Kitiltják a gárdaegyenruhát az EP-ből
A Jobbik gárdaegyenruhás bevonulása nyomán a szociáldemokrata EP-frakció arra kérte a testület elnökségét, szerezzen érvényt a házszabálynak, amelynek értelmében katonai és félkatonai szervezet uniformisában nem lehet az ülésterembe lépni
És hol az ellentmondás? Két dolog van. Egy művészi alkotásfolyamat és egy intellektuális teljesítmény. A kettő között nincs párhuzam. Csak erről beszélek.
Nincs nekem bajom Ady verseivel, magam is tudok könyv nélkül közülük sokat, még szeretem is azokat, másról van szó. Van egy szocreál örökség Ady haladó gondolkodásáról. No, ez nem áll. A törés és a zúzás önmagában még nem érték.
Én is láttam már olyat. Mondjuk most épen nem tudtam miért kell leirnom. Szerintem ez a csökött arra számitott, hogy ha leirom, elvisz a rézfaszú bagoly, vagy ilyesmi.
hát igen, mégha moderálnak is érte, meg kell jegyezzem, hogy a minap láttam olyat is!:-))) A híradóban, amikor kővel dobálták a rendőrséget, mert meg merészelték nyitni a parkolókat hétvégén!:-DDDD
Érdekes, nekem tetszik a magyar paraszti gúnya. Sajnos egyre kevesebbet látok belőle.
Emlékszem, amikor nagyapám (pedig az akkori államhatalom is mindent elkövetett hogy tönkretegye, kuláknak nevezte ki és elrabolt tőle szinte mindent, hazájáért harcolva orosz hadifogságban töltött éveket) felöltötte buggyos fekete parasztnadrágját, fehér ingét, magára húzta magasszárú csizmáját, és büszkén indult az akkori tanácsba.
Hogy egy magyaros ruházat miért ingerel annyira benneteket, fel nem foghatom. Legalább tiszteletbe tarthatnátok e népet és öltözködését.
Jó, visszavonom a liberális gyűlölet megfogalmazást, az én hibám a pongyola szóhasználat. Nem idézem a "mi jobban gyűlölünk..." szállóigét, talán nem is igaz.
Viszont a kérdés bármely értelmű finomítás után is érvényes. Te vezetted be az érvelésbe a valódi nácik véleményét, ez a téma.
És mikor fogják végre a nyíltan fasiszta, uniós normákkal szembemenve törvényeket alkotó, nyíltan soviniszta párttal szövetkező szlovák "baloldalt" és előretolt bunkósbot bástyájaként "tündöklő" Ficót betiltani? addig nincs miről beszélni.
A magamfajta barom állat, aki képes megtalálni az igazat az ellenfélben is.
A magamfajta, aki figyelemmel kíséri a társalgásokat, őszintén kíváncsian, ha már kialakult akkor véleményt alkot.
a magamfajta, ha tévedne valamiben és meggyőzik róla, akkor nem átall elnézést kérni. a magamfajta, aki elismeri a pozitívumokat attól is, akivel egyébként sok mindenben nem ért egyet.
a magamfajta, aki a "befutójának" hibáit nem takargatja, nem védi körömszakadtáig.
A magamfajta, aki elvárja a befutójától és az ellenfeleitől is, hogy az elvárásainak megfelelően képviselje hazáját
a magadfajtától igyekszik különbözni.
Mert a magadfajta, bármelyik pártot képviseli, azt oly mértékben elvakultan teszi, hogy a vitában részt vevő ellenfele csakis aljas, álnok, hazug és ostoba lehet.
A magadfajta úgy olvassa a hozzászólásokat, hogy már eleve eldöntött tény a vélemény, amit semmilyen párbeszéd nem befolyásol!
A magadfajta, akit ha egy vitában legyőzetik, egy lealázó utolsó szóval lezárja a vitát, és vagy mocskolódik egy sort, vagy egyszerűen odébb áll, de nem kér bocsánatot!
A magadfajta, aki csakis a saját keblencének a pozitívumait hajlandó meglátni, az ellen a csillagot lehozhatná az égből, akkor a nézetetek szerint csakis érdekből teheti!
A magadfajta teljesen mindegy melyik párt oldalán áll a saját favoritjának bármely bűnét megbocsájtja, elnézi, letagadja, de a másik párt tagjaitól bármi még akár kreált vád is elég ahhoz, hogy örökre elítélje!
A magadfajta megelégszik bármivel, amit az általa pátyolgatott párt kínál, és helyesli függetlenül attól, hogy hány ember sorsát teheti tönkre. Akkor is Hisz benne mindenekfelett!
A magadfajtával ellentétben, aki egy rosszul eső hozzászólásból rögtön azonnal kikövetkezteted, hogy egy hozzászóló biztos magamfajta, én feltételezem, hogy a hozzászólásod csak egy fajta mostanság divatos pofon akart lenni, és mégsem tartozol a magadfajta kategóriába.
Ha kifejtenéd mit értesz Liberális gyűlölet alatt, nyilván könnyebb dolgom lenne. Mondjuk van például egy Göbbels-hez hasonló gyűlölet-szónokuk? Vagy mire gondolsz? Fejtsd ki!
Egyelőre vannak tiltott önkényuralmi jelképek, ezek törvényben vannak elmesélve. A bíróság nem törvényalkotó szerv, tehát nem térhet ki viseleti kérdésekre a létező törvényi anyagon túlra. Nem kell napirenden tartani a lehetőséget, mert nincs ilyen lehetőség.
Hogy Ady Endre mennyire volt európai vagy mennyire sem, azt nem Kosztolányi dönti el. Ezért kár volt rá hivatkoznod.
Nem vagyok liberális, ez nyilvánvaló, de ízig-vérig európainak tartom magam. Nem számít, hogy az elmúlt 6 év Mszp/SzDsz koala milyen impotens kormányzást vitt véghez. Ez legyen az ő bajuk 2010-ben. Itt arról van szó, hogy van egy ideológiai szeméttelep, ami Jobbik néven fut, ezek semmilyen formában sem azonosíthatók a modern Európaisággal. A paraszti gúnyájuk pedig tökéletes kifejeződées ennek.