Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8422
8414-nél már leírtam, "tessék visszaolvasni!" :)
Előzmény: tehtube (8421)
tehtube Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8421
Jelszó???
Előzmény: djuice (8414)
djuice Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8420
djuice Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8419
s ha már a reklámnál tartunk...
Bryan Lee's Official Site
djuice Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8418
a 12-es számban értem...
djuice Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8417
Természetesen az idézett hozzászóláshoz kapcsolódóan, külön az alábbi téma szakértője számára (tehtube barátunk) egy célzott kérdés:
- milyen drawbar állásokat használ a pasas?
(...mertugye nem teljesen szabvány preseteket hallunk)

Én a perka alatt talán a 2/3' regiszterre tippelek hogy mellékelt ábra szerint tartott hangot hallhassunk (bár az kevés van benne).
És nagyon jó a kiállásoknál átkapcsolva a jazz-es beállításba, a le-föl sepregetős glissandó (2x)5 oktávon át... It's coooool! :)
Előzmény: djuice (8414)
djuice Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8416
Sőt, én gratulálok neked (még eddig nem tettem meg), viszont a laci "barkácsolásod" a kép alapján tetszik! Komolyan! Remélem jól is fog "forogni"!

Másrészt, nem hinném hogy Zsolt mintáihoz képest az enyémek olyan kiugróak lennének (ha lennének - Hammondra gondolok itt!), hiszen itt már csak mikroszkópikus mértekeben beszélünk, hogy éljek e képzavarral a hangzást illetőleg.
Viszont nekem már annyira rá van az ilyesmikre állva a fülem, hogy én igényelném az ilyen jellegű finomságokat. (már írtam, hogy eltranszponált mintáknál nincs "csúnyább" a hangszer modellezésében, persze a csúnya mindenkinek relatív. Van aki a PC-je integrált hang-chipjébe tárolt Roland szabvány "hammond" hangzástól is "elcsöppen". Nos asszem itt többre vágyik mindenki, bár az is igaz, hogy adott koncert körülmények között tök mindegy, hogy mi szól a népnek, azonban a hangszer a zenésznek szól, a zene szól a népnek, ergo a hangszer a zenészt inspirálja és amennyire ez így van, olyan lesz a szóló zene a népnek is.... :) vagy túl bonyolult voltam? ) :)
Előzmény: szimizso1 (8415)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8415

Nos én nem értek a számítástechnikához! Csak egyszerű felhasználó vagyok, és nagyon nem is szeretnék ebbe belegabajodni. Én csak azért bátorkodtam bele kotnyeleskedni, mert Zsolt már letett valamit hangmintaügyileg az asztalra, valószínüleg, még a saját hibáit is felfedezte a mintákban, és korrigálta is. Neked zongorás tapasztalatod van, ami egy kicsit bonyolultabb valóban. De a kettő nem ugyanaz! Ezért nem értem, hogy miért gondolod, hogy ugyan úgy kellene a hammond mintákat is levenni, mint a zongoráét. Persze, ha előrukkolnál egy igen ütős, és jobb hangmintával, sokkal meggyőzőbb lennél. Így csak pusztába kiáltott szavaknak érzem a gondolataid. Azért ne add fel! A hozzáértőknek biztosan akadnak értékes meglátások, tippek, gondolatok Tőled!

Ui.: Én is csak véletlenül cseppentem ide, de azért már sikerült maradandó dolgokat alkotnom a magam szintjén:-)

Előzmény: djuice (8412)
djuice Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8414
no itt is van! :)

link

a letölthető anyag egy RAR fájlban van csomagolva, jelszónak a "carrier"-t kell beírni kicsomagoláshoz (természetesen idézőjel nélkül) :)

Nekem nagyon tetszenek, főleg a blues4,6,12 nevű számok!
A 12-est úgy is jellemezhetném, hogy ha a hottentották földjéről most érkezne valaki és kérdezné hogy "mi az a blues?" én gondolkodás nélkül ezzel definiálnám neki a műfajt! :)

Külön érdekessége a számnak a középrésznél hallható perka-szóló! Mindenkinek ajánlom aki ezzel a játékmóddal még nem ismerkedett! Elegáns, "egyszerű", de mégis kifinomult és kidolgozott!

Egy haverom akinek a hangmoduljában van külön perka minta, hátrahőkölt mikor hallotta, hogy ezzel mit lehet művelni! :) Addig azt hitte, csak viccből szerepel hangszerében ez a hangszín. :)

Jó hallgatózást!

(a rar kibontásához ezt a programot ajánlom: Winrar )
Előzmény: djuice (8412)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8413

Ma 14óra 00-kor kezdem felkenni az utolsó réteg festéket rá. Tegnap náthás lett az ecsetem, és megfolyósodott a festék:-( Így ma kezdhettem elölről. Holnap reggelig szárad, és aztán a két oldalát kell bevonni a hangfalszövettel, és lehet összelapátolni a cuccot. Szerintem a jövő hét elejétől már lehet egy mítinget összehozni. Azért, ha készen  lesz, rakok fel egy pár fotót innen-onnan róla:-) 

Előzmény: tehtube (8411)
djuice Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8412
Bocs, de amint írtam én zongorákat szerkesztettem! (olvasd újra a 8402-nál)
A Hammond annyival könnyebb hogy "bizonyos mértékben" kevesebb a spektrális felharmonikus tartalma, tehát nem kell annyira szőrözni, mint a zongora átfedő spektrumaival, de ezt inkább nem folytatom, mert úgy is kínai a legtöbbeteknek, aztán majd megint kapom hogy csak számomra érthető dolgokról beszélek...
Valszeg ezért nem ír tube sem az építészmérnöki tervezéseiről ide, de elhisszük neki hogy ért hozzá. (naná!)

Ha nekem is vergődne itthon pár Hammond meg Leslie, már tube szaktársat is rég megelőztem volna a mintavételi ötlettel.

Saját zenét illetőleg meg azért nem rakok fel ilyet, mert saját magamat ismerve hozzátok képest gyerekcipőben járok, ami nem feltétlen jelenti azt hogy zeneileg nem értek a dolgokhoz, hisz hány műkedvelő zeneértő van akik egy hangot nem tudnának semmilyen hangszerből kicsiholni...
Nekem úgymond "megyeget valamicske" blues körökre Jimmy-Joey árnyék szintű! játékmódjában (erről tube bácsit kell kérdezni), de nem tartom annyira jelentősnek-e tudást hogy bárkit ezzel traktáljak. Valószínű "győzike-hatást" érnék el pár itteni "szaktekintély" előtt úgyhogy inkább kihagyom... :)

viszont rakok fel (ha sikerül) pár "nagyon régi", kompakt kazettáról átmentett mp3-at (azért relatíve régi, mert még a 90-es években nem voltam eleresztve CD íróval, de akkori lemezekről való az anyag).
Addigis, házi feladat (szorgalmi!): tessék utánnanézni Eugene Carrier bácsinak!
(annyit elárulok, BB king bandájában nyomta, és tud nagyon elegánsan orgonálni is! Nem Jimmy-Joey játékmódú a pasas, de pont ettől izgalmas!)

Majd írom a linket...
Előzmény: szimizso1 (8410)
tehtube Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8411
Kész van??? Mikor próbálhatjuk? Ja, mintha lenne lezlieffekted is, ugye?
Előzmény: szimizso1 (8410)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8410

Semmi különös célja nem volt ennek a mondatnak, csak most már arra lennék kíváncsi, hogy Djuice topiktársunknak hogy sikerült a saját módszerével, és saját készítésű hammondos bankja. Szívesen meghallgatnám mindkettőtök hangmintáját, mondjuk az új hangafalamon.

Előzmény: tehtube (8409)
tehtube Creative Commons License 2008.11.04 0 0 8409
???
Előzmény: szimizso1 (8408)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 8408

Off:-)

Szerintem legyen ez a hét mottója!

Az életben a legnehezebb dolog az, ha valakit látunk, hogy valamit rosszul csinál, és nem szólunk neki.

tehtube Creative Commons License 2008.11.04 0 0 8407

Végre egy jobb felvétel a Diversi-KeyB-vel Joey DeFrancesco

Benne van a link végén az &fmt=18. Ha ezt hozzáírjuk a linkekhez, egyből emelt képminőségben és szteróban lesz látható, hallható!

tehtube Creative Commons License 2008.11.04 0 0 8406

Most kaptam új Hamichordos (B4) videót Mókusmisi topiktársunktól. Érdemes high q-ban nézni, jó felvétel. Deep Purple: Migh Just take Your Life Gratulálok!

A végén az orgonaszóló tényleg fémesen sírósan szól ebből a cuccból amin a legtöbb klón elvérzik.

Bárcsak a többi gyakorló és tényleg tehetséges topiktársunktól is jönnének felvételek!

A legtöbben azonban megeléxenek a kommunikáció ezen írott formájával?! Feltalálták az internetet.

Tessék zenéket feltenni!!!!

tehtube Creative Commons License 2008.11.04 0 0 8405

Jó ötlet, ámbár nem találtam semmit. Viszont már rég hallgattam: http://www.live365.com/stations/leslieoverdrive

Tony Monaco, Mauri Sanchis, Bruce Katz, Al Kooper, McLemore Avenue megy most...

A legjobb összeállítások munka mellett. Ez a Sanchis különösen. Utána is nézek.

Ja, várja az adó különböző előadók cédéit az archívumba. Nem ártana beküldeni az első magyart!

"ARTISTS and labels, please send your Hammond Organ CDs to: HAMMOND ORGAN PLUS!, Attn: James Ferguson, 9454 Mast Blvd, Santee, CA 92071. "

djuice Creative Commons License 2008.11.04 0 0 8404
tehtube Creative Commons License 2008.11.03 0 0 8403

Semmi gond. Kényelmesen elférünk ezen "csárdában" :-)

Kár hogy nem hallhattad, próbálhattad amikor nálam voltál. Pont az a pár nap nem volt :-(  Az összevetés alapja egy elmélyültebb kipróbálás.

Mindenesetre már a 2.10 utáni 2.11-ben is néhány -legfontosabb- preset perkáját sikerült ütősebbre tennem, és az eltérő perkamegoldás lesz az alapja az új digitalizáláson alapuló 3.0-nak is. Nam pont úgy ahogy gondolod, de hasonlóképp. Meg a monitoron keresztüli szerkesztés, loopolás is talán segít még tömörebbre venni a tartalmat. Elvileg elég lenne egy fordulat loopolva. :-) Gyakorlatilag ez csak az igazinál igaz. Fontos lesz továbbra is a méret és mennyiség kordában tartása a használhatóság érdekében. Ami kijön, az egy B3 hang. A jackdugó után akármi kerülhet a hangra, lezli, aktívbox... ahogy az igazinál is.

Előzmény: djuice (8402)
djuice Creative Commons License 2008.11.03 0 0 8402
Már ismét és megint... :)
Nem azért írtam hogy megint egymásnak essünk, csak próbáltam ötletet adni eddigi tapasztalataimból kiindulva. (Kb 12 fajta zongora mintát loopoltam be én is magamnak "lebutítva" a nagy giga hankönyvtárakból, hogy beférjen a tinity 7MB Flash Rom-jába. Jó kis iskola volt, mindent ellestem amit a minta loopolásnál a nagyok használnak, esetenként jobb loopot csináltam mint a gyári japán leprogramozott! ui. az enyém egyáltalán nem jojózott, de nyilván nem egy könnyű meló ez sem... Most nem érdekel a dolog mert ott a 16MB-os stereo Seinway az emumban)
Ellenben te mondtad, hogy oktávonként 2 minta és kész, nem kell több - még fenn Pesten anno!
Szerintem pedig a perkákat így mintázva, bár nem részletezted idáig hogy azok hogy vannak, de erre nem is kérlek, hisz jogom sincs rá, tehát a perkák ritkán véve SZERINTEM nem megfelelőek a célra, de messzemenőkig nem kioktatásnak szánom, csak jószándékú észrevételnek.
Viszont ha nem kívánsz erről hallani sem, igérem nem hozom elő többet. (valószinűleg ezt akarhatod, ahogy a soraid között olvasok)

Mindenesetre kár ennyire felcsattanni (leslie és társai, nem kell szándékosan félremagyarázni amit te is értesz - ezt meg én kérem ki magamnak), ha jól emlékszem régebben még "elfértünk egy csárdában is"...

Maradok tisztelettel! És sikerekben, örömökben gazdag mintavételezést kívánok! :)

(peace!)
Előzmény: tehtube (8396)
okumoto Creative Commons License 2008.11.03 0 0 8401

Szervusztok Szaktársak! :) Joey után csak nagyon szerényen linkelnék saját szerzemény...

Dehát mégiscsak ON, mert van benne Hammond (igaz, hogy szuzukis). :)

tehtube Creative Commons License 2008.11.03 0 0 8400

Jó hír, márcsak a hangszer újdonsága miatt is kiemelten érdekes. Aztán érdemes lehet összevetni egy 2004-es New B3-as felvételével, mert eleddig az volt a klón etalon. Most nem látok más lehetőséget mint az importot cd ügyben. Vagy itt, lehet hogy nem adta el a lemezt?

Egyébként nemcsak promotálja a hangszert, tudtommal résztulajdonos is a gyártásban. Nyilatkozata alapján nyerő cucc, de a Key-B solo-nál találkoztam éles észrevétellel. A Diversi=Key-B csak a földrész más.

Gyakorlatilag szerintem a szoftver különbözteti meg a Hamichordtól.

Mindkettő ugyanazon olasz full B3 midifelület, mögötte PC-s alaplap, XP. Hamichordnál M-Audio, Key-B esetében Emu kártya felel a hallhatóságért.

Előzmény: posaune (8399)
posaune Creative Commons License 2008.11.03 0 0 8399
INFÓ !Megjelent Joey Defrancesco új lemeze . Sajnos nem tudtam megvenni, csak rendelésre hozták volna. ( Nürnbergben)
CD-neve : Joey D ! /Hight Note HCD 7190 /
Jerry Weldon Tenorsax Byron Landham Drums / a lemeztájékoztató szerint Joey DIVERSI orgonán játszik, melynek tájékoztatóját a lemezen is olvasni lehet. JoeyDefr.most rekrámhordozója lett ennek a cégnek. A cd-zenei tartalma: Standards a modern Jazz-ban. A Jazzpódium ban nagyon dicsérik a felvételt. Ha valaki letudná tölteni átvenném tőle. Üdv. Posaune
KarnEvil Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8398
Srácok, van itt Londonban egy eladó CX-3 jó áron.
(Ha jól látom a 'nyelves' billentyűs.)
Ha érdekel valakit, segíthetek levadászni.
Nézzétek meg az alábbi linket:

http://london.craigslist.co.uk/msg/887533606.html
tehtube Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8397
Különben sem árt neki hogyha használják. Kifejezetten igényli.
Előzmény: szimizso1 (8394)
tehtube Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8396

Nem KELL hozzá a Motion Sound, csak jó ha van. Ez megint csúsztatás általad. Kikérem magamnak! Ilyet sosem írtam hogy kell, sőt... Elmegy bármilyen lezlivel, pl. 147-essel :-), vagy európai klónjaival, sőt lezlieffekttel is.  A hivatkozott egy olcsó aktívboxon és egy RT-20-on hajtja megelégedésére. Zenésztársai is előbb mosolyogtak, aztán dobtak egy hátast. Ugyanez a helyzet közelebb is, több profi csapatnál. Természetesen kompromisszum, de mérlegelni kell hogy mennyire és milyen áron?

Ha tutira mennél, vennél egy A100, B3, C3-at a hozzávaló fanútos, pislákolólámpás, motoros aktívboxszal. Utána jöhet koncertre egy klón.

Továbbra is, leveszem ahogy leveszem a hangmintákat. Idáig sem más kedvéért, megrendelésére tettem. Egyszerűen megvalósítottam a saját elképzeléseimet. Viszont örülök hogyha más is használhatónak találja. Pl. P.Picibá' a tavalyi LGT turnén. Maradjunk ennyiben.

Előzmény: djuice (8393)
Qqberci Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8395
1. Az eredeti PROM-ot ki kell venni
2. ki kell olvasni és elmenteni a tartalmát
3. a helyére IC-foglalatot kell tenni, hogy innentõl forrasztás nélkül lehessen cserélni.
4. Visszapróbálni, hogy sikerült-e tönkretenni a melegítéssel :-)))
5 Azonos lábkiosztású EPROM-ba vagy EEPROM-ba áttenni a mentett tartalmat, és megnézni, hogy azzal megy-e minden

Ha igen, kezdõdhet a saját hangok elõállítása.
Előzmény: szimizso1 (8391)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8394

Ez egy kicsit bonyolultnak tűnik nekem:-) Akkor marad így. Legfeljebb az eredeti elé ül majd a gyerek..... 

Más. A jövőhét végére tervezem befejezni a hangfalat. Nem lesz piskóta:-)

Előzmény: djuice (8393)
djuice Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8393
Igen, értem az érveidet hogy érdemes faragni a méreten ha lehet...
Valóban, Esi-vel még nem babráltam de az E4 ultrákkal már igen. Azokban van auto-loop finder. A tanulópénzt én is megfizettem a magam módján. Az Emu-t nem először próbáltam én se mikor megvettem. Talán pont itt írtam a benyomásaimat valamikor, mikor Rabata Zsolti készült megvenni és segítettem neki... (ahogy mondani szoktad: érdemes visszaolvasni pár évet...) :)
Tehát jó én még kispályás vagyok mert nem milliós Hammondokon buktam a tanulópénzt, de az én helyzetemben az Emu ára is vaskos volt, főleg hogy most a kutyának nem tudnám ingyen se eladni, pedig egy tökéletes Steinway bővítő is van már benne. (egyrészt talán mert sokan nem is ismerik vagy nem keresik vagy csak a Hammond hangzás túl speciális nekik és többet szeretnének) Viszont még most is azt mondom parányi hibáit nem számítva, hiszen azok csak a szőrözés eredményei, még most is bepárásodik bármely zenész arc szemüvege ha megmutatom nekik. S ha azt vesszük még mindig a legolcsóbb és legvalódibb élményt nyújtó klón. (ui. a te fejlesztésedhez még mindig kell a fél milkós Motionsound)
A mintavételt illetőleg csak azért bátorkodtam jelezni észrevételeimet mert én tuti a legtutibbra mennék hasonló körülmények között, de legalábbis ha csak minden egész hangról mintáznék (ugye egyből fele a méret így) vagy egy mintát egy félhanggal le és fel transzponálva önmaga környezetében, már elég csak 4 minta/oktáv, azaz a harmada... Mindenesetre a perka mintákat én fix hogy félhangonként venném 5 oktávon át, gondolom azokat külön veszed fel magukban nem a presetekkel kombinálva?! De te vagy a főnök!
Majd ha kész lesz meghallgatjuk! :)
Amúgy gratulálok ezen irányú elgondolásaidhoz, végülis a tanulópénz nálad ha jól látom meghozta az eredményt, hisz elégedett vagy meg ahogy mondod mások is és ez a fontos. (a delux verzióról meg meg beszélünk ha oda kerül a sor) :)
(tehtube signatured delux model) :)

Szimizsonak: bármit meg lehet oldani a HP zongidban ha... 1. tudsz epromot kódolni, 2. be tudod integrálni a gyári áramkörbe. Vannak akik pl így hekkelnek dvd írókat-lejátszókat elég ügyesen, sőt ők még a gyári kódot is leszívják, visszafejtik, átírják és visszatöltik! És 18-20 éves kölkökről van szó! Valószínű talán egy igazi Hammond klónt is meg tudnának csinálni, jobban mint a nagy japán Suzuki-Hammond mérnökök. :)
Előzmény: tehtube (8390)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!