Urak, Hammond kultivatorok! Elado egy kifogasrtalan eredetiLeslie Jensen magasnyomo! 16 Ohm-os, tehat a klasszikus csoves 122-es féle. Egy karc nincs rajta, fenylik mint Salamon t...ke, a hangja magaert beszel. Par napot varok amig Ebay-re dobnam, hatha itthon kell valkinek. 100 USD korul mennek el ezek, most elviheteted 18ezer Ft-ert, kockazat nelkul. A szamom 70/512 2889
Egyetértek. Én az általam belinkelt felvétellel nem voltam kibékülve, de úgy tűnik, van potenciál a hangszerben hozzárétő kezek alatt.
Ami előnye a klónnak, az az, h két szett drawbarral rendelkezik(á lá CX3, XK3,KeyB solo, ellenben a VK-val, DB3-mal, NordE-vel), viszont olyan szánalmas hibái vannak, mint pl. a 32 hangos polifónia(!), ami 10 évvel ezelőtt is nevetséges volt a Hammond klónok körében.
Hát nem túl meggyőző... Az egyik legműanyagabb hangzású klón, amit valha hallottam(az általad belinkelt videó mondjuk nem olyan rossz). Emellett még csúnya is. Maradjon csak meg a braziloknak :P
Amúgy Lord, Auger(és sokszor JS) mellett kik a legnagyobb no-Leslie orgonisták?
Azért mindig jobb "hús-vér" hanxereken játszani mint virtuálison. Ok, a kettő vészesen közelít egymáshoz a sokkontrolleres midi billentyűzet és a jó, gyors hangkártyák miatt. Extrém közelítési példa a Hamichord. De a gyakori egerészés a monitoron, ahogy Jean Michel Jarre is mondta: frusztráló.
A másik a hangminőség. Egy EMU sampler biztosan jobban szól, mint ma annak az áráért kapható hangkártya.
Csináltam (végre) EMU4 kompatibilis (nekem E-synth-em van) M111/147 Mintát. Nem volt kis munka ..., de a végeredmény fenomenális :) Hangonként van (természetesen) levéve a leslie mindkét állásában. ("csak" lassú és gyors) A két minta között a footswitch-el lehet váltani (ez változtatható). Gyakorlatilag egy hangszínről (programról) beszélünk. Jó kis rock-os sound (Gömöry féle beállításokkal).
Ha bárkinek kell, nagy szeretettel adom ajándékba.
AMD procis notebook-ot még nem próbáltam, de számos ismerősömnek van Dual Core procis notebook-ja amin B4 (is) fut. Nekem két notebook-om van a gyengébb 1,6 GHz-es Dual-Core procis (ezt használom szinpadon is) és egy másik 1,83 GHz-es Dual-Core procival, amit az Alesis FW 16 keverőpulthoz kapcsolva hard-diszk rekorderként használok. Mindkettő bőven megfelel. 4,3 msec késleltetési idővel a lasúbb max 13-18% körüli processor terheléssel fut (Cubase és B4 mint VST plugin), míg a gyorsabb terhelése nem éri erl a 10%-ot sem ugyanilyen konfigurációban. A gyorsabbik hard diszk rekorder üzemmódban 18 csatornát rögzít, max 30%-os terheléssel. Mindegyik rendszeren kizárólag az audió interfészekhez készült gyári ASIO drivereket használok. A korábbi P4 2,4GHz-es notebook-omon viszont a 18 csatornás rögzítés 65-85%-os terhelést jelentett. Bár nem vesztett adatot - legalább is nekem nem tűnt fel - de ez a magas terhelésarány már biztosan nem egészséges. Tapasztalati úton, nekem ebből az jön le, hogy egy gyengébb Dual-Core procival működő notebook is jobb lehet egy erősebb P4 procis rendszernél ilyen felhasználás esetén. Végül két szintén tapasztalati tanácsot még megemlítenék. - több esetben tapasztaltam, hogy bizonyos gépeken a B4 stand-alone üzemmódban nem tudott alacsony késleltetési idővel működni, de VST pluginként igen (Cubase-be vagy VSTHost-ba ágyazva) - a notebook energia felügyeleti rendszerét úgy kell beállítani, hogy soha semmilyen esetben ne kapcsolja ki a megjelenítést és ne kapcsolja le a diszket. Ha van lehetőség az akku feszültség-figyelő hardware "hatástalanítására" akkor azt is tegyük meg, meg ez a funkció magas priorítású megszakítást léptet életbe ami alatt az audió interface adatot veszthet (korábbi Gericom notebook-nál tapasztaltam ilyet), ha a késleltetés alacsony időre van állítva.
Elnézést a kicsit OFF-ért, de úgy gondolom, hogy a jobb minőségű Hammond klón-okkal - mint amilyen szerintem a B4 is - való bibelődés is élvezhet némi létjogosultságot ezen a fórumon. Az "igazi" persze az eredeti tonewheel Hammond (nekem konkrétan az A102 és L122 párost jelenti)...:-)))) üdv.:
Láttam a TV-ben némi összefoglalót a tegnapi James Blunt koncertről. Nem ismer(t)em. Viszont markánsan kihallatszott a Hammond és a lezli hangja!!! Itt jobboldalt http://www.rtlbulvar.hu/ van egy szám hallható, nézhető. Szerintem portaB3/122
The music of great Jackie Davis is still alive, you might like to check the following details.
* 1 * The dutch radio station de Concertzender will broadcast the Jackie Davis Special Part 2 on November 30, 2008.
Programm will be available as streaming audio, so anyone anywhere can listen to the program by internet. Programm starts at 14.00 hours CET, but good thing is that it can be listened any time any moment after the programm is broadcast by clicking the loudspeaker symbol next to the programm title. The website of the Concertzender will be upated begin next week. Link to the Concertzender is: http://www.concertzender.eu/programmagids.php?month=1&date=2008-11-30
Playlist is available in the News section of the Jackie Davis.info website.
* 2 * Amazon.com and iTunes are offering the Jackie Davis - Easy Does It album.
Album is as high quality MP3 download available and this for only 10 US dollars, minor detail is the fact that this download is only available to US residents. It seems that they used an orginal tape as master, the quality is too good for a LP-to-CD transfer.
Ez mindenesetre jól sikerült! :) Ennél érthetőbben tényleg nem lehet leírni az ASIO driver működését!
Ciberdjerek! Mindenképp érdemes kipróbálni az adott konfigurációt vásárlás előtt, akármilyen gépről + kártyáról is legyen szó. Ezen a téren akármikor érheti meglepetés az embert, és ritkán kellemes. Nem biztos, hogy a legújabb technológia a legjobb megoldás. A rendszer megbízhatóságát óriási mértékben növeli, ha csak egy dologra, pl. a B4-re használod. Még egy jótanács, nekem nagyon bevált PC-s zenélést illetően: Sound On Sound magazin fóruma, azon belül is Martin Walker-t érdemes kérdezni, konfigot egyeztetni. Ő a magazin szerkesztője, minden kérdésre szívesen válaszol. És nem utolsósorban a már említett MidiTom a Syncopánál hasonlóképpen segítőkész.
Elnézést. Annyira érthetetlenül fogalmaznék? Ha valami nem egyértelmű, csak jelezze számomra!
Szerintem kár rágódni a drjvereken. Egy SB live igen olcsó, azzal már becsületesen megy és elég jól szól. Meg persze az egyre drágábbakkal és jobbakkal. Annyit megér az ügy. A program lényegesen drágább :-D
Kedves Misi! Lassan tényleg kiderül hogy ez az elektronikus írka-firkálás nem az én asztalom. :) Pedig tube kollégához képest én próbálok mindig nagyságrenddel részletesebben kibontva laikus számára is érthetően fogalmazni, engem valakinek mindig sikerül félreérteni. (na mindegy ezt azért máshol is tapasztalom az élet egyéb területén tehát próbálom a sorsom elfogadni és a hibákból tanulni...) Az Asio driver-hez meg annyi hogy eredendően ezt még win95-98 rendszerre találták ki mikor még a multimédia fogalma csak gyerekcipőben tipegett. Azóta pofozgattak a technikán de alapjait tekintve kellett megkötéseket tenni. Ugye az elve az hogy az OS-t kikerülve közvetlen hardver elérést biztosítson. Csaképp a win meg nem olyan legény aki tűri hogy irányítsák. Magyarul ő intézi a megszakításkezelést és a CPU timeing-ot a grafikus felület meg az összes periféria meg buszrendszerek között stb. Tehát Asio gyurika kb a sor közepén várja hogy kap-e majd a "vajaskenyérből..." Fősulin volt alkalmam fél évig op.rendszer elméletet meg torlódás elhárítást és holtpont kezelési technikákat biflázni, mitöbb számítani, tehát van némi elképzelés a dolgok mikéntjéről. Ami viszont a lényeg hogy egy általános hardverhez egy általános illesztőprogram csak egy körülbelüli megoldást fog adni, míg egy dedikált hardverre írt meghajtó program sokkal eredményesebb. Nem véletlen hogy a videokártyákhoz a gyártóik célirányosan készítik a drivereket. Ott nincs semmilyen Asio hülyeség, ott az van ami max a directX felől közelít, ami meg ugye szerves része a win-nek és mitöbb gyárilag kiadott forráskódra lehet hozzá programozni. Na röviden ennyi a szűkös ismereteimből. Bocs az off-ért!
Megfelelő drivert a megfelelő hangkártyához: Nekem 2000 tavasza óta van B4-em, az akkori asztali gépemen (PII 1GHz) Az RME Digi 96-os hangkártyájával és a hozzávaló ASIO driverrel 12 msec késletetéssel működött. A notebook-omon (akkor szintén PII Celeron 550 MHz) egy EMI 2//6 USB audio interface-el 14 msec késletetéssel működött egyik sem kattant vagy reccsent... Ma a notebook-om (Core2 Duo 1,6GHz), amin a Hercules FW 16/12 audio interface 4,3 msec késletletéssel működik összesen 6 VST szinti pluginnel - B4 2x, Modular Moog 3x és a Reason 1x - de működik 3msec alatt is, ha csak egy vagy két B4 van elindítva a Cubase-ben. Ma már az otthoni gépem is kétprocesszoros, s a jó öreg RME Digi 96 az eredeti driverrrel 5,8 msec késleltetéssel még mindig hibátlanul megy.
Több ismerősömnek is segítettem B4-et vagy más szoftver szintit elindítani notebook-on, és azt tapasztaltam, hogy nem minden hangkártyához van olyan gyári ASIO driver, amelyikkel 15 msec alá lehetne vinni a késleltetést. Ezt a problémát azonban és Djuce mesterrel szöges ellentétben NEM az ASIO rendszer problémájának tartom, hanem az illető driver gyengeségének. Úgy gondolom, hogy egy rendszerről kimondani, hogy rossz, csak lényegesen alaposabb tudás és tájékozottság birtokában lehet. Sokan olvassák ezt a fórumot, és nem mindenki tudja felmérni egy-egy vélemény megalapozottságát.
Egy tapasztalatom van. A 10 évvel ezelőtti PIII/700-as gépemen az SB live 10ms-al vitte a B4-et. A mostani PIV/3000-en az alaplapi 60ms vagy több, tehát gyakorlatilag nem viszi. Ha az ember PC-n zenélni akar, úgyis kell egy jó hangkártya, ha nem, akkor minek? Egy SB live nem egy akkora érvágás.
Félig Off: Ez az ASIO4ALL tényleg csak elméletben és szükségmegoldásként működne. Számtalan fórumon van róla szó hogy semmit sem csinál hiába van rajta a szerzője szerint laikusoknak is pofonegyszerű "george bush mód". Én is kipróbáltam de nálam sem működött. Véleményem szerint ez az egész Steinberg-féle ASIO driver egy rakás szerencsétlenség. Ott a Native Instruments B4-e vagy bármelyik szoftvere ami tud önállóan futni, sima szabványos ringyówzos MIME vagy DirectX felületen gyönyörű szépen elrobog, az ASIO meg nyeklik-csuklik. Hardveres ASIO persze teljesen már tészta, de arról nincs sok tapasztalatom. Én egy Creative SB Live 5.1 kártyát használok mert erre még raktak MIDI/Game portot viszont az újabb Audigy kártyákon nincs ilyen, tehát csak USB-s hangszerrel vagy MIDI-USB átalakítóval megy a téma. Utóbbival "többe van a leves mint a hús"! Esetleg a legújabb X-FI kártyák zenei változata jöhet még szóba ha itthon valaki forgalmazza. De más alternatíva lehet az említett M-audio, Echo Audio, vagy a szintén profi Emu (0404USB stb.) amik már olyan 40rúgótól indulnak árban igaz, de ezek zenei célra lettek kifejlesztve, viszont pc-s játszadozásra és mozizásra alkalmatlanok, oda Audigy és X-FI kell. Amúgy tehtube mondta egyszer hogy ő az SB Live-jával is csodás gyorsaságú MIDI válaszidőket tud elérni, én mindenesetre a B4-et stand alone módban sem tudom 35ms alá tornázni hogy ne recsegjen-ropogjon más alkalmazásokban futó VSTi hangszerek meg eleve reménytelenek a nagy késés miatt. Ezek fejében én inkább valami külsős USB-s karira szavaznék még ha picivel drágább is (pl. Emu 0404USB, ebben van két normális minőségű mikrofon előfok is!) mivel ezt később egy laptoppal is kényelmesen lehet használni, míg a PCI-s kártyák asztali gépet igényelnek. Az Audigy-khez, X-FI-khez még annyi tartozik, hogy az ezekbe kifejlesztett EAX stb. hangzást javító eljárások egy Vista használatával füstbe mennek, mivel a varázslatos op.rendszer semminemű támogatást nem tartalmaz már rájuk (esetleg a hardveres ASIO még működhet, nem tudom) tehát nem véletlen hogy a régmúltú hangkályhás Creative inkább az mp4 lejátszók piacát igyekszik most meghódítani a mostoha microfos galád húzása miatt. :) Végül amit még érdemes kipróbálni (bár ez igazán csak az SB Live kártyákhoz lett kitalálva) a KX-driver. Ez állítólag tényleg csodát tesz az Asio4All-al ellentétben, viszont SB Live-ot legfeljebb csak használtan lehet már kapni! Ezt a progit most fogom én is kipróbálni, majd szólok ha működik. Ja és zenei célú gép összerakása ügyén javasolnám a szakértő Syncopa kft-t vagy Bt-t! A Tamás nagyon jól esti a dolgát! www.syncopa.hu
Ha új gépet veszel, akkor gyakorlatilag minden olyan hangkártya megfelel, amelyiknek van ASIO drivere. Talán a legegyszerűbb ilyen megoldás a Creative Audigy valamelyik aktuális szériája. Ha komolyabbat akarsz, akkor az M-Audio, vagy Echo táján érdemes szétnézni. Én laptoppal használok egy ECHO Indigo IO-t már 2 éve és atomstabil, de ez PCMCIA.
De először mindenképp érdemes kipróbálni ezt az ingyenes ASIO drivert, amit az alaplapra integrált audio-hoz készítettek, elméletileg minden gépen működik:
OFF: elnézést kollégák, de SHADOWS kotta kellene minél több!!!!! Segítsetek! Trambi bá' főleg Neked lehet ilyen a tarsolyodban... (amiket meg lehet most kapni, azok megvannak). Köszönöm.
Nekem semmi különös nem tűnt fel. A szimuláció mégiscsak valami speciális flanger/phaser/tremolo effektféleség. Kivéve hogy nekem már kissé erős volt a modulációja, de az intenzitást gondolom lehet csökkenteni mint a B4-nél is.
Egyébként ismételten szerencsés lenne egy dry/wet arány a programokhoz, itt sincs. A legtöbb profi előadó, hangmérnök keveri a két forrást.