Ez így elég is lenne fehérrel, szép világoskék alapon:-) Ha már itt tartunk emlékszik valaki, hogy milyen volt a kosárcsapat címere a delfines előtt? Azt hiszem a Klíma Vill-es időszak kezdete óta van ez a jelenlegi.
Így van. Valami addig ismeretlen, de csodálatos érzés kerített hatalmába és pont netközelben voltam. A topic születésének körülményeiről talán elég is ennyi:-)
A "ki legyen a jövő csapatában" kérdésben W.L.-zel értek egyet, a légiósok akik fel lettek sorolva (Sztojan, Alekszics, Scott) számunkra megfizethetetlenek lesznek, a Strnad, Kiss, Szőke, Dénes, Hendlein, Kunc stb. csapat pedig nagyon gyér lesz, kb 10-12. helyre jó. Mégis azt mondom, ne hozzunk szar légiósokat, vagyis inkább egy jót mint három gyengét.
Nem tudom emlékszel-e, de amikor évekkel ezelőtt a már szétszedett, lesajnált Honvéd megvert minket két fiatal, lényegében ismeretlen játékos vitte a prímet: Szokolik 17 pont és rengeteg assziszt (pontos számra nem emlékszem), valamint egy bizonyos Báder (20/3).
Hát eddig se a helyezések alapján indultak a csapatok, hanem az alapján, hogy volt-e rá pénzük, és méginkább, hogy volt-e rá hajlandóságuk. Persze nem azért kell bevállalni a nemzetközit, mert Kunc úgy akarja... :-)
Kunc én úgy tudom szeretett volna (szeretne) nemzetközi kupában játszani, ugye idén ez elmaradt, és valszeg jövöre sem fogunk indulni a helyezésünk alapján :(
Úgy is van, a Rákócziról példát lehet venni, dugig vannak saját nevelésű játékosokkal. A Körmendet pedig lehet szeretni-utálni, de az mindenképp szimpatikus, ahogy az utánpótlással foglalkoznak. (Bár idén ott is megőrültek, mert a tehetséges fiataljaik helyett baromi vacak légiósokat játszattak, akkikel a rájátszásba se tudtak bejutni...Mit kockáztattak volna, ha Kutasiék játszanak? A legrosszabb az lett volna, hogy nem lesznek nyolcba. Most itt vannak és még jó sok pénzt elszórtak egy pár béna külföldire...)
Igen Lecsó, rá gondoltam. Könnyen meglehet, hogy igazad van, de az tuti, hogy amokor én láttam játszani, ő irányított.
Ja tényleg, Tanácsot elfelejtettem. Ha játékra alkalmas lesz, akkor nálam Tömössel versenyezne a szerződéssel. Igaz, hogy Tömös nem a legjobb center, de negyedik számúnak megtenné, és ha játszana úgy kb. 5-6 percet minden meccsen, szerintem az megfelelő lenne számára is. És ne felejtsük el, hogy MAGYAR és ráadásul KAPOSVÁRI, szóval kár lenne elpazarolni, még ha esetlegesen csak 4. számú is.
Tanács center? (mintha 3-4-esként emlegették volna)
Kiss K.-t szintén erőltetni kellene 3.számú irányítóként, szintén 5-6 percekre. Nagyon fiatal még, tehetséges az biztos, bármi lehet... Mindig irigyeljük a körmendi utánpótlást, hát tehetségek azok nálunk is vannak, csak meg kellene adni nekik a megelőlegezett bizalmat. Mindig kiderül a végén, hogy a saját utánpótlás-nevelés a legbiztosabb és a legolcsóbb csapatépítési rendszer. A Rákóczinál is bebizonyosodott, létező kaposvári példa, remélem a kosarasoknál is rádöbbennek végre erre.
Persze én is úgy gondoltam, hogy Varga felépül, ha esetleg befejezné, akkor szvsz elkerülhetetlen, hogy oda is külföldit vegyünk, mert Kiss K. még nem lenne elég, más magyart meg nem tudok mondani.
Kunc talán nem drágul meg annyira, végülis bajnokcsapatba érkezett, és valószínűleg 8. helyen végzünk. Szóval nagyon nem hivatkozhatna arra, hogy hú de jobb lett. Persze máshol lehet többet kap majd, és akkor nem fog maradni.
Stojant meg meg lehet próbálni, őnála sose lehet tudni, talán visszajönne.
Csak hármas dobásban hasonlítsd össze a Szikót meg a Primcet! Ha Szikó dob hármast a súlylökő mozdulatával, akkor a frász jön rám, mert nem tudom, hogy mire számítsak. Ezzel szemben Primcnek van egy kidolgozott dobóstílusa és megfelelő számú labdával és zárásokkal ponthoz juttathatja csapatát! Ennyit gondoltam Primcről, de ezzel a hsz-szel nem dicsőíteni akarom, csak leírtam, hogy miként látom a játékát!
Én nem dobom jól a hármast, hanem csak úgy, mint a Primc:)) Ez mindkettőnket minősít...:)
Az tényleg igaz, hogy egy bő keret fél siker. Legalábbis egy olyan edzőnél, aki tud cserélni, nem úgy mint egyesek...D. szerintem tudna erről mesélni...
Tanács nekem is tetszett, de a sérült játékosoktól nem tudni mire lehet számítani...
A szegedi szálról jutott eszembe: van az az ex-szegedi srác a MAFC-ban...ő jó lenne csereirányítónak szerintem. (Volt nekem már évekkel ezelőtt egy jelőltem erre a posztra, de aztán ő nagyon eltűnt, pedig nagyon tehetséges volt szerintem: Szokolik Gergely)
Primc wazze :))) Ne vicceljé már :) Akkor ennyi erövel igazoljuk le Pacey olvtársat, ö is jól dobja a hármast! :) Tanácsra én emlékszem a szegedi idökböl, akkor szinte minden héten láttam játszani, én bírtam a játékát, ha egészséges lesz (de lesz-e??), akkor csak jól járhatunk vele. Scottot én is szívesen látnám itt, csak az a baj, hogy ezzel majd' minden csapat szurkolói így vannak :)