Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Sioux1001 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4202

Prohászka mester az enyémbe a múlt héten műtötte bele a Zavoli Alisei-t, 72 literes pótkerék tartállyal. Azóta kétszer tankoltam és 16,4 literre jött ki vegyes használat mellett a gáz fogyasztás. 120 felett nem nagyon járunk, legfeljebb előzésnél lépem túl, és amikor lehet, tempomattal járunk. Vidéki vagyok, tehát a dugó fogalma felénk ismeretlen. Az autó menetteljesítményei minimálisan csökkentek, de nem számottevően. 

Előzmény: mutantattila (4197)
Sioux1001 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4201

Az automata ajtózárat nekem is sikerült lekapcsolnom. :) A bim-bam-ot, ami nyitott ajtónál szól, ha a nyílásában van a slusszkulcs, hogy lehet kiiktatni ? Ez a másik dolog, amit szívesen kiiktatnék az életemből. :)

Hasarah Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4200

nekem is pont igy mukodik.....

köszi az égő kódot!

Előzmény: mutantattila (4198)
mutantattila Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4199

Szerintem ez az izzó kódja: bx8.4d ,ha rákeresel kapható egy csomó helyen.

Előzmény: Hasarah (4184)
mutantattila Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4198

Nekem úgy müxik a világítás, hogy alapban xenon. Az előző tulaj cseréltette, mert nem látott semmit. Ha rárakom hosszúfényre, akkor xenon le, gyári távolsági be, két kis izé alul be és ráadásnak két irgalmatlan hella is be, ami a gallytörőn van. Ilyenkor érdemes felvenni a napszemüveget.:)

mutantattila Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4197

Prohászka májszter elkészült a gázosítással. Nagyon zsír lett! Zavoli Alisei cucc ment bele Pan Evo injektorokkal. A tartályba hatvan valahány liter fér bele. Fogyasztási adatok később.

murkel Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4196

Van számkódos bigyó az ajtódon? Lehet azzal kell programozni.

Előzmény: Törölt nick (4193)
cucu Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4195

Kösz a választ!

A motor nem melegszik túl, mert semmivel sem melegebb mint normál, üzemmeleg állapotban. Igen, azt hiszem ma veszek egy ventillátort kapcsoló gombát.

Előzmény: Törölt nick (4194)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4194

Hát, cucu, elég sok helyet találsz ami közelebb áll a te autódhoz, mint ezek az amerikai Fordok.

Másik jeladó kapcsolja a ventillátorokat, mint ami a vízhőfokmérődnek adja a jelet, én először azt cserélném ki. Aztán lehet hogy a termosztátod zárva marad, hideg időben is nyitnia kell, ha felmelegszik a hűtővíz, bár a ventillátor kapcsolója a külső körön van, úgyhogy ha így lenne, akkor csak simán megforrna a motor. :)

A belső műszer sem biztos hogy jó, rá kellene dobni egy műszerre, mikor mennyi a vízhőfok pontosan. De az a jeladó 1-2ezres tétel, cseréld ki először azt.

Ráadásul nekünk viszkókuplung kapcsolja a ventillátort. De ha a Fiestából odaadod a motorját, akkor meghajtom azzal, azt elbírja. :)))

Előzmény: cucu (4191)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4193

Én nem kapcsoltam le, nekem is tetszik, de nekem nem is működik az a varázslat, lehet az enyémet másképp kell idomítani.

Előzmény: murkel (4190)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4192

Na akkor pontosítok, az én autómban, 2001-es, tuti hogy az első lökhárítóban lévő kerek lámpák ködlámpák. Nem csak azért mert gyárilag úgy van bekötve hogy távolsági fénynél lekapcsol, de egy ködlámpát nem nehéz megkülönböztetni egy távolsági fénytől, az enyém nem világít 10m-nél messzebb, viszont szinta annyit bevilágít mellettem a két árokpart irányában is. Ez a ködlámpa, nem szúr, hanem terít. Emellett a könyvétől egészen az alkatrészkereső programokig "fog", köd-lámpa a megnevezése.

Előzmény: 4.0V6 (4189)
cucu Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4191

Sziasztok!

Fiestával kapcsolatban nem találok topicot, de azért lehet itt is kérdezni?

Szóval szerintem indokolatlanul kapcsol be a hűtőventillátor és sokáig is megy. Szerintem ilyen hidegben (3-5 C) indokolatlan a működése. Ugyanakkor a hőmérő muatatója ott áll ahol szokott, tehát semmi nem utal arra, hogy túlmelegedne.

murkel Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4190

Nahát, mindenki lekapcsolja az automata zárást?

Úgy látszik csak én szeretem...

Miért idegesítő dolog ez?

4.0V6 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 4189

Szerintem sem ködlámpa az. Azért mert a távolsági fényszoróval eggyütt kapcsolódik csak. Ha megnézzük a kialakítását akkor főleg, depláne kiderül, hogy az nem ködlámpa !

A gyujtópontja máshol van a köd és a távfénynek, még ha amúgy tök egyformának látszik is.

http://minalko.addel.hu/products.php?prcategory=18491

Előzmény: puskely (4187)
mutantattila Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4188

Nekem is működik.:)

Előzmény: puskely (4180)
puskely Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4187

Lehet, hogy van valami ebbe a rásegítésbe. Ha felkapcsolom a távolsági fényszórót a talajtól kb. 1,5 m-es magasságban jók a látási viszonyok az utat meg kevésbé látom. Ezek a lámpák azt segíthetik ki. A tompítottal egész jól látok, próbáltam beállítatni hozzáértő villamossági szerelő ismerőssel, de azt mondta, hogy így jó, max. elállítani tudja.

Köszönöm mindenki segítségét!

Előzmény: eddig japán függ (4186)
eddig japán függ Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4186

a gyári szervizkönyv azt irja kikodolhato az automata ajtó zár,, lásd lejjeb,,bár akönyv szerint csak ford szerviz))))...az also kerek lámpa a nagykönyv szerint távolsági fényszoro rásegitő,,,nem ködlámpa....nem véletlen nincs kapcsoloja ....gondolom én....ja és lehet megint én a balfasz,,,nem baj majd okosok megirják..ja és alkatrészt csak onnann,,,ahonnan akarod.....

4.0V6 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4185

Nekik pl. van olyan amivel az enyémet megnézték. Hátsó difi abs szenzor jeladó vagy mi volt, enélkül sosem jöttem volna rá.

http://www.piliscar.hu/

Talán 3000-et fizettem érte.

Előzmény: puskely (4181)
Hasarah Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4184

Én is én is megcsináltam a tempomat gombok világitását...a kérdés az hogy hívják azt az égő tipust? Hol lehet venni olyat újat? Mert szétszedtem tök jól meg vissza is csak majd cserélnem kéne...

burgman384 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4183

Sziasztok! Ezeket a hozzászólásokat öröm olvasni.Lefutottam a garázsba,szétdöntöttem a kormányom,megcsináltam a világítást a tempomat kapcsolón......Még olvastam egy kicsit,aztán kivettem azt az idegesítő központizár lezárást az indulásnál......Köszönöm,köszönöm.És örülök,hogy gyűlnek az új explorer tulajdonosok is.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4182

Szia!

A jobb oldali műanyag doblemez betétre gondoltam, leszeded a kereket, utána ezt, és ajtó-ablak nyitva, Suzukival ellentétben a fejed is kényelmesen befér. :))

Mostanában mentem ködben, távolságival semmit nem látsz, ellenben ezzel a gyári ködlámpával sokkal jobban, biztos hogy eredetileg nem a refi mellé kötötték, így semmi értelme, valaki "szúrólámpát" akart csinálni belőle...

Holnap megnézem a műszerem, mit olvas a váltóról.

Előzmény: puskely (4181)
puskely Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4181

A villogó overdrive lámpához drmopar az alőbbit írta:

„A villogó OD lámpa komputer, szenzor, vagy szolenoid hibára figyelmeztet. Ez lehet akár érintkezési hiba is. Akár váltón belül is !!!”

Róla itt nem sok jót olvastam.

Itt a környéken nem találtam kiolvasó szerelőt, ezért is kérdeztem rá a szigetszentmiklósi emberre. Hivatalos szervizeket ajánlották, de azokba különösebben nem bízok és állítólag arany árban dolgoznak. Egyébként pár ezresből elvileg megúszható egy kiolvasás?

A tempomat kapcsolót csavarhúzóval óvatos felfele és kifele feszítgetéssel szedtem le. Az egyik egyben lejött, a másik oldalinál először a külső burkolatot sikerült leszedni és utána az elektronikát. Igaz ez a módszer nem annyira „alapos”, hogy az egész kormányt szétberheld.

Brown/40V6 a 4172-es írásodban a „j. müa. betét” mit jelent? Úgy látszik az én első „ködlámpám” fordítva működik mint a tied. Először én arra gondolta, hogy azok a lámpák a kezelési útmutatóban leírt nappali fényszóró, csak nem működik. Véletlenül vettem észre, hogy a távolsági fényszórónál működik.

puskely Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4180

Igen!Megcsináltam!

Működik ez a módszer, nálam már nincs autómatikus ajtózár.

Köszönöm a segítséget.

Előzmény: mutantattila (4177)
4.0V6 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4179

Az a bone nevü illető nem mond álltalában butaságot, alapértéknek számít odaát. Ettől függetlenűl   bármelyik szerlőnél van olyan gép ami kommunikál vagy 3000ért ki is olvassák, szerintem ezzel kezd a váltó orvoslását.

Előzmény: puskely (4170)
4.0V6 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4178

Jó eséllyel maga a hátsó ablaktörlő döglött meg. Ez gyakori.

Előzmény: Hasarah (4154)
mutantattila Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4177

-Gyújtáskapcsoló "ON", de nem indít.
-"U" (unlock) háromszor megnyom.
-Gyújtáskapcsoló "OFF" és "U" megint háromszor megnyom.
-Megint "ON" és egyszer megnyom az "U" és utána az "L"
-Gyújtáskapcsoló "OFF".

Este visszakerül hozzám az autó, akkor kipróbálom.

Előzmény: puskely (4170)
Hasarah Creative Commons License 2010.11.24 0 0 4176

Tud valaki 13kerhez közeli explorer szervízt? apróságok miatt kellene csak ....

mutantattila Creative Commons License 2010.11.23 0 0 4175

Itten írnak a témáról és fotók is vannak...

http://www.explorerforum.com/forums/showthread.php?t=210356

Előzmény: Belabatyo (4173)
mutantattila Creative Commons License 2010.11.23 0 0 4174

Hát én szétszedtem rendesen. A kormány két oldalán kupak ki. Két csavar ki. Duda/Légzsák csatlakozó ki. Egész közepe ki. A két kapcsolót két csavar tartja azokat is ki. Csatlakozó kihúz. Így az egész kézbe fogható és szerelhető. Egy késsel óvatosan a teteje lepattint és alatta az izzó foglalat. Lehet, hogy fent a kormányon is le lehet pattintani a tetejét, de én alapos ember vagyok.:)

Előzmény: Belabatyo (4173)
Belabatyo Creative Commons License 2010.11.23 0 0 4173

Attila, a kormanybol a tempomat kapcsolokat hogy a pek lapatjaba szedted ki? Ott nekem is elfosta magat egy izzo e sbar ismerem mar mi hol van, de megiscsak jobban mutatna, ha vilagitana.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!