"Sajnos hiába akarom, nem megy a meccs játék. Még mindig a hátam. Jövő hétre többet fogok tudni miután konzultáltam az idegsebészemmel. A versenyeimet mindenesetre mind le is mondtam, amíg nem engednek játszani és amíg biztos nem vagyok abban, hogy nem tér vissza az éles fájdalom tétmeccs alatt addig nem játszom. Nagyon el vagyok keseredve nagyon, de bízom benne hogy végérvényesen rendbe jövök minél előbb."
Melindának ahogy nézem Wimbledonnal bezárólag alig van megvédendő pontja... és késöbb is elég kevés... sztem ha már megy néhány selejtezőkört a 2 GS-n akkor már megvédte... sőt... és akkor még ugye ott van egy csomó másik verseny, szóval itt a lehetőség javítani a világranglistán:)
Hasonló a helyzet Grétánál is... remélem Rómában tudja folytatni a jó játékát...
COURT 1 starts at 11:00 am D Cibulkova (SVK) vs [15] A Bondarenko (UKR) Qualifying - J Craybas (USA) vs T Bacsinszky (SUI) To Be Finished 26 76(2) 55 M Sequera (VEN) vs [10] A Szavay (HUN)
Teljesen más a nézőpontunk, fölösleges ezen vitázni, nem is vitaindítónak szántam. A magyar női tenisz semmivel sem lesz több mert Edina 100ban van. A magyar gyorskorcsolya sem azzal h. Huszár Emese osztrák színekre váltva olimpiai bajnok lett. A sportban az állampolgárság számít csak <ez van. Lehet Timi eredményeit taglalni, azokat a sportban Svájcnak számolják.
Amit itt fent leírtál, azzal egy pillanatig sem vitatkoznék, hiszen így van szerintem is.
Amiben talán nem értünk egyet, hogy szerintem egy ilyen "szurkolói", egyáltalán nem hivatalos csevegésben, mint pl. ez itt, nem szükséges mereven ragaszkodni a "hivatalos" vonalhoz. Inkább a kialakult beszélgető társaság igénye döntse el, hogy pont hol húzzák meg a határt.
Én a talentum openről csak úgy hallottam, hogy írt róla a tenhun.hu ... és én életemben nem hallottam még Bukta Ágiról, ő ilyen közepes korosztályos versenyeken induló játékos, vagy pedig egy tehetséges reményekkel teli teniszező?
Az igazat megvallva engem pl jobban érdekel most, hogy a Talentum Openen mi lett az eredmény, melyik lány győzött, mint hogy Timea mit végzett.
Csak éppen Timeát lehetett követni a neten, de a TO eredményéről nincs hír eddig, így csak arról tudok írni, ami elérhető, hiába koncentrálnék én jobban a másik eredményre.
Azért Martináról köszi az infokat:-) 12 évig a kedvenc játékosom volt, sok újat hallottam.:-):-) nem tartja a kapcsolatot az édesapjával, nincsenek jóban, ezért nem él a magyar vonal.
Teljesen más a nézőpontunk, fölösleges ezen vitázni, nem is vitaindítónak szántam. A magyar női tenisz semmivel sem lesz több mert Edina 100ban van. A magyar gyorskorcsolya sem azzal h. Huszár Emese osztrák színekre váltva olimpiai bajnok lett. A sportban az állampolgárság számít csak <ez van. Lehet Timi eredményeit taglalni, azokat a sportban Svájcnak számolják. V. lehet áp.-t változtatni mint Gréta, v. Seles kicsit későn. Sztem a tehetségeinkre koncentráljunk inkább.
Arn Gréta esetére én is gondoltam, csak most nem akartam kifejteni magam ;) Az OFF első részébe ne bonyolódjunk bele, viszont Natasa nem Jankovics hanem Janics :)
Ezzel az erővel Hingis eredményeit berakhatnád ide, mert neki meg az apja volt magyar: Hingis Károly.:-)
Lehetne, ha úgy esett volna, de nem úgy esett. Szülei kiskorában elváltak, utána cseh édesanyja nevelte a mai Csehországban, később Svájcban. Amennyire tudom egyáltalán nem beszél magyarul, és soha nem identifikálta magát 'magyarnak' vagy magyar származásúnak. Ellentétben más teniszezőkkel, akik ezt bevállalják. Pl. Timea is.
Rajtunk kívül meg a kutyát nem érdekli, meg nem is tudja h. ő milyen származású.
Nade ez a "rajtunk" éppen mi vagyunk, akik ide írogatunk. Ha pedig minket érdekel, akkor mi oka lenne, hogy ne beszéljünk róla? Ráadásul "Rajtunk kívül meg a kutyát nem érdekli" sem teljesen igaz, mert ha beleolvasgatsz pl a Ági rajongói fórumba (http://forum.szavay-blog.com/), ahol egy másik társasag van (bár némi itteni átfedéssel), láthatod, hogy ők is odafigyelnek ezekre a lányokra valamiért.
Mindez szép, csak éppen nem a topikcím magyar női tenisz számára születnek a győzelmei. Ő svájci színekben a svájci női tenisz számára ér el sikereket.
Én viszont úgy látom, hogy magyar női tenisz van ott, nem pedig magyarországi női tenisz avagy Magyarország női tenisze. Szóval vannak más nézőpontok is ;)
Egyébként összesen három ilyen 'nemmagyar-magyar' teniszezőről tudok, talán nem igazán olyan nagy fáradság odafigyelni egy kicsit rájuk is, hisz nem mondhatnám hogy a 'magyar-magyar' élteniszezők tömegének eredményeitől nem jutna rá idő.
Persze, ha nem érdekel valakit, hát nem, itt nincs semmilyen kötelezettség. :)
És akkor még Gréta esetéről nem is beszéltünk...
OFF
Aztán pl. Rúzsa Magdi szerinted magyar vagy szerb? Avagy Jankovics Natasa?