Keresés

Részletes keresés

ifharmony Creative Commons License 2008.02.10 0 0 1016
Köszönöm a hozzászólásokat! A City Music nevű hangszerboltban találtunk végül ilyen stílusú gitárokat :) Bécs belvárosában (a Hotel Stefanie mellett) http://www.citymusic.at/
(bár a weboldalon feltüntetett árak nem feleltek meg a valóságnak :)

Gitane-ok kb. 7-800 euró körül mozognak, de volt egy pár olcsóbb Aria gitár is.
Nagy előnyünkre vált, hogy ki lehetett őket próbálgatni. Egy nagyon szép D-lukas Ariat vettünk végül is, amelynek telt, mély hangja van :)

A d'aggario húr helyett inkább vettem kipróbálásra francia Argentine-t, remélem bejön a dolog, mert még nem volt szerencsém játszani ilyen húrokon.
A Vegen pengetők elég drágák voltak, akkor már inkább érdemesebb itthon a Stageshopban venni, ha kell valakinek (www.stageshop.hu). Kinnt 25 euró volt!
Előzmény: florg (1013)
horvlint Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1015
Én 1 hete voltam Musik Produktivban, és 2 ilyen jellegű gitár volt, az egyik valami olcsóbb a "nagylyukú" másolata, azt nem vettem le, de volt egy Gitane "kislyukú" 750 euró körül, azon játszottam ,és nagyon tetszett.
Előzmény: florg (1013)
florg Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1014
Itt van (nem telefon, email):
Milan Scheer- milan.scheer(kukac)musik-pro.com
Előzmény: ifharmony (1012)
florg Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1013
A Music Pro (régen Music Produktív). Ha benézel a Bass Fanclubba (azt hiszem), ott még magyarul beszélő kontaktot is találsz, telefonszámmal, és nem mész potyára.
Előzmény: ifharmony (1012)
ifharmony Creative Commons License 2008.02.07 0 0 1012
Sziasztok,

Tud esetleg valaki egy hangszerboltot Bécsben ezen kívül:
http://klangfarbe.at/

Sürgős lenne a dolog, mert ha minden igaz, akkor szombaton megyek és szeretnék körülnézni egy-két hangszerboltban. Megnézném, hogy milyen árakban vannak a gypsy gitárok, sőt ha minden igaz akkor szaporodik is azon személyek száma hazánkban, akinek van Django gitárja :)
tzuiop Creative Commons License 2008.01.21 0 0 1011

Szerintem írj egy kicsit részletesebben, hogy pl te mióta,milyen hangszeren játszol, milyen feláálású zenekart szeretnél, milyen hangszerekkel, milyen céllal(szoba, vagy világhír). Sok sikert!:)

Előzmény: Zenész7 (1010)
Zenész7 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 1010

sziasztok!

Elhivatott gitárost keresek, aki szívesen játszaná Django zenéit egy kis zenekar keretein belül.

elérhetőség:

swing.ensemble@gmail.com

tzuiop Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1009

Ammennyire tudom, a yourguiék csak beugrottak a Les diogts de homme helyett,mert valami közbejöhetett. Gondolom akkor most nem a testvére ritmusozott... Hangositás mindenütt nehéz ügy, vinni kell valakit,aki kivülről hallgat. Szigeten volt is menedzser velük fülelni!

Alkoholt szerintem se kend rá! Inkább a Fast Fretet, ui. az tutira nem tesz kárt semmiben, a fogólapra ha nem lakkozott akkor én citromolajat szoktam kenni(fél évenként, de kérdezd meg a StageshopZolit,mert ő ezeket jobban vágja! Ha mindenáron Alkohol,akkor lazítsd le a húrt és csak azt töröld a rongyoddal(ne érjen máshoz a rongy, csak a húrhoz)!

Előzmény: ifharmony (1007)
florg Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1008
Csak vigyázz a fogólapra, mert annak meg nem tesz jót az alkohol. Erre találták ki a húrpucolót, amiben még fogólap-ápoló valami is van, így az nem árt, miközben használ. :)
Előzmény: ifharmony (1006)
ifharmony Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1007
Voltam ezen a koncerten a West Balkánban. Yourgui egy nagyszerű manouche gitáros. Persze ez nem újdonság :) De sajnos elég felkészületlenül érkeztek a koncertre. Látszott, hogy sokszor azt sem tudták a ritmusgitárosok, hogy melyik számot játsza éppen Yourgui. Volt olyan is, hogy olyan számot kezdett el játszani, amit abba kellett hagyni, mert az egyik gitáros nem ismerte az akkordmenetet :) Szemben a Szigeten adott koncertükkel, ahol jól kidolgozott műsoruk volt.
De a zseniális improvizációs képesség miatt ez nem okozott csalódást, viszont a hangosítás katasztrófális volt! Az volt a kiábrándító. Úgy látszik, hogy az akusztikus hangszerek hangosítása még mindig nem az igazi.
Előzmény: tzuiop (999)
ifharmony Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1006
Arra gondoltam, hogy megosztom a tapasztalataimat a gitárhúr karbantartásról, hátha ezzel valakinek segítek :)
Azt hallottam egy gitártanár barátomtól, hogy a fémhúrnak jót tesz, ha alkoholos ronggyal megdörzsöljük néha. Így fogtam magam és vettem a gyógyszertárban alkoholt (2-300 ft) és kipróbáltam. Nekem bejött a dolog :)
Azóta alkalmanként "húrnyúzás" után megtörölgetem. A hangzásának és élettartamának is jót tesz a dolog, így pls nem hamisodik olyan hamar.
Előzmény: florg (1005)
florg Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1005
Nekem múltkor szakadt a Verában, G.
Előzmény: tzuiop (1004)
tzuiop Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1004

Tedd fel nyogodtan. Volt nekik 10 és 11 is a hangfoglaláson. De a 2400 szerintem nagyon sok, akkor inkább a Newtone, mert az nem szakadt még soha, csak a sok kosztól, használttól hamisodott.

(Az új newtone ezüst készlet G-je nem elég jó, sajna, pedig hangra nagyon disznó lenne!)

Előzmény: ifharmony (1003)
ifharmony Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1003
A próba kedvéért benevezek jövőhónapban egy D'addario húrkészletre, majd megírom a tapasztalatokat, addig még van egy Gallim, azt elpengetem :) Elvileg a Szent István krt. 29-ben kapható 2.400 Ft-os áron D'addario, de azt nem tudom, hogy van-e 10-es és 11-es is, majd meglátjuk.

A Grappelli emlékestről olvastam az iwiwen, szerintem meg kellene hirdetnünk az oldalon is. Mit gondoltok?

Előzmény: tzuiop (1002)
tzuiop Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1002

Még nem próbáltuk! VAn kétféle vastagságban is(10 ill. 11) Lehet itthon kapni. A Hangfoglaláson  már volt is,de nem vettünk.

Régen vettem D'addario Silk and silver húrt, de még az is talonban van, mindig volt jobb(és sosem volt idő próbálgatni olyat,ami nem biztosan jó).

Mesélj, ha veszel! (Főleg a G húrra vagyok kíváncsi)

Előzmény: ifharmony (1000)
florg Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1001
Csak tervezem a kipróbálást. Ha veszel, mesélj.
Előzmény: ifharmony (1000)
ifharmony Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1000
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata a D'Addario Django húrokat illetően?
Eddig Galli-t használtam meg néha Newtone Django-t, de gondolkodom a D'aggario-n.
tzuiop Creative Commons License 2007.12.24 0 0 999

Dec. 28 West Balkán: Yorgui Loeffler trio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.origo.hu/party/20071220-akanak-fesztival-westbalkan-yorgui-loeffler-trio-la-familia-romano-drom.html

tzuiop Creative Commons License 2007.12.17 0 0 998

Kijavítva!:)

tzuiop Creative Commons License 2007.12.17 0 0 997
Előzmény: ifharmony (996)
ifharmony Creative Commons License 2007.12.07 0 0 996
Szia,

meghirdettem az oldalon, egyenlőre azt írtam, hogy "időpont: kidolgozás alatt"
Javítottam Dennis Chang származását is :), köszönöm, hogy jelezted.

szerzői jogokkal kapcsolatban le vagyok védve, mert előtte egyeztettem ügyvéddel (szerzői záradék) + az artisjusnál adtam le számlistát is. Persze azért ügyelek, hogy ne legyen gond...

Témajavaslat:
Nagyon erősen függ attól, hogy a résztvevők milyen szinten vannak gitározás ügyileg :)
azt kellene megtudni, hogy a ritmus vagy a szólótechnikára van-e nagyobb igény Esetleg mindkettő?
ha rendszeres lesz, akkor fel lehet építeni jól, de ha csak egyszeri alkalom, akkor nem könnyű feladat :)

szerintem:
alapvető ritmusok (la pompe), akkordok, gitár és pengető tartása, helyes pengetés, de főleg jó sok tanács arra vonatkoztatva, hogy hogyan érdemes gyakorolni a manouche-t (ne kelljen mindenkinek évekig tévúton járni :))

Jazz Manouche
Előzmény: tzuiop (995)
tzuiop Creative Commons License 2007.12.06 0 0 995

Szia !

Nyugodtan hírdesd, de még csak konkrét dátum nélkül, mert még nem 100%(mert jan.24, az csütörtök és nem péntek,koncertjaink is lesznek,stb) , de január elejére, biztosat tudok mondani!

Páran már szóltak, hogy jönnének, de egyszerre, csak 10-12 ember fér el a Stageshopban, szóval időben érdemes jelentkezni, ha biztosan ott akartok lenni.

Már belekukkantottam az oldaladba(futólag) és majd egy-két dolgot kéne javítgatni.

Pl. Dennis Chang nem japán, hanem kanadai(azt hiszem ott is született) , de majd megkérdezem Dennist.

Azt nem tudom, hogy milyen jogokat sérthet , ha felteszed valaki zenéjét, kottáját,stb.

Nézz utána, nehogy nagyobb baj legyen belőle!

Majd beszélünk. Témajavaslat?

Előzmény: ifharmony (994)
ifharmony Creative Commons License 2007.12.05 0 0 994
Hali,

Na végre :) Nem lesz a hely egy kicsit kicsi? :) Szerintem leszünk egy páran...

Elindult hosszas munka után egy manouche zenével foglalkozó oldal. http://www.jazzmanouche.hu
Nézegessétek meg, ha van kedvetek.
Ha nem bánod tzuiop, akkor meghirdetném a kurzust az említett oldalon is.

Üdv,
ifharmony
Előzmény: tzuiop (993)
tzuiop Creative Commons License 2007.12.03 0 0 993

Figyelem!

DJANGO REINHARDT WORKSHOP lesz a STAGESHOPBAN!

Előreláthatólag Január 24-én, pénteken 18 h-tól(Django 98 éves(és egy napos) szülinapján!).:)

Kb. 1 órás kurzus lesz , a belépő 1000 ft.

Még képlékeny a kurzus témája, ha valakit valami speciálisan érdekel,akkor írja ide és majd úgy készülök, hogy beszéljek róla!:)

florg Creative Commons License 2007.10.14 0 0 992
Már miért ne lehetne mezei fémhúrt rárakni? Sőt, mindkét féle mezeit rá lehet (hurok végűt, meg ballend-est). Csak ezekkel a foszforbronz húrokkal, amik elterjedt fémhúrok nálunk, gagyin szól.
Viszont már lehet kapni Galli Silk & Steelt és Savarez Gitane-t (ha nincs, rendelni kell) az Accord Galériában, valamint D'Addario Django húrt a D'Addariot áruló helyeken (a Szent István körút elején tuti), valamint ritkán, meg rendelésre Newtone Django-t a Stageshopnál. Úgyhogy van már húr doszt.

Nem is szokott díszes lenni ez a fajta. Ami már csicsázva van, az az áremelés miatt csicsázódik. Egy Shelley Park, vagy egy Eimers, Aylward, vagy más mestergitár majdnem ugyanúgy néz ki, mint egy Saga. A Hahl gitárokra jellemző a csicsa, de azok sem jobbak, mint a többi mesterhangszer.
Előzmény: H.L. mondja (991)
H.L. mondja Creative Commons License 2007.10.14 0 0 991
Sziasztok,
már nekem is van szép gitárom, florg tanácsának szótfogadva a DG-255-öst rendeltem meg a Fricctől, és nagyon tetszik. Nem egy díszes darab, de nagyon szépen szól!
Viszont a húrokkal bajban leszek, hol lehet kapni őket? mezei fémhúrt nem lehet rá rakni ugye, mert más a foglalat, ahová illesztem, meg hát milyen igénytelen lenne már...
Egy pótkészletem van, de aztán sanyi.
ÉS mégegyszer köszönöm a tanácsokat!
Előzmény: florg (968)
florg Creative Commons License 2007.10.14 0 0 990
Nem kicsit. Max annyiban passzol, hogy Django is játszotta a számot.

Viszont ilyen névvel nem is lehetne más a pali, csak gitáros.
Vajon van Fender Gibson nevű gitáros is, meg Buescher Selmer nevű szaxofonos (Hohner Hering nevű szájharmonikásról már nem is beszélve)? :)))
Előzmény: Dick17 (989)
Dick17 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 989
tzuiop Creative Commons License 2007.10.12 0 0 988

ELADÓ egy új Saga Gitane D-500 gitár. Iár:170.000 Ft

Az országban 2 van belőle!

florg Creative Commons License 2007.09.26 0 0 987
Hát, nemtom, de nekem nem kéne. Hova tenném? Meg mit csinálnék vele? Megaztán, akkor mivel gitározna szegény? :)
Előzmény: ifharmony (986)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!