Nincsnek véletlenek... Amit találtam--amit héj alá szemzésnek mondanám--nagyon bejött. Konyebb a kivitelezése, a "T" szemzésnél és vékonyabb alanyba is rakható. Az eredmény elvileg legalább olyan jónak kell lenni, mint a "T" szemzésnek. Zöldoltást nagyon becsomagolom, meglátom az eredményt.
A zöldre fás oltásaim, majdnem mind megindult, a tavaszi --fagy előtt-- fásoltás felcsirkézve, még alig van ami megindult... Ez a tavasz ennek -legalábbis nálam--nem kedvezett...üdv PJ
Én egy hete kipróbáltam az újnyi vastag 5 éves 1 méter magas kar végébe hasítékkal 2 szemes zöld oltást mindkét oldalról eget, próba cseresznye.Egy hét után még zöld úgy látom a levél nyak alatt hajt.Hogy összeforr e majd meglátjuk.
Amint a képen is látszik még alig 10 cm-es hajtásokon máris 4 fürt van. Hosszú vagy rövid tenyészidejű? Ez egy jó hónap késéssel érhet be - jó volna megkóstolni már idén.
Létezik ilyen egyáltalán? Nem rémlik, hogy olvastam volna róla bárhol is. Nem is tudom elképzelni a módját, mert a hajtás csak nyárra fásodik be, de addigra meg kifutsz abból az időből, amikor a bármilyen oltásod hozott hajtása még beérik tél előtt. Szemzési mód létezik mondjuk szőlőre is, de úgy tudom, azt ritkábban használják, és ott a már megfásodott vesszőről veszik le a téli rügyet.
Igen, én is készítettem tavaly héj alá oltásokat, törzsbe. Egész jó arányban sikerültek, majd teszek fel képeket. Idén nem volt olyan tőkém, amit így kellett volna oltani. Komoly jeged volt? Az most nekem is betenne.