Ki kell nevelni! Nekem furcsa, hogy itt más sem megy, mint kit honnan kell megvenni. Ez a magyar kézilabda? Szerintem ez hibás út. Szlovének, horvátok pl. nálunk kisebb nemzetek hogyan tudnak annyi kiváló játékost kinevelni? Tán olcsóbban is, mint ami pénz itt van/lenne rá. Van példa.
Gondolom összebeszélt annó Davissal és most Guillaume Gille-el is, mert a francia válogatottban is inkább epizodista. Nehéz megítélni, hogy mi áll a dolgok hátterében, képességeit, mentalitását tekintve abszolút az elitbe tartozik, valami mégsem kerek. Hozzá teszem, abszolút ott lenne a helye a kezdőben! Most talán az lehet vele, hogy Manaskov sérülése nyomán próbálják beosztani, mert ha Strlekkel történik bármi, akkor az a poszt üresen marad. Bár ilyen szempontból a jobbszél sem a legbiztosabb poszt. Remélem lesz pozitív előrelépés az esetében, mert bár Nenadic még mindig a hátán viszi a csapatot, sanszos, hogy ez az utolsó szezonja nálunk.
A Kielcére kiváncsi leszek, mikor idegenbe játszik a PSG és a Barcelona ellen.
A sok jó játékos leigazolása nem garancia a sikerre, lásd PSG és Veszprém.
Nekem Bylik és Hesham játéka nagyon tetszik. Bylik pótolhatná Nenadicsot, Hesham meg Mahét. Mahé nálam 1 évig szélen játszana. Manaskovot meg elengedném.
A meg nem adott gólt nem látták... ok, de a végén több mint 1 percig támadni hagyni a Kielt az nem történhet véletlenül! Manapság azért ritka az ilyen nyilvánvaló részrehajlás. Ugyanakkor a Szeged lehozta 1-2 kiállítással asszem. Ez sem túl életszerű.
A nagyok egyelőre meg-meg botlanak, tavasszal hasítani fognak.
Közben bele-bele néztem a Kielce-Porto meccsbe. Szinte tarthatatlan a támadójátéka a lengyeleknek. Őket csak extra védekezéssel és pontos hatékony támadással (hogy ne tudjanak indulni) lehet megverni szerintem.
És nem csak a meg nem adott gól. A passzívok megítélése, amiért a Szeged két percet kapott a Kiel ellen csak szabaddobást fújtak vagy még azt sem. Véleményes belemenések. Végig érezni lehetett hogy ha kell a Kielbek akkor segítenek nekik.
Hú, szegény szegediek! Ma nem működött a sportdiplomáciájuk. Undorító, amit a bírók műveltek ma velük. Konkrétan a győzelmet jelentette volna a meg nem látott gól.
erről a VAKSZ-ban is beszéltek Egri Viktorék, hogy aki Szegedre igazol, annak számolni kell Pastor emberi oldalával is.
nem minden a szakma, szerintem Martinssal a Portóban Andersson az ott töltött évei alatt nem kiabált annyit összesen, mint amit az Elverum elleni meccsen kapott Pastortól.
Stepancic? Értékelhető szezonja nagyjából 5-6 éve volt mikor a Zagrabból a PSG-be igazolt. Emlékszem nagyon sajnáltam, amikor helyette végül Zeitz érkezett. Igazi klasszis válhatott volna belőle, de sajnos a sérülései és a PSG-ben a mellőzöttsége teljesen lenullázták. Ha vissza is tér szerintem nem fog a szeged helyzetén javítani. Ami alapvetően probléma náluk , hogy szezonról szezonra nagy a keretmozgás, és köztudott, hogy Pastor stílusához, edzői-emberi minőségéhez nagyon nehéz alkalmazkodni, éppen ezért szerintem többre mennének azzal, hogy ha a már beilleszkedett játékosokat legalább próbálnák megtartani. Másik hiába van egy Blonz ( akinek tudjuk a képességeit) illetve egy jónak tűnő Frimmel, amíg a B2i-ik teljesen egysíkú impotens játékosok, nem tudják hasznukat venni. Egy Blonz jellegű játékosra meccsenként minimum 6-7 figurát kellene kihegyezni.
Egy teljes és jó formában lévő Szeged nyilván bárkit meg tud szorongatni. Stepancic, Bombac és főleg Gaber hiányát ez a Szeged megérzi. Azonban a sérülések ma már megkerülhetetlennek tűnnek. Számítani kell rá minden csapatnak. Nagyon nem mindegy, hogy Bombac helyett mondjuk egy Canellast húz elő Hókipóki vagy egy Martinst.