Nagyon komoly volt, a legutolsó utazásomról tegnap érkeztem haza:
Caracas - Simon Bolivar,
Egy betonsiló az egész reptér, amikor megérkeztem Caracasba, úgy éreztem mintha egy 1972-es Lino Ventura maffiafilmbe csöppentem volna...naggyyyon király hely!!!!
Elnézést kedves topiktárs hogy megkérdezem de a Ferihegyi Nemzetközi Repülőteret nem hagyta ki???:)))Párizs mely repülőtere???Ennyi kötözködést mára:)))))
München valóban kicsit messze van a várostól, de az SBahn ott van ugyebár, kettő is, meg mindenféle regional vonatokat is kivittek odáig. Szerintem kultúráltan, gyorsan meg lehet közelíteni a városból.
varsónál csak a környékünkön nemcsak ferihegy, de otopeni is nagyságrendekkel jobb. sőt varsónál rosszabb most nem is jut eszembe hirtelen.
De ha keleteurópai repterek, akkor hiányolom rigát a listáról, az lazán veri akár prágát is, ami egyébként nem rossz.
lehet persze, az értékelők arra nem járnak.
München meg engem leginkább egy gázkamrára emlékeztet, meg azon repterek közé tartozik, amit csak a levegőből lehet megközeliteni rendesen, de hát ízlések ugye különböznek.
Huh igen. Azért az valóban nem semmi... És amúgy a prágai sem semmi. Én sosem értettem miért jó az, hogy kis kalitkákba terelik az utasokat (három helyen is találkoztam ilyennel, Ruzyne, Chopin, Tegel) és nem egy nagy tér van bizt. ellenőrzés után ahol a kapuk vannak. Na, pl. München az egy nagyon jó reptér. Hiába nagy, nagyon nagy, relatíve jól átlátható, tiszta, kényelmes és konfortos.
A Skytrax elkészítette a nagyközönség szavazatai alapján 2004. legjobb repülőtereinek sorrendjét. A több mint 4 millió 844 ezer szavazó az alábbi elvek mentén adhatta meg véleményét a repterekről:
"Passengers were asked to nominate a Best Airport (and regional choices), assessing standards on the key features of:
Ground Transportation - Location - Signposting - Access - For departures, arrivals and transfer
Ease of transfer - Directions, distances, staff availability
Passenger Facilities - Shopping, catering facilities, washrooms, business facilities
Staff Service - Staff Availability - Finding assistance, staff attitudes, staff language skills
A felmérés eredményeként 2004-ben az utasok az alábbi reptereket választották az év legjobb repülőtereinek:
1 Hong Kong Int'l Airport - Gold
2 Singapore Changi Airport- Silver
3 Amsterdam Schiphol- Bronze
4 Seoul Incheon Airport
5 Kuala Lumpur KLIA
6 Dubai Int'l Airport
7 Copenhagen Airport
8 Sydney Airport
9 Kansai Int'l Airport
10 Munich Airport
A három legjobb európai reptér:
1. Amsterdam - AMS
2. Copenhagen - CPH
3. Munich - MUN
A három legjobb közép-kelet-európai reptér:
1. Prága 2. Moszkva Domodedovo 3. Varsó
Azt azért nem gondoltam volna, hogy még Varsót is magasabb színvonalúnak ítélik Ferihegynél.... ezek szerint a béka feneke alatt is van még lefele tér......
Az én listám (ahová repülőjeggyel lehet(ett) repülni, így a hatvanas évek magyar belföldi közforgalmi repülőtereit is felírtam, de a számos sport- és katonai repülőteret természetesen kihagytam):
Még az AirlinerWorld októberi száma közli a 2003-as esztendő top 100 repülőterének listáját (az utasforgalmi mutatók alapján).
Az első 10 reptér Atlanta ATL, Chichago ORD, London LHR, Tokyo HND, Los Angeles LAX, Dallas FW DFW, Frankfurt FRA, Paris CDG, Amsterdam AMS és Denver DEN.
Az európai repterek sorrendjében az első négy helyezett változatlan. Bécs a tavalyelőtti 86. helyről a 83-re lépett előre, 6.8 %-os utasforgalom növekedéssel. A régiónkból más reptér nincs benne az első 100-ban.
A legnagyobb fejlődést produkáló repterek között van Stansted, amely 16.6 %-os növekedéssel a világ 50. legforgalmasabb reptere lett. Európában az egyik legnagyobb visszaesést Stockholm ARN produkálta (-8%).
Rövidesen a Schiphol reptér híres terasza fizetőssé válik. A derék hollandusok (smucigok) már felszerelték a fizetőkapukat. A be (vagy inkább ki)lépődíj 1 euró lesz.
Sziasztok!Ha ez annak szamit akkor en ezen voltam.Intrepid,repulogep anyahajo.Orly,De Gauilles? (fogalmam sincs,hogy irjak)Frankfurt,Stuttgart,Koln,Lyon,La Guardia-N.Y.CITY,JFK,Heatrow,New Ark N.J.Most igy hirtelen ennyi de annyi csalas van a dologban,hogy kamionnal es nem repcsivel.Persze az USA-sok kivetel.Sziasztok.
nagyjából idősorrend
Várna
Korfu
Kréta-Iraklión
London-Gatwick
Frankfurt aM
Chicago O'Hara
Denver
LAX
Washington Dulles
München
London Luton