Keresés

Részletes keresés

akapuli Creative Commons License 2008.10.24 0 0 8328
Egyrészt hallom, másrészt tudom :-D
Előzmény: tehtube (8324)
tehtube Creative Commons License 2008.10.24 0 0 8327

Szerintem jól szól. Jó felvétel, szép hangzás. Amennyire egy felvételből meg lehet állapítani, nincsvele semmi baj. Persze egy rendes körülmények közötti sajátkezű/fülű kipróbálás még hozhat más következtetést, de valószínűsítem hogy az is elég rendben lenne. A lezlieffekt is szép. Kicsit erősre tették az intenzitását. Van az effekteknél egy dry/wet, vagy distance érték. Az kicsit sok. Picit hátrébb kéne húzni a "mikrofonokat" = distance. Meg tényleg kellene egy külön dry/wet szabályzó -nem tudom hogy van-e- mert a jó kihangosításokkor a lezlizett hang mellé szinte kötelezően hozzákeverik a direkt vonaljelet is.

Ezen programok erényei (B4, VB3), meg a kíváló hardver megtapasztalása okán szerintem Mókusmisi a legjobb beruházást tette amit tehetett, ráadásul a legjobbkor.

Előzmény: djuice (8325)
djuice Creative Commons License 2008.10.24 0 0 8326
KarnEvil pajtás!

Mikorra várhatom beígért emailed egy komplexebb kinti dolgaidat leíró részletezéssel? :)
djuice Creative Commons License 2008.10.24 0 0 8325
A hozzáértőket kérdezném:

vagy ebben

http://www.genuinesoundware.com/?a=dl&b=124

vagy ebben (most nem emlékszem)

http://www.genuinesoundware.com/?a=dl&b=148

van a demóban 1:44-nél a laci felpörgéskor valami nagyon flangeres effekt. Engem a fater régi vermona F1 effektjére emlékeztet.
Leszedtem a VB3 szoftvert is, de nem tudom ezt hogy csinálta bele a szerző...
Meg szerintem a rendes lacinál sincs ilyen nagyon erős flange hatás, vagy tévednék? Okosítsatok ki, ha nem sértő a kérdésem!
Köszönöm!

(amúgy a youtube demóhoz képest így eredetiben tényleg nem borzasztó a dolog, meg volt ennek egy elődje az organized trio, én arra emlékeztem, ezt most láttam hogy egy vadi új cuccról van szó. Mellesleg ha ezt egy doboz formában is árulná az a talján - lásd B4 konzol - nem lenne nagyon rossz klón, csak kiscit fémesíthetne, vastagíthatna a C3 vibrátón, meg a full bar hangképen, amúgy elmegy)
tehtube Creative Commons License 2008.10.23 0 0 8324
??? Mindenhol hallom. Honnan tudni hogy a gitáron Rotosphere van? Kissé túl sokan zenélnek együtt. A B3-é egyértelműen, jól látszanak mikrofonozással egyetemben.
Előzmény: akapuli (8322)
akapuli Creative Commons License 2008.10.23 0 0 8323

Jó volt ez a Night Train, legalább arra is rájöttem, hogy ez az Oliver Nelson csapat a rézfúvós csoport a "háttérben". Régen nem szerettem ezeket a felvételeket, mert túl kevés volt a gitár/orgona. Manapság már tetszenek ezek az arranzsok is.

Ezekkel a 60-70es évekbeli progresszívnek titulált dologgal már sokkal kevésbé vagyok kibékülve. A legtöbb belinkelt videóban szerintem súlyos aránytévesztések vannak esztétikai szempontból (is). Azt nem vitatom, hogy virtuóz meg minden, 16 évesen még tetszettek is. Aztán megláttam Emerson-t a forgó zongorával és egyből összeállt a kép, hogy miről szólt az egész.

Előzmény: benkodavid (8321)
akapuli Creative Commons License 2008.10.23 0 0 8322
Vicces, hogy az első gitárszóló alatt a "vacak" rotosphere-t lehet hallani, a hammondot meg nem :-)
Előzmény: tehtube (8320)
benkodavid Creative Commons License 2008.10.23 0 0 8321
remek ontopic zenek:

wes montgomery + jimmy smith: night train

http://www.youtube.com/watch?v=6BdNpeunRes

mise reszlet odaatrol:

http://www.youtube.com/watch?v=orh1tjMBCAw&feature=related

a holland magus Rick van der Linden, az ekseption lelke es vezetoje:

http://www.youtube.com/watch?v=lr0XlvM_p7o&feature=related

tehtube Creative Commons License 2008.10.23 0 0 8320

Gov't Mule. Nagyon jó szögből a billentyű részleg. Kései B3, Leslie122, Leslie910, Wurli, Hohner. Van mit cipelni :-)

http://www.youtube.com/watch?v=JqE6ghPucxU

tehtube Creative Commons License 2008.10.23 0 0 8319

Szia. Jó kis oldalt csináltál. Gratulálok.

Egyet hiányolok, nem találom az oldal készítőjének ismertetőjét. Ahogy pl. Lengyel Zoli tette. A nicknév mögötti bemutatkozásodban sem találok ontopikra utalást.

Az évek során többünkben merült föl egy hammondos oldal létrehozása információkkal, tapasztalatcserével, de néhány nyitólap elkészülte után nem folytatódott a dolog.

A téma igen szűk, még a hanxerek, zenészek, zenét kedvelők között is. Sajnos. A fórumban is kb. 10 fő aktívabb, meg mégennyi olvassa és ez lineáris. Nem pörög túlságosan. Ha a témákat párhuzamosítanánk, valószínűleg nagyon leülne.

"Nem akarom szétverni ezt a topicot, sőt."   Bárki utalt volna a fórumban ilyenre? Nem hiszem.

Aki a jó zenét szereti.... ahhoz tényleg közel kell hogy álljon a Hammond orgona. Mert sok jó zene van akár Hammond nélkül is, de amiben Hammond van, az jó zene :-)

Előzmény: Törölt nick (8317)
szimizso1 Creative Commons License 2008.10.23 0 0 8318

Tegnap reggel elhoztam a faanyagot a hangfalhoz. Estig egész jól haladtam vele.

Íme:

Tcím Creative Commons License 2008.10.22 0 0 8316
Sycsa Creative Commons License 2008.10.22 0 0 8315
http://hammond.extra.hu/ - ezt láttátok már?(ha szakállas, akkor bocs, én most bukkantam rá, nem kis örömömre, vajon kik csinálják?)
szimizso1 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 8314

Ma fedeztem fel ezt a jó kis boltot. Korrekt árak, közel is van, és minden van, mi szem-szájnak ingere!:-)

KarnEvil Creative Commons License 2008.10.21 0 0 8313
Igazából nem tudom, de nem szól rosszul... Van itt egy kis idevágó dokumentumfilm:

http://www.youtube.com/watch?v=nLpnaBCPJGs
Előzmény: tehtube (8311)
piton900 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 8312
Köszönöm előre is!

pithon
Előzmény: tehtube (8304)
tehtube Creative Commons License 2008.10.21 0 0 8311

Szerintem mechanikus, csak valamilyen későbbi darab. M100, E100 netán T széria? Mintha azt a bitang erős celeste vibrátó hangzást, meg a reiterációt vélném kihallani a sok szintihang mellett.

Előzmény: KarnEvil (8309)
tehtube Creative Commons License 2008.10.20 0 0 8310

Más stílus, de Walter Trout is kellemes. Igaz ott nem az orgonáé a főszerep, de aki a Purplét szereti, szerintem bejön neki.

A economy live őket is elérte :-) Korg CX3 + Leslie760. Azért nem rossz összeállítás.

KarnEvil Creative Commons License 2008.10.20 0 0 8309
Végre sikerült megszereznem Bo Hansson "Lord of the Rings" lemezét (1972) mp3 formátumban. Érdekes, finom muzsika, bár nem TW Hammond van benne, hanem valami későbbi modell. De ettől még jó zene.
Ha valakit érdekel, szívesen elküldöm a linket emailben. Csak ne a karnevil címemre írjatok, hanem erre: norbert.hammond@gmail.com
Qqberci Creative Commons License 2008.10.20 0 0 8308
A szikraoltó kondenzátor elöregedett, ki kell cserélni.
Előzmény: almost famous (8306)
tehtube Creative Commons License 2008.10.20 0 0 8307

H. Misi legyártott több vezérlőpanelt a lezlikhez. Többen használunk olyat, jól működik. A régi lezliknél az a gond a csattanással, hogy a nagyfeszt kapcsolgatja. Rácsattan, azzal nem lehet mit kezdeni. Ennek a vezérlőpanelnek a beépítése akár házilag is történhet.

A rotorzaj több forrásból eredhet. Ferdén áll, vagy a motor csapágyas, meg kell vizslatni.

Az erősítőt kár kiszerelni, jól egyben van a kockád. A búgás okát kell csak mexüntetni.

Süllyesztett, de kihajtható fogantyúkat javasolnék. Olyan van a Lesliek Pro-Line szériáin is.

20 460 3259

Egyébként kifejezetten jól szólt az orgonaösszeállításod szombaton. Örülök hogy sokan hallhatták, Zs.

Előzmény: almost famous (8305)
almost famous Creative Commons License 2008.10.20 0 0 8306
Ja és a vezérlőpedál csatlakozója kontaktos, retteneteseket tud csattanni.. (viszont sajnos öntvény, ha jól láttam)
Előzmény: almost famous (8305)
almost famous Creative Commons License 2008.10.20 0 0 8305
Sziasztok!

Solton lezlim megérett egy felújításra, az alábbi okokból:

-földhurok mostmár zavar
-a reléje nagyon meghangosodott (akkorát kattan mint egy ólajtó)
-alsó rotor zajos, szerintem kicsit elferdült a tengely
-ki kéne szerelni belőle a teljes erősítést, és külső dobozba tenni
-magára a ládára szeretnék normális fogantyókat..

Hát ennyi. Kit tudtok ajánlani? Kb. mennyi idő ez, és mennyibe fájna?

Köszi,
Attis
Előzmény: tehtube (8304)
tehtube Creative Commons License 2008.10.20 0 0 8304
Megkérdezem az éxíjasamat. Erre a hétre megtudom. Leslie éxíjakra már írtam, ez nem tudom miben tér el attól. d?, l? Üdv, Zs.
Előzmény: piton900 (8303)
piton900 Creative Commons License 2008.10.19 0 0 8303
Jó estéket kívánok.

Segítséget szeretnék kérni.
Allsound lesliem felujítása lassan véget ér, de hiányzik az egyik ékszíj róla.
Visszaolvastam, de nem találtam, hogy hol lehetne beszerezni ezt a szövetborításos
henger alakú ékszíjat.
Átmérő: 3,5 mm
Hossza 760 mm

köszönöm

pithon
tehtube Creative Commons License 2008.10.19 0 0 8302
Hát akkor kívánom hogy a legjobban alakuljanak! Zs.
Előzmény: KarnEvil (8301)
KarnEvil Creative Commons License 2008.10.19 0 0 8301
Én is remélem. Persze, hoztam mindent. Pont azért jöttem, hogy ne legyen pause :) Alakulnak a dolgok, ha lesz valami produktum, azonnal megmutatom. :)

Előzmény: tehtube (8300)
tehtube Creative Commons License 2008.10.19 0 0 8300
Azért remélem lesz lehetőséged pár csemegére eljutni :-) Hanxert vittél, vagy most pause?
Előzmény: KarnEvil (8299)
KarnEvil Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8299
Ian Stewart orgonált azon a felvételen. A Stones alapító tagja volt ő is, de csak 63-ig koncertezett velük, aztán a road manager-ük lett, és a stúdiófelvételeiken zongorázott egészen 1985-ben bekövetkezett haláláig.
Más: Vicces, hogy holnapután lesz Brian Auger koncert itt Londonban a Jazz Café-ban,
de nem tudok elmenni, mert dolgoznom kell... :(
Előzmény: tehtube (8293)
LaurensHammond Creative Commons License 2008.10.18 0 0 8298
Meg egy igazi csemege!Nem nevrokon a Niemen-el, es mas orszag is!:-)
Nem hiszem, hogy sokan ismerik itt a forumozok kozul...talan Tehtube, mivel eladtam egy darabot anno neki a CD-bol.
Skandinav banda, duo felallas, es elkepsztoen jo hetvenes evek beli progrock-ot nyomnak. Itt igaz egy kis egyveleget, ismertebb szamokbol.
Nieminen&Litmanen

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!