Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.23 0 0 1868
Szia OPLAB!

B. bá-nak nem az volt - szerény meglátásom szerint - a gondja, hogy a levelező szerver mit tud: hanem hiába irányíthatod bárhová a leveledet, ha a mobil szolgáltatásban (pl. Pannon Praktikum!) nincs lehetőséged SMS-ben mail-t fogadnod.

Szvsz ma már mindegyik (ingyenes) levelező szerver tud forwardolni.

Üdv.

Maus Robi

P.S.: Ha tudsz ellenkező infót (nekem Opraktikum-om van) ne kímélj!!!

Előzmény: oplab (1867)
oplab Creative Commons License 2001.05.18 0 0 1867
>Azt biztosan tudom, hogy ha van westel internet-
>hozzáférésed, ergo e-mail-ed, akkor az oda >érkezett levelekről értesítést
>küld sms-formában, és a subject-et is kiírja. >Nade megoldható ugyanez
>más (ingyenes) mail-szolgáltatónál is?..
Persze. A mailbox.hu-n megadhatod, hogy a teljes levelet vagy akár csak a fejlécet átküldi másik levelezőszerverre. Van egy olyan accountom ott, (nem a nevemre szóló) amin többen, akik egy közös dologgal foglalkozunk, körbe tudjuk küldeni egymásnak a fejleményeket, és akinek westel mobilja van, meg is kapja az értesítést róla (csak a fejléc megy a westeles mail-re, és az illető a munkahelyi levelezőcímére meg megkapja a teljes levelet. (Majd akár automtikusan törlődhet is a mailbox.hu-n, de természetesen meg is maradhat)
Előzmény: B. bácsi (1854)
patye Creative Commons License 2001.05.18 0 0 1866
Szia!
A soros portos Intracomhoz nincs (nem is lesz) CAPI felület. A gyártó meglátása, hogy nem érdemes fejleszteni. A CAPI-n a (számodra) hasznos infón kívül egy csomó más is közlekedik, ami nagyon nem fér bele az amúgy is szűkös 115 kbps-ba. Belső kártyákhoz, USB eszközökhöz adnak.
Üdv:
P
Előzmény: szucsi57 (1857)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.16 0 0 1865
Szia Arorix!

(OFF)

Naná, hogy ilyet szerettem volna (és most le is buktam, mert pl. a honlapomat egy fél éve nem gondozom (és majd hülye leszek fejben tartani mindent) csak lusta voltam frissíteni elenyésző tudásomat HTML-ből:-) Rémlett, hogy van név-hivatkozás meg maga a http cím, de a végén - mivel gyakorlatilag nem volt úgysem jelentőséeg - hagytam a csudába.

Pedig úgy tanul az embör, ha gyakorol!

(ON)

Nagyon köszi a batrátságos javítást!

Üdv.!

Maus Róberet Péter
mikimaus

Előzmény: Törölt nick (1863)
Bad Joe Creative Commons License 2001.05.16 0 0 1864
Előzmény: szucsi57 (1857)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.15 0 0 1863
Itt rontottad el:
<A href="http://www.pgsm.hu/kinalat/szolgaltatasok/338_hu.html">
</A>

Gondolom így akartad:
<A href="http://www.pgsm.hu/kinalat/szolgaltatasok/338_hu.html">
http://www.pgsm.hu/kinalat/szolgaltatasok/338_hu.html
</A>

Ami HTML-ben így néz ki:

Előzmény: Törölt nick (1861)
B. bácsi Creative Commons License 2001.05.15 0 0 1862
ööö... újabb probléma.
Szóval isdn-vonalam van, de a régi - analóg - fax/voice modemet az analóg vonalon használom. Bitware-rel megy az üzenetrögzítő, illetve ment eddig. Mert most (az isdn bevezetése után), aki üzenetet akar hagyni, az azt a választ kapja (a bitware-től), hogy "you cannot leave a message in this mailbox". Pedig semmit sem állítottam át rajta. Létezik, hogy az isdn miatt nem lehet üzenetrögzítőként használni? Analóg vonalon sem?...
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1861
******** dögöljek meg, hogy nem tudok beszúrni egy egyszerű linket! (többet nem próbálom: és ráadásul nem látom, hol szúrtam el! ********

B. bácsi és mindenki!

Pannon MobilPosta:

A lényeg, hogy HA van Pannon MobilPosta előfizetésed, AKKOR a +3620 xxx xx xx@pgsm.hu címre kell átirányítani a leveleket.

Westelnél nem néztem meg!

Üdv

Maus Róbert Péter
mikimaus

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1860
B. bácsi és mindenki!

Pannon MobilPosta:

A lényeg, hogy HA van Pannon MobilPosta előfizetésed, AKKOR a +3620 xxx xx xx@pgsm.hu címre kell átirányítani a leveleket.

Üdv

Maus Róbert Péter
mikimaus

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1859
B. bácsi és mindenki!

Pannon MobilPosta:

Üdv

Maus Róbert Péter
mikimaus

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1858
B. bácsi és mindenki!

Pannon MobilPosta:

Üdv

Maus Róbert Péter
mikimaus

szucsi57 Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1857
Szevasztok! Az Internetrol letoltott dugitalis telefont szimulalo szoftverek allandoan egy CAPI nevu valamit hianyol. Kerem, hogy aki tudja mi ez, irja mar meg es mondja el, hogy hol lehet beszerezni egy Intracom NetMod terminalhoz. Ha esetleg el is kuldene valaki, azt nagyon megkoszonnem.

Azt mar megtanultam (?), hogy a CAPI egy olyan csatolo felulet, amely a harverek iranyabol kompatibilisse teszik a kulonbozo gyartmanyu keszulekeket szoftverek fele. De hogyan lehet ezeket beszerezni, feltelepiteni. Vagy ez csak egy driver file?

Koszonettel es udvozlettel: Szucsi

szucsi57 Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1856
Szevasztok! Van egy Intracom NetMod ISDN terminalom. A munkahelyemen van egy ISDN szerver, amely a dial-up bejelentkezeseket kezeli, valami TACACS nevet emlegetnek ezzel kapcsolatban. Szeretnem megoldani, hogy visszahivjon engem, hogy ne en fizessem a szamlat. Win98 alatt isntallaltam a NetCom-ot, es a dial-up szerver funkciot, de a visszahivas nem megy. Tudtok ajanlani valamilyen mukodo megoldast?
B. bácsi Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1855
Fúú, ez elég bonyolultra sikerült, meg offtopic is, szóval csak az olvassa el az alábbi hozzászólást, aki nagyon unatkozik :)
B. bácsi Creative Commons License 2001.05.14 0 0 1854
Nna. Asszem vérszemet kaptam mosmá :)
Szóval a freemail aszongya, hogy az oda érkezett levelekről lehet sms-értesítést
küldetni mobilra, ha a szolgáltató támogatja aztat. Nekem westel-em van, de
az az url, amit a freemail help megad, hogy ott majd találsz információt,
szóval a cím nem létezik. A freemail-beállításokban is csak forwardoltatni
lehet a beérkezett levelet. Azt biztosan tudom, hogy ha van westel internet-
hozzáférésed, ergo e-mail-ed, akkor az oda érkezett levelekről értesítést
küld sms-formában, és a subject-et is kiírja. Nade megoldható ugyanez
más (ingyenes) mail-szolgáltatónál is?...
(és NE tanácsoljátok azt, hogy forwardoljam a westel-mail-re!)

köszi

Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.05.11 0 0 1853
JA! A héten volt szerencsém egy Cisco Router tanfolyáson résztvenni. Hát ha láttatok már rémisztő, felhasználóellenség programozási módot....RETTENETES.
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.05.11 0 0 1852
Mikimaus! Az ELTE nem AVAYA ex Lucent Technologies ex AT&T Definityt vett?
Előzmény: Törölt nick (1851)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.11 0 0 1851
Szia B "apó"! :-)

Nem értettelek félre - csak valószínűleg olyan bonyolultan sikerült fogalmaznom, hogy a végén már nem volt egyértelmű, minek mi az állítmánya/alanya! :-)

Persze, hogy a modemed jumperéről szóltam.

Az alaplapon meg a BIOS setupról szóltam.

Az RVS COM-ot meg épp azért "szóltam le" mert ahogy látom, épp eléggé leterhel az az alapprobléma, hogy egyáltalán netezz! (Most nem fogok bele olyan apróságok ecsetelésébe - lásd lejjebb pár 100 hozzászólással -, hogy a program alapesetben úgy "hazaprogramozza" az NT-det, hogy a flash-től kezdve mindent elfelejt, kivéve az MSN-eket!)

Megpróbálom a lényeget mégegyszer tömören és nem elbonyolítva :-) leírni: használd az egyik (fizikai) com porton az NT-det, mint ISDN modemet és a másik "logikai" porton használd a rég bevált analóg belső modemedet az NT analóg telefonos csatijára csatlakoztatva. És akkor nem kell RVSCOM és nem vagy bebetonozva az ISDN-modem csapdájába!

Az egy más kérdés, hogy az ELTE-ben azért kissé csalódtam (ha jól emlékszem épp oda szakértett 94-95 táján egy nagynevű kollégám a telefonközpont-tender kapcsán: ahhoz képest, hogy akkor milliárdos beruházással vettek - ha jól tévedek Schrack vagy Kaps? - digitális (ISDN)központot, akkor meg végképp tanácstalan vagyok!) :-(

Üdvözöl:

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: B. bácsi (1850)
B. bácsi Creative Commons License 2001.05.11 0 0 1850
Mikimaus,
Valamit félreértettél, pedig én a számozással direkt jeleztem, hogy melyik kérdésedre válaszolok. Szóval a jumperek, amikről beszéltem, nem az alaplapon vannak, hanem a modemen. Az rvs-hez pedig nem ragaszkodom, csak azért gondoltam, hogy kipróbálom, mert szilva ajánlotta. De ha neked a freestart bejött, akkor mindenképpen megnézem. És mégegyszer köszi.

Előzmény: Törölt nick (1849)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.10 0 0 1849
B. bácsi!

Ha be tudsz állítani IRQ-t az alaplapon (amit érdekesnek találok, mert nem határoz meg önmagában portot, hiszen egy IRQ-hoz 2 PORT cím tartozik), akkor úgy állitsd be, hogy a két alaplapi azonos IRQ-t kapjon a MODEM meg a másikat (pl. irq4 a két alaplapi piortra, és irq3 a modem kártyán!) és akkor az ISDN NT-t tudod csatlakoztatni a 2. fizikai porthoz (vagy az elsőhöz, de én azt nem szeretem...), ami most elvileg a COM3 lesz (mert a COM1/3 irq-ját kapja a két alaplapi port és az első lesz a kisebb báziscímű azza a COM1 - legalábbi slevileg!) és a beslő modem pedig lesz (marad) a COM2 (az irq3 miatt) és az analóg belső modemmel - amit az NT analóg kimenetére csatlakoztathatsz (és a modem PHONE csatijára meg vígan mehet egy telefonkészülék természetesen) - tudsz tökéletesen netezni, mint eddig!!!

Az RVS-COM LITE progit a Matávnál lehet megrendelni (ha még lehet?!), de nem kifejezetten ajánlom az alkalmazását abban az esetben, ha van egy már jó szolgálatot tett belső (fax)modem: ui. ez a program szó szerint mindent a gép processzorával old meg, ezáltal nem lehet jobb (és akkor finoman fogalmazok), mint az analóg 56k-s modem (de igazság szerint a 33,6-os modem is megfelel, ha már analóf).

A lényeg: az RVS COM-mal NEM TUDOD KIHASZNÁLNI az ISDN 64k-s sebességét (a 128 lehetőségéről tán em is tennék említést!), ellenben nem értem, miért nem próbálod meg használni ISDN oldalról a FREESATRT-ot (én most azon vagyok épp, mert a matávnetes - bocs AXELERO: ki volt az a hülye, aki ezt a nevet kitalálta??!! - hozzáférésem, ami közös egy céggel, épp fogllat) vagy épp a KIWWI-t?! Helyi díjazású (főleg a FREESTART, mai 51-es behívós, azaz kapcsolási díj sincsen!) ??!!!

persze én elmaradott vagyok a szakmámban, hiszen ugyan elviekben sok mindnet ismerek, azért én azokat a jól bevált technikákat használom, amikkel nincsenek napi gondjaim (az ISDN-t is inkább érdeklődésből használom: van mit tesztelni az NT-ken!).

Üdv és sok sikert!

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: B. bácsi (1847)
concretebush Creative Commons License 2001.05.10 0 0 1848
> Egyébként az az érdekes, hogy a windows(98)-ban csak úgy tudok használni modemet az adott porton (jelen esetben a 2-esen), ha azt a bios-ban DISABLED-re állítom. Hihetetlen, de igaz.

Persze, hogy igaz. A bios-ban az alaplapi COM portot kapcsolod ki (mondjuk COM2)-t, igy a port/irq felszabadul es a modemkartya (ugy nezem neked belso modemed van, legalabbis abbol hogy jumper van rajta erre kovekteztettem) ezeket el tudja maganak venni - tehat a COM2 felszabadul, a belso modem pedig raall az irq/port-jara igy o lesz a COM2-n.

--
cb

Előzmény: B. bácsi (1847)
B. bácsi Creative Commons License 2001.05.10 0 0 1847
Nos,
Szilva: visszanéztem a hozzászólásokat, és úgy értettem, hogy az RVS-COM-ot az EICON (vagy ELCON) netmodemhez használják. Az INTRACOM-hoz is jó? Ha igen, honnan és hogyan lehet megszerezni? Mert ez nekem nem derült ki világosan.

Mikimaus:
1. igen, ps2 egeret használok, egyébként ABIT BH6 alaplapom van. A BIOS-ban (Award) serial 1 és 2 szerepel, és com-ot nem lehet hozzárendelni, csak irq-t. Egyébként az az érdekes, hogy a windows(98)-ban csak úgy tudok használni modemet az adott porton (jelen esetben a 2-esen), ha azt a bios-ban DISABLED-re állítom. Hihetetlen, de igaz.

2. a modemen van jumper, és a használni kívánt irq állítható vele (csak most jut eszembe, sajnos).

MÁS: az elte hotline-on megkérdeztem, és azt mondták, náluk nincs isdn-hozzáférés :(
Lehet, hogy ezzel az rvs-dologgal megkerülhető?...
Van még westel internet-hozzáférésem is, elvileg őket is megkérdezhetem, de nem nagyon érdekel, mert amit sebességgel nyernék (gyorsabb letöltés=rövidebb csatlakozás), azt elveszteném a 0630-as távolsági hívás (többlet)díjával.

Szóval érdekelne ez az rvs-dolog, ha fel tudnátok róla homályosítani. Köszi.

Előzmény: Törölt nick (1846)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.10 0 0 1846
Szilva és B. bá!

Szilva: tök jó vagy, minden szupi, ok.!!!

B.bá: fel a fejjel, én is eljátszottam a modekkel a "torkos botzot" soszor már!

Alapvető - lényegre törő - kérdéseim a következőek lennének:

1. Soros portos egeret használsz e (mert én speciel PS2-eset épp a soros-port hiányom miatt!)

Ha van soros egered (valószínű), akkor az lesz a COM1 (IRQ4)

Ebből adódik, hogy a modem (ha az alaplapon - lásd lejjebb - ki van kapcsolva a 2. fizikai ssoros port) vagy automatice (PnP=Plug And Play, de magyarul idegrohamnak hívnám inkább!) beáll a COM2 (IRQ3)-ra vagy úgynevezett jumperekkel (dzsamper, bocs ha lenézőnek tűnnék!) van beállítva.

Tehát:

2. A modemeden (ami a Rockwell chip-készlet alapján azért egyrészt NEM winmodem másrészt nem a rosszabb fajták közül való! :-))) ) van-e valamilyen jumper vagy esetleg kapcsoló (56k-s modemeken szvsz már nem igen lesz, de azért logikusan meg kell kérdeznem)

Na már most:

3. A bejelentkező ábrán (amikor a gép elindul és kiírja a proci típust meg a sebességet általában egy kisebb-nagyobb keretben) a "Serial port(s)" felirat után hány darab címet ír ki a rendszer?

Ha ezt nem tudod megállapítani (pl. túl gyorsan fut le a képernyőn) akkor meg lehet próbálni a PAUSE/BREAK gombbal megállítani:-)

Végső esetben a debug programmal DOS alatt is meg lehet találni a cím-listát (0040:0000-ás fizikai RAM címen), de ezt csak a teljesség kedvéért írom, nem akarlak az erdőbe bevinni!

Ha a modemen NINCS jumper, akkor:

4. Ha van bátorságod (?) a BIOS setup-ba belépned, akkor ott meg tudod nézni a serial port beállításokat: valahol olyan menüpontban lesz, hogy peripherial setup vagy extended (ha kevés menü van) de a lényeg, hogy csak nagyon nagy erőfeszítéésel tudod elrontani a beállításokat, úgyhogy btran megkeresheted.

Ha megvan, akkor nézd meg, hogy a serial1 és a serial 2 hogy van beállítva!? Lehet COM1/2(3/4) - az alaplaptól és a BIOStól függ, hogy engedi e a felső 2 címre is - (camek szerint 3f8/2f8/3e8/2e8) illetve vagy fixen van hozzájuk rendelve az IRQ (4/3/4/3) vagy variálható (én a helyedben nem variálnám! :-))) ) de lehet olyan beállítás is, hogy AUTO (ekkor a bios az első két camet adja nekik, de ebbe a PnP-s modem is beleszólhat, ezért én direkten be szoktam állítani!)

Na most: ha tényleg (ahogy én sejtem) ki lenne kapcsolva (NONE vagy DISABLE(D)) az egyik fizikai port (már ha az alaplapon 2 darab van!), akkor azt be kellene kapcsolnod és megadni neki a COM3-at! (épp azért, hogy a modem ne ütközzön az egér - COM1 - IRQ-jával) és ekkor a modem már vagy csak a COM2-t vagy COM4-et foglalhatja el.

Ez utóbbi amúgy persze akkor is igaz, ha a modemed fizikailagvan konfigurálva. A com2 nem egy rossz megközelítés ekkor!

Namármost: ha van 2 fizikai COM portod (serial, csak ne sértődj meg!), és plusz a modemed benne a gépben (mint 3. port), akkor semmi akadálya, hogy egyszerre használd (időben is!) az ISDN modemed és az analóg belső modemed!

MÁS: Az egyetemi PPP ügyében azért az ottani rendszergazdával felvenném a helyedben a kapcsolatot, hátha másik behívószámon (ISDN szám) ISDN modemet is el lehet ott érni!

Ha lenne egyéb, keress meg mailben vagy hívj fel - by MTT telefonkönyv!:-)))

Üdv.

Maus Róbert Péter

mikimaus

Ja: és a mikimanó nem szerencsés! a maus valós!:-)))

Előzmény: B. bácsi (1845)
B. bácsi Creative Commons License 2001.05.09 0 0 1845
Szal a lényeg: pár napja kaptam isdn-vonalat, hozzá a kütyüvel (netmod). Előtte modemen keresztül csatlakoztam a hálóra. Ma kiiktattam a modemet, és kipróbáltam, milyen netmoddal. Nem ment. Erre visszaapplikáltam a modemet, de már nem úgy ment, mint előtte.
Lehet, hogy eddig is a com2/irq3-at használta, most már teljesen elbizonytalanodtam. Tény, hogy most csak ezen hajlandó működni. Egyébként Rockwell chipje van, és nem tudom, hogy winmodem-e (már nem emlékszem, mi volt a dobozán), szerintem nem. Semmivel sem akadt össze eddigelé.
Azért köszi a választ.
Előzmény: szilva (1844)
szilva Creative Commons License 2001.05.09 0 0 1844
Nem igazán tudom kihámozni a lényeget a leírtakból, sok részlet hiányzik, de talán a következőket kell tudni a soros portokról és a modemekről:
- Általában a PC-kben 2 soros port van, amit DOS/vindózos rendzserekben COM1-nek és COM2-nek hívnak.
- A hagyományok szerint a COM1 a 4-es, a COM2 a 3-as irq-t használja, és vannak alaplapok, amik ettől nem is tudnak eltérni.
- Egy klasszikus modem a számítógéphez valamelyik soros porton csatlakozik, ugyanezt teszi a NetMod doboz is.
- Általában az egeret is az egyik soros porton csatlakoztatjuk a PC-hez (legtöbbször ez a COM1).
- Bizonyos operációs rendszerek nem képesek úgy kezelni eszközöket, hogy azok ugyanazt az irq-t használják (DOS/vin), mások tudják ezt az esetet is kezelni (Linux), de ez hardverfüggő is lehet.
- Egy klasszikus belső modemen van egy önálló soros port és maga a modem is, ebből az következik, hogy ilyenkor nem 2, hanem 3 soros port látszik a gépben (ekkor szoktak jönni az irq ütközések, mivel a COM3 a 4-es, a COM4 a 3-as irq-t használja "eredetileg"), esetleg az egyik alaplapit letiltják.
- Úgynevezett "winmodem" (amitől a legjobb óvakodni!) esetén a kártyán csak a telefonvonal meghajtásához szükséges áramkörök vannak rajta, a többi "hagyományos" modemfunkciót mind szoftverből oldja meg a modem drivere, ergo majdnem mindennel ütközik (még a processzortípus sem mindegy néha). Ezek a vinmodemek a soros portot is szoftverből emulálják, úgyhogy a hozzá tartozó driver "intelligenciájára" van bízva, hogy mit lehet neki megmagyarázni, és hogy melyik programokkal fog működni. Sokszor nyűglődés van a kompatibilitással, és működés közben óriási processzorteljesítményt vesz el egy vinmodem.

Még egy kicsit a hagyományos és az ISDN modemek közti különbségről (bár lehet, hogy vannak illetékesebbek is, de talán az alapvető különbséget el tudom magyarázni):
- A hagyományos modem a számítógépünktől érkező adatokat "csipogássá" alakítja, és úgy tesz, mintha ezt a csipogást egy telefonba beszélné, valamint a telefonban hallható, az ellenoldali modemtől származó csipogást adatokká alakítva a számítógépünk felé továbbítja. Ha az ISDN doboz egyik analóg portjára egy hagyományos modemmel felcsatlakozunk, akkor ezt a "telefonba csipogást" ugyanúgy meg tudja tenni.
- Az ISDN-nél ez pont fordítva van, ott a hagyományos telefonbeszélgetés előbb adattá alakul, és az adat továbbítódik az ISDN hálózaton. Egy ilyen hálózaton adatokat is lehet továbbítani, ezt teszi meg egy ISDN modem. Viszont ha nincs a másik oldalon hasonló ISDN eszköz, ami megértené az adatfolyamot, akkor nem jöhet létre kapcsolat. Ezért nem lehet isdn modemmel felhívni egy analóg modemet. Persze trükközéssel mégis lehet ilyet is csinálni, de akkor az analóg modemnek szükséges "csipogást" szoftveres emulációval állítják elő. Ezt csinálja pl. az RVS-COM progi is, amit itt a topicban is emlegettek sokan.

Ha pontosabban körül tudnád az eszközeidet és a problémádat írni, akkor biztosan többet is tudnánk segíteni.

Mikimaus majd kijavít, ha valamit rosszul írtam:)

Előzmény: B. bácsi (1843)
B. bácsi Creative Commons License 2001.05.09 0 0 1843
Egyáltalán van valami jelentősége, hogy egy modem (nem netmod!) a com1-es vagy 2-es portot használja? És miért csak irq3-on hajlandó működni? Egész délelőtt bajlódtam vele, de nem sikerült visszaállítanom.
B. bácsi Creative Commons License 2001.05.09 0 0 1842
Mikimanó,
ebből nem sokat értettem, de olybá tűnik, tárgytalan a dolog.
Ma regggel gondoltam, üsse kő, kipróbálom. Modem kivesz, drivert töröl, kábelt bedug soros port+netmod, installál netmod. Remek. Dialup szolgáltató (elte ppp), bejelentkezik rendesen, de adatmozgás nuku. Felhív fornax helpdesk, kiderül, hogy csak akkor használhatom a netmodot, ha a szolgáltatónál van isdn-hozzáférés. Mondanom sem kell, hogy nincs. Ezek után szomorúan vissza minden, de jött a meglepi. A modem (belső), amely eddig vígan ment a com1/irq3-on, most nem akar "látszani". Ráadásul a com1 csak irq4-et, a com2 pedig irq3-at hjlandó használni. Az istennek sem sikerült őket felcserélni, nem tudom, miért. De úgy tűnik, a modem működik a com2-n is, neki az irq3 a fontos. Ha tud valaki valami értelmeset mondani erre, vagyis hogy hogy állítsam vissza a com-okat az ő eredeti irq-jukra, hálás lennék. Gondolom, a netmod bolygatta meg itt a dolgokat.
Előzmény: Törölt nick (1841)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.09 0 0 1841
B. bá!

Magyarán: ha nem azt az .ini file-t használod a modem telepítésénél ami pl. a netmod.borsodweb.hu oldalon található (Intracom, netMod), akkor a szabvány 28800-as modem telepítésével is kiválóan működik a dolog. Ennek az az egyetlen "hátránya", hogy amikor a VALÓDI portsebességet (mert ilyenkor tényleg a valódi - vonali - adatkapcsolati és nem az ún DTE-DCE azaz modem-PC felületek közötti sebességet ákllítod be!) be akarod állítani, akkor a 28800-as modemnél ezt 112kBd-ban maximálja a win98 (függetlenül az UART, soros porti chip-készlet maximálisan alkalmazható bitsebességétől), ellenben az ISDN modemként való telepítéskor (intracomos .ini file könyvtárának megadása a "telepítés saját lemezről" útján-ódján...) itt megjelenik a 204kBd-os max sebi is. Itt viszont az jelenthet esetleg korlátot, hogy a chip-készlet tényleg csak a 115k-t támogatja (ezt a modemek/egyéb infó felső részén megtalálod) és ez esetleg okozhat némi galibát 128k-s csatlakozásnál!

Üdv.

Maus Róbert Péter
mikimaus

P.S.: Természetesen mindenkinek a figyelmét felhívnám, hogy már több, mint egy éve kibi a hivatalos prefix KIVÉVE azz ISDN-es alap-csatornákra, ahol tényleg a KILO a helyes, mert valóságosan is 64000 illetve 128000 bit vándorol a porton (most a tényleges vonali sebit értem itt!). Ez az ISDN már csak ilyen! De ha valaki ügyes és magán hálózatot akar ISDN-nel, akkor felmehet akár 128+16+16=160k-ig is - csak nem lesz szabványos (és mondjuk magának kell ISDN S0-PC terminált építenie! :-)))

Előzmény: myE (1839)
babbler Creative Commons License 2001.05.08 0 0 1840
Az intracom netmod soros portos modemjével lehet valahogy faxolni? Az outlook azt írja ki, hogy a modem nem támogat faxot. A vezérlőpult/modemek/diagnosztika/egyéb info az at+fclass=? sorban azt írja, hogy ERROR.
myE Creative Commons License 2001.05.08 0 0 1839
Hali!

Termeszetesen nem annyi lesz a kapcsolat sebessege, hanem az ISDN szabvany szerinti (63 vagy 2*64=128kbit/sec).
De ha nincs driver az eszkozhoz, akkor a "Szabvany 28800-as modem" all legkozelebb ahhoz, amivel minden megy.

Előzmény: B. bácsi (1838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!