mit gondoltok, szabad megvenni a lent említett olympus 35 rc-t, ha annak fénymérője nem műkszik( állítólag nem is javítható) a filmszámláló nem működik, a szivacstömítés elporladt.
Ám a záridők, blende, felhúzó mechanika szépen működik.
Szia!Épp emiatt van átalakítva.Akitől vettem,ő alakította át nem csak ezt,a sajátját is.Kettő volt neki,egyik eladóvá vált.Azt nem tudom,hogyan.Talán ellenállást épített be?Sokat kellett mérni,azt tudom,mert mondta,hogy elég macerás meló volt. Minden rendben vele, ő is használja a sajátját... LR44 elemmel szuperul működik,egy pár tekercset ellőttem már a masinával...
ii v iii-as lajkad nincs veletlen (esetleg valakinek itt a topicban)? tavmero allitast tervezek mert valami nem koser (2 tuti pontos obival is probaltam), nekem van lik a hatuljan csak meg nem neztem utana hogyan is kene.
sok megoldas van. legegyszerubb ha az iso-t odebb tekered. ezt a gepet nem ismerem de olympusnal (35-os sorozat) eleg a belso muszert elforgatni picit es kesz. forrasztani se kell hozza, raadasul sok szerelest se igenyel mert aminek alul van a belso muszere az 3 csavarral hozzaferheto.
Üdv.!Ez a masinám is eladó.Átvizsgálva,tisztítva,rendben üzemel.Fénymérője átalakítva 1.5 V-ra /LR44 elem/.Most is ez van benne.Átadási útvonalat lásd alább...
Eladnám ezt a fotómasinámat.Agfa Ambi Silette,távmérős gép.A Google-ba beütve sok infó található róla.Felhalmozott készletemből adom el,nem akarok annyi analóg gépet megtartani. Amúgy rendben van,csak egy-két tekercet lőttem el vele.9900 Ft.-ért adom,ennyiért is vettem.
Átvehető az Esztergom-Komárom-Tatabánya-Győr-Bp. Déli "vonalon". Esetleg Kelenföld, Árpád híd buszpályaudvar, Nyugati pu./West End/ belefér. Mail publikus.
A smenák, a canon, és a wertisa nincsenek a legfényesebb állapotban, de ezen igazából nincs miért keseregnem. Ami viszont örömteli, hogy a csomagból számomra legérdekesebb darab, a Retina IIs a többinél lényegesen szebb állapotban van.
Nagyon érdekes gép, jópofa működéssel.
A kezelése röviden a következő lenne: A záridő állító tárcsával beállítunk egy megfelelőnek vélt záridőt, eközben már mozdul a rekesz tárcsa is(ami közvetlenül nem állítható kézzel) , miután ezek össze vannak kapcsolva egymással, illetve a beépített Gossen megvilágítás mérővel.
Szóval, miután beállítottuk a záridőt, annyi a teendő, hogy a megvilágításmérő skáláján lévő két mutatót kell fedésbe hoznunk. Az egyik mutató a fényviszonyoknak megfelelően beáll egy értékre, míg a másikat mi magunk mozgatjuk, egy, az objektív alján lévő fogazott "állítókerék" tekerésével. Eközben a rekesz tárcsa beáll a megfelelő értékre. Ha viszont nem sikerül fedésbe hoznunk a két mutatót, és elfogynak a rekeszértékek, akkor az említett állítókerék, további fordításra ugraszt egyet a záridő tárcsán. Ezek után már valószínűleg lesz megfelelő rekeszérték.
Ha az lenne a cél, hogy ne a záridőhöz igazítsuk a rekeszértéket, hanem egy kigondolt rekeszhez keressük meg a záridőt, akkor egy kicsit játszani kell vele, de ez is megoldható. Kicsit próbálgatni kell, de elég könnyen megoldható ez is.
Sajnos van probléma is. Tegnap mikor átvettem a masinát gyönyörűen működött a zár, fülre minden záridő jónak tűnt. Este viszont mikor ki akartam próbálni az időzítő működését az óramű akadozva, szakaszosan futott csak le, és még mielőtt kiválthatta volna az expót megállt. Innen sajna nem mozdul tovább, és jelen állapotában már nem lehet felhúzni a zárat, így mindenképpen kell egy szervíz, már csak a megfelelő szakembert kell megkeresni hozzá...