Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8297

Harangozó Misinél várja totál felújítottan, szétextrázva jobb sorsát. Extrák: foldback, zengető, presetváltó.

Korábban M2-ből átbütykölt M3 volt. Most minden M2 helyett M3 alkatrészt kapott. Perkakapcsolók, csöves elő/végfok A0-29.

Felment a Brian Auger felvételem.    Itt megnézhető.

Előzmény: oldrad (8296)
oldrad Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8296
Jut eszembe, kihez került a Fogar Hammondja ? Szegény Vadölőt már nem tudom megkérdezni, Ő említette akkor, hogy eladó, aztán valahogy elsikkadt a dolog.
Előzmény: tehtube (8294)
oldrad Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8295

A kugli rengeteg találatot ad a 2120-ra, de nem találtam az orgonistát. Én is BP-re gyanakszom, de azért tovább kutakodom. Ez volt az egyetlen instrumentális számuk, de a háttérből úgy jön a Hammond ! Volt akkoriban egy gitárosom, hát Ő fújta is herflin a szólót, a farmerja hátsó zsebében lakott a Hohner-pofagyalu.

2./ Tőlünk.

Előzmény: tehtube (8293)
tehtube Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8294

Az XM1 jobb.

Épp most teszek föl Brian Augert a tavaly novemberi bécsi felvételemből. Hamár úgy néz ki hogy idén nem lesz:-(

Előzmény: oldrad (8292)
tehtube Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8293

Ki orgonálhatott? Billy Preston, vagy más, netán őközülük valaki? Tényleg nagyon jó zene. Van egy cd válogatás, ahol a hatvanas évek közepi orgonára hajazott brit előadókat gyűjtötték össze. Az csak ilyesmikből áll, nagyon jó. És ötletet ad, kit kell még beszerezni :-)

Az 1440km a torkolattól számított, vagy tőlünk?

Előzmény: oldrad (8287)
oldrad Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8292

Örömmel és köszönettel fogadok minden észrevételt, több szem többet lát. Nemrég került hozzám, de az elfoglaltságok miatt még nem volt időm igazán belemélyedni (majd a hosszú téli esték című halogatás :-)) Amúgy itthonra van egy XM-1, szegény már rég látott engem, elég sok zenét hallgatok helyette, mert sok a munka.

Bizonyára ismerős zene, de mostanában ezt nyűvöm :

http://www.youtube.com/watch?v=-L6hAqq8Dbs&feature=related

Előzmény: ozjo (8289)
tehtube Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8291

Na ez nem semmi.

Igazán igényes zenét csinált. Kicsit Crimson, kicsit Orszáczky képe jön be. Az a Mellotron igazi különlegesség volt ekkor nálunk, de a rajta lévő Minimoog is max egy éves típus. Középen a Marshall mögött viszont Hammond P100 Leslie 147-tel. Ez fogja össze a zenét.

Érdemes a többi audio Niement is végighallgatni. Meg EZT a hammondosat.

Progrock: a mai Echoes Of Pink Floyd-ban nem fogunk csalatkozni. Pestiek, ott a Jókai klubban a helyetek! Ne hagyjátok ki.

Előzmény: LaurensHammond (8290)
LaurensHammond Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8290
Nagy csemege Őt eloben latni! Ajanlom mindenkiek, megha itt mar nem is jatszik annyit Hammond orgonan. Helyette viszont masik favorit (Melotron) szol, ja és mini moog!
Lengyel Progressziv rock legnagyobbja Czeslav Niemen !!! Niemen Aerolit
ozjo Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8289
Bocsi,hogy beleszólok, de nekem van egy ilyen kütyüm, a Yamaha hx1-el hajtom, amihez gyárilag is készült. Inkább én a komolyzenei orgonáláshoz használom, nekem a Hammond íz nem jön be belőle, bár van perkája, drawbarja, műlezlije, 3 sávos midit tud, a lábbasszust is lekezeli fullba. A standard Hammond drawbar beállítások nem adják az igazit. Inkább kicsit Wersi-s az egész, de hátha Tehtube kolléga ettől szabatosabban tud fogalmazni, én is kíváncsi lennék a véleményére.
Üdv: ozjo
Előzmény: oldrad (8284)
oldrad Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8288
Az utolsó részhez : egyelőre majd személyesen, ha úgy alakul, ontopik sem kizárt, egyelőre több a projekt, ami rengeteg idejét leköti. A távolság meg 1440 km!
Előzmény: tehtube (8285)
oldrad Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8287

Továbbá szerényen ajánlanék egy kis korabeli zenét , az egyik kedvencemet :

(a Hammond-iskolateremtő muzsikusok legtöbbje azért a CD-s polcon pihen :-))

http://www.youtube.com/watch?v=ezsC2oCzFzc&feature=related

Előzmény: oldrad (8286)
oldrad Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8286
Ps. Egyelőre egy Midi Master Pro, és egy lakatlan szigeti klaviatúrám van a próbára.
Majd előkerül az amcsi stroboszkópos hangológépem is, hiába, ezek velem együtt már vintage-dolgok :-)) Fő a jókedv és a körlettisztaság (S.György)
tehtube Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8285

Szia. Találkoztam ilyennel régebben a Práter utcában a legfelső emeleten. Jópofa kis darab. A műlaci effektje még "egyrotoros". Azt nem tudom hogy a foldbacket leköveti-e? A legtöbb 15-20 éves, általában analóg nem szokta. (OrlaDE49, Viscount D9, CX3) Ok, jöjjünk össze :-)

Sok klónnal volt dolgom, mindegyik túl sok kompromisszumot igényelt tőlem, ezért inkább megalkottam a magamét ami a B3-mamhoz képest szintén kompromisszum, de a zenéléshez számomra a legkevésbé.

Tehtubes B3 Hammond Organ

Lányodról igen érdekeset írtál. L100/L122, cd... Nem lehetne többet tudnunk róla? Csak az ontopik részéről :-)   Üdv: tehtube

oldrad Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8284
Üdvözletem a Topiklakóknak !
Néha a csevelybe belekontárkodna egy 60-as billentyűs :-))
Nem tudom, ismered-e a Yamaha CVS-10-es klón expandert ? Kis kurzorokkal lehet a képernyőn tologatni a drawbar-okat, könyve is van, az egyre jobban ráérő időmben be akarom izzítani, lenne-e kedved meghallgatni és szigorú(!) véleményt mondani róla ?
Egyébként nagyon hajaz az XM-1-emre, jópofa kis holmi.
A jazz-énekes aranzsnyica lányom meg kint zúzza az L-100-as öreg spinét, meg az L-122 laciját, bár már unokát látnánk tőle, nem a második CD-jét !

Üdv: oldrad

Előzmény: tehtube (8281)
tehtube Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8283

Feltettek Joey DeFrancescótól egy új Key-B demó-t. Méghozzá műlezlivel.

Szerintem egész jól szól még igazi Leslie nélkül is. Talán a végén a full-ban kicsit nyávog a szimuláció, de nem vészes.

almost famous Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8282
Sziasztok!

Richard Wrightról emlékezik ma este az Echoes of Pink Floyd zenekar a Jókai klubban (www.jokaiklub.hu). Mindenkit szeretettel váruk!

Üdv,
Attis
tehtube Creative Commons License 2008.10.17 0 0 8281

Bolt, valahol a Dohány utca környékén. Egy kínai nő van a boltban, meglepően jól ért hozzá.

Hogy on legyen, szerintem hamár más hozza a basszust, a bőgő hangja szerintem jobban kiegészíti a B3-ast a basszgitárnál.

Előzmény: djuice (8278)
tehtube Creative Commons License 2008.10.17 0 0 8280
Naná! :-)
Előzmény: szimizso1 (8279)
szimizso1 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 8279

A héten nekifogtam egy új sztereó hangfal építésébe. Okulva a "hibákból", kiegészült a hangszóró szett +egy-egy magas tölcsérel 15 fokkal egymás felé forgatva a hangfal síkjában. Remélem jól fogalmaztam:-) Plusz kap egy két sztereó csatornás, és egy mikrofon erősítős keverőt. Eredetileg DJ. keverő, de szerintem két sztereó billentyűnek, és egy mikrofonnak teljesen jó lesz. Illetve a Roto machine pedálnak is jó helye lesz, ha rácsatlakoztatom. A hangerő, és a hangminőség talán egy kicsit jobb lesz. Ahogy haladok teszek fel képeket. Ha érdekel valakit:-)

djuice Creative Commons License 2008.10.17 0 0 8278
off:
Amúgy az a kínai megfejtés milyen? Bolt van vhol vagy csak ponyva alól az utcasarkon osztogatják?
on:
djuice Creative Commons License 2008.10.17 0 0 8277
OFF:
Köszönjük! Azt nem tudjuk hogy a zeneiskolában mi van, mert a srác jazz bőgőgőzni akar és magántanárnál. A tanár meg nem "kartonbőgőkkel" foglalkozik. Annyit mondott a kölöknek hogy Pesten kell szétnézni... De majd mondom nekik, mégegyszer köszönjük!
ON:
Előzmény: gyrk (8276)
gyrk Creative Commons License 2008.10.17 0 0 8276
zeneiskolában elvileg adnak. (legalábbis régen így volt) meg néha selejteznek is le onnan viszonylag jó állapotú hangszereket.
Előzmény: djuice (8273)
szimizso1 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 8275

A Liszt Ferenc téren (esetleg környékén) van egy hangszer javító mester. Nála is láttam régebben eladó hangszereket. De ezeknél is érdemes böngészni, illetve be szerzik a listán nem szereplő hangszert.

tehtube Creative Commons License 2008.10.17 0 0 8274
Valahol a VII. kerületben árulnak meglepően jó minőségű bőgőt kínaiak. Kis utómunkával egy ilyet mesterhanxerré tették. Tudnak.
djuice Creative Commons License 2008.10.17 0 0 8273
Off: előre elnézést még mielőtt valaki ismét elküldene a Πcsába, egy ismerősöm keresne tanuló kategóriás nagybőgőt fiának. Nem tudja vki hol v kitől lehet ilyet beszerezni, ami nem tűzifának való?

Egy plusz hír: TOSHIBA SSD-vel megy az Emu! Tár probléma megoldva, de ahogy írták az SD kártyás megoldás is müxik.
ON...
KarnEvil Creative Commons License 2008.10.16 0 0 8272
Köszi, őszintén szólva én is kivonultam az országból... Londonban vagyok.
Közben megcsináltattam az üveget egy török autószerelőnél, 65 font volt. Többre számítottam... Bocs az OFF-ért :)
Előzmény: trambi (8271)
trambi Creative Commons License 2008.10.15 0 0 8271

OFF

Dezinformáció, Pilkington kivonult az országból,  Gyma néven /Köbánya/  éledt ujra. 

+3 év adókedvezményért . Éljen és virágozzék a restrikció !!!!

Előzmény: tehtube (8270)
tehtube Creative Commons License 2008.10.15 0 0 8270

->Pilkington. Részvétem.

A 7 "dalos" zseniális! :-)

Előzmény: KarnEvil (8269)
KarnEvil Creative Commons License 2008.10.14 0 0 8269
Köszönöm Posaune,
Ez jól esett.
Különösen most, miután fél órája észrevettem, hogy egy
állat poénból betörte a kocsim egyik ablakát.
Ez az egyik kedvenc számom. Kicsit megnyugtatott.

Előzmény: posaune (8268)
posaune Creative Commons License 2008.10.14 0 0 8268
Tudom, hogy OFF, de szeretném megosztani Veletek .
Biztos vannak páran közülünk, akikek elrepít a látvány, és az ami csak Nekik van ilyen természetesen. Feeling,
http://www.youtube.com/watch?v=AF-KagTq7qY

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!