V3 vibrátót használt Ethel Smith, Lenny Dee, Eddie Layton... Ha a Tico Tico-re gondolsz, hát olyan könnyed szvinges slágerzenéket játszottak. Gyakorlatilag a gyors lezlit hivatott kiváltani.
Két-két magas tölcsér van oldalanként. Ezzel szeretném kompenzálni a magas hangok irányítottságát. Az előző darabnak nagyon irányított volt, és nagyon be kellett "lőni" azt, hogy honnan hallgassuk. A két szélső teljesen merőlegesen sugároz szembe, a másik kettő belső pedig a nagy hangszórótól egy kicsit meredekebben kifelé sugároz. Így szélesebb sávban is hallható lesz szépen a láda mondjuk egy teremben és nem lesz zavaró, hogy a magasak vannak túlerőben. A roto-machine pedál lesz a műlezlizés fő csapás vonala. Emellett a sztereo hegedűm fejlesztéséhez is kell majd, meg az itthoni zongora kicsit vastagabbá tétele:-) Mivel van rajta két bakelit lemezjátszó bemenet is, előveszem a régi lemezeimet, meg a lemezjátszót is:-) Így többfunkciós szoba cica lesz a szentem.....
További no Leslie előadók: Milt Buckner, Larry Young, Baby Face Willette. (nem mindig, de legtöbbször)
Persze ha azt vesszük hogy ne forogjon az orgonahang, akkor minden hammondos felvétel 1965 előtt. Ha nem tremolóztak, akkor csak a stop választásuk lehetett...
Rockban, igaz amit idén hallottam tőle, nem nevezném számottevőnek, Chick Churchill - Ten Years After. (fel sem teszem a jutyúbra)
Nem semmi, gratulálok. Akkor most hogy van? Két-két magas dolgozik benne oldalanként?
Készít hasonlót a Motion Sound, A Key-B-ket Joey DeFrancesco ezzel demonstrálja műlacin át és már az is meggyőző. Ha kész lesz, ki kéne próbálni. Persze kell egy műlaci. Nekem sajnos "csak" dobrotorszimulációm van.
Elég szép definiált műlezli hangot ad még a Dynacord CLS2xx széria is, mégha nem is mai jószág.
Az előlap, és az eleje fekete kalapácslakk színű lesz. Ehhez jól fog menni az oldalát és a tetejét borító antracit szürke öntapadós hangfal szövet. Az oldalán kihajtható fülü kapaszkodók lesznek. A sarkokat golyósra préselt sarokvédők védik majd. A tetején az a kapaszkodó féleség a tetején levő keverő gombjait, és kapcsolóit védi majd az illetéktelen behatásoktól:-)
Gigabyte alaplap, AMDX2 4200+ van otthon, low noise táppal, 2GB RAM, 160GB Westerndigital-SATA HDD, SB Live 5.1...
A proci még nagy nyúzás esetén sem melegszik langyosabbnál tovább, a gyári cooler fordulatszámát szemmel meg lehet számlálni annyira nincs szükség a hűtésre. Az audio programok egyedül a hangkályha ergyasága miatt nem mennek rendesen, de pl videó vágás stb süvít mint a szél! A felvett max teljesítmény 17"LCD-vel csúcsüzemben + mobilrack régebbi ide vinyóval 197W!!!
Na ezt egy duo-core Intel sem tudja! Azok kész kazánházak hőtermelési szempontból = zajosabbak is, mellesleg nem hinném hogy számottevően odavernének az AMD-nek.
Ezek az én tapasztalataim, úgyhogy aki AMD-t választ nem fogja megbánni! :)
Azt hallottam, hogy az APEH nézegeti az IWIW-et meg a különböző FÓRUM-okat (főleg Adok-Veszek, stb...), hogy kinek miből telik távoli nyaralásra, meg nagy értékű eszközök megvásárlására, birtoklására.... Ti mit hallottatok erről?
No Leslie orgonisták: Don Patterson, John Patton. Don Pattersont gyakorlatilag Jimmy Smith mellé állítják. Big Jonh Patton picit lájtosabb, de u.az a műfaj. Reuben Wilson is régen.
Eddy Louiss is a legritkább esetekben használt lezlit. A Louiss/Petruccianni B3/zongora duó dupla koncertlemeze zseniális. Na ott is egyszerű vonaljelet hallani végig.
Rockban Dave Stewart. Ő az Egg motorja. Első Egg lemezén egy kifordult The Nice műsort hoz vonalban L100-on!!! Alaplemez. A basszus-ének, dob is hasonlatos, csak tudatosan kerülik végig a 4/4-eket. Aztán Lynton Naff M102-vel az Affinity-ben.
Érdemes megpróbálni, feladja a leckét. Én általában egyenlő arányban használom mindhárom lezliállást.
Urak, Hammond kultivatorok! Elado egy kifogasrtalan eredetiLeslie Jensen magasnyomo! 16 Ohm-os, tehat a klasszikus csoves 122-es féle. Egy karc nincs rajta, fenylik mint Salamon t...ke, a hangja magaert beszel. Par napot varok amig Ebay-re dobnam, hatha itthon kell valkinek. 100 USD korul mennek el ezek, most elviheteted 18ezer Ft-ert, kockazat nelkul. A szamom 70/512 2889
Egyetértek. Én az általam belinkelt felvétellel nem voltam kibékülve, de úgy tűnik, van potenciál a hangszerben hozzárétő kezek alatt.
Ami előnye a klónnak, az az, h két szett drawbarral rendelkezik(á lá CX3, XK3,KeyB solo, ellenben a VK-val, DB3-mal, NordE-vel), viszont olyan szánalmas hibái vannak, mint pl. a 32 hangos polifónia(!), ami 10 évvel ezelőtt is nevetséges volt a Hammond klónok körében.
Hát nem túl meggyőző... Az egyik legműanyagabb hangzású klón, amit valha hallottam(az általad belinkelt videó mondjuk nem olyan rossz). Emellett még csúnya is. Maradjon csak meg a braziloknak :P
Amúgy Lord, Auger(és sokszor JS) mellett kik a legnagyobb no-Leslie orgonisták?
Azért mindig jobb "hús-vér" hanxereken játszani mint virtuálison. Ok, a kettő vészesen közelít egymáshoz a sokkontrolleres midi billentyűzet és a jó, gyors hangkártyák miatt. Extrém közelítési példa a Hamichord. De a gyakori egerészés a monitoron, ahogy Jean Michel Jarre is mondta: frusztráló.
A másik a hangminőség. Egy EMU sampler biztosan jobban szól, mint ma annak az áráért kapható hangkártya.
Csináltam (végre) EMU4 kompatibilis (nekem E-synth-em van) M111/147 Mintát. Nem volt kis munka ..., de a végeredmény fenomenális :) Hangonként van (természetesen) levéve a leslie mindkét állásában. ("csak" lassú és gyors) A két minta között a footswitch-el lehet váltani (ez változtatható). Gyakorlatilag egy hangszínről (programról) beszélünk. Jó kis rock-os sound (Gömöry féle beállításokkal).
Ha bárkinek kell, nagy szeretettel adom ajándékba.
AMD procis notebook-ot még nem próbáltam, de számos ismerősömnek van Dual Core procis notebook-ja amin B4 (is) fut. Nekem két notebook-om van a gyengébb 1,6 GHz-es Dual-Core procis (ezt használom szinpadon is) és egy másik 1,83 GHz-es Dual-Core procival, amit az Alesis FW 16 keverőpulthoz kapcsolva hard-diszk rekorderként használok. Mindkettő bőven megfelel. 4,3 msec késleltetési idővel a lasúbb max 13-18% körüli processor terheléssel fut (Cubase és B4 mint VST plugin), míg a gyorsabb terhelése nem éri erl a 10%-ot sem ugyanilyen konfigurációban. A gyorsabbik hard diszk rekorder üzemmódban 18 csatornát rögzít, max 30%-os terheléssel. Mindegyik rendszeren kizárólag az audió interfészekhez készült gyári ASIO drivereket használok. A korábbi P4 2,4GHz-es notebook-omon viszont a 18 csatornás rögzítés 65-85%-os terhelést jelentett. Bár nem vesztett adatot - legalább is nekem nem tűnt fel - de ez a magas terhelésarány már biztosan nem egészséges. Tapasztalati úton, nekem ebből az jön le, hogy egy gyengébb Dual-Core procival működő notebook is jobb lehet egy erősebb P4 procis rendszernél ilyen felhasználás esetén. Végül két szintén tapasztalati tanácsot még megemlítenék. - több esetben tapasztaltam, hogy bizonyos gépeken a B4 stand-alone üzemmódban nem tudott alacsony késleltetési idővel működni, de VST pluginként igen (Cubase-be vagy VSTHost-ba ágyazva) - a notebook energia felügyeleti rendszerét úgy kell beállítani, hogy soha semmilyen esetben ne kapcsolja ki a megjelenítést és ne kapcsolja le a diszket. Ha van lehetőség az akku feszültség-figyelő hardware "hatástalanítására" akkor azt is tegyük meg, meg ez a funkció magas priorítású megszakítást léptet életbe ami alatt az audió interface adatot veszthet (korábbi Gericom notebook-nál tapasztaltam ilyet), ha a késleltetés alacsony időre van állítva.
Elnézést a kicsit OFF-ért, de úgy gondolom, hogy a jobb minőségű Hammond klón-okkal - mint amilyen szerintem a B4 is - való bibelődés is élvezhet némi létjogosultságot ezen a fórumon. Az "igazi" persze az eredeti tonewheel Hammond (nekem konkrétan az A102 és L122 párost jelenti)...:-)))) üdv.:
Láttam a TV-ben némi összefoglalót a tegnapi James Blunt koncertről. Nem ismer(t)em. Viszont markánsan kihallatszott a Hammond és a lezli hangja!!! Itt jobboldalt http://www.rtlbulvar.hu/ van egy szám hallható, nézhető. Szerintem portaB3/122
The music of great Jackie Davis is still alive, you might like to check the following details.
* 1 * The dutch radio station de Concertzender will broadcast the Jackie Davis Special Part 2 on November 30, 2008.
Programm will be available as streaming audio, so anyone anywhere can listen to the program by internet. Programm starts at 14.00 hours CET, but good thing is that it can be listened any time any moment after the programm is broadcast by clicking the loudspeaker symbol next to the programm title. The website of the Concertzender will be upated begin next week. Link to the Concertzender is: http://www.concertzender.eu/programmagids.php?month=1&date=2008-11-30
Playlist is available in the News section of the Jackie Davis.info website.
* 2 * Amazon.com and iTunes are offering the Jackie Davis - Easy Does It album.
Album is as high quality MP3 download available and this for only 10 US dollars, minor detail is the fact that this download is only available to US residents. It seems that they used an orginal tape as master, the quality is too good for a LP-to-CD transfer.