Keresés

Részletes keresés

nazabiker Creative Commons License 2006.08.17 0 0 499
Kösz a választ! Ez viszont további kérdéseket indukált:)

1. Mit jelent az, hogy "a 18. heti ultrahangon már nagy volt"? Milyen értékek voltak? Mi voltunk a 19. héten 4D-n, ott akkor a méretek alapján 5 nappal mondta "idősebbnek" a babát a doktornő, mint a mi orvosunk. Bár ebben az is benne lehetett, hogy nálunk nem a menstruáció alapján számolnak, mert 10 nappal később ágyazódott be, így eleve 2 hetes "lemaradásban" vagyunk. Szóval mit jelent a "nagy volt"? Szignifikánsan eltérő adatok, vagy csak kicsit?

2. Ha jól értem, akkor ti vettetek vércukorszint-mérőt (mint mások is a topikban). Az orvosunk azt mondta, hogy az ilyen kis teszterek nem elég megbízhatóak. Van olyan, ami mégis?

3. Jól értem, hogy te természetesen szültél, azaz nem császárral? Vagyis a terhességi diabétesz nem jelent automatikusan császározást?

Köszi!
Előzmény: szundi22 (498)
szundi22 Creative Commons License 2006.08.17 0 0 498

Szia nazabiker,

nekem is terhességi diabéteszem volt, 9.6-os rossz vércukor eredménnyel, az éhgyomri mindig jó volt. Nálam a jel a hirtelen súlygyarapodás volt, 22. hétre már 6 kilót szedtem fel, de ezen kívül mást nem tapasztaltam. És a gyerek a 18. heti ultrahangon már nagy volt, 3 hetet vert rá kortársaira. Persze ebben genetika is szerepet játszhatott. Mindene nagyobb volt mint az átlag, emiatt a szülés várható időpontját az uh 3 héttel korábbi időpontra határozta meg. Az egyenkénti paraméterek nem mérvadóak, ha jók az arányok, akkor mindene egyformán jól fejlődik a babának.

A 170 gr diéta miatt nem érdemes aggódni, én 180 gr-t csináltam, és a diéta idején készített vérképem sokkal jobb lett, mint a korábbi. Minden értékem teljesen tökéletes volt, ami még nem terheseknél sincs gyakran így. Sok sajt, joghurt, zöldség,... és sport.

A vércukorszint akkor károsítja a gyereket, ha tartósan magas, ami kórházanként más érték, nálam étkezés után 1 órával 6,5 volt a határ. De a magas vércukorszint folyamatosan alakult ki a terhesség előrehaladtával, nem kell attól félni, hogy már 28 hete ilyen magas a cukorszintje a feleségednek.

Sok kismamánál forul ez elő, az én ismeretségi körömben kb. 30%-os az arány, nem éreztem magam szerencsétlennek, mert így sokkal jobban odafigyeltem mindenre a terhességem alatt, ez igaz az orvosokra is.

És 41.héten egészséges kislányt szültem.

nazabiker Creative Commons License 2006.08.17 0 0 497
Sziasztok! Nekünk kedden derült ki, hogy a feleségem valószínüleg terhességi diabéteszes: a terhelésesen 8.2 volt a vércukra, az éhgyomri 4 meg 3.6 volt korábban. most 28 hetesek vagyunk. Már elkezdtem visszaolvasni a topikot, sok infót találtam.
Azért lenne pár kérdésem a "rutinos" cukros kismamákhoz:

1. az orvosi leírások sorrán elég rémisztő az, hogy a baba el is halhat, de ez gondolom csak tartós és nagyon magas vércukorszint esetén lehetséges, ugye? Feltételezem, annak azért vannak tünetei, pl acetonos lehellet, rosszullétek, esetleg hízás? Nekünk eddig se rosszullétek (még az első hetekben sem), se rossz lehellet, és eddig a baba is normálisan fejlődött.

2. Az "óriásbébi"-jelenséget mikor és milyen méretekkel jelentkezik? BPD, FL és haskörfogat látványosan nagyobb, vagy csak a 30+ hetekben a becsült testtömeg nagyobb? Magyarán: az eddigi adatokból látható-e vajon valami?

3. A diétázás során a kevés energiabevitel nem tesz rosszat a babának? Ha jól láttam, akkor a 170g-os diéta olyan 1500 kcal-os diétának felel meg, ami brutál kevés még egy nemterhes embernek is...

4. Az, hogy csak most derült ki, jelentheti-e azt, hogy korábban is magas volt a vércukra és ez károsította a babát? Egyáltalán, mi az a vércukorszint, ami tartós állapot esetén már károsítja a méhlepényt és ezáltal a babát?

Előre is kösz, az aggódó apuka
édes anna Creative Commons License 2006.08.05 0 0 496
Az első babánkkal én is átestem a terhességi cukorbetegségen. A klinikán Szegeden úgy rámijesztettek,hogy el sem tudtam olvasni a papirt amit az orram allá nyomtak, úgy potyogtak a könnyeim.( egyébként csak jó tapasztalatom volt a klinikáról) Kibirtam a diétát, naponta 3.szor löttem és 6.szor szurtam magam és vértem a vércukrom, de az eredmény megérte! Kaptunk egy gyönyörű kisfiut, akit imádunk.Azóta már megszületett a második fiunk is, vele nem voltam cukros!
kollina Creative Commons License 2006.05.03 0 0 494
Írok neked mélben, ne offoljuk szét ezzel a témával ezt a topicot.
Előzmény: M. eva (490)
M. eva Creative Commons License 2006.05.03 0 0 493

Szia!

A Péterffy is fogad cukrosokat.Azért így irom mert nem minden kórházban vállalnak cukrosokat.Ott van egy Thaisz Erzsébet nevű diabéteszes és Dr. Móricz Katalin nevű nőgyógyász.Bár attól függ melyik kerület lenne neked megfelelő.A Péterffyt is nagyon dícsérik,én oda mentem volna ha az ogtt-m nem lett volna jó.Én is nő párti vagyok (maradtam)annak ellenére, hogy a dokinőm meghülyült és a negyedik babámat már nem nála akarom majd szülni.A Google-ben ird be a doki nevét és kidobja a tal számát.Sok sikert!

Előzmény: eva33 (491)
Törp Creative Commons License 2006.05.03 0 0 492
Dél-pesti Kórház dr Csákány M. György illetve Szt Rókus kórház dr Turi Zsuzsanna pl akiket én tudok, de biztos kapsz még több nevet is.
Előzmény: eva33 (491)
eva33 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 491

Sziasztok!

SOS-ben kérnék segítséget: tegnap derült ki, hogy valószínűleg terhes vagyok (otthoni teszt volt még csak), ugyanakkor 11 éve inzulinos cukorbeteg. Budapesten keresnék orvost - bár inkább orvosnőt -, aki cukros kismamákkal foglalkozik, mert itt a környékünkön nem igazán van, a mamákat úgyis Pestre irányítják. De jobb lenne célirányosan valakihez menni.

Ha tud valaki segíteni, előre is nagyon köszönöm

Éva

M. eva Creative Commons License 2006.05.02 0 0 490

hali!

Nem tudok beszélni a törpikénkel mert nem fogja fel még a dolgot.még nem beszél és a játékai jobban lekötik mint az én pocakom.A lányok szerintem elöbb értenek mint a fiúk.Az elsőszülött lányom ilyenkor már mondogatott tudatosan dolgokat de a fiam lusta.hiába eröltetem ha ő még nem akar dumcsizni.Az anyós mondta hogy a párom még 3 évesen nem beszélt és dokihoz akarták vinni.Igaz mosz is én dumálok többet de nem azért mert nem akar,hanem mert nem hagyom.Nálunk csak a látszat szerint lesz fiú uralom!Erős jellem vagyok.Főleg a válásom után keményített meg az egyedűl eltöltött 3 év.Már  a barátnöm kislánya is már dumálgat.1 hónap van köztük.

Bölcsiben gondolkoztál?

Én most ezen agyalok hogy nem e lenne neki jobb.Nekem ugyan kényelmetlenebb lenne de úgy veszem észre hogy unatkozik egyedül.A gyerekeket meg szereti.Vagy várjak a kistesó megszületéséig?de idő míg az öcsivel játszani tud majd.Mi a véleményed?Nem gyerek téma de kiváncsi természet vagyok és megkérdezhetem honnan írsz?Mi B.pesten lakunk.

Előzmény: kollina (489)
kollina Creative Commons License 2006.05.02 0 0 489
Nálunk 3 nap híján 2 év. Sajnos csontra nem jött ki, a doki hajthatatlan volt. :(((
Mi Fruzsinak már az elején mondtuk, hogy a pocakomban van a kistesó. Amikor el kezdett nőni a pocakom, ha kedve volt megsimogatta, meg puszit adott a kisbabának. Igazán csak akkor jött rá, hogy mi is az a kistesó, amikor Milut hazavittük a kórházból. De mivel az öcsi ajándékot hozott magával, így nagy volt a szerelem. És leginkább az ajándék kötötte le Fruzsit. Most, hogy Milu már eljut mindenhová, és mindent megkaparint, beleértve Fruzsi épp aktuális legféltettem kincsét is, sokszor van nézeteltérés. Kicsit alábbhagyott a szerelem, de nem vészes. Eddig kezelhető volt. Persze ha megkérdezem, hogy szereti-e az öcsit azt mondja nem, és utána egy perc múlva meg ölelgeti, puszilgatja. :))

Beszélj a picurkával, hogy húzodjon egy kicsit odébb, mert neked rossz, és az rá is hatással van. Amikor nekem a hólyagomon ugráltak, mindig mondtam nekik, hogy menjenek már feljebb, vagy odébb. Akkor még szófogadók voltak. :)))
Előzmény: M. eva (488)
M. eva Creative Commons License 2006.05.02 0 0 488

Szia!

Bocsi hogy csak most írok de végig dolgoztam a három napot szó szerint éjjel nappal.Nincs annak ünnep aki otthon dolgozik.

De szép neve van a fiatoknak.Én most a 26. héten járok.Azaz hogy csak bicegek mert az elejétől fogva szúr az oldalam ha megyek.Azt mondta a doki hogy nyom valamimet ne törödjek vele.Könyörgöm! hogy ne törödnék hiszen egy 70 éves öregasszony fürgébb nálam.Olyan érzés mint mikor futsz és rosszul veszed a levegőt és szúr.Szóval szar!Jó lenne már túl lenni rajta.Kiváncsian várom hogy a picurkánk mit szól majd ha meglátja hogy mégegy baba lesz a háznál.Most még nem tud semmit az egészről hiszen csak 1,5 éves.Nálatok mekkora a korkülönbség?

Előzmény: kollina (487)
kollina Creative Commons License 2006.04.27 0 0 487
Mi már boldogan éldegélünk, 29-én 10 hónapos lesz Milán. :))) És nálunk egyenlő a nemek aránya, így apa megelégedne a 2 lurkóval, de én azért még szívesen vállalnék egyet minimum.

Én is csak azért néztem, be, hogy írtál-e valamit.

Te hányadik hétben vagy?
Előzmény: M. eva (486)
M. eva Creative Commons License 2006.04.26 0 0 486

Hali!

Már többször benéztem ide de nem irt senki senkinek.Örülök, hogy te még tartod a frontot.Igen már tudjuk, hogy megint fiú lesz.Az anyós kicsit maga alá került a hírtől mivel neki is csak fiai lettek.Én igazából örültem.A páromnak meg mindegy csak gyerek legyen.Már a nevét is tudjuk.Valentinnek fogják hívni.Már a negyedik gyerköc nevét is kitaláltam és ott is csak fiú névben gondolkodom.Na de elöbb ezt éljem túl.Tegnap voltam a terhesgondozóban meglepődtek, hogy csak 1.5 kg- t híztam.Igazából 3-at mert a dokim az elején lefogyasztott az alappból 1.5-t és igy vagyok most ismét az alap fölött 1.5-el.Már nagyon ismernek ott és tök normálisak.Ő igazán megérdemli, hogy majd vigyek neki valami csekélységet.Mondta a csajszi, hogy már a dokik is panaszkodnak, hogy nem értik mi történt a dokinömmel mert úgy megváltozott.Az elöttem bennt lévő kismama is hozzá tartozott és nekem mondták, hogy öt is még utolsó honapban is össze vissza küldözgeti pedig semmi nem indokolja az aggodalmát.Hát röviden ennyi.Veletek mi ujs?Bocsi de nem is tudom, hogy te várod még a babád vagy már boldogan éldegéltek,Szia.

Évi

Előzmény: kollina (485)
kollina Creative Commons License 2006.04.24 0 0 485
Mi van veled Éva? Tudjátok már, hogy ki lakik a pocakodban?
Előzmény: M. eva (484)
M. eva Creative Commons License 2006.03.19 0 0 484

Sziasztok lányok!

Jó rég jelentkeztem már be.De hála jön a tavasz és megindúlt a melóm.Jövő héten megyek uh-ra és remélem kiderűl, hogy fiú lesz vagy lány.Már alig várom.A 4D még nem voltam.De a nőgyógyásznál igen.Végre nem cseszegetett.Sőt!Feltünően kedves volt.Pedig úgy mentem, hogy otthagyom.Ismét tájékoztatott, hogy a szülésem ideje alatt nyaralni lesz de már beszélt egy másik dokinővel akinek át fog adni.Csak úgy repdestem örömömben e hír hallatán.Végre nem kaptam semmi beutalót laborra.Azóta tök jól vagyok bár feladtam a szigorú diétát amire sajna vissza kell állnom de most én akarom így és nem a doki.Majd ha megtudom, hogy mit várunk megírom.Addig is mindenkinek jó terhességet, a babásoknak pedig jó babázást! Sziasztok

Ivonka Creative Commons License 2006.03.14 0 0 483

Szia!

Anyukám vércukormérőjének a márkája Vellion, de ezt még csak karácsonyra vettük neki és eddig főleg csak én használtam. Felhívtam a szervízt és ott azt mondták, hogy ha berakom azt a bizonyos ellenőrző csipet és az azt mondja, hogy OK, akkor elvileg oké. Ugyanakkor egyik reggeli után kétszer is megmértem és az egyik ujjamból 10,5 volt, míg a másikból 8,7 lett. Szerintem azért ez elég nagy különbség. Mindenesetre én most ezt a D cont Personalt használom és szerintem ennek sokkal hitelesebbek az eredményei.

A menstruációm alapján én május 30-ra lennék kiírva, de én még semmikorra sem vagyok kiírva, mert a dokinőm azt mondta majd meglátjuk, mekkora lesz a baba. S hogy hogyan fogok szűlni. Spontán vagy programozva. A kislányom is két és fél héttel előbb jött és 3700 g-os volt. Ezért gondolom, hogy kb. május közepe lesz.

Üdv, Ivonka

Előzmény: Nadin04 (480)
Nadin04 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 482

Sziasztok!

Ma voltam ultrahangon és dokinál.

Kisleányunk 3 héttel nagyobb a koránál , de nem számolnak előrébb, mert nincs rá ok, ő is nagy lesz... most 2150 g.... fejjel lefelé és háttal volt, így kép nincs.  

Utána a doki megvizsgált, méhszáj zárt-semmi tilalom nincs, minden oké. 35. héttől ctg, köv uh 36. héten (húsvét után) akkor meglátjuk, hogyan tovább. ha megindul a szülés magától és a hegem nem vékonyodik el, akkor szülhetek a baba méretétől függetlenül is.   persze csak ha minden oké.

Most jön egy vérvétel, egy ekg és egy darabig nyugiban.

szóval örülük. 

somanya Creative Commons License 2006.03.12 0 0 481

Szia Ivonka!

Költöztünk és most lett NEtem.

Szóval ezek az otthoni cukormérők azért nem 100%-san pontosak de azért nagyságrendileg megfelelőek a mért eredményei szerintem.De Nadin is kérdezte már,hogy mikor volt bemérve legutóbb,mert idővel kicsit elmászhatnak ezek.

Én D-Cont Personalt vettem magamnak,ennek az eredményei ált,jók voltak.Azt mondta a néni a szervízben,hogy max.1 egész eltérés engedhető meg a laboreredményektől.

Nekem csináltuk úgy,hogy amikor laborba mentem akkor cseppentett egye csepp vért a laboros néni az én cukormérőmre is és amikor meg lett az eredmény akkor összehasonlítottam.

Erről a felszívódosról még én sem hallottam.

Somanya

Előzmény: Ivonka (479)
Nadin04 Creative Commons License 2006.03.09 0 0 480

Szia!

milyen márkájú anyukád mérője? hány éves? mikor volt kalibrálva utoljára?

ha sok inzulint adnál, akkor rosszul lennél... érzel hipokat?

A D contot adják, bár megbízhatónak nem nevezném, csak ezt támogatja a TB. :-(

Nagyjából egyidőre várjuk a babát, illetve a hivatalos időpontunk egyezhet (nekem máj. 22., de én bizakodom, hogy máj 4ig megszületik. :-) )

ma voltam diab dokinál és mondta, hogy a sote-n a befekvésről a nőgyógyász dönt. és a nődoki legutóbb azt mondta, ha minden oké, akkor nem kell! majd hétfőn rákérdezek, reménykedem, megúszom.:-)))

Előzmény: Ivonka (479)
Ivonka Creative Commons License 2006.03.09 0 0 479

Szia Somanya!

Azóta sajnos megint rendetlenkedett a cukrom és emelem folyamatosan az inzulint. Hetente járok be a kórházba ellenőrzésre. Ma megkértem a doktornőt, hogy nekem is írjon fel egy olyan cukormérőt, amit mindenkinek adnak a kórházban, mert szerintem az enyém nem mér jól. Az enyém olyan fajta, hogy nem rácseppenteni kell, hanem felszívja a vért, viszont ez nekem volt mert anyunak (ő is cukorbeteg) vettük és mondtam, hogy nekem van. Viszont egyik nap reggeli után 10,5-öt mért és sokaltam, úgyhogy megmértem a mellette lévő ujjamból is, ami 8,7-et mutatott. Szerintem ez elég nagy különbség. Most ezt a personalt kezdtem el használni, ami kisebb eredményeket mutat, viszont mindenkinek ezt adják a kórházban, úgyhogy biztosan megbízható. Az enyémet viszont senki nem ismeri. Lehet, hogy nem is kellett volna ennyit emelnem az inzulinon. Na mindegy, majd kiderül. Te milyen cukormérőt használtál?

Geri baba elvileg május végére van kiírva, de még azt mondta a dokim, hogy meglátjuk.

Üdv, Ivonka

Előzmény: somanya (467)
M. eva Creative Commons License 2006.03.08 0 0 478

Köszi mindenkinek a segítséget!

Előzmény: kollina (477)
kollina Creative Commons License 2006.03.08 0 0 477
A babanet.hu-n regisztrálj, és akkor kapsz 1000 ft kedvezményt. Csak ne felejts el szólni. Én sajnos elfelejtettem, már hazafelé jutott eszembe. De nagyon alaposak. Én Győrffy Mátyásnál volta. Először egy 2D-s uh-t csinál, ahol alaposan megvizsgálja a babát, majd utána a 4D-t. Persze ez egyben van, egymás után. Viderat, cd-re, vagy dvd-re írják ki neked a felvételt, meg a képet, attól függően, hogy melyiket kéred.
Előzmény: M. eva (474)
Nadin04 Creative Commons License 2006.03.08 0 0 476

sajnos az ilyen előfordul, jól tetted, hogy nem hagytad magadat!

A babanet.hu oldalon is megtalálod a praxist, tudsz egy ezres kedvezményt kérni!

somanya Creative Commons License 2006.03.07 0 0 475

M.Eva!

www.ultrahang.com 

M. eva Creative Commons License 2006.03.07 0 0 474

Szia Nadin!

Meg tudnád mondani ,hogy a Praxis hol található?Vagy van internet címük?Én is szeretném megnézni a babámat de ahol a múltkori picimmel voltam oda nem megyek mert jól átvágták a fejünket.Nem is akarok reklámot csinálni nekik ezért elárulom ,hogy a XIII. ker.Kleopátra házban volt.Bejelentkeztünk megbeszéltük az árat és a végén mégis többet kértek.Mi csak pislogtunk a férjemmel aki annyiban akarta hagyni a dolgot de én nem az a fajta vagyok.Szóvá tettem nekik, hogy nem erről volt szó és még ők háborodtak fel, hogy hogy mertem vitatni az összeget és eggyáltalán rákérdezni.Az volt röviden a történet, hogy idöpontot kértem és árat.A pasi mondta, hogy 8ezer forint vizsgálattal.Én pedig megkérdeztem, hogy kötelező- e a vizsgálat mert pont elötte nap voltam.Azt mondta nem és akkor 4ezer lesz.Valami fura ráérzésem volt  ezért bemenetel elött megemlítettem a nőnek, hogy én egy pasival mit beszéltem meg.Jött is a pasi aki bólogatott, hogy tényleg nem kértem vizsgálatot de közölték, hogy ne reklámozzam mert nem szoktak ilyent csinálni.Szó szó,bementünk majd ki jöttünk.Jött a fizetés és azt mondja a csaj, hogy 8ezer. Na erre néztünk nagyot hogy nem volt vizsgálat akkor miért annyi.Megjelent a pasi is aki ezek után saját szavait megcáfolta és felháborodott, hogy hogy mertem rákérdezni az összegre.Utánna míg össze nem kapartuk magunkat olyan lekezelően beszáltek és bántak velünk és még ezek után volt pofájuk a kezünkbe nyomni egy bérletet, hogy ha legközelebb megyünk akkor kedvezmény jár.Erre totál kikattantam a férjem már úgy rángatott ki az ajtón mert nem bírtam szó nélkül és finoman közöltem, hogy mit csináljanak a kedvezményükkel.Bocs hogy untattalak de had tudja meg mindenki, hogy vannak ilyen szemét helyek  is!

Előzmény: Nadin04 (473)
Nadin04 Creative Commons License 2006.03.07 0 0 473

szia!

voltunk 4D-n még a 18. hét végén, hogy karácsonyra vigyük haza a képet és videót. :-) és igen a Praxisban, mert Hajdu doktornő az egyik legjobb az országban és ha ő mondja, hogy minden oké a babával, akkor oké is.

úgy néz ki, megint kislányunk lesz, pedig én nagyon fiút éreztem és totálisan más a két terhesség. így aztán gyúrhatunk a 3. babára is. :-)

hát igen a pocak az már az elején nagyon nőtt, meg a kilók is turbósan jöttek a diéta ellenére is. aztán a leghúzósabb 20-30 hét közt megállt a kilógyarapodás. most indul újra, mert jön a víz. innentől sok értelme nincs mérelgre állni....

aki nem tudná én rendes cukros vagyok, nem terhességi.

Naty

Előzmény: kollina (472)
kollina Creative Commons License 2006.03.06 0 0 472
Szia!

Hihetetlen hogy telik az idő.

Második terhességnél már könnyebben tágulnak a szövetek, ezért nagyobb lehet a pocak. :))) Nem biztos, hogy a magzatvíz miatt van. Nekem is a második terhességemnél sokkal nagyobb volt a pocakom, mint először, pedig másodszorra teljesen normális volt a cukrom, a magzatvíz mennyisége mindig átlagos volt és hízni sem híztam. Már 12 hetesen 16-nak néztem ki. :))

Tudjátok már, hogy kislány vagy kisfiú lesz?
Ha még nem voltatok 4D uh-n - bár a SOTE I-n is csinálnak -, akkor megnyugtatás képpen oda is elmehetsz, én a PRAXIS-t nagyon tudom ajánlani.
Előzmény: Nadin04 (471)
Nadin04 Creative Commons License 2006.03.06 0 0 471

sziasztok, kicsit nem járok erre és belendül a fórum, tök jó! :-)

Én ma vagyok 29 hetes, a sote I-n van a nőgyógyászom a II-n a diab dokim. nem túl fényesek a cukraim, de még belefér. 13-án lesz a köv uh, reméljük a baba is oké és a magzatvíz sem sok, bár a pocakom akkora, mint a kislányommal 35 hetesen...

a tesztreggeli egyenértékű a cukroslötyivel nem kell megismételni! normális helyen nem teszik.... elég egy HgA1c vérvétel vagy fruktozamin vagy egy profil nézés (ez mindenhol más számú vérvétel, Szabolcsban 12!)

próbálok szép lassan bekapcsolódni, majd figyellek Titeket.

Naty

M. eva Creative Commons License 2006.03.02 0 0 470

szia!

Persze mindenképp jelentkezek amikor esemény van.jövö szombatig orvosi téren nem lesz,utánna írok.

Előzmény: kollina (469)
kollina Creative Commons License 2006.03.02 0 0 469
Ez nagyon jó hír!! Örülök, hogy jók lettek az eredményeid. :))))) Remélem ez a későbbiekben is így marad! Néha majd írd meg mi van veletek.
Előzmény: M. eva (468)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!