Jó idővel ezelőtt felmerült, hogy némely autóknál a termosztát nem az igazi, nem melegszik fel a motor rendesen.
Nekem most a kánikulában sem éri el a mutató a középállást, kb. egy mutatóvastagságnyival mindig alatta van, s ezt a pozícióját immár télen-nyáron stabilan tartja...
Megpróbálhatom, igaz nem én használom a kocsit, hanem az apósomék.
Eleinte le le állt az autó (pár száz méter után leállt, majd kicsi pihenő után ismét beindult) , de használható volt, majd már nem is lehetett beindítani sem, "szerencsére" akkor az asszonyomnál volt a kocsi és a melóhelyéhez közel volt egy villanyász (oda elhúzták), aki megtalálta a hibát és rendelt hozzá egy új pumpát.
A szintjelző mitől javult meg azt nem tudom, de végre jól működik!
Ha egyéb műszaki infóra lenne szükséged, akkor megkérdezem a családomat!
Elég ritka, de azért látni. Én spec. most vettem egy ilyen rácsot, ma-holnap hozza a futár. Gyári új hologramos, egy tízesért. Nekem is a sima króm csíkos verzió volt, csak kicsit megfáradt, ezért mindenképp cserélni akartam és úgy voltam vele, ha már cserélem, ilyenre cserélem, mert ez jobban tetszik.
Bocs hogy csak most írok, de nyaralni voltam. Nos én csak kimondottan az IGNIS pumpáról tudom biztosan állítani, hogy olyan mint a Kalosé. Ignis egységet még nem láttam kiszerelt állapotban.
erről az orról mit tudtok? elég ritka... a tulaj azt mondta hogy németbe nem vette át a megrendelő ezért a kamion visszahozta a márkakereskedésbe. itt meg az ismerős megvette azóta az övé. ez egy 4 ajtós. ami furcsa még hogy az ajtókon a gumi csík fent van ami az új egybe lámpásokon már nem szokott lenni.
ma reggel jön a telefon a kocsiról: a nyomást szépen tartja......(már majdnem örültem de... akkor ha minden rendben akkor csak annyit mond hogy lehet jönni a kocsiért de nem ezt mondja) de a vákumot nem tartja.. igy nem tölti fel most előbb cserélni kell a (na itt jön a kavington a képbe mert elfelejtettem nem szimering ha nem hasonló) szoval az val öreg vagy kiszáradt repedezett és ezt cserélni kell utána boldogan feltölti. de most nyári egy hét szabi 26.án reggel kell vinnem.
Gáz nélkül nem megy egyik klíma sem. Meg mivel olaj van a rendszerben, ami kenést szolgál, gáz híján feltételezhető az is híján van. Védelem szempontjából nem indulnak el, aki nem ismeri sajnos rá tud szaladni a dologra csúnyán.
Megint én: ma úgy gondoltam ha már összeraktam a klímakompresszort akkor elmegyek feltöltetem.
indulás előtt még egy utolsó ellenőrzés: járó motornál bekapcsolom a légkondit. a visszajelző világit de nem húz be a tárcsa az az a kuplungja. vezetéket ellenőriztem szerintem jó, (minimális 0.1-2 tized volt van benne) az összes biztosíték és relé kivesz megnéz kint a motortérben és a kaszniban is de semmi. ha viszont az egyszálas vezetékre adok közvetlen az aksiról + áramot szépen behúz a kuplung. hol lehet a hiba?
létezik hogy ha nincs gáz a rendszerbe nem kapcsol be a kuplung? mert már csak erre tudok gondolni.
erről tudtok valamit?
ja előtte még pár nappal próbáltam akkor még kapcsolt(igaz minimális de volt benne némi nyomás...)
bontóban egy újszerűt szereztem 20e ft. de "beállva" és a ház törött.
mondom az nekem jó (mert hogy ami talán jó az 40 e ft) a kettőből csinálok egy jót így is lett. igaz hogy szinte az egész napom ráment. 1 kiszerelés -régi szétszed.. takarít javít stb- összerak rájön hogy akkora darab kitört belőle hogy egy másik kell- szétszed- jön az uj-- szétszed párosít összerak -beszerel- (reménykedik hogy mindent jól csinált)- régit is összerak -Vége.