Keresés

Részletes keresés

norris21 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 573
Hát igen, tömör és velős mondat volt:

"Istenek vagytok, mi vagyunk a legnagyobbak!!!!!!!! "

És tényleg, valami hihetetlenül ritka ajándék volt az a nap. :-)

Előzmény: kaposvari (572)
kaposvari Creative Commons License 2005.04.25 0 0 572
Könnybe is lábad a szemem amikor arra gondolok, hogy négy éve amikor indítottam a kutya se írogatott még bele:-))
Előzmény: norris21 (571)
norris21 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 571
Simán verjük a kosaras topikokat, még az MNK-t is!

Hajrá! :-)

kaposvari Creative Commons License 2005.04.25 0 0 570
A "ki legyen a jövő csapatában" kérdésben W.L.-zel értek egyet, a légiósok akik fel lettek sorolva (Sztojan, Alekszics, Scott) számunkra megfizethetetlenek lesznek, a Strnad, Kiss, Szőke, Dénes, Hendlein, Kunc stb. csapat pedig nagyon gyér lesz, kb 10-12. helyre jó. Mégis azt mondom, ne hozzunk szar légiósokat, vagyis inkább egy jót mint három gyengét.
Pacey Creative Commons License 2005.04.25 0 0 569

Tudom. De tényleg tehetséges volt.

Nem tudom emlékszel-e, de amikor évekkel ezelőtt a már szétszedett, lesajnált Honvéd megvert minket két fiatal, lényegében ismeretlen játékos vitte a prímet: Szokolik 17 pont és rengeteg assziszt (pontos számra nem emlékszem), valamint egy bizonyos Báder (20/3).

Előzmény: Wagner Lopez (565)
Wagner Lopez Creative Commons License 2005.04.25 0 0 568
A 8. helyezettnek amúgy sem ajánlanák fel. Szvsz.
Előzmény: norris21 (567)
norris21 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 567
Hát eddig se a helyezések alapján indultak a csapatok, hanem az alapján, hogy volt-e rá pénzük, és méginkább, hogy volt-e rá hajlandóságuk. Persze nem azért kell bevállalni a nemzetközit, mert Kunc úgy akarja... :-)
Előzmény: Lecso11 (564)
Wagner Lopez Creative Commons License 2005.04.25 0 0 566
Egyetértek
Előzmény: Lecso11 (559)
Wagner Lopez Creative Commons License 2005.04.25 0 0 565
Szokolik Veszprémben játszik a B-csoportban. Vélhetően nem véletlenül.
Előzmény: Pacey (557)
Lecso11 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 564
Tanács 3-4-es.

Kunc én úgy tudom szeretett volna (szeretne) nemzetközi kupában játszani, ugye idén ez elmaradt, és valszeg jövöre sem fogunk indulni a helyezésünk alapján :(
Előzmény: norris21 (560)
Pacey Creative Commons License 2005.04.25 0 0 563

Úgy is van, a Rákócziról példát lehet venni, dugig vannak saját nevelésű játékosokkal. A Körmendet pedig lehet szeretni-utálni, de az mindenképp szimpatikus, ahogy az utánpótlással foglalkoznak. (Bár idén ott is megőrültek, mert a tehetséges fiataljaik helyett baromi vacak légiósokat játszattak, akkikel a rájátszásba se tudtak bejutni...Mit kockáztattak volna, ha Kutasiék játszanak? A legrosszabb az lett volna, hogy nem lesznek nyolcba. Most itt vannak és még jó sok pénzt elszórtak egy pár béna külföldire...)

Igen Lecsó, rá gondoltam. Könnyen meglehet, hogy igazad van, de az tuti, hogy amokor én láttam játszani, ő irányított.

norris21 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 562
szerződésért
Lecso11 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 561
Molnár Andrásra gondolsz? Tényleg tehetséges a srác, 22 éves, ha jól tudom, de ő nem igazán irányító, inkább 2-3-as.
Előzmény: Pacey (557)
norris21 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 560
Ja tényleg, Tanácsot elfelejtettem. Ha játékra alkalmas lesz, akkor nálam Tömössel versenyezne a szerződéssel. Igaz, hogy Tömös nem a legjobb center, de negyedik számúnak megtenné, és ha játszana úgy kb. 5-6 percet minden meccsen, szerintem az megfelelő lenne számára is. És ne felejtsük el, hogy MAGYAR és ráadásul KAPOSVÁRI, szóval kár lenne elpazarolni, még ha esetlegesen csak 4. számú is.

Tanács center? (mintha 3-4-esként emlegették volna)

Kiss K.-t szintén erőltetni kellene 3.számú irányítóként, szintén 5-6 percekre. Nagyon fiatal még, tehetséges az biztos, bármi lehet... Mindig irigyeljük a körmendi utánpótlást, hát tehetségek azok nálunk is vannak, csak meg kellene adni nekik a megelőlegezett bizalmat. Mindig kiderül a végén, hogy a saját utánpótlás-nevelés a legbiztosabb és a legolcsóbb csapatépítési rendszer. A Rákóczinál is bebizonyosodott, létező kaposvári példa, remélem a kosarasoknál is rádöbbennek végre erre.

Persze én is úgy gondoltam, hogy Varga felépül, ha esetleg befejezné, akkor szvsz elkerülhetetlen, hogy oda is külföldit vegyünk, mert Kiss K. még nem lenne elég, más magyart meg nem tudok mondani.

Kunc talán nem drágul meg annyira, végülis bajnokcsapatba érkezett, és valószínűleg 8. helyen végzünk. Szóval nagyon nem hivatkozhatna arra, hogy hú de jobb lett. Persze máshol lehet többet kap majd, és akkor nem fog maradni.

Stojant meg meg lehet próbálni, őnála sose lehet tudni, talán visszajönne.
Lecso11 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 559
Mondjuk akármit is írhatunk, úgy sem marad itt, inkább hozzunk a Mózli meg a Primc helyett egy légióst, de az legyen normális.
Előzmény: Simi23 (558)
Simi23 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 558
Csak hármas dobásban hasonlítsd össze a Szikót meg a Primcet! Ha Szikó dob hármast a súlylökő mozdulatával, akkor a frász jön rám, mert nem tudom, hogy mire számítsak. Ezzel szemben Primcnek van egy kidolgozott dobóstílusa és megfelelő számú labdával és zárásokkal ponthoz juttathatja csapatát! Ennyit gondoltam Primcről, de ezzel a hsz-szel nem dicsőíteni akarom, csak leírtam, hogy miként látom a játékát!
Előzmény: Lecso11 (556)
Pacey Creative Commons License 2005.04.25 0 0 557

Én nem dobom jól a hármast, hanem csak úgy, mint a Primc:)) Ez mindkettőnket minősít...:)

Az tényleg igaz, hogy egy bő keret fél siker. Legalábbis egy olyan edzőnél, aki tud cserélni, nem úgy mint egyesek...D. szerintem tudna erről mesélni...

Tanács nekem is tetszett, de a sérült játékosoktól nem tudni mire lehet számítani...

A szegedi szálról jutott eszembe: van az az ex-szegedi srác a MAFC-ban...ő jó lenne csereirányítónak szerintem. (Volt nekem már évekkel ezelőtt egy jelőltem erre a posztra, de aztán ő nagyon eltűnt, pedig nagyon tehetséges volt szerintem: Szokolik Gergely)

Lecso11 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 556
Primc wazze :))) Ne vicceljé már :) Akkor ennyi erövel igazoljuk le Pacey olvtársat, ö is jól dobja a hármast! :)
Tanácsra én emlékszem a szegedi idökböl, akkor szinte minden héten láttam játszani, én bírtam a játékát, ha egészséges lesz (de lesz-e??), akkor csak jól járhatunk vele.
Scottot én is szívesen látnám itt, csak az a baj, hogy ezzel majd' minden csapat szurkolói így vannak :)
Előzmény: Simi23 (555)
Simi23 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 555

Szerintem is maradjon KK, amit láttam tőle eddig, az alapján nem rossz.

Meg szerintem nem tíz emberes csapatnak kellene lenni, hanem 12-13 bármikor bevethető játékossal rendelkezni, akiket sérülés esetén lehetne játszatni és nem csak a keret feltöltésére szolgálna, valamint ennyi játékossal lehetne rotációban játszani, tehát friss játékos mindig lenne. Igaz ez anyagilag biztos többletkiadás lenne, de a 2-3 plussz ember lehetne fiatal, akiket fokozatosan beépítenének és nem vinnének el annyi pénzt.

Tanácsról meg sem emlékeztek a jövő évi csapattal kapcsolatban, pedig tudtommal neki jövőre is van szerződése. És a légiósok közül a fanyalgások ellenére (eleinte én is fanyalogtam) megtartanám Primcet, mert biztosan dobja a hármast és ez nem egy rossz dolog. 

Előzmény: Pacey (554)
Pacey Creative Commons License 2005.04.25 0 0 554

Azért gondoltam, hogy KK nem lenne olyan rossz megoldás, mert ha megnézzük nem nagyon lehet jó csereirányítót szerezni, és kár lenne ezért légióshelyet áldozni.

Bobóra nem lehet alapozni sajnos, az még a jövő zenéje, mi lesz vele.

Ronca mindenképp játsszon. Asszem még élő szerződése van, hülyeség lenne kölcsönadni, vagy akár folyton a kispadon ültetni.

Szikó szvsz nagyon jó védő, és jobb napjain támadásban is be-betalál. De nem húzóember.

Scott szerintem megszerezhető. Kunc támadásban jó, védekezésben viszont idegesítően gyenge. Trepi kiváló cserecenter.

Alekszics Emirre emlékeztető játékos, nagy fogás lenne, de nem hiszem Mo.-n fog maradni.

Sajnos sok értelme nincs erről elmélkedni, mert ha meg is próbálunk logikusan gondolkodni, kit, milyen posztra,ki megszerezhető, stb. már láthattuk, hogy a klubvezetés nem mindig gondolkodik túl logikusan, szóval azt hiszem meg fogunk lepődni idén nyáron is az érkezők-távozók neveit olvasva (mondjuk egy Hendlein-Krivacsevics csere:)).

Wagner Lopez Creative Commons License 2005.04.25 0 0 553

Strnad-Varga-Kiss

Közülük csak Strnad valószínű. KK-ról az előbb leírtam a véleményemet, Bobó pedig erősen kérddéses, játszhat-e vmég alaha.

Alekszics-külföldi

Alekszics tényleg külföldi:-))). Komolyra fordítva, nem hiszem, hogy meg tudnánk fizetni. Szvsz nem is marad Mo-n.

Dénes-Hendlein-Szőke

Dee biztosan nem itt folytatja. A másik kettő viszont valszeg igen.

Ivkovics-Kunc-Tömösváry-Scott

Tömösváry nem A-ba való, lassú, körülményes. Scottnak felmegy az ára, Sztole nem hiszem, hogy eljön Pécsről, Kunc pedig jövőre drágább lesz, mint az idén, így szvsz ő sem marad.

Ez alapján - szigorúan magánvélemény! - a Strnad, Ronca, Szikó-tengelyre kell felépíteni a csaptot. Azaz rengeteg külföldi várható.

Illetve hallani pletykákat, hogy a újabb dombóvári érkezik Radnóti személyében...

Előzmény: norris21 (551)
Wagner Lopez Creative Commons License 2005.04.25 0 0 552
Kiss Kornél nem A-csoportos szintű játékos, ui. a fizikai adottságai ezt nem teszik lehetővé. rendes gyerek, de nem szabad benne gondolkodni.
Előzmény: Pacey (550)
norris21 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 551
Hát igen én is így gondolom valahogy. Tavaly nyáron nem úgy volt, hogy építenek egy új csapatot, amely nem lesz bajnok esélyes, de alapozni lehet rá az elkövetkezendőkben? Hát szerintem nagyon nem így lett. Pedig minden adva volt hozzá: az új csapat építésének szükségessége, az eredménykényszer-nélküliség (hisz így, ahogy összejött a 8-ba jutás, szerintem egy fiatalabb, több helyi kötődéssel rendelkező csapatnak is sikerülhetett volna) + én se vagyok biztos benne, hogy olyan nagyon kevesebben lettek volna a nézők, sőt (gondoljunk csak a novemberi nézőszámokra)!

Seth Scott játéka nekem is tetszett, de nem tudom milyen lenne egy 4-közé jutó csapatban. Szóval, ha jövőre 4-6. helyért küzdenénk majd (amivel pl. én elégedett lennék, feltéve ha játszanának a helyi fiatalok), akkor én is el tudnám képzelni a csapatban.

Ha én lennék a kaposvári ügyvezető, akkor az alábbi csapatot próbálnám meg összehozni jövőre:

Strnad-Varga-Kiss

Alekszics-külföldi

Dénes-Hendlein-Szőke

Ivkovics-Kunc-Tömösváry-Scott

Ezzel a csapattal nem hiszem, hogy 8-közé jutási gondjaink lennének.

HAJRÁ KAPOSVÁR!
A LEHETETLEN NEM LÉTEZIK!
Előzmény: Pacey (550)
Pacey Creative Commons License 2005.04.25 0 0 550

Érdekes amit mondtok, de számomra nem evidens, hogy egy fiatal magyar gerincű (amiben azért lehet légiós, ha az valódi húzóember) csapat egyértelműen a kiesés elkerüléséért kell, hogy harcoljon. Szerintem így is lehet eredményeket elérni (ha nem is bajnokság+kupagyőzelem az). Kaposváron azért mindig van egy pár olyan fiatal, aki hasznos tagja lehetne a csapatnak. Itt nem arra gondolok, hogy stabil kezdő (mondjuk a Ronca lehetne az is...), de értékes csere, aki valóban használható nem csak 2-3 perces játékos.

Mondjuk olyasmire gondolok, hogy hozunk egy jó centert - ez például Kaposváron mindig hiánycikk, itt valahogy mindig alacsonyak a játékosok...-(én például szívesen elnézném ötösben Seth Scottot, de ez magánvélemény), játsszon a Ronca kezdőt, a Nico fejlődhet nagyot szerintem...csereirányítónak (ha a Roland tényleg nem gyógyul meg) általában csak gyenge játékosokat lehet szerezni, itt játszhatna a Kornél olyan tíz perceket szerintem, ha szerez kis rutint, ennyit el tud játszani...

Valami ilyesmire gondolok, aztán máris két kaposvári fiatal van a játszó keretben az egy-sem helyett.

Lehet, hogy nincs igazam, és ti a Primcet szeretnétek :))) de én így gondolom...

Wagner Lopez Creative Commons License 2005.04.25 0 0 549
Arra csak valszeg Zoki tudna válaszolni, hogy miért nem szerette Roncát.
Előzmény: norris21 (548)
norris21 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 548
Ez igaz. De ezt a fiatalítást meg lehetett volna lépni már erre a szezonra is. És akkor talán már most előrébb járnánk. Az mese, hogy a szponzorok miatt nem lehetett, mert a duplázás után se jött új, annál többet meg nem igazán lehet nyerni egy szezon alatt.
Tavaly tényleg új csapatot kellett építeni, akkor már miért nem kezdtünk bele a fiatalításba?
Wagner Lopez Creative Commons License 2005.04.21 0 0 547
Fociban ha megye nyolcban lenne a Kóczi, akkor kimennének ötszázan. Kosárlabdában már az alsóházra sem. Amúgy ne hasonlítsuk össze a kaposvári kosárlabdát és a focit, hiszen előbbiben jóval magasabban van a léc. Két bajnoki cím, kupagyőzelem, míg fociban ünnep, ha másfél évtizedente feljut a csapat az első osztályba. A Rákóczival jobban összefort az NB II és NB III, mint az NB I.
Előzmény: kaposvari (544)
Lecso11 Creative Commons License 2005.04.21 0 0 546
Köszönjük az értékes hozzászólást.
Előzmény: noszi13 (545)
noszi13 Creative Commons License 2005.04.21 0 0 545

Én csak három szót fűznék az idén nyújtott teljesítményetekhez:

HOL A BAJNOK?????

:))

kaposvari Creative Commons License 2005.04.20 0 0 544

Miért a foci meghalt? Ott is kibírtuk az NBIII-at. Ugyanaz a koncepció kellene mint a Rákóczinál, csak szerintem tehetséges kosaras még kevesebb van mint tehetséges focistagyerek. Amíg a Szita marad, úgyse hagyja a kosárlabdát meghalni. Szerintem két út van: 1. ha van sok pénz, JÓ légiósokat kell venni és verjük szarrá a mezőnyt, ha nincs akkor fiatalítsunk.

Szar légiósok nem kellenek. A 200 nézőben egyetértek. És akkor mi van? A szar légiósainkat se nézik már sokkal többen.

Előzmény: Wagner Lopez (543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!