Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Zettmann Creative Commons License 2001.05.23 0 0 27
Szerintem városi kocsiként is nagyon jók - bár mint olvasható, fogyasztás terén nem valami kiemelkedő (7-10 liter)... Szervízelésről meg annyit, hogy mivel nem mai autókról van szó, biztsosak akad rajta mit bütykölni, de a statisztikák szerint nagyon ritkán romlanak el. Egyébként a használt autó katalógusban is sok info van erről, ha valaki kéri, feltehetem ide...

Zettmann

Gotfroa Creative Commons License 2001.05.23 0 0 26
Városi kocsiként hogyan működnek ezek a járgányok? Fogyasztás, szerviz költségek, stb...
Zettmann Creative Commons License 2001.05.22 0 0 25
Hát, csak rajtunk múlik, hogy írunk -e vagy sem. Persze, ha valaki kicsit hirdetni tudná, hogy LÉTEZIK ez a hely, talán jobban ránkkeresnénk. Esetleg, ha a 4*4 magazinba bekerülne, mint rövidke hír, pár ember ellátogatna ide. Annál is inkább, hogy Samurai-os fórum nincs is több az országban - Samurai pedig annál több. :-)
Fuel Creative Commons License 2001.05.22 0 0 24
Ugylatszik ki fog halni a topic :((
Előzmény: niváskarcsi (23)
niváskarcsi Creative Commons License 2001.05.19 0 0 23
Sehol egy szuzukis?
Sj Creative Commons License 2001.05.14 0 0 22
Ha választanom kellene így utólag, lehet hogy inkább egy 1,3-ba raknám az 1,0-s terepváltót, bár a hídak áttétele közötti külömbséget nem ismerem...
Előzmény: Fuel (21)
Fuel Creative Commons License 2001.05.14 0 0 21
Hello!

Koszi a valaszt, igazan a technikai resze erdekelt a dolognak,mert volt ezresem meg 1.3 -asom is.Ugyhogy az erdekelt inkabb , hogy mennyire volt maceras az atepites.
Udv: Fuel

Előzmény: Sj (20)
Sj Creative Commons License 2001.05.13 0 0 20
Motorcsere: az 1000-es samuraj sok helyen elmegy, de főleg nagy partokon és mély sárban csak lendülettel...De ha raksz bele egy 1,3-ast,főleg a váltójával, mert így nem kell bíbelődni a váltó nyelestengelyével, ami teljesen más (és egy ötödik sem rossz), nagyon jó áttételhez és erőhöz jutsz. Mindössze sebváltó fefüggesztést, a motortartó bakokat, kardánkersztet és a hűtőt kell átvariálnod, ami nem kis munka, de megoldható! A haverom 1,6-os vitara motort rakot bele, ami talán még jobb, de az már szerintem húzósabb is, bár minden attól függ mennyiért tudsz szerezni alkatrészt.
Én azért is vágtam bele, mert a régi váltómból elfogyott a rükverc, de jó pár napunkba került az egyik autószerelő haverommal, hogy összejöjjön!
Előzmény: Fuel (18)
Zettmann Creative Commons License 2001.05.12 0 0 19
Szerintem nyugodtan mehet ide, a Fórumba is - legalább tovább élénkülne a forgalom. :-) Zettmann
Fuel Creative Commons License 2001.05.12 0 0 18
Hello!

Ugy latom egy ujabb fannal hozott ossze minket a
topic.Azert jo olvasni az ilyen hozzaszolasokat.
A motorcsererol irhatnal valamit.Akar maganban is erdekelne a dolog.

Előzmény: Sj (17)
Sj Creative Commons License 2001.05.12 0 0 17
Attol függ...Ha felezőben, nagy sárban 8-9 liter akkor szerintem nagyon jó! Én másfél éve nyúzok egy eleinte 1000-s motorut -most nemrég 1,3-ast raktam bele- de még sosem mértem.Én szinte csak erdőben használom, de így sem zabálja le a gatyám. A haverok szerint uton 5-6 literrel is elmegy az ezres, és az 1,3-as sem fogyaszt sokkal többet, mivel azt nem kell pörgetni annyit, de ez szerintem a kocsitól, vezetőtől és a gumitól is erősen függ.
És ha már beleszóltam dicsérjem is egy kicsit: szerintem terepen k..-va jó, mert keskeny (fák között), kis tengelytávú (bakhátak), viszonylag strapabíró (talán egy kicsit a kényelem rovására), és egy tuti gumival szinte mindenhol elmegy...(ha véletlenül mégsem 4-5 ember kirakhatja a farát ha elásta magát: ezt egy pajeróval próbáld meg!)
Előzmény: Zettmann (16)
Zettmann Creative Commons License 2001.05.11 0 0 16
Ki mit tud mondani a Samurai fogyasztásáról? Én 1.0-s motor mellett 8-9 literről hallottam, ami elég durva. Igaz ez? Nem lehet ezt valahogy 7 alá nyomni? És mennyit fogyaszt akkor az 1,3-as motorral a Suzuki? 12 litert?!
tec1 Creative Commons License 2001.05.08 0 0 15
Sziasztok!

Nekem volt egy SJ413-asom, Sajnos vissza kellett vinnem külföldre mert nem tudtam tovább használni külföldi rendszámmal. Ha valakit érdekel 87-es, "Land Rover Suzuki Santana 413", kint áll Olaszországban, 90 ekm-el, szerintem jó állapotban.
Én nagyon szerettem csak Budapesten nem tudtam használni mert még a fogtömésemet is kirázta. (Ez azonban csak részben az autó hibája!)
Kezdő szinten az autó sokkal többet tudott mint én!
Ha lehetőségem lesz valószínűleg újra ilyet veszek!

tec1

Fuel Creative Commons License 2001.05.08 0 0 14
Hello All!

Latom lassan megfordul itt mindenki az Off Road topicbol :)))

Zeddar Creative Commons License 2001.05.08 0 0 13
Nekem is van egy LJ-m, én is most újítom /azaz ősömmel ketten/ tök jó, csak a fél autót kellett újrahajtogatni lemezből :))) Meg a motort is fel kell majd újítani, az meg sok-sok pénz, de bízom benne, hogy jó lesz majd!!! Lesz neki 1 kis rugóívelés (~5cm), 1 kis body-lift (1,5-2cm) meg 235/75R15 ös gumik (~6cm) úgyhogy jó lesz :)))

-=Z=-

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.08 0 0 12
Sziasztok!
'94-'97-ig én is Suzuki tulaj voltam.Nagyon jó kis autó volt.Akkoriban még átépítés nélkül is el lehetett vele indulni versenyeken.Sok sikert a topichoz.:)
Dokia Creative Commons License 2001.05.08 0 0 11
Szevasztok!

Neknk is volt egy ilyen kis kocsink. Nem volt rossz de nem férek bele + én nagyon benzines párti vagyok de a terepjáró azért csak jó ha diesel. Ha van kedvetek nézzetek be az offroad topicba. Sok sikert!
Doki

niváskarcsi Creative Commons License 2001.05.07 0 0 10
Sziasztok.Most újítok fel egy LJ-t minden porcikája tele van sárral mintha direkt kiöntötték volna az üregeket.Egyszerű jó kis autó .Sok hozzászólást a topichoz.
Zettmann Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9
Sziasztok! Szia Fuel! Te egy igazi Samurai rajongó vagy! Tudni kell, hogy pár nappal ezelőtt látogattam meg az Ő oldalát, és tettem fel pár kérdést a kocsival kapcsolatban - és tessék, alig néhány napos ez a topic, és Fuel máris rátalált! :-)

Zettmann

Fuel Creative Commons License 2001.05.07 0 0 8
Hello All!

Akinek ketsegei vannak, a Samurai terepjaro kepessegeivel kapcsolatban, annak ajanlom figyelmebe az oldalamon talalhato
fenykepek tanulmanyozasat.Igaz nemi atepitest igenyel ha valaki valoban terepezesre akarja hasznalni, de ez minden terepjarora igaz.
Itt az oldal

Zettmann Creative Commons License 2001.05.06 0 0 7
A legújabb Képes Autó Expresszben van néhány igencsak jó vételnek számító Samurai, nézzétek meg!

www.expressz.hu

TCSA Creative Commons License 2001.05.05 0 0 6
Azért kissé durva hogy ott még a Ford Bronco is light utility vehicle-nek számít :o)))))
Előzmény: Zettmann (5)
Zettmann Creative Commons License 2001.05.05 0 0 5
Az USA egyik hivatalos szerve hozott ebben a kérdésben (borulékonyág) egy elég kiterjedt vizsgálat után egy döntést, aminek a lényege az, hogy amennyiben megfelelő sebességgel vezetik az autót, úgy nincsen borulás.

http://www.nhtsa.dot.gov/hot/final.555.html#fin2

Bár ez szerintem minden ilyen rövid de magas autóról elmondható... :-)

TCSA Creative Commons License 2001.05.05 0 0 4
A fejreállásról egyébként: a Samurait azt hiszem a tető gyengesége miatt csak 89-ig gyártották, azután jött a Sidekick. Mellesleg az az átlag 8 hónap egy-egy hiba között SZVSZ nem sok egy terepjárótól...
Előzmény: GanXstaZolee (3)
GanXstaZolee Creative Commons License 2001.05.05 0 0 3
Nos megint okosabb lettem :) Azt tudtam hogy amolyan hobbi féle terepjáró, de árat azt nem tudtam. Viszont továbbra sem áll szándékomban venni :)
Előzmény: TCSA (2)
TCSA Creative Commons License 2001.05.05 0 0 2
Reméljük Zolee tudja hogy a Samurai egy igen jó terepjáró, a használtautó-piacon néha lehet milka körül nagyon frankó állapotút látni... ;o)) Sajnos hamar eladják, mert aki komolyan versenyezni akar, annak a Samurai kevés, minimum egy Merci-G-vel kell fejreállni a domboldalon :o))
Zettmann Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1
Sebaj! Azért szívesen látlak! :-)
GanXstaZolee Creative Commons License 2001.05.05 0 0 0
0 információm van az autóról :) és annak is 0 az esélye, hogy nekem valamikor is lesz ilyenem :)
Előzmény: Zettmann (-)
Zettmann Creative Commons License 2001.05.05 0 0 topiknyitó
Sziasztok!!!

Ezzel a topiccal azoknak kellene segíteni, akiknek nagyon bejön(ne) a SUZUKI Samurai - de nem ismerik még a járgány jó/rossz tulajdonságait. S szólni lehet azokhoz is, akiknek már van ilyen gépük, és imádják. Rajta, ki tud többet a Samurai-ról?

Zett

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!