Direkt... :) Merthogy a Sománál az volt a kifogás, hogy t-s találkozása, és akkor lehetne Kornél, Soma becézéssel... :) Nekem Kornél nagy kedvenc, de nem lehetett az a gyerek, mert a macskám is az volt... :( Mármint a férjemet zavarta volna - engem nem... :)
tényleg: "A magyar nyelvújítók alkották a som szóból a Kornél (Cornelius) magyarítására, annak a feltevésnek az alapján, amely szerint ez a latin eredetű név egy somfa jelentésű szó származéka."
hehe, hát, gyakori, de nekem eléggé tetszik a Soma, a Zuramnak nem. A mai uh szerint a lányneveket hagyhatjuk is, bár még nem 100%, majd talán 3 hét múlva:)
Vicces, épp belenyugodtam, hogy a lányom Tamara lesz, ez a legkisebb közös többszörös:) Viszont most úgy néz ki, nem lesz lányom (egyelőre...).
Szerintem Döme mellé mindenképp Soma... :) Kornél? Csaba? Meg ilyen vezetéknévvel van Attila ismerősünk, szerintem jól hangzik, nem is gyakori mostanában. Lánynak Bodza? Zorka? Illetve ha hosszabb is mehet, akkor Franciska, Kornélia, fiúnak meg Szilveszter.
Nálunk ugyanilyen vezetéknévhez volt a közeli felmenők között György, Vilmos, József. Az én fiaim is megkapták,igaz, apjuk vezetéknevével kombinálva ezt, ők pedig Áron Vilmos, Artúr Vince, és most tökölünk a 3. fiú nevén...
Az olyan húzásoktól, mint pl. Jácint teljesen elhatárolódtok? : ))) Ha nincs mondjuk egy-két virágnevű nővér a családban, akkor nem gáz szerintem, nekem tetszik a Jácint.
Már azt hittem, nem értem a topik humorát. Csak néztem, hogy kerül ide a Danika :) ... Egyébként szláv nyelvterületről jöttem, nekem ez megszokott, mindennapi név... Bár lehet nem fut be olyan nagy karriert Mo-n, mint a Janka, ha mások is a dinkára asszociálnak róla :).