Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2008.11.04 0 0 8405

Jó ötlet, ámbár nem találtam semmit. Viszont már rég hallgattam: http://www.live365.com/stations/leslieoverdrive

Tony Monaco, Mauri Sanchis, Bruce Katz, Al Kooper, McLemore Avenue megy most...

A legjobb összeállítások munka mellett. Ez a Sanchis különösen. Utána is nézek.

Ja, várja az adó különböző előadók cédéit az archívumba. Nem ártana beküldeni az első magyart!

"ARTISTS and labels, please send your Hammond Organ CDs to: HAMMOND ORGAN PLUS!, Attn: James Ferguson, 9454 Mast Blvd, Santee, CA 92071. "

djuice Creative Commons License 2008.11.04 0 0 8404
tehtube Creative Commons License 2008.11.03 0 0 8403

Semmi gond. Kényelmesen elférünk ezen "csárdában" :-)

Kár hogy nem hallhattad, próbálhattad amikor nálam voltál. Pont az a pár nap nem volt :-(  Az összevetés alapja egy elmélyültebb kipróbálás.

Mindenesetre már a 2.10 utáni 2.11-ben is néhány -legfontosabb- preset perkáját sikerült ütősebbre tennem, és az eltérő perkamegoldás lesz az alapja az új digitalizáláson alapuló 3.0-nak is. Nam pont úgy ahogy gondolod, de hasonlóképp. Meg a monitoron keresztüli szerkesztés, loopolás is talán segít még tömörebbre venni a tartalmat. Elvileg elég lenne egy fordulat loopolva. :-) Gyakorlatilag ez csak az igazinál igaz. Fontos lesz továbbra is a méret és mennyiség kordában tartása a használhatóság érdekében. Ami kijön, az egy B3 hang. A jackdugó után akármi kerülhet a hangra, lezli, aktívbox... ahogy az igazinál is.

Előzmény: djuice (8402)
djuice Creative Commons License 2008.11.03 0 0 8402
Már ismét és megint... :)
Nem azért írtam hogy megint egymásnak essünk, csak próbáltam ötletet adni eddigi tapasztalataimból kiindulva. (Kb 12 fajta zongora mintát loopoltam be én is magamnak "lebutítva" a nagy giga hankönyvtárakból, hogy beférjen a tinity 7MB Flash Rom-jába. Jó kis iskola volt, mindent ellestem amit a minta loopolásnál a nagyok használnak, esetenként jobb loopot csináltam mint a gyári japán leprogramozott! ui. az enyém egyáltalán nem jojózott, de nyilván nem egy könnyű meló ez sem... Most nem érdekel a dolog mert ott a 16MB-os stereo Seinway az emumban)
Ellenben te mondtad, hogy oktávonként 2 minta és kész, nem kell több - még fenn Pesten anno!
Szerintem pedig a perkákat így mintázva, bár nem részletezted idáig hogy azok hogy vannak, de erre nem is kérlek, hisz jogom sincs rá, tehát a perkák ritkán véve SZERINTEM nem megfelelőek a célra, de messzemenőkig nem kioktatásnak szánom, csak jószándékú észrevételnek.
Viszont ha nem kívánsz erről hallani sem, igérem nem hozom elő többet. (valószinűleg ezt akarhatod, ahogy a soraid között olvasok)

Mindenesetre kár ennyire felcsattanni (leslie és társai, nem kell szándékosan félremagyarázni amit te is értesz - ezt meg én kérem ki magamnak), ha jól emlékszem régebben még "elfértünk egy csárdában is"...

Maradok tisztelettel! És sikerekben, örömökben gazdag mintavételezést kívánok! :)

(peace!)
Előzmény: tehtube (8396)
okumoto Creative Commons License 2008.11.03 0 0 8401

Szervusztok Szaktársak! :) Joey után csak nagyon szerényen linkelnék saját szerzemény...

Dehát mégiscsak ON, mert van benne Hammond (igaz, hogy szuzukis). :)

tehtube Creative Commons License 2008.11.03 0 0 8400

Jó hír, márcsak a hangszer újdonsága miatt is kiemelten érdekes. Aztán érdemes lehet összevetni egy 2004-es New B3-as felvételével, mert eleddig az volt a klón etalon. Most nem látok más lehetőséget mint az importot cd ügyben. Vagy itt, lehet hogy nem adta el a lemezt?

Egyébként nemcsak promotálja a hangszert, tudtommal résztulajdonos is a gyártásban. Nyilatkozata alapján nyerő cucc, de a Key-B solo-nál találkoztam éles észrevétellel. A Diversi=Key-B csak a földrész más.

Gyakorlatilag szerintem a szoftver különbözteti meg a Hamichordtól.

Mindkettő ugyanazon olasz full B3 midifelület, mögötte PC-s alaplap, XP. Hamichordnál M-Audio, Key-B esetében Emu kártya felel a hallhatóságért.

Előzmény: posaune (8399)
posaune Creative Commons License 2008.11.03 0 0 8399
INFÓ !Megjelent Joey Defrancesco új lemeze . Sajnos nem tudtam megvenni, csak rendelésre hozták volna. ( Nürnbergben)
CD-neve : Joey D ! /Hight Note HCD 7190 /
Jerry Weldon Tenorsax Byron Landham Drums / a lemeztájékoztató szerint Joey DIVERSI orgonán játszik, melynek tájékoztatóját a lemezen is olvasni lehet. JoeyDefr.most rekrámhordozója lett ennek a cégnek. A cd-zenei tartalma: Standards a modern Jazz-ban. A Jazzpódium ban nagyon dicsérik a felvételt. Ha valaki letudná tölteni átvenném tőle. Üdv. Posaune
KarnEvil Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8398
Srácok, van itt Londonban egy eladó CX-3 jó áron.
(Ha jól látom a 'nyelves' billentyűs.)
Ha érdekel valakit, segíthetek levadászni.
Nézzétek meg az alábbi linket:

http://london.craigslist.co.uk/msg/887533606.html
tehtube Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8397
Különben sem árt neki hogyha használják. Kifejezetten igényli.
Előzmény: szimizso1 (8394)
tehtube Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8396

Nem KELL hozzá a Motion Sound, csak jó ha van. Ez megint csúsztatás általad. Kikérem magamnak! Ilyet sosem írtam hogy kell, sőt... Elmegy bármilyen lezlivel, pl. 147-essel :-), vagy európai klónjaival, sőt lezlieffekttel is.  A hivatkozott egy olcsó aktívboxon és egy RT-20-on hajtja megelégedésére. Zenésztársai is előbb mosolyogtak, aztán dobtak egy hátast. Ugyanez a helyzet közelebb is, több profi csapatnál. Természetesen kompromisszum, de mérlegelni kell hogy mennyire és milyen áron?

Ha tutira mennél, vennél egy A100, B3, C3-at a hozzávaló fanútos, pislákolólámpás, motoros aktívboxszal. Utána jöhet koncertre egy klón.

Továbbra is, leveszem ahogy leveszem a hangmintákat. Idáig sem más kedvéért, megrendelésére tettem. Egyszerűen megvalósítottam a saját elképzeléseimet. Viszont örülök hogyha más is használhatónak találja. Pl. P.Picibá' a tavalyi LGT turnén. Maradjunk ennyiben.

Előzmény: djuice (8393)
Qqberci Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8395
1. Az eredeti PROM-ot ki kell venni
2. ki kell olvasni és elmenteni a tartalmát
3. a helyére IC-foglalatot kell tenni, hogy innentõl forrasztás nélkül lehessen cserélni.
4. Visszapróbálni, hogy sikerült-e tönkretenni a melegítéssel :-)))
5 Azonos lábkiosztású EPROM-ba vagy EEPROM-ba áttenni a mentett tartalmat, és megnézni, hogy azzal megy-e minden

Ha igen, kezdõdhet a saját hangok elõállítása.
Előzmény: szimizso1 (8391)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8394

Ez egy kicsit bonyolultnak tűnik nekem:-) Akkor marad így. Legfeljebb az eredeti elé ül majd a gyerek..... 

Más. A jövőhét végére tervezem befejezni a hangfalat. Nem lesz piskóta:-)

Előzmény: djuice (8393)
djuice Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8393
Igen, értem az érveidet hogy érdemes faragni a méreten ha lehet...
Valóban, Esi-vel még nem babráltam de az E4 ultrákkal már igen. Azokban van auto-loop finder. A tanulópénzt én is megfizettem a magam módján. Az Emu-t nem először próbáltam én se mikor megvettem. Talán pont itt írtam a benyomásaimat valamikor, mikor Rabata Zsolti készült megvenni és segítettem neki... (ahogy mondani szoktad: érdemes visszaolvasni pár évet...) :)
Tehát jó én még kispályás vagyok mert nem milliós Hammondokon buktam a tanulópénzt, de az én helyzetemben az Emu ára is vaskos volt, főleg hogy most a kutyának nem tudnám ingyen se eladni, pedig egy tökéletes Steinway bővítő is van már benne. (egyrészt talán mert sokan nem is ismerik vagy nem keresik vagy csak a Hammond hangzás túl speciális nekik és többet szeretnének) Viszont még most is azt mondom parányi hibáit nem számítva, hiszen azok csak a szőrözés eredményei, még most is bepárásodik bármely zenész arc szemüvege ha megmutatom nekik. S ha azt vesszük még mindig a legolcsóbb és legvalódibb élményt nyújtó klón. (ui. a te fejlesztésedhez még mindig kell a fél milkós Motionsound)
A mintavételt illetőleg csak azért bátorkodtam jelezni észrevételeimet mert én tuti a legtutibbra mennék hasonló körülmények között, de legalábbis ha csak minden egész hangról mintáznék (ugye egyből fele a méret így) vagy egy mintát egy félhanggal le és fel transzponálva önmaga környezetében, már elég csak 4 minta/oktáv, azaz a harmada... Mindenesetre a perka mintákat én fix hogy félhangonként venném 5 oktávon át, gondolom azokat külön veszed fel magukban nem a presetekkel kombinálva?! De te vagy a főnök!
Majd ha kész lesz meghallgatjuk! :)
Amúgy gratulálok ezen irányú elgondolásaidhoz, végülis a tanulópénz nálad ha jól látom meghozta az eredményt, hisz elégedett vagy meg ahogy mondod mások is és ez a fontos. (a delux verzióról meg meg beszélünk ha oda kerül a sor) :)
(tehtube signatured delux model) :)

Szimizsonak: bármit meg lehet oldani a HP zongidban ha... 1. tudsz epromot kódolni, 2. be tudod integrálni a gyári áramkörbe. Vannak akik pl így hekkelnek dvd írókat-lejátszókat elég ügyesen, sőt ők még a gyári kódot is leszívják, visszafejtik, átírják és visszatöltik! És 18-20 éves kölkökről van szó! Valószínű talán egy igazi Hammond klónt is meg tudnának csinálni, jobban mint a nagy japán Suzuki-Hammond mérnökök. :)
Előzmény: tehtube (8390)
tehtube Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8392
Az ROM, tehát csakis kiolvasható. Ahhoz egy drawbarmodul, szintimodul vagy samplermodul kell midivel hogy másképp szóljon.
Előzmény: szimizso1 (8391)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8391

Ha már ennyire benne vagytok a tuningolásban. Mit gondoltok. A gyerek Roland HP-1 -esében nem lehetne kicserélni a Hammond soundot? Eléggé kakin szól:-)

tehtube Creative Commons License 2008.11.02 0 0 8390

Nincs mit. Kotta és rájátszhatós cd van.

A hangonkénti bedigitalizálásnak itt nincs értelme. Akkor B4, VB3, akármi.

Végy egy VST lejátszót, telepítsd föl a programot, aztán hajrá. A Hamichordot igazán javaslom.

Látom, nem ismered az ESI-t, azért kérdezel ilyeneket. Ne azzal foglalkozz hogy milyen nálam a presetek architektúrája, hanem ha játszol rajta, tudsz-e vele orgonálni, ill. a hangja a gyári klónokhoz és az eredetihez képest hozza-e a kívánt soundot? És egy ESI mellé nem kell más hangforrás a többi hangnak.

Továbbra is javaslom, próbálj ki minnél többet, minnél több ideig, kizárólag rendes erősítéssel ne fülessel, aztán csak találsz magadnak valami megfelelőt. Vagy válassz egyet látatlanban, aztán megtapasztalod. Semelyikőnk sem tudta eddig megúszni a tanulópénzt. Ha mégsem, alkosd meg álmaid orgonáját.

Előzmény: djuice (8388)
Sycsa Creative Commons License 2008.11.01 0 0 8389
Focus - Thijs van Leer ötvenegynéhány évesen hangban már nem bírja fel a Hocus Pocus-t, de cserébe B3-ast használ.
djuice Creative Commons License 2008.11.01 0 0 8388
Köszönet, köszönet a kottáért! Valamelyik nap neki is esek a gyakorlásának. Bruno Michelihez képest ő nem mutat példákat hogy hogy lehet "megtanulni" a virtuóz de irányított glissandókat, kromatikus staccato akkord meneteket stb?
Amúgy mennyibe van postaköltségestől háztól-házig?

Más. Látom kedvet kaptál az ESI megmodernizálásához! :) :) :)
Szerintem mindenképp megéri a kényelmet ez a kis plusz ráfordítással járó átalakítás, bár mondod hogy te nem vagy az a minta próbálgató. Viszont így még a vinyó is kidobható, elég egy cf kártya és csak egy mozdulat a pcbe is áttenni...
Igazából a scsi átalakítók bonyolítják meg és dobják meg árban. 30-ból kijön azért?

Végül az új 3-as szériájú mintafejlesztéshez kapcsolódóan, lehetne akár egyedi igény szerint külön minden félhangról bedigitalizálni a Hammondot? Mivel azt vettem észre (ami pl zongoránál már régen teljesen nyilvánvaló volt) hogy a Hammond hangjai attól élőek igazán mikor minden hang másképp karcol, másképp key klick-el. A B3-mam is pont itt vérzik el hogy egyrészt az oktávonkénti 2-3 minta lelassított magnó-szerű hatást gyakorol a lacis mintáknál, de a dry vonal minták klattyogásainál is érezhető főleg a tenyerelős játékmódoknál, de halmozottan érvényes a perka mintakra! Utóbbiak nagyon borzasztó elmosódást szenvednek ha nem hangonként vannak mintázva. Maga a hang karaktere veszik el.

ilyen precizitási fokot nem sajnálva kedvenc hangi élményünkre, a hőn áhított original Hammond hangzásra már én se gondolkodnék sokat a vásárlásán. :) sőt, lehetne ez egy ún. Deluxe verzió is - tőlem még a többi hangszer is kihagyható lenne mellőle, csak a színtiszta Hammond és semmi más! A mintákat meg úgyis egyszer kell levenni, az a plusz 1-2 félóra meg szerintem amit igénybe vesz többletileg nem nagy gond, vagy tévedek? (még a beloopolásukat is vállalnám nyers hosszú minták esetén, bár ha jól tudom az Esi-ben van erre is auto-loop algoritmus) ???
Előzmény: tehtube (8386)
tehtube Creative Commons License 2008.11.01 0 0 8387

Az elején itt a lényeg, a legfontosabb harmóniák, skálatípusok.

C-ben megadva, ill. aki kottát nem tud olvasni annak hangközönként:

W=whole, tehát teljes hang (nagyszekund), H=half, tehát félhang (kisszekund)

Előzmény: djuice (8383)
tehtube Creative Commons License 2008.11.01 0 0 8386

Épp ma fedeztem föl ezt a szemplerbe való jó kis cuccot a floppy helyére. Ugyanez, de  Belső kártyaolvasó

Viszont ezen a héten megvettem az ACARD7726Q-t, tehát a kabát megvan. Most kell egy SCSI 50-68 átalakító, mindkét végén apa. Az 50-es a hosszú, belső, a 68-as a kicsi. Láttam ilyenben mezei, processzor nélkülit is. Ha valakinek van ötlete, várom.

A túloldalára meg találtam IDE CF kártyaolvasót.

Ez a belső profi olvasó meg jó ötlet, kibelezek egy floppy meghajtót, aztán beszerelem az egészet ugyanígy. szerintem "gyárilag" is így készül :-)

Ha meglesz az ESI sampler fejlesztésem, magyarul upgrade, nekiállok a következő, a 3.0-ás új B3 bankom létrehozásához.

Valószínűleg a zsírúj állapotú 1973-as C3 hangjait fogom használni, hiszen annak a kondíciója gyakorlatilag megegyezik az eredeti bolti Hammond B3-éval. és kiegészítem az AB3-mam foldbackeletlen basszusaival igény szerint.

A 2.11 változat kéz alá tett lábbasszusai beváltak. Szinte teljes Jimmy Smith lábbassz játék illúzió balkézzel. Hamarosan felteszem videóra.

Előzmény: djuice (8385)
djuice Creative Commons License 2008.11.01 0 0 8385
pár érdekesség:

A francia mester, Jean-Michel Jarre exkluzív és drága elektronikai cikkek gyártásába és forgalmazásába vágott bele idős napjaira: blogján is bejelentette, hogy Jean-Michel Jarre Technologies néven új vállalkozást indított.

CF-kártyaolvasó, régi samplerekhez! info

és végül a legfigyelemreméltóbb: click
djuice Creative Commons License 2008.11.01 0 0 8384
ahogy elnézem protoolséknál is megy valami Hammondnak látszó...
screenshoot
djuice Creative Commons License 2008.10.31 0 0 8383
akkor nem afféle "kezdők is elkezdhetik" anyag nüanszok bemutatásával?
egy oldalnyi anyagot nem tudnál mailben elküldeni (ha nem vagyok pofátlan)? :)

djuice kukac velvet pont hu
Előzmény: tehtube (8379)
sonka ur Creative Commons License 2008.10.31 0 0 8382

Üdv Teh!

Köszi a képeket, közben én is töltöttem le a netről, de akkor nem küldöm fel ide. A típusát fejből nem vágom, de valóban nem 3 hangszórós, hanem csak kettő. A hangja valóban szép, csak nekem nem fekszik. Ugyebár ráadásul tranyós is, és csövesíteni szerintem semmi értelme ezt a modellt. Akkor inkább egy más tranyósat csövesítenék. Egyébként ez Soulavy Gabesz régi leslie-je, tőle vettem még anno.

Előzmény: tehtube (8381)
tehtube Creative Commons License 2008.10.31 0 0 8381

Semmi gond, itt vannak hasonlókról képek. Nem írtad a típusát, pedig van vagy 4-5 féle belőle. Valószínű hogy nem ez a háromrotoros. A Yamaha lezliknél függőlegesen forog a rotor mint a Leslie 16-ban. A téglalaphanxóró meglehetősen izmosan és szépen szól mélyben, magasban.

Előzmény: sonka ur (8380)
sonka ur Creative Commons License 2008.10.31 0 0 8380

Szép dolgok vannak, amióta nem jártam erre! Mindenkinek gratula az új szerzeményeihez és saját fejlesztéseihez. Ha netán valakinek szüksége lenne rá, még mindig megvan a Yamaha Lesliem, kissé meggyötört állapotban, de működik! Nekem abszolúte nem jó, mert lassú az emelkedési, ill. a lassulási sebessége... Harangozó Misivel próbáltam tuningoltatni, de azt mondta, hogy semmi értelme. Szóval, ha bárki erős késztetést érez arra, hogy magáévá tegye, írjon, aztán szabad a gazda, valamicske aprópénzért el lehet vinni. Na rákkkendróll mindenkinek

Sonka úr

ui.: keresek róla képet, aztán feltolom, bár már van róla vhol kép a fórumon, de legény legyen a talpán, ha azt valaki kibogarássza a több ezer hozzászólásból!:)

tehtube Creative Commons License 2008.10.31 0 0 8379
Tömör, lényegretörő. 14 szám több hangnemben fúvósokhoz igazítva. Szóval jó anyag.
Előzmény: djuice (8377)
szimizso1 Creative Commons License 2008.10.30 0 0 8378

Köszönöm a rajzot! Hasznos!

Előzmény: tehtube (8376)
djuice Creative Commons License 2008.10.30 0 0 8377
Valaki megrendelte már Jamie Aebersold - Jazz Play A Long sorozatából a Joey DeFrancesco oktatóanyagát? Vajon milyen lehet?
tehtube Creative Commons License 2008.10.30 0 0 8376

Ezt javaslom. Sokadszorra is bevált, finoman szabályozható, jó hangú. Mégcsak árnyékolt kábel sem kell:

Előzmény: szimizso1 (8373)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!