Keresés

Részletes keresés

angyalhentes Creative Commons License 2005.02.10 0 0 2064
En lattam moziban, es nekem ugy se mukodott. Jo, tenyleg nyomasztobb volt, mint tv-n, ez igaz, de ennyi es nem tobb. Biztos bennem van a hiba.
Előzmény: pasa_ (2063)
pasa_ Creative Commons License 2005.02.10 0 0 2063
A problema az, hogy a film (2001 Urodisszeia) kepernyon nem mukodik. Moziban meg nem adjak.
Előzmény: angyalhentes (2035)
NAR Creative Commons License 2005.02.10 0 0 2062
De csak a különleges mentális képességű Navigátorok képesek pusztán az elméjükkel manipulálni a téridőt (és ennek az az ára, hogy fűszerfüggő mutánssá kell válniuk).

Nem. Az egész Dűne-sorozat egyik központi témája a jövőbelátás - a Navigátoroknak pedig azért kell a fűszer, hogy előre lássák, nem lesz-e probléma az úton. A későbbiekben egyébként egy ixi gép is képes lett a jövőbelátásra, ezzel szűnt meg a Liga monopóliuma (ha jól emlékszem).

Bye,NAR

Előzmény: Mr_Fusion (2060)
Abellio Creative Commons License 2005.02.10 0 0 2061
monda a film
a konyv szerint viszont a hajtomuvek vegzik a terido manipulalasat, a navigatorok azert kellenek, hogy megmondjak, hogy hova kell hajlitgatni a teridot ;) hogy meg is erkezzenek
tehat lehet ezt navigator nelkul is, csak eleg koltseges modja az ongyilkossagnak :)
Előzmény: Mr_Fusion (2060)
Mr_Fusion Creative Commons License 2005.02.10 0 0 2060

Én (is) úgy emlékszem (egy szomszéd topicban is épp most postoltam ugyanebben a témában, micsoda egybeesések vannak... :), hogy a csillagközi utazás kb. annyiból áll, hogy a Navigátor egyszerűen "átgondolja" a hajót az egyik helyről a másikra, semmi térgörbítés, meg ilyesmi nem játszik.

Éppen ezért a Liga monopóliuma a csillagközi utazás, mert ha csak technika (hajtómű) kérdése volna, bárki utánuk tudná csinálni. De csak a különleges mentális képességű Navigátorok képesek pusztán az elméjükkel manipulálni a téridőt (és ennek az az ára, hogy fűszerfüggő mutánssá kell válniuk).

Előzmény: angyalhentes (2057)
angyalhentes Creative Commons License 2005.02.09 0 0 2059
Na jo, ha nem felejtem el, amig hazaerek, utananezek.
Előzmény: cloaked (2058)
cloaked Creative Commons License 2005.02.09 0 0 2058

1 hete olvastam újra az első regényt , abban nincs enlítés bármi hasonlóról.... csak fénynél sebesebb hajókról, amiket képtelenség biztonságosan vezetni előrelátás nélkül.

A film tökéletesen eltért. Azt pár napja láttam.

Lehet hogy nem érdekelte különösebben, de nekem azért nem tetszene ha ekkora újításokat tesznek a világomba, ráadásul hivatalosan ahhoz tartozó könyvekbe, és úgy, mintha az én ötletem lenne:)

Előzmény: angyalhentes (2057)
angyalhentes Creative Commons License 2005.02.09 0 0 2057
Az elso regenyben, amikor a csalad az Arrakisra indul, eleg reszletesen le van irva a dolog. Es emlekeim szerint a Lynch-film nem ter el lenyegiekben attol a folyamattol, amit Herbert ott leir.

De kotve hiszem, hogy FH ezt annyira lenyegesnek talalta volna.
Előzmény: cloaked (2056)
cloaked Creative Commons License 2005.02.09 0 0 2056

Rendben, dolgozok rajta:)

Kíváncsi lennék vmire a történettel kapcsolatban, vannak itt jópáran akik már mind a hat Frank-félét olvasták... a térgörbítést említi akár egyszer is vagy az is csak Lynch-féle baromság amit átvettek Bryanék? Mert éles ellentétben áll azzal, amiért a fűszer szükséges az űrutazáshoz... ha féregjáraton utaznak nem igazán kell előrelátás ami biztonságos útvonalat jelöl ki a hajónak...

Előzmény: Dr Jackson (2054)
The Second Moon Creative Commons License 2005.02.08 0 0 2055

Tim O'Reilly írt egy egész jó kis filozófikus könyvet erről, de a Dűne gyermekeinél tovább nem megy benne.

Letölthető a könyve ezen a címen:

http://tim.oreilly.com/herbert/index.html

Előzmény: magusocska (2046)
Dr Jackson Creative Commons License 2005.02.08 0 0 2054
Amilyen mélyre csak tudsz menni, nagyon hálásak lennénk érte.

Ha még kérdésed van ezt a címet sűrűn nézem: doki@csillagkapu.hu
drjackson@mailbox.hu
Előzmény: cloaked (2053)
cloaked Creative Commons License 2005.02.08 0 0 2053

A Dune ('94 körül), Dune 2 és Dune 2000 játékok leírását elvállalnám, ha gondolod... mindhárommal mélyebben foglalkoztam:)

Ha érdekelne:

Milyen hosszúak legyenek? Mennyire menjek részletekbe? Akár a (katonai) egységek felületes, vagy részletes külön leírásáig is mehetek..

Előzmény: Dr Jackson (2039)
cloaked Creative Commons License 2005.02.08 0 0 2052

Talán nem tűnt fel Bögöy célzása a hat könyvvel kapcsolatban...:) Nem tudom, Franknek volt-e egyáltalán bármi célja a történettel a "filozófia" (mert kicsit többről van szó) átadásán kívül.

A mű bizonyos szempontból történetbe ágyazott nevelés.

A könyvből pucéran kiragadott lényeg megértése és befogadása többet kívánna, mint amivel ember átlagos körülmények közt rendelkezhet. A lényeg kiragadása pedig... hmm, nem tudom hányan vállalkozhatnának erre anélkül, hogy végül erősen csonka legyen.

Persze nem tudom mire kell ez Neked, bizonyos célokra biztos elég lenne egy ilyen áttekintés, mert áttekintést, elemzést azért nem nehéz írni róla. De ha komolyan érdekel melegen ajánlom ezt a hat könyvet (hogy érdemes-e folytatnod, az első után eldöntheted, bár csak ízelítőt ad),  és csak ezt a hatot; az utódokéi ipari melléktermékek egy nagy név reklámjával.

Ellcrys Creative Commons License 2005.02.07 0 0 2051

Szia,

köszi. Ment a következő, ha valami nem tetszik nyugodtan javítsatok bele.

Üdv:Shadout

Előzmény: Dr Jackson (2050)
Dr Jackson Creative Commons License 2005.02.07 0 0 2050
Hali!

Az egyiknek ez a címe: Egy fej, amiben egy egész Galaxis számára van hely…
A másik, ami le lett fordítva: A sivatagbolygó
Előzmény: Ellcrys (2049)
Ellcrys Creative Commons License 2005.02.06 0 0 2049

Szia,

nagyon hálás lennék, ha meg tudnád nézni réégen milyen cikkeket küldtem át neked, az 1984es Cinema 12. kiadása átment?  csak mert újból lefordítottam és erős a gyanúm , hogy ezt egyszer már átküldtem:) sok időt sporolnál nekem ezzel:)

előre is köszi

Shadout

Előzmény: Dr Jackson (2047)
fcf Creative Commons License 2005.02.06 0 0 2048
Van még a Dűne Enciklopédia angolul, de az sem annyira a filizófiáról szól hanem mindenről.
Dr Jackson Creative Commons License 2005.02.06 0 0 2047
Nincs köze hozzá, bár először én is meglepődtem a hasonlóságon... :-)

Előzmény: Ghanima (2042)
magusocska Creative Commons License 2005.02.05 0 0 2046

Történet több van, mint hat, de engem - mint írtam - most a filozófiai háttér érdekelne.

www.dunenovels.com
www.szukitskiado.hu 

Dűne I-II Kozmosz Fantasztikus könyvek 1987 1.400 Ft,
A Dűne messiása Szukits 2001 (új) 1.100 Ft,
A Dűne gyermekei Szukits 2002 (új) 2.000 Ft,
Dűne Isten-császára
Dűne eretnekei 1994 Valhalla 800 Ft,
Dűne káptalanház 1995 Valhalla 800 Ft,
Az Atraides ház Szukits 1.400 Ft,
A Corrino ház (új) 2.100 Ft,
A Harkonen ház (új) 2.000 Ft,
A Buttleri Dzsihad (új) 2.500 Ft

a Corrini csata
a Dűne legendái
a gépirto hadjarat (The Machine Crusade )
előjáték a dűnéhez
Caladan tengereinek suttogasa (nem FH)
A próféta

Előzmény: Törölt nick (2044)
ürgeöntő Creative Commons License 2005.02.05 0 0 2045
Ne kédkedjetek, inkább nézzétek meg a abcdef.srv.hu weboldalt ahol sokmindent megtudhattok a témával kapcsolatban.---
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.05 0 0 2044
Nekem van tudomásom, hat ilyen könyv is van:

Dűne
Dűne messiása
Dűne gyermekei
Dűne istencsászára
Dűne eretnekei
Dűne káptalanház

;-))))
Előzmény: magusocska (2043)
magusocska Creative Commons License 2005.02.05 0 0 2043

Kedves Dunekedvelok!

Van-e valamelyikteknek tudomasa olyan konyvrol, ami a Dune filozofiai hattererol szol?
Olyanra gondolok, mint William Irwin: Mátrix filozófia vagy Gregory Bassham & Eric Bronson : A Gyűrűk Ura filozófiája.
Kosz.

Ghanima Creative Commons License 2005.02.05 0 0 2042

Bocs, Doki, hogy kérdezősködöm, de van az emilcímnek valami köze a Wallhallához? (Mármint a kiadóhoz)

((Ha nem illik ilyet kérdezni, ne válaszolj.))

Előzmény: Dr Jackson (2038)
sashimi Creative Commons License 2005.02.05 0 0 2041
Szvsz eloszor kell olvasni a konyvet, mert anelkul nem erted a filmet. En sok eve lattam eloszor az Urodusszeiat tarsasagban, harman olvastuk a muvet, nekunk tetszett, egy valaki nem olvasta, o egyszeruen elveszett a tortenetben.

sashimi
Előzmény: Dr.W.Gy. (2026)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.05 0 0 2040
Off, mégutoljára kívülállóként belekotyogva ;-)

A válasz funkciót én speciel akkor is szoktam használni, ha az előző hozzászólást kiegészítendő szólok hozzá. Ilyen esetben többnyire valóban nem az előzmény hozzászólás alkotójához, hanem a szélesebb topicolvasó közönséghez szólok. Gondolom, ezzel mások is így vannak.
Előzmény: orcinus-orca (2037)
Dr Jackson Creative Commons License 2005.02.03 0 0 2039
Megint én....

Gondoltam az anyagok alatt itt: linkekre, link-gyűjteményekre, képekre, zenékre, játékleírásokra, cikkekre, interjúkra, lehet az angol is, vagy magyar, esetleg bescannelt újságcicckekre, bármire, amitek van.

Köszi.

doki
Dr Jackson Creative Commons License 2005.02.02 0 0 2038
Sziasztok!

Elkezdődött a Dűne magyar honlapjának készítése, ötleteket, és természetesen az anyagokat szívesen várjuk erre az 1Gb-os tárhellyel rendelkező emilcímre: dunehu@walla.com

Köszi.

doki
orcinus-orca Creative Commons License 2005.02.02 0 0 2037

OFF, és befejezésül:

Álmatlan éjszakát éppenséggel nem okoztál. :-)))

Csak csodálkoztam.

Egyébként ugye van az új hozzászolás, meg a válasz funkció - de ne csináljunk ebből ügyet. :-)))

Lényeg, hogy a ciklus - amelyről sokat, de kevés jót hallottam eddig - elvileg előbb-utóbb olvasható lesz magyarul is.

Előzmény: DuDoR (2036)
DuDoR Creative Commons License 2005.02.01 0 0 2036
OFF

..aztán ezt miért nekem írod? Én tisztában vagyok vele, ki mit ad ki.

Bocs, ha ezzel álmatlan éjszakákat okoztam neked. :-)))

De hidd el, ha csak neked írtam volna, akkor magánban küldtem volna. Viszont feltételezem, hogy a fórumot jónéhányan olvassák olyanok, akik nem ennyire tájékozottak a kiadók terveit illetőleg, és ebben az esetben nekik ez is új információ sejtésem szerint.

/OFF
Előzmény: orcinus-orca (2034)
angyalhentes Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2035
Talan egyike azon filmeknek, amiket szinte csak azert erdemes megnezni, mert rengeteg masik film utal ra.
Előzmény: orcinus-orca (2025)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!