Sivalkodtam! Te is meghallottad, vagy csak a családom?
Sivalkodtam, mert meg tudtam nézni, aztán meg azért, hogy milyen disznóság, hogy nálunk nincs.
A datolyapálmáról lebeszélnélek, mert nem elég hatásos. Láttam datolyát Olaszországban, meg Görögországban is, de valahogy nem tülekedtek a zsiráfok. Próbálkozz inkább akáciával.
Nem csodálom, hogy egyelőre csapnivaló a mosolyod. Egy 3 napos bajusz nagyon szúrhat. Biztosan nagyívben kerül a feleséged:))))) De ne keseredj el! Növeszd csak szorgalmasan. Tudod, a türelmes kertész a jó kertész. Ha rendesen tápoldatozod, (ugye milyen szépen fejeztem ki magam?) hamar fel fog cseperedni a kicsike, és akkor már újra vidáman mosolyoghatsz alatta. Úgy, ahogy megszoktuk Tőled.
Tudod, nevetve is lehet zokogni.
Ja, és amit Te gerbera néven írtál be a listádba, az nem gerbera.
Az "ezmiafene" rendes neve most nem jut teljes egészében az eszembe, de meg fogom Neked írni.
És a Gazunoka is aranyos. Legalább annyira, mint a GURUnoka.
Tozatu! Hát - abban nem vagyok biztos... Én egy datolyapálmát ültetek jövöre, hátha idecsalok egy zsiráfot.
Kiskertész! Ma volt három napos a bajuszom. A végleges döntés még nem született meg. A mosolyom egyenlöre csapnivaló. A bajusz alatt is, meg fölötte is.
Zsu! Én ide akartam tenni a linket. Hogy kéznél legyen. Még akkor is, ha nem müködik. Megpróbálom. Ehunvane:
http://home.cogeco.ca/~verbach/Kolibri-01.mov
Ha kattintásra nem megy, akkor be lehet írni, vagymittomén. Akinek sikerül, SIVALKODJON !
http://home.cogeco.ca/~verbach/
(aztán a nagy rendetlenségben ott a " Kolibri-01.mov " )
Amikor tavaly azt a kék Salviát szereztem, az volt a címkén többek között, hogy a virágja a kolibriket is vonzza. Ezen jó nagyot csodálkoztam, és hülyeségként könyveltem el. Legtöbbször azt hallani, hogy a kolibri föleg a piros, tölcséres virágokat kedveli. Én is azelött az egyetlen kolibris képemet a kis piros "Pentagon" elött csimnáltam.
Most pedig csodálkozva vettem észre, hogy ez a kis nyehenyöce a kék Salviánál berreg a legtöbbet. Annak ellenére, hogy három helyen is van Pentagon és Csillag piros hajnalkám!
A képed...hátmitmongyak... Az arab nöket se dugdossák jobban!
(Jajmitbeszélek....az innen nem derül ki!)
Komojrafordítva a szót - lencsevégre kaptam egy kolobrit a kertben! Fényképezni nem lehet, mert mire odacélzol, már arrébb röppen. Csináltam egy videoclipet, és arról vagdaltam ezeket ide. Hogy mégis mi ebben a zokogó?
Nem tudom, hogy kell betenni a linket, hogy megmutassam a videot!
Iglice, Kiskertész, nekünk bezzeg van kutunk és van vizünk! Ha nem indítjuk be a belógatott szivattyút időről időre, a pince telik meg.... Folyatjuk ki a jóféle vizet a semmibe, de szívesen adnék nektek belőle!!!
Ne irígyelj, mert a vicces a dologban, hogy a kút 80 m-re van a kertemtől (közkút, igazi kváderkövekből kirakott 20 m mély kerekeskút, a vízszint 6m-nél van) de képzeld, mire összeszerelem a locsolócsöveket meg a szivattyú vezetékét és mire a magasabban fekvő ház négy sarkán lévő hordókat megtöltöm és + még locsolok (ma ez elmaradt), mindez teljes délutánt vesz igénybe. Szóval kétszer is meggondolom, hogy nekiálljak. De most már annyira kellett a növényeknek a víz.
Én is ábrándoztam saját kútról. Idén ki is hivattunk egy spec. kútfúrót, amelyik vákuumos kutat csinálna (kis felhajtás, folyamatos vízellátás) de 12 m-nél megállt, azt mondta, ha szürke az agyag, ott már nem érdemes továbbfúrni, nem lesz víz, csak a hagyományos módszerrel. Az meg nagyon drága és a sok kitermelt földet hova szállíttassam. Egyébként, mondták, hogy ez a módszer az Alföldön sokkal eredményesebb.
Hát ez nem zokogó, inkább vicces, hogy ma már muszáj volt a kútból feltölteni az esővízhordókat, de amint befejeztük, elborult az ég és a várvavárt eső+a kevésbé várt jég leszakadt az égből. Még most is ömlik. Legalább a kút tisztul és aki abból iszik, örül..
Szegény ZsuR! Én tudom, milyen az, mikor fáj a derék, de érdekes módon, nekem a kerti munka, hajolgatás gyógyítja. Én ősztől tavaszig merevedek le és kínlódom vele. A meleg fürdő tényleg jó, remélem megoldottad azóta :-))
Ha a derekamrol tennek be kepet, hogy mennyire faj, akkor latnatok, ide kivankozik :((
Egesz nap (tenyleg egesz nap, reggel kilencol este nyolcig) kinnt voltam, csak enni jottem be. Csodalatos volt az ido - sokat megcsinaltam amit akartam - most meg menni sem tudok. . .hajlasrol meg szo sem lehet. Azt hiszem, ha eljutok a furdoszobaig, beaztatom magam. . .ha nem jutok el - hat az nagyon randa latvany lesz. Igazi zokogo.
Most lapozok egyet. Nemrég arra lettem figyelmes, hogy lehullott lepkeszárnyak vannak az Asclepias Curassamittoménmi alatt. Volt egy sanda gyanúm...ma rajta is kaptam az én manókámat! Ezért hízik annyira... Sajnos, az állat -és rovarvilág kegyetlen jeleneteket is produkál!
Ha meg tudod számolni, hogy napi 10-12 lyukat ásnak, akkor azt is tudod, hogy hova. Na már most akkor jelöld meg Te! De ne úgy mint az állatok a territorium határát, mert akkor tényleg nem lesz jó a bejglibe :)))
"Hogy a szomszéd diófáját lekopasztják, az még nem zavarna.
De az én kertemben ásnak naponta 10-12 lukat, ahova elduglyák a dilyót!"
GURIGA! Nem értelek! Nem hogy örülnél! Így legalább meglesz a karácsonyi bejglidhez a dió!
Tozatoooooo! Köszi, mosmá nemhalokmegbután! Egyébként ez a Curassavica szebb, tovább virágzik, nem bántják a tetvek. A baj csak az, hogy be kell vinni télen. Szóval ezt akkor kicsontoztuk.
A következö zokogó témám a mókusok ásómunkája. Hogy a szomszéd diófáját lekopasztják, az még nem zavarna. De az én kertemben ásnak naponta 10-12 lukat, ahova elduglyák a dilyót! Éppen fényképeztem a csillagokat, amikor átugrott a kerítésen a kis pimasz.
(Egyébként ez a kis piros csillag magától kelt ki itt a kövirózsák közt. Felpolcoltam egy kicsit, hogy ne a földön fusson)
Minyálunk híjják így az Asclepiast,hogy selyemkóró/Ó-val/ vagy krepin.
Az A.currassavica a kínai leánder, vagy selyembokor.Amit küldtél az a a.tuberosa ala Guriga, magyarul gumós selyemkóró, vagy narancskrepin.A syriaca a papagályvirág, vagy közönséges selyemkóró.
Ez a "Canadian Monarch" pillangó ilyenkor útrakel, mint a vándormadarak. Mexicoban telelnek, aztán jövö tavasszal visszajönnek Kanadába. Itt a vadon élö Asclepias Mittuménmi (otthon "Papagályvirág") táplálja hernyóit. Az idén, amióta a kertemben virágzik a "curassavica" (kép # 921 a pillangóval), azóta minden nap jönnek szipókázni. Néhány mindig itt repked jellegzetes vitorlázó stílusában a kertben.
Érdekes, hogy az Asclepias Tuberosa (amiböl magokat küldtem, és Tozatu elmliti itt) is virágzik nálam, de azon soha nem látom öket.
Itt az Asclepias Mittoménmi (megnéztem: Asclepias Syriaca) magját mutatom: