Sziasztok megint megkérdezem hogy nincs-e valakinek egy vagy kettő musa basjoo banán hajtása amire nincs szüksége mert nekem nagyon kellene nem ingyen várom fizetek érte. Előre is köszi.
KB. 40cm vastag a leveles rész. Ha homokos a talaj szerintem az sem gond. Áss egy 80cm-es négyzetes gödröt 80cm mélyen. Tedd tele marhatrágyával. A trágyára tegyél 5-10cm földet, és arra ültetsd rá a banánt. Ezzel évekre megalapozod a fejlődését.
És milyen vastag az a rész, amit levéllel töltesz ki?
Még azt nem tudom, vajon ki tudnám e legközelebb ültetni a kertbe(ha szerzek vhonnan)? Itt nálunk a Csepel-szigeten szinte tiszta homok van talaj helyett, jó meszes, ha jól tudom, nem ideális neki.
amit lakásban teleltettem át, annak mindig hagytam kiszáradni a földjét és sokszor 1 hétig is úgy volt, de mindig csak kevés vizet kapott. 10 fokon szerintem egy télen 4-5-ször elég meglocsolni
Felejtsd el azt a tápot szerintem. Vagy szarvasmarhaszarral trágyázd, vagy egyenlő arányú NPK-val. 15-15-15, 20-20-20 arányút szokták ajánlani a leírások. Egy héten egy-két levél, az elég jó növekedési ütem, a banánoknál ez a természetes. Most kezdődött a nyár kb 1 hete, most fognak beindulni és hétről-hétre, hónapról-hónapra megnőnek azok két méteresre.
A kannákkal meg ne nagyon hasonlítsd össze, mert azok gyorsabban nőnek...
Nekem is van két kicsi basjoom, ebből kindulóan van is kérdésem.
Még tavasz kezdetém ültettem ki őket nagyjából 20-25 cm-es nagyságúak voltak, azóta olyan 10-15 centit nőhettek. Rendesen öntözöm őket, a tápozást nemrég kezdtem el.
Igazából mindig hoznak heti 1-2 levelet, de magasságra alig nőnek.
Időközben 3 hét alatt a kánák nulláról 50 centi magasságot értek el.
Normális, hogy a banánok ilyen lassan nőnek? Egy ilyen kicsi mennyi tápoldatot kapjon? Az írják, hogy fél kupak kell 6 liter vízhez. Ezt mindet kapja meg egy kicsi?