Tegnapelőtt én is vettem egyet (sajnos mostanában nincs igazában időm komolyabban foglalkozni vele, de amit eddig ökörködtem vele, az alapján nagyon tetszik :-)) az Extreme BT-nel (ár: lásd depo.hu), garanciális, egyetlen szépséghiba: csak német nyelvű utasítás van mellékelve.
Én két hete kaptam egy gépet amerikából,annak is az északi részéről.Nekem is csak 250 dolcsivolt,sajna a garira rá van biggyesztve hogy onli usa and canada.Az error 18-at kezdetektől fogva csinálja,nem tudom mire vélni.Próbáltam megfigyelni mi idézheti elő,de még nem találtam meg az öszzefüggést semmivel.A hibajelzés kikapcsolás után jelenik meg a display-en csipogó hang kiséretében.Néha magától kikapcsol a gép,de ezt még csak 500-ból 4-5ször csinálta.Minden esetre bekapcsolás után minden rendben működik.Aggasztó a dolog de nekem még működik minden.Szóval nem a forráshelytől függ ez a hibajelenség,nem hiszem hogy a Walmart beszálítója egyezik a magyar beszálítókkal.A gépem sorozat száma 6322014433.Szerintem valami ártatlan szoftver hiba lehet,hiszen újra indítás után minden OK.A vadonat új processzor programozásában lehet valami gixer,amit talán egy késöbbi verzióval orvosolni lehet a későbiekben.Számomra még az is elképzelhető hogy a számítógép kábelen kerezstül fel lehet malyd tölteni.Manapság már minden lehetséges.Éppen a napokban "ütöttem ki" egy Panasonic GD35-öst,valahogy ezt is így tudnám elképzelni.Szóval ne féljetek az error 18-tól.
Különben máris imádom a gépemet,csak előre haladott korom miatt a kijelzőjét igazából csak szemüveggel látom már....Meg hiányzik a keresőbe nézés "fílíngje".
Nem is tudom hol kezdjem. Mindenek előtt mától én is bővítem az A60 tulajok táborát ! :-)
Szóval lenne két hír, amit megosztanák veletek , az egyik jó , a másik nem annyira.
Kezdem a jóval : Aki esetleg még nem vett töltőt és aksit a géphez, azoknak a jó hír, hogy nagyon jó áron lehet kapni az MM-ben. Egész pontosan az Europark-i MM-ben UNIROSS gyors töltő ( Ni-Cd és Ni-Mh ) és 4 db 1700 mAh-ás Ni-Mh aksik egyben 4990 Ft !! ( Van még bőven a polcon :-))
A másik kellemetlenebb hír:
Ma elhatároztam, hogy nem húzom tovább az időt és "benevezek" én is egy A60-asra. Számomra fontos az eredeti garancia, tehát egyenesen elmentem a Digitcam-hoz, ahol mondtam, hogy azon nyomban kérnék egyet. Legnagyobb meglepetésemre az eladó srác szinte nekem esett és rögtön le akart beszélni róla ! Rögtön el is kezdte ecsetelni az okát : az elmúlt napokban már két vevő vitt vissza ilyen modelt, mert 2-3 nap után egyszer csak kiírta, hogy : ERROR 18 és se kép se hang. Szó nélkül kicserélték az ügyfeleknek egy másikra, aztán beküldték a Canon-hoz, hogy nézzék meg mi a gond. Kérdezték tőlük, hogy mi a probléma, amire ők nem voltak hajlandóak elmondani, hogy mi a baj, csak annyit, hogy ha legközelebb ilyen probléma merül fel valakinél, szó nélkül cseréljék ki egy másik készülékre, mert nem lehet javítani !!
Érdekes és megdöbbentő történet, a vége az lett, hogy nem is vettem meg ott az utolsó darab A60-t. Persze máshol megvettem , sajnos a legdrágább helyen , de ott legaláb volt több darab is raktáron, ami közül válogathattam.
Hogy miért kellett vállogatnom ?
Azért mert érdekes módon a legtöbb készüléken volt ( mindegyiken ugyanott, az LCD és az A/V Out csatlakozó között a hátlapon ) egy fél centis mély karcolás. Nehezen , de találtunk egyet amin nem volt. A furcsaság az, hogy amelyiken nem volt karcolás, annak a gyári száma teljesen más "tartományból" származott, mint a karcosak, amiknek hasonló volt. A Digitcam-nál az utolsó darab is ugyanilyen karcos volt.
Nem akarok semmilyen "elméletet" felállítani, de lehet, hogy azok a sorozat számú darabok között lehetnek hibásak ? Nem tudom, de minden esetre sem itt a fórumon, sem máshol nem olvastam ilyen hibáról ( Error 18 ), tehát lehet, hogy csak véletlen egybeesés. Mindenképp utána nézek külföldi fórumokon, hogy valaki írt-e ilyen hibáról.
Ezek után mindenesetre érdemes elgondolkodni, hogy ki hol veszi a készüléket: eredeti garanciával ( amivel van esély gyors megoldásra, ha esetleg baj van ), vagy nem ereditvel...
Bocsi , hogy hosszú voltam.
Most rohanok és tesztelem a "kicsikét" ! :-)
Most pénteken en is belépek a klubba. Tesom hozza amcsibol (igaz igy semmi gari sincs ra), 250 USD-be kerult es ha a hataron el nem veszik akkor nagy kiralysag lesz. Mar vettem hozza egy 256os Twinmos cf-t, meg ket garnitura 1850es Energizert + tolto, mar csak egy tasi kell.
Nézd meg a www.quasar.hu is. nekem A70 van, ott vettem, garanciával, olcsón. Érdemes felhívni ?ket, olcsóbban vettem pld. mint a weboldalon található ár volt.
Attól függ hol laksz. Én is most fogok venni és én a Digitcam-nál veszem ( 93750 Ft ) . Ha megnézed pl. a depon a legolcsób helyen 86250 Ft , de ott nincs hivatalos garancia. Szerintem ennyi plusszt megér a garancia.
Ez a fotomarket biztos jó, de én nem szeret az online boltokat.
Semmi baja a gépednek. Az szerintem maga a Hold és az árnyékosabb oldalán látszó ún. földfény. A sarló meg ugye a nap rávetülő fénye, ami a hosszú záridő miatt beégett és kissé el is mozdult (hosszabb záridőknél egész szépen arrébb tud mászni a Hold). A záridő növelésével pedig a földfényes oldalt jobban kiexponáltad ezért látszik jobban.
kicsit aggódom..
csináltam egy-két éjszakai képet hosszú záridővel, és a hold környékén megjelent egy folt. az első képen még alig látszik, aztán ahogy növelem a záridőt, egyre jobban...
ha jól látom a helye nem állandó, fogalmam sincs mi lehet ez...szerintetek?
ha van ötlet, kérem segítsetek!
kösz srácok ez jólesett(de tényleg)...
igazság szerint április 15-én vettem a gépet, és ez életem első fényképezőgépe.analógot sem használtam korábban.
körülbelül két hónapja döntöttem el, hogy szeretnék hobbi szinten foglalkozni a fotózással, és mivel építészhallgató vagyok már korábban is éreztem hiányát egy digitális gépnek munkáim során. így hát beadtam a derekam.
már mielőtt megvettem a gépet elkezdtem olvasgatni a fórumokat, figyelni mások képeit. azóta is minden nap ellátogatok ide, a fotóarénára, a nap fotója oldalra és figyelem mások munkáit, olvasom a kritikákat, próbálok tanulni...
persze naponta átlagban 100 képet ellövök, aztán szelektálok. van olyan, hogy mindegyik a "kukába" kerül, de hát épp ez (többek között)a digitális fotózás előnye, nem?
még egyszer köszönöm a biztatást, hogy érdemes volt belevágni!
Már az elejétől figyelemmel kísértem a képeidet, azóta hogy megkérdezted hogy hogyan kell buliban az A60-nal képeket készíteni. Aztán hogy megláttam az eredményét, leesett az állam. Nem volt összhangban a kérdés és az eredmény minősége. Tök amatőr fotókat vártam, erre egy profi fotós képeit látom viszont. Nagyon jók a meglátásaid, szépek a színek, a fekete-fehéret is kellő mértékletességgel de tudod alkalmazni. Gratulálok!
Ui:
Gondolom hogy valamilyen fotós előélettel rendelkezel, ebben biztos vagyok.
Jó, de azokkal a gépekkel összehasonlítva ez teljesen egyértelmű is volt...!
:-)
(a márkásabbak közül csak a FUji A203, a Nikon 2000, az Olympus Camedia 300Zoom szerepelt a tesztben. A többi ilyen HP, JVC, Benq, Trust, Vivitar, stb volt)
A PC magazinban van egy teszt az ebbe a kategóriába tartozó digimasinákról, és mitgondoltok melyik kapott vásárlási ajánlatot?
A Canon PowerShot A60. :-)))