Értem.... Mármint itt a VNA-t akartad mutatni hogy ha be van hangolva mármint be van állítva és jó értékeket mutat akkor akárhogy kinézhet akkor is jó lessz, már igy világos csak nem tudtam mit akarsz vele mondani!
Huu egy ilyet de elfogadnék de 100 ezrem nincs most rá! :(
Sziasztok! NA ki jött át antennázni! :) Bocsánat de most nagyon belelkesültem! Foxtango az a műanyag csöves megoldás nagyon sufni tuning de tetszik! Baromira költséghatékony! :) Árnyékolást lehúzod vagy simán azt használod mint sugárzó mintha a cső köpenye lenne?
2319 VHF re csinálnám olyan 150 MHz környékére! NA látod ezt ne m tudtam "choke balun " Pedig olvasgatom az antennakönyvet rendesen! :)
Sziasztok! 105 x 47 x 11 cm méretű zárható szürke kultúrált fémszekrényt ha valaki tud használni (pl. komplett antennarendszerhez, erősítőkkel, beltérikkel teletömni, pl. egy hotel-rendszerhez stb ) akkor az dobjon egy emailt nekem.
Azok a csatik nem a bóvli fajták. Mechanikusan masszívabb a többinél az biztos. A Daimond SX400 műszeren is az van. Ami ugyan nem profi, de nem a gagyi kategória.
Kérdésem lenne! SO239 nél különbséget kell tenni vhf és uhf kivitel között??? Mert megkülönböztetik! De nem tudom elhinni hogy lenne lényege.... Ennyi erővel vhf meg uhf koaxnak is lenni kéne! Vagy csak én vagyok lemaradva!?!?
Szerintem az nem árnyékolás, hanem a belső ér forrasztását megkönnyítő tüske. A rajz oldalnézetből ábrázolja az antennát, így ilyennek látszik a csatlakozóra forrasztott sugárzó pálca. Ez mondjuk még nem ad magyarázatot a két rajz közötti eltérésre.
Pontosan így van, ahogy írod: ami nincs árnyékolva, az sugároz, azaz beleszámít a teljes hosszba. Ahol vastagabb, mint máshol, ott arányos átlagot kell alapul venni.
Tudom ezért nem értettem! Pedig az az eredeti netről szedett kép! ezért kavarodtam meg énis! mert mondom ami nincs árnyékolva az sugároz... Ami meg sugároz az meg hozzá tartozik a mérethez!
Még egy kérdés! Az ellensúlypálca mérete .... ha teszek rá egy cserélhető fejet mint a mobiltalpasoknál ott ugye van egy anyagvastagság ( a gyűrű) ott hogy kalkulálom ? a sugárzó pálca tengelyétől?
SEGítsetek nekem! Szeretnék egy két Groundplane antennát készíteni bázis antennának! csak nem tudom hogy a számolást hogy is kell! Van ez a csatis megoldás.. Honnan kell a sugárzó pálca hosszát számolni? a forrszatástól mint itt?
vagy pedig az utolsó Árnyékolás nélküli szabad felületnél mint itt?
Illetve ha én erre tennék mondjuk egy menetes fémtöböt hogy cserélhetöek legyenek az antennák rajta ( nagyjából mint a mobil mágnestalpas antennáknál és a középcsucsot valami fain cuppanócsatival megoldom akkor szintén a sugárző pálca hosszát honnan kell mérni? a leg alsó ponttol ahol még nem takarja az "árnyákolás" ugye?
Tehát ha Teszek fel mondjuk egy ilyen pirossal jelölt fémmenetet ami az árnyékolásra van kötve akkor a pálca hosszát ugy kel számoljam ahol már nem takarj az árnyékolás ugye?
Vagy ne akarjam cserélgetni rajta az antennákat??? :)