Léteznek a gyári rádiók helyére beépíthető, a gyárinál olcsóbb, nagyobb tudású és egyszerűbb kezelésű készülékek. Vajon miben jobbak, miben rosszabbak?
Nem ismerem a készülék menüjét, de a FUNROVER esetében a bekapcsolás a „Rádió” üzem megnyitását követően alul jobbra görgetve, a jobb szélen található „fogaskerék”-re kattintva jelennek meg a beállítás lehetőségei. Bekapcsolás esetén látható lesz pl. az adó megnevezése is.
A mikrofon beállítása a „Car Settings” piktogram rejtett menüben található. A Bluetooth MIC Type bekapcsolva választható ki.
Kipróbálandó, hogy valóban a kívánalom szerint működik-e.
Végre bekerült az autóba a joying fej. Egyszerű volt, a kapott nissan kábelköteg tökéletes subaruhoz is. A tolatókamerára most nem volt idő, az egy hosszabb művelet lesz. 2 dolgot kérdeznék, ami nem világos számomra. Rádió csak a frekvenciát mutatja, pedig a honlap szerint RDS támogatott. Van valami rejtett beállítás erre,a mivel elő lehet csalni? És a másik, hogy kaptam hozzá külső mikrofont, amit be is kötöttünk, de fogalmam sincs hogy melyik van aktiválva, a beépített vagy a külső. Lehet ezt valahol ellenőrizni?
Nem tudni, hogy miként van a bekötve a készülék. Meg kellene nézni! Csak arra tudok gondolni, hogy a ACC (piros) és + (sárga) vezeték össze van kötve, és úgy kapják együttesen a + 12V-t (a gyújtáskulcs 0 állásában is). Ha nem így lenne, akkor tovább kell kutakodni!
Igen tudom az akksi uj par honapja vettem ezért erdeklődtem itt a navi bekötés miatt mert ha a navi be van kötve na akkor 600mA a fogyasztas. A riasztos szolt hogy a navi bekotes nem jo mert azt hittem a riaszto a rossz. Es ugye ott ilyennel nem foglalkoznak. Ifrego a navi tipusa. Ha ez mond valamit.
Szia! Nekem pl van benne riaszto muholdas 80mA ugy a fevétel de nem is ez a baj hisz ez termesztes de nekem 2 nap alatt merul le total😞mert mivel van olyan hogy 2 vagy 5 nap se megyek vele mert masik autot hasznalok es persze most azt csinalom hogy saru le saru fel de ez nem igazan jo neki nembeszelve hogy ilyenkor a riaszto kuldi az smseket feleslegbe meg hivja a telefont az akku basztatas miatt.
Csak a saját gyakorlatban tapasztaltak alapján tudok nyilatkozni. Előre bocsátom, hogy az egyik kocsimban már több éve EinCar típusú fejegység van, de – a normálison felül – semmi fogyasztásnövekedést nem észleltem. (ACC vezeték a gyújtáskapcsoló 1-es állásában kap tápot.) Egyébként a kocsi teljes nyugalmi áramfelvétele (rádióval egyetemben), nem haladja meg a 10-11 mA-t.
Jelenleg egy FUNROVER típust tesztelek (asztalon van!). Az említett probléma kapcsán, s (képek készítése érdekében) ismét lemértem a különböző állapotú áramfelvételét:
(1) Kikapcsolt helyzetben, úgy hogy az ACC vezeték tápellátása is meg van szakítva (1. sz. kép): 1,27 mA.
(2) Abban az esetben, amikor a készülék kikapcsolt állapotban van, de az ACC táp nincs megszakítva, vagyis a piros és sárga vezeték össze van kötve (3. sz. kép): 0,510 mA. Ilyen esetben bizony hamar lemerülhet az AKKU.
(3) Üzem közbeni minimális (3a. sz. kép): 0,943 mA.
Úgy vélem, érzékelhető a fejegység különböző állapotokra jellemző áramfelvétele.
Remélem, beszerelést követően a korábbihoz hasonlóan, kedvező lesz a véleményem?!
Egy, az átlagos élettartam felénél járó akkumulátor esetén elfogadható, ha három hét alatt lemerül, feltételezve, hogy van benne például riasztó, rádió, ami gyújtás nélkül is vesz fel áramot, igaz keveset. A normál áramfelvétel (főként beépített riasztó esetén) elérheti a 80 mA-t is. Vagyis ilyen áramfelvétel, figyelemmel az akkumulátor önkisülésére is, 1,5-2 hét alatt lemerítheti az AKKU-t.
Sziasztok! Én is hasonló problemaval küzdök! VW scirocco vettem bele navit jó jó igen kínai de ez van most szóval fojton huzza az akksit. Kimértük ha nincs rajta akkor normális az áram de ha rajta van a navi akkor aztan van baj. Nekem is az a baj hogy a can bus allandoan megy vagy alvo allapotban van nem ertem de valami ilyesmi nyüg van vele. Az az erdrkes hogy gyujtaskaocsolon olyan mintha nem lenne kotes mert külön kell a rádiot kikapcsolni ha kiveszem a kulcsot. Az is érdekes hogy ha leveszem a sarut majd visszateszem egybol szol a rádio. Total allando fogyaszto a cucc szóval ha netan volt mar valakinek ilyen az irja mar meg hogy lehet ezt orvosolni.
Már egy ideje van egy Xtrons PG75M203A fejegységem Mercedes W203 ba. Szinte a kezdetektől küzdök az akku merülésel. Ha áll a kocsi 4 nap alatt csutkára merül. Ha kiveszem a radió biztit akkor nem merül. Kimértem a nyugalmi fogyasztást rádió nélkül elöször 0.30A 15 mp. múlva 0.07A ha a rádió kikapcsolodik 0.55A és nem is megy lejjebb. Simán csak a fejegység felvétele biztosítékot mérve 0.20A. Ugy tünik nem megy az autó rendszere készenlétbe. Külön acc re kötöttem a can-bus dobozt de ez sem hozott eredményt. Esetleg valakinek nincs valami ötlete?
A képek alapján jónak látszik, mindkét végén van csatlakozó dugasz. Véleményem szerint, az egyik a fejegységhez, a többi a gépkocsihoz csatlakoztatható.
A képen a bekötés látható. A gép hátulján kell lenni legalább egy aljazatnak, amibe a kapott kábelköteg (ahhoz hasonló, amilyen az 524.sz hsz.-ban látható) megy, s annak a vezetékeit jelöli a rajz. Ez egy szokványos kivitel. Amennyiben csak egy vezetékköteget mellékeltek, s nincs hozzá kocsispecifikus interface, akkor ez szerintem direktben nem fog menni. Egyébként a teljes csomagot kellene látni, hogy miket adtak a készülékhez.
Hozzám került a fejegység, még pá nap és amint az ismerősöm ráér, berakjuk. A tetején van egy rajz, hogy a csatlakozóban a tüskéknek mik a szerepük. Ez alapján mit gondolsz, megfelelő lesz csak rádugni a jelenlegi subaru kábelt?
Ha szállít a Joying Kínán belül is, akkor a már említett Nissan kompatibilis kábellel rendelkező fej lesz, ami elvileg jó lesz egy az egyben az autóhoz. Ha csak Kínán kívülre szállítanak, akkor nagy valószínűséggel európai raktárból beszerezhető Pumpkin vagy Eonon lesz. De majd ha itt a fej és a bekötés előtt leszünk, akkor visszatérünk erre. :)
Ha a gyári fejről lehúzott csatlakozót használva kötöm be az új fejet, semmi plusz vezeték mókolgatás, akkor bízhatok abban hogy nem meríti le az aksit, de gyorsan fog indulni? Gondolom a gyári bekötés is úgy megoldva hogy nem merül tőle az aksi.
Alább találhatók vélemények a fejegységről és a forgalmazásával kapcsolatban. Eléggé összecsengenek, de azért, mint minden – nem szakember véleményét – bizonyos fenntartással kell kezelni!
A kormányt én megoldottam másként. Nekem kell a kimenet a gyerekek miatt. Van tető monitor. Ma újra átnéztem a bekötéseket és elvileg minden rendben. Méregettem, kapcsolgattam, túrtam a menüket de nem találok semmit.
Nálam ez nem szempont, nem is nagyon foglalkoztam vele. Inkább az jelent gondot, hogy a kormánytávvezérléshez szükséges KEY1 és KEY2 közül csak az előző van.
belül a chip készleten van egy hűtőfelület felpasztázva, ami eldisszipálja a felesleget. Reménykedjünk, hogy a mérnökök kiszámolták! :) A végfok ic pedig a hátlapra van felpasztázva. Így az egész hátlap hűtőfelület. A táppal nem foglalkoztak. Valószínű nem is kell. Illetve, ha belegondolunk, egy tabletben sincs komolyabb...sőt...
Ez a része megy. Saját memóriából is. (12Gb) Csak a gyerekeknek a tetőmonitoron nem jelenik meg, mert nem jön ki jel az Rca-n. Még próbálkozom, aztán vagy piac, vagy return.