk.

enibody Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1645

Szia! Asszisztensnőm nincs, de talán egyedül is boldogulok a dologgal :))))). A gondnok elérhetőségét köszönöm!

hamanokaito Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1644

Szia !

Azt nem tudom, hogy a hirdetéshez hogyan viszonyulnak, de a háziorvos tájékoztatója úgy került oda, hogy megadtam neki a gondnok elérhetőségét ( Kolb Tamás 30 683-2277 ) és az asszisztensnője lerendezte a dolgot a gondnokkal.

Szerintem Te is megpróbálkozhatsz ezzel a módszerrel. Persze csak, ha van asszisztensnőd ...  :-)))

Hamano

Előzmény: enibody (1643)
enibody Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1643
Sziasztok, ha hirdetést szeretnék elhelyezni a hirdetőtáblán (semmi extra, egy A/4-es lap fele), akkor az AFM-be be kell szólni, vagy hogy műxik ez a dolog? :)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1642
Hehe, vicces kedvedben vagy, mint mindig? :))))))
Előzmény: Carvi (1641)
Carvi Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1641

"De ezt látatlanban természetesen nem tudom eldönteni."

Talán egyeztethetnétek egy időpontot... :))))

Előzmény: Szürkeszamár (1637)
Sárgarigó Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1640
A lakásszétveréssel egyetértek. Ha már az ember beköltözött, berendezkedett, akkor nem szívesen vereti szét a lakást.
Előzmény: Szürkeszamár (1639)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1639

Nálam mindenütt nyikorog egy kicsit, a közepén és a sarkaiban is. Jobban szeretném, ha nem tenné - de nem olyan vészes vértékű, hogy emiatt szétkalapáljanak pár csemépét és a szélét alátámasztó YTONG-ot.

Előzmény: Sárgarigó (1638)
Sárgarigó Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1638
Hát igen, ezért akarjuk megnézetni a garisokkal, hogy mitől nyikorog.  Sajna azért gondolom, hogy nálunk nagyobb a baj, mert nem középen, hanem a sarkánál nyikorog, ahol  a lábak vannak:(
Előzmény: Szürkeszamár (1637)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1637
Sajnos bármilyen beavatkozás csempeszétveréssel jár. Szerintem ha nem mozdul ki a kádad, csupán a lemez görbülésétől nyikorog, én nem veretném szét. De ezt látatlanban természetesen nem tudom eldönteni.
Előzmény: Sárgarigó (1636)
Sárgarigó Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1636
Köszi Szürkeszamár! Nálunk igazából nem huppog, hanem az egyik sarkánál nyikorog. Félek, hogy nálunk az alátámasztással van gond. Azt hiszem felhívom a garisokat, hogy jöjjenek ki megnézni.
Előzmény: Szürkeszamár (1582)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1635
Az én odum kicsi - 36 nm, és melegvizet is csak saját magamra használok. Nap közben nem fűtök, a falak nagyon jól tartják a hőt anélkül is. Csak akkor állítottam 20 fokra nap közben, amikor nagyon hidegek voltak, nehogy penészedés legyen a vége. Egyébként 22.5 fokon tartom a lakást. Kb. 7500 Ft volt a számla, amit most kézhez kaptam.
Előzmény: zsoofika (1633)
hamanokaito Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1634
Nekem is kicsivel 4000 alatt alakult ( 36 m2 ). Fűtésnél mindegy, de a melegvíznél a létszám is számít.
Előzmény: zsoofika (1633)
zsoofika Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1633

És hány nm-re fűtesz?

Mert nekem az egyhavim 7000 ft. Az kicsit sok azok után, hogy mindenki négyezrekkel fenyeget:)))))

Előzmény: Szürkeszamár (1632)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1632

Bizony! Egy átlagos pesti panelben a havi fűtés kerül kétszer annyiba, mint ez a négyhavi számlám!

Előzmény: Véső (1630)
zsoofika Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1631

Jóreggelt mindenkinek!

Fűtésszámla már megérkezett én házam tájára is, de a csatornázási szerződés még mindig nem.

Van valaki rajtam kívül, aki még nem kapott?

Véső Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1630

Sziasztok!!

Megkaptam a fűtésszámlát. Olyan kicsi volt rajta az összeg, hogy nem akartam a szememnek hinni.

neadr Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1629

Kedves Lakótársak!

Mint piaci kamattal érintett, 2 napja folyamatosan kapcsolatban vagyok a földhivatallal és az AL-lel is. Valóban a 145x5.000 Ft igazgatási szolgáltatási díj megfizetését mulasztották el a R-es jelzálogtörléssel kapcsolatosan, de a Vésőház Kft. ügyvezetője, Illy Gusztáv ma megígérte nekem, hogy holnap az ügyvédjük a földhivatalban kezd és intézik a hiánypótlást (nem a R., hanem a Vésőház Kft. fizeti a díjat egyébként). Valóban be kell fizetni, ezt igazolni, de ezt csak ők, illetve a meghatalmazottjuk teheti meg, másnak nincs képviseleti jogosultsága.

Én jövő hét közepén beszélek az osztályvezető hölggyel (ebben maradtunk), akkor majd beírom, hogy áll az ügy.

Persze az nem baj, ha mások is piszkálják az AL-t az ügyben, hátha ez kicsit presszionálja őket ;))

Előzmény: enibody (1628)
enibody Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1628

Kedves Lakótársak!

Egy kedves ismerős által konkrétan tudom, hogy miért késik a bejegyzés. A bank igaz, hogy már elküldte a törlési engedélyeket, de nem fizette még ki a az eljárási díjat, ami lakásonként 5000 Ft. 2006. január 1-től új rendelet értelmében nem elég utólag kifizetni, hanem előre kell. Amíg ez nincs meg, addig nem lesz bejegyzés. Próbálok ezügyben tenni valamit, első körben felhívni az AL-t. Ha a Raiffeisen befizette a díjat, egy igazolást kell kérni és ezzel bemenni a Lehel Csarnokba (megvan az osztályvezető hölgy neve, akihez be kell adni), hogy az átutalás átfutását stb. ne kelljen megvárni. Mindent megpróbálok megtenni ez ügyben, mert már én is kivagyok a piaci kamatoktól :(.

mucha Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1627

Sziasztok kedves Lakótársak!

A fórumot már régóta figyelem, és nagyon sok értékes hozzászólást, észrevételt, ötletet kaptam már tőletek (amit ezúton köszönök!), de eddig még nem volt bátorságom :-) "billentyűzetet" ragadni.

A lakásaink (albetéteink) tulajdonjogának bejegyzése kapcsán szeretnék csak annyit mondani, hogy én is voltam a földhivatalban a Lehel Csarnokban, és a főosztályvezető hölgy kb. 2 héttel ezelőtt 2 hónapon belülre igérte a bejegyzést...

Szerintem csúszópénz nélkül nincs más mód, mint a kifárasztás: minél többször, minél többen kell érdeklődjünk, jelezve, hogy kifutottak már rég a 30 napos ügyintézési határidőből, ráadásul ez e csúszás a hiteleseknél komoly, több tízezer forintos kárként jelentkezik havonta, amit az ügyintézési késedelem miatt a földhivatalra lehet hárítani... Tapasztalataim szerint előbb-utóbb megunják a földhivatalosok a noszogatást, ha a könyökükön jön ki a "Véső Ház Társasház"... és veszik a fáradságot az ügy elintézésére...

Üdv!

IKONlakó Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1626

Próbálj meg telefonon elérni egy XIII. kerületi ügyintézőt a Központi Földhivatalban, ahol a bejegyzést ténylegesen intézik. Ők meg tudják mondani, hogy miért nincs még meg a bejegyzés (valami papír hiányik, nincs munkaerő).

Azt hiszem ez utóbbi esetben be lehet adni kérelmet, amiben a tulajdonjog mielőbbi bejegyzését kéred. Ez bevett szokás mert  használt lakás esetén vannak olyan bankok, akik széljegyre nem folyósítanak hitelt.

Előzmény: szosza (1621)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1625

Nem, nem... szerintem személyesen semmiképpen nem fogadnak el, megvan a lebukás veszélye. Megkeresel egy ügyvédet, neki "ügyvédi munkadíj"-ként adsz amennyi a tényleges munkadíj + az ügyintézőnek átadandó összeg, ő pedig továbbítja az ügyintézőnek (vagy a főnökének?).

Ők ketten ismerik egymást, feldobni biztosan nem fogják a másikat, mert már régóta mindketten sárosak, a te lelkiismereted tiszta, ugyanis az ügyvédnek a munkájáért fizettél és az ügyvéd is védve van, hiszen ő is csak munkadíjat számolt fel. Innentől fogva ha nincs kandikamera, egészen biztonságosan működik a rendszer.

Elnézést ha túl cinikus voltam, de az utóbbi években ez elhatalmasodott rajtam...

Előzmény: szosza (1624)
szosza Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1624

Azt el is tudnám fogadni, hogy némi pénzre van szükség, csak akkor ne kényszerüljek végigvárni a sort, hogy feszengve, kínlódva leszurkoljam emberünknek az ő kényelmes barlangjában a "tiszteletdíját". Ha már tényleg az kell, akkor legyen valami "vevőbarát" megoldás.
Előzmény: szosza (1623)
szosza Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1623

Szerintem még ennél is egyenesebb módon megy a dolog. A hölgy ugyanis elmagyarázta, hogy péntek az a nap, amikor egy ügyvéd is jelen van a kirendeltségen.
Előzmény: Szürkeszamár (1622)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1622
Az "ügyvédes nap" és a "sürgetés" nekem úgy hangzik, hogy találj egy ingatlanos ügyvédet, aki már bejáratos náluk, ismeri a tarifát és azt is, hogy kinek kell odaadni. A hibát ott követted el, hogy nem kérdezted meg, "...és tudna valakit ajánlani?". Tuti, hogy fejből vágná a nevet és a telefonszámot!
Előzmény: szosza (1621)
szosza Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1621

Köszönöm a választ.

Nem fogalmaztam elég pontosan, a leírtak az albetétre vonatkoztak.

Ma reggel tulajdoni lap megtekintését kértem arra a helyrajzi számra, amire a szerződésem is hivatkozik: 25726/0/A/xx
Ennek a jellemzőit böngészte monitorján az ügyintéző, aki ellenőrzésként vissza is olvasta a korrekt címet (emelt, lakásszám). Mindez, gondolom, azt jelenti, hogy már majdnem célbaértem, mivel van albetét és annak széljegyén az én tulajdonjogom bejegyzése, a Raiffeisen jelzálogjogának törlése, az OTP jelzálogjogának bejegyzése, stb. Csak éppen egy szorgalmas ügyintéző hiányzik, aki mindezt be is jegyezné.
Előzmény: IKONlakó (1620)
IKONlakó Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1620

Szerintem az albetétesítés ügyben először az AL-nél érdeklődjél. Két kérdésre tudnak szerintem ők választ adni:

1. A projektfinanszírozó R bank egész építményre vonatkozó jelzálogjogát törölték-e?

Lehet ugyanis, hogy a bank meg a Vésőház Kft között még valamilyen vita van, ami miatt az R bank nem adta be a jelzálogjogának törlési engedélyét. Azt sem árthat megtudni, hogy ha így van, akkor min folyik a vita.

2. A Vésőház Kft. mikor adta be a társasházalapításik okiratot és az a Földhivatal elfogadta-e. Ha visszadobták, akkor miért? Itt nem árt, ha mondanak széljegyszámot.

Ha ez a kettő megvan, akkor tudja a Földhivatal az albetétesítést megkezdeni...

>A földhivatal ma reggeli információja szerint nálam jelenleg az a helyzet,
>hogy mindenféle bejegyzési és törlési kérelem csak széljegyen van.

Gondolom ez a közös hrsz-re vonatkozik, nem pedig az albetétedre.

Előzmény: szosza (1619)
szosza Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1619

Üdv Mindenki!

Látom, mindenkinek adódik oka a bosszankodásra. Vízóra ügyben köszönöm a megnyugtatást, miszerint a probléma engem szerencsére nem érint, mert még novemberben elküldtem az iratokat.

Továbbra is gondom van viszont a lakáshitelemmel. Nézzétek el nekem, hogy folyamatosan ezt a csontot rágom. Komolyan kíváncsi vagyok, hogy akadt-e már olyan, aki sikeresen átlendült ezen az akadályon és támogatott hitelét már nem piaci kamatozással kell törlesztenie.

A földhivatal ma reggeli információja szerint nálam jelenleg az a helyzet, hogy mindenféle bejegyzési és törlési kérelem csak széljegyen van. A bankom (OTP) megerősítette, hogy ők bizony addig nem tudnak a támogatott kamattal számolni, amíg meg nem kapnak egy olyan tulajdoni lapot, amelyen én már tulajdonosként szerepelek és csakis a hitellel kapcsolatos jelzálogjog bejegyzések vannak rajta.

Ha van valaki, aki képes volt meggyorsítani a bejegyzési folyamatot, annak megköszönöm, ha megírja, hogyan. (Katt a nevemre és küldhet levelet.)

A földhivatali ügyintéző hölgy azt a tippet adta, hogy a pénteki, "ügyvédes napon" próbáljam meg némi személyes közbenjárással gyorsítani a bejegyzési folyamatot. Ennek működésében nem nagyon hiszek, mert múlt pénteken is iszonyú tömeget láttam az irodában, de ha sorra is kerülök, nem tudom majd, hogy melyik iratba mekkora összeget kellene rejtenem. Annyira naív nem tudok lenni, hogy úgy gondoljam, enélkül is megy... Tévednék?

hamanokaito Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1618
Én is annak mentem, de amikor pályát választottam, a lakótelepeken még nem voltak vízórák és plombás szuperprofitosok sem ...
Előzmény: Szürkeszamár (1614)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!