Veszprém-Budapest - Vegyél feleségül, Bryan!” feliratú pólóban egy óriási ezüst nyíllal hívta fel magára a figyelmet Saska Brigitta (21), akit a szombat esti koncerten Bryan Adams (47) felhívott a színpadra. A Blikk megtalálta a veszprémi egyetemistát, aki évek óta rajong a kanadai rockzenészért. Bryan lenyűgözte őt, és még az sem zavarta, hogy izzadt tarkójuk összeért.
// <![CDATA[
var ord=Math.round(Math.random()*100000000);
document.write('');
// ]]>
Alig tér magához a boldogságtól Brigitta azóta, hogy több mint öt percet töltött együtt a kétszázezres közönség előtt a színpadon a világhírű énekessel, Bryan Adamsszel.
- Már hónapokkal ezelőtt elhatároztam, hogy olyan egyéni szerelésben megyek a koncertre, hogy felfigyeljen rám, s mint ahogy azt minden koncertjén teszi, amikor kiválaszt valakit a nézők közül, én lehessek az. Egy méretes, ezüstszínű nyíllal mutattam magamra, s egy, a strandon szokásos fehér kalapot viseltem, ami, úgy tűnik, kellően felkeltette a figyelmét. Észrevettem, hogy miközben énekelt, többször is rám nézett, és hunyorított - meséli izgatottan Brigitta.
- A névnapomra kaptam a barátnőmtől egy pólót, s mivel a barátnőm tudta rólam, hogy rajongok Bryanért, ezért a pólóra egy feliratot készített: Vegyél feleségül, Bryan!” Ezt a pólót viseltem a koncerten, s mivel tudtam a világhírű énekesről, hogy egyszerűen öltözik, én magam is egy farmernadrágot és egy egyszerű pólót viseltem.
Életem legboldogabb perceit töltöttem vele együtt a színpadon, csodálatos érzés volt, amikor rám pillantott, és kimondhatatlan gyönyört éreztem, amikor egymásnak hátat fordítva egymáshoz ért a bőrünk, és érezhettem őt.
Amikor befejeztük a négyperces számot, megkérdezte tőlem, hogy ez volt-e az első alkalom, hogy egy színpadon énekeltem valakivel, azt válaszoltam neki, hogy igen. Erre mindössze anynyit felelt, hogy nagyon jól csináltam, és hosszan megölelt - emlékszik vissza a felejthetetlen pillanatokra Brigi.
- Ezek után az asszisztensei lesegítettek a színpadról, és még hosszú percekig úgy éreztem, csoda történt velem, valósággal lebegtem. Ő a legjobb pasi a világon!
A VIDEO_RM könyvtárat az asztali írók hozzák létre. Csak akkor szükséges, ha ugyanazzal az asztali íróval akarod pl. továbbírni a lemezt. Az asztali olvasók figyelmen kívül hagyják, tehát nem kell, hogy a korongon rajta legyen.
Kb. mostanság tértem magamhoz a Bryan koncert élményforgatagától.
Sokmindennel egyetértek, amiket korábban írtatok. Nekem az elsősorban sikerült állnom Apa jóvoltából és Húgom mögöttem állt. Ehhez fél 4-től kb ott kellett állni és utána pedig rohanni, mint az őrült.... :D
Észrevételeim:
Elől ismét nagyon jó volt a hangzás, a Marshall-oknak köszönhetően, ha hátul nem volt jó a hang akkor ugyanaz volt, mint novemberben Debrecenben, mert ott a Főnix hangszórói rém rosszak voltak, de hálistennek ott is a Marshalloknál álltam. A fotósok tök hülyének néztek, h. HÚ-zok, meg énekelek, ezt extrém dolognak titulálták, így elég sokat fényképeztek és videóztak, már untam őket. Elől sajnos nem túl sokan énekeltünk. Bryan is élvezte sztem a koncertet, de nem úgy mint novemberben Debrecenben, ott még közvetlenebb és felszabadultabb volt, hiába neki sem lehet mindig fergetegesa a hangulata, de akkor is megérte Miskolcról feljönni. Az emberek elég parasztok voltak körülöttünk, tisztelet a kivételnek, törtek előre, nem számított se Isten, se ember. Nem értem a helikopter miért akkor jött amikor mindenki pihent, miért nem RM közben. Bryan egyszer egy picit megbotlott amin Scott-tal együtt mosolyogtunk. Pont oda állt fel hozzánk és csinált egy közös fotót a mögöttem álló szlovák kb 180cm-es lánnyal :), de nem az ő fényképezőgépével, így voltak egymagasak, h. ő a kordonon állt. Nem számítottam rá, h. oda fog jönni hozzánk, nagy meglepi volt. Simogattuk egyszerre kb 10-en, hihetetlenül vékony.
Szerintem a szervezés tűrhető volt, bár a beengedésnél tényleg voltak problémák és a műsorvezetők is nevetségesek voltak, valóban nem kellett volna egy lapra tenni a két sztárt, mert Bryan mögött, azért csak van kb 25 év.
Ha valahol láttok egy olyan nagy feliratot h. We love You Bryan for 20 years...akkor majd azt linkeljétek már be lécci...
Elől körülöttem szinte csak külföldiek voltak, szlovák, osztrák stb. Azt én sem értem, h. akit annyira nem érdekel az mi a fenének tolakszik előre, mert ott a környezetemben csak a családommal tomboltunk és énekeltük az összes számot, és néha még a szlovákok énekeltek, de ők főleg azt csinálták állandóan amit én. :D Tőlünk nem messze voltak olyanok akik fapofával nézték végig az egészet. A végén tényleg mondhattak volna vmit, h. köszönjük h. itt voltak, reméljük jól mulattak, jó éjszakát mindenkinek vagy vmi hasonló.
Apropó azt nem tudjátok véletlenül h. lesz-e vmikor a tv-ben a koncert?
Legelől annyi fotós volt, h. néha a 4 sorban éreztem magam.... :) de aztán kirakták őket. Az egyik index-es képen rajta is vagyok. Egyébként csak annyit a legelső sorról, h. jó volt ott állni, de kék-zöld mindkét karom, mert állatok is álltak mellettem...és az 50kg-mommal nem mindig sikeült győzedelmeskednem. :)
A táncoló csajoknak jó lehetett, én is inkább táncolni mentem volna, mint énekelni. :) A szőke szerintem jól rázta a fenekét, de nem Bryan stílusa, a többiek sem voltak rosszak. Pont előző este gondolkodtam azon, h. ha felhív vkit énekelni, akkor miért nem hív fel vkit táncolni? Pláne ha van pont olyan dala, ami erről szól. Igazából először ez a gondolat, akkor fogalmazódott meg bennem, amikor láttam a Slane kastélyos koncertjét, amikor Scott ott táncikál erre a számra, így annyira nem lepődtem meg mikor felhívott pár hölgyet, inkább sajnáltam, h. ott a backstage-en tette mindezt, de megmagyaráztam magamnak, h. már nekem volt jó....megérinthettem stb....ne legyek telhetetlen.
Hiányoltam pár számot, amit mindig szeretnék hallani, de megértem, h. nem énekli, annyira nem ismertek. Heat Of The Night pl...nemtom emlékszik-e rá vki sztem nem, a 80as évek közepe táján volt egy ún. Peter's Pop Show, amiben különféle pop sztárok léptek fel, az egyiken ő is fellépett és a Heat of the night c. szám éneklése közben, állványos égő szívek voltak, amiből az egyiket felborította, beszaladt egy fickó gyorsan felállította, és kifele szaladva megbotlott egy vezetékben és elborított egy másikat... :D...utána azt is felálította. Itt még az Only the strong survive c. számát is elénekelte, azt is szeretem, aztán Thought I'd Died And Gone To Heaven, House Arrest...stb...stb...
Szerintem egyébként Rúzsa Magdi megfelelő előzenekar volt. Hihetetlen hangja van. Nekem az a kedvencem, mikor a Highway To Hell-t énekli.
Ha vki tudna esetleg nagyobb felbontású képeket küldeni azt megköszönném:
Régebb olvastam valahol, hogy nem is hord eredeti bőrcipőt. Minden koncertjén figyeltem, mi van rajta. Minden koncertjén ugyanazt a csattos bakancsot láttam. Nem tudom megállapítani, hogy bőr-e vagy műbőr.
Most nem figyeltem meg jól a cipőt.
Tv2-es riportokban élveztem, hogy mindkét alkalommal ugyanabban a tornacipőben volt.
Ja, most azt lestem, hogy megint piros bugyógó lesz rajta?? S most nem látszott....túl le van fogyva.
Különben Keith is amióta vegetáriánus, sokkal soványabb lett...
Lehet, hogy bőrbakancsot hord, de tisztában van vele, hogy nem a bőrbakancsáért ölték meg az állatot. Az állatokat azért ölik meg, mert a húsevő emberek megveszik a hentesnél a feldarabolt állatkák testrészeit. Egy bőrbakancs nem kígyó meg krokodilbőr táska és hegyigorillamancs-hamutartó, ahol az állatot kifejezetten az adott használati tárgy miatt ölik meg...
Az előbb sem sikerült csatolnom a képet..... lehet most sem jön össze. Hát akkor marad a link, itt van a kép Bryanről:
A www.bryanadams.org-on van Bryan radió. azt sokat hallgatom, 5 percenként ki lehet választani számokat, amiket hallani akarsz, s vannak köztük ilyen ínyencek is.
Miket nem tudsz még Bryan Adamsről?
A héten lesz Bryan Adams koncert. Ezt már szinte mindenki tudja, de tudjátok-e, mennyire szereti az állatokat? Lefordítottam nektek erről egy cikket:
A vegán és állatbarát rock legenda
Semmi kétség, hogy Bryan Adams a legsikeresebb kanadai zenész és ugyanakkor világhírű rock legenda.
Hihetetlenül tehetséges és népszerű a világ szinte minden országában. Amikor elkezdett zenélni, nem szerepelt a tervei között, hogy híres rock sztár lesz. Mindezek mellett arról is híres, hogy állatvédő és nagyon együttérez az állatokkal.
Bryan Adams immáron 17 éve vegán, 1989 óta egyáltalán nem eszik leölt állatokat és továbbra is ezt az életmódot folytatja. Az emberek először azt gondolták, hogy csak múló szeszélyből vegetáriánus, de tíz év után rájöttek, hogy Bryan már soha nem fog visszatérni a húsevésre. Sőt a lehető legtökéletesebb módon felhasználta a vegán étkezés előnyeihez kapcsolódó ismereteit, éleselméjűségét, erkölcsi elveit és meggyőzte édesanyját és testvérét, valamint zenészcsapatát is, hogy térjenek át a vegetarianizmusra.
Bryan Adams határozottan ellene van az állatok kis ketrecekbe való bebörtönzésének, mint például az állatkertek, cirkuszok vagy a rodeók. Gyűlöli azokat a nagyüzemi gazdaságokat, akik a tyúkokat tojófészek-sorozatba, a malacokat mozgásukat nagyban gátló bokszokba, a szarvasmarhákat pedig hizlaló etetősorokba kényszerítik.
Amikor megkérdezték tőle, hogy az állatok kizsákmányolásának rendszerében mit talál a legfelháborítóbbnak, erre ő a következő választ adta: „Az élelmiszer-áruházakat. Az embereknek nagyon könnyű dolguk van, csak beleteszik a bevásárló kocsijukba a különböző húsokat miközben fogalmuk sincs róla, hogy az a megvásárolt étel valaha élőlény volt.”
A zenész azt állítja, hogy mióta áttért a vegán étkezésre, azóta az egészsége is sokkal jobb. Kigyógyult sok-sok allergiából, melyről már azt gondolta végig fogja kísérni az egész életét. Soha nem volt súlyproblémája és azt mondja, hogy jóval több energiával rendelkezik, mint a legtöbb ismerőse.
Abszolút visszataszító és undorító számára annak a gondolata, mikor valaki egy óriás húsos hamburger elfogyasztása után vagy fogába ragadt marhahús darabokkal megcsókol valakit. Úgy gondolja, hogy az élet legnagyobb ajándéka, hogy választhatunk a húsmentes és húsos étkezés között. Nagyon szerette volna, ha már gyermekkorában megkapja ezt a választási lehetőséget. Mostanra már mindez megvan. A vegán életmóddal és az állati jogokkal kapcsolatosan rövid és mindenki számára érthető üzenete: „HA SZERETED AZ ÁLLATOKAT, NE EDD MEG ŐKET”.
Bryan Adams a vegán életmód mellet még többféleképpen is segít az állatokon. Például a 90-es években az Antarktiszi Bálnamenhelyet (Antarctic Whale Sanctuary) támogatta azzal, hogy mellette kampányolt. Turnéja során 500 000 képeslapot osztottak szét, melyben arra kérte az embereket, hogy írjanak a világ államfőinek, hogy szavazzanak a Bálnamenhely fenntartására.
Most, a 2007-es esztendőben Sadie Frost mellé állt a PETA valódi szőrme elleni kampányában: „Nagyon erősen ellenzem a valódi állati szőrme viselését és felhasználását, valamint minden olyan cselekedetet, mely az állatok kizsákmányolására irányul. Ellene vagyok bármely állat leölésének, legyen szó akár fókáról, szarvasmarháról, kutyáról vagy bármely más állatról.”
Angol nyelvű eredeti forrás: http://www.prijatelji-zivotinja.hr/htmlen/index.en.php?id=702
technikai kérdés: a kitömörítés után adódott könyvtárakból a video_ts tartalmát értelemszerűn berántom a Nero által felájanlott video_ts könyvtárba, de a video_rm könyvtár tartalmával mit kell csinálni? kell az a DVD-re íráshoz? köszi
Sziasztok BAddiek, végre, sikerült elolvasnom az összes hozzászólást és alig vártam, h én is leadjam a magamét. Én egy lassan nagyikorú Bryan rajongó vagyok, lehet mosolyogni, én bátran vállalom. :-)) Nagynehezen vergődtem el az elkerített rész korlátjához, miközben araszolgattam előre -mindig beálltam egy-egy kígyó végébe- énekeltem a számokat és lobogtattam én is az sk készült feliratomat, h. Bryan Budapest loves you meg Welcome back to Budapest. Többen hülyének néztek. Én szinte az összes számát fújtam és nem tudtam nyugodtan állni, hanem amennyire lehetett ugráltam ott egyhelyben. Többen meg is szóltak érte. a barátaimat kissé hátrébb hagytam ti,. ők nem annyira fanatikusak mint én. A közönségről csak annyit, h. nem ilyet érdemel Bryan. Olyan uborkák voltak, sokuk csak tényleg ott volt mint a Totya. Az elkerített részbe még legalább 50-100 ember befért volna de a szekusok nem engedtek be senkit. A sok hülye lufi-kukactól meg alig tudtam fényképezni. :-( Nekem a Live in Lisbon dvd van meg és valahányszor megnézem csak irígykedni tudok az ottani közönségre. Nem volt sem fényképezőgép eltiltás, -hiaszen Bryan ezt nem tiltja meg soha, hiszen ő maga is szenvedélyes fotós- nem beszélve az extra elkerített helyekről és mindenkit félresöprő biztonságiakról. Egyszerűen imádják a zenét, lazák és átengedik magukat a zenének. Ja, és kedves magyarok, nem ártana kicsit többet , többeknek beszélni v. érteni angolul. Ami Bryant illeti, igyekszem az összes létező site-on híreket szerezni róla. 1. nem botoxozik!!! Vegetariánus, nagyon egészségesen él. Annyi hülyeséget összeírnak róla. Pl. az első riportban amit olvastam az volt kihangsúlyozva, h. leitatta Pam Anderson, hogy elénekelje vele a WYG-t . Ez nem is így volt. Emellett volt még néhány "okos" kérdés, amely mind az újságírók, a "riporterek" kvalitását minősíti. 2. Az arcán ami látszik az sebhely, ti. ha jól emlékszem 1986-ban volt egy balesete amibe majdnem belehalt (ejtőernyő v. siklórepülés). Ezt azért írom le, mert soktól hallottam, hogy milyen "ragyás" az arca. Ő egyébként még ragyásan is az egyik legnagyszerűbb fickó!! :-)) 3. A Diana koncertre azért nem ment el, mert Harry herceg nemkívánatos személynek nyilvánította mert szerinte gyengéd szálak fűzték Bryant lady Di-hez és ezt nem tudják neki megbocsájtani. Ez is hülyeség, hiszen ha az anyjuk szerette őt, pont ezért lett volna ott a helye. Örülök a sok képnek és az ötletnek h. mit és hol lehet megtekinteni. Nagyon jó a bryanadams.org oldal és a bryanadams portal is. Ajánlom figyelmetekbe. Már annyifelé surföltem, h. azt sem tudom hova hogyan jutottam. Bryan Rocks forever :-D
Hát szerintem már Bryan se volt ide való! Lehet, hogy roszmájú vagyok, de egy ilyen közönség nem érdemel meg ilyen nagyágú előadókat. komolyan, tavaly az arénában is csodálkoztam, néha a reakciókon, pedíg ott láthatóan nagyon sok volt az igazi rajongó. Félek, ha jövőre jönnének Joviék, a koncert után esélyünk se lenne, hogy valaha is visszajöjjenek, hozzáteszem, teljes joggal! :(
azért örülök, hogy nem az volt az első gondolatotok, hogy remélem te nem az a barna hülye p*a vtál kék felsőben...:D hogy hívtam fel a figyelmét??? nem csináltam semmi extrát...végigsikítottam az összes számát, ugráltam, tapsoltam....sztem full természetes koncertember vtam....pontosabban sztem így kellett vna viselkednie annak a 80E embernek, aki a kordonon belül állt..../sajnos vtak kivételek..../Merthát ugye azért álltak ott, elől, mert ők annyira nagyon szeretik.... mit ne mondjak a VIPesek se tettek ki magukért annyira....hatalmas élmény vt....2 napig pörögtem az adrenalintól....vasárnap meg alig bírtam lábra állni...de izomláza leginkább a vállamnak volt:Dmondjuk részemről a rajongás a zenéjének szól, bár ahogyan a sajtótájékoztatókon és a koncerten viselkedett /közvetlen, egyszerű, spontán.../, azt hiszem, emberként is maximális tiszteletet érdemel...