Keresés

Részletes keresés

Sycsa Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8467
Van egy kérdésem: szobában hogyan a legelőnyösebb elhelyezni a Leslie-t, h. a hang a legkiegyensúlyozottabb, legjobb legyen?(a játékos fülének természetesen)
Szembe, hátra, előre, oldalra, milyen távolra, esetleg milyen magasra? Koncerten(főleg nagy hangerő mellett) gondolom ennek nincs olyan nagy jelentősége(?)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8466

Ma is tanultunk valamit! Köszi Matyó:-)

Előzmény: LittleBig2 (8465)
LittleBig2 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8465
A hangszer Melodika. Klasszikus Reggae hangszer....
Előzmény: djuice (8459)
tehtube Creative Commons License 2008.11.12 0 0 8464
Előzmény: tehtube (8463)
tehtube Creative Commons License 2008.11.12 0 0 8463
tehtube Creative Commons License 2008.11.12 0 0 8462

Ugye milyen egyszerű a Made In Japan titka? :-) Az első 4 cug ki, és fullosra valamilyen csöves gitárcumót. Ebben a VK7 bajnok a klónok között.

Itt egy alkalmazott orgonista. Szerintem nagyon kemény.

Ügyes a srác és jó látni hogy sok fiatal áll sorba utánpótlásként. Nem fog elsikkadni ez a hanxer és a hozzá csatlakozó műfajok.

Előzmény: Sycsa (8461)
Sycsa Creative Commons License 2008.11.12 0 0 8461
Üdv,
Pár hónapja a Hamichord kapcsán előkerült a VB3 versus B4 kérdés. Számomra nagyon meggyőző a VB3 finom, lágy, jazzes hangzása. Mókusmisi mintha említette volna,hogy viszont Deep Purple alatt prüszköl, hát ezen videó alapján maximálisan egyetértek vele. Kissé gyengus. Persze nyilván rengeteg múlik a hangszer kezelőjén is(no meg a felvétel minőségén). A B4 II nagyszerűen hozza az autentikus Marshallos Jon Lord soundot(kb. a VK-7 szintjén), elégedett csettintés :). Ezeket után érdemes megnézni ezt a felvételt is, ez már igazi B3, gitárerősítőn átküldve. Otthoni (csöves)Hammond játékostól még sosem láttam/hallottam ilyen kísérletezést. A mester pedig így csinálja.
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 8460

Gyerekkormban volt nagy divat ez a hangszer. Egy kicsit másképp nézett ki, de a működési elve ugyan az volt. Triolának hívták, és talán két oktávos hangszer volt. Full polifóniával!:-)

Előzmény: djuice (8459)
djuice Creative Commons License 2008.11.12 0 0 8459
A fickó nem százas az fix! :) Talán a szabadulását ünnepli... :) Mindenesetre ilyen katéteres lég-citerát se látni minden nap vagy esetleg tequilát szürcsöl rajta? :) No comment...
Előzmény: tehtube (8450)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 8458

Ma rákötöttem a Hammondra a roto-machine pedált, és arra meg az új hangfalat. Talán egy kicsit még kell játszani a kimeneti jelszinttel, mert ami a pedálnak már sok, az a hangfalt nem nyekergeti meg rendesen. Viszont, ha a hangfalhoz kalibrálom a kimenetet, akkor meg a pedálból alapból olyan jó kis rockos hang jön elő, hogy John Lord is csak vigyázzban állhat egy darabig.

A 145-ös és a 122-es állásokban meg tényleg csak a mély hangok változnak. 145-ösnél több a mély, mig a 122-esben a 100Hz alatti hangok vágódnak rendesen. A magasba csak a középső állás piszkál bele.

Szóval ennyi a hír mára. Pálinkás jó estét mindnkinek:-)

tehtube Creative Commons License 2008.11.12 0 0 8457
Vegye meg akkor, teljesen jó.
Előzmény: szimizso1 (8455)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 8456

A "vannak még arcok" kategóriájában, tekintsétek meg a berugós leslie speakert:-)

szimizso1 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 8455

Az elsőképen levő hangfalat szeretné megvenni a srác, a második képet a neten találtam.

Előzmény: tehtube (8453)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.11 0 0 8454

Ez jó kérdés, hogy miért nem az eladótól szerzi be az infókat. Én csak segíteni próbálok. Leírtam neki mit nézzen meg a hangfalon mindenképp. Aztán vagy jó lesz, vagy nem.

Előzmény: tehtube (8453)
tehtube Creative Commons License 2008.11.11 0 0 8453

LC85-öt nem találtam, TH-ból meg 8085-öt.

A képen Allsound LC125/TH75 van, majd a következőn LC79/TH8085. Ámbár ez nem kétrotoros. Viszont felmerült hogy ha így tudja a típusszámot, miért nem onnan szerzi be az infót ahol ezt is kapta?

Előzmény: szimizso1 (8451)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.11 0 0 8452

Ne szégyelld! Már Bartóknak, és Kodálynak sem voltak új ötletei! Ezért járták a falvakat egy gramofonnal:-) Ők meg a szabad európa rádiót hallgatták éjszakánként:-))

Volt egy ilye szövegük is, hogy: Reggel, délben, este. Azt kerestem, azt figyeltem. Mikor melyik állomáson szólal meg a boogie....

Előzmény: akapuli (8449)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.11 0 0 8451

Lehetnek neki is rossz napjai:-))

Más. Ma kaptam egy mélt, amiben az iránt érdeklődtek, hogy az Allsound Leslie LC 85 / TH 85 két rotoros-e. Semmilyen leírást nem találtam erről a ketyeréről, csak egy fotót. Szerintem két rotoros. Szerinted Zsolt? Van valami leírásod, linked erről a hangfalról? Te vagy a mindent tudó itt a fórumon!

Előzmény: tehtube (8450)
tehtube Creative Commons License 2008.11.11 0 0 8450
Hiába ON, mégis OFF: Tony Monaco :-)
akapuli Creative Commons License 2008.11.11 0 0 8449
Mekkora Black Sabbath-ba oltott King Crimson nyúlás a közepe :-D
Előzmény: tehtube (8448)
tehtube Creative Commons License 2008.11.11 0 0 8448

Uraim! Egy fantasztikus felfedezésbe botlottam:

LGT, Boldog vagyok

Igaz hogy pléjbekk, de még nem láttam őket élőben. Presser valószínűleg azon az angol C3-on játszik mint Rhoda Scott. Mi lehet ennek a hanxernek a története? Pityié angol, de Rt3 volt.

szimizso1 Creative Commons License 2008.11.11 0 0 8447

Csak nem irigyek ennyire:-(

Az tény, hogy bitang jó a hangja. A két-két magas tölcsértől szélesebb sávban érzékelhető a magas hang. A mély-közép is szépen szól, bár a kétutas rendszer miatt a doppler torzítása biztosan magasabb, mint egy három utas rendszernek:-) De nem hi-fi láda építése volt a cél.

Természetesen van olyan pontja a tápegységnek, amiről meg lehetne hajtani a pedált is. Kell egy stabilizátort csinálni hozzá, és kész. Lehet, hogy meg is csinálom, és esetleg több pedálnak is lenne dugaszoló aljzata.

A lezlis hang az, -hogy ha ki van kapcsolva az effekt a pedálon- akkor úgy szól, mint ha nem lenne a tölcsér elött a diffúzor. Bekapcsolva meg ott van, és a mélyek is egy kicsit "bödönösebben" szólnak. Egyébként jó sírós a hangja. Szerintem a 145-ös, és a 122-es állás között a mély hangokban van különbség.  A héten megcsinálom a Nagy Hammondon a jack kimenetet, és akkor lehet fülkagylózni úgy is, és véleményt mondani. Természetesen az érdeklődőket szívesen látom!

Előzmény: tehtube (8446)
tehtube Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8446

Irigykednek... :-)

Szóval jó lett az erdemény? Nem lehet valahonnan az áramkörből kilopni azt a 9V-ot hogy lehessen benne egy ilyen effekt? Mi az hogy kicsit lezlis?

Szegény Tunyó, már évek óta nagyon gyenge volt. Így legyengülve könnyen átkerült Jackie bácsi mellé. Remélhetőleg immár jó kezekben van. | 

Előzmény: szimizso1 (8445)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8445

Ma kijavítottam a hangfal hibáit. A keresztváltón nem lett egy helyen átvágva a fólia:-( Most viszont hozza az elvárt hangerőt, és hangminőséget melegedés nélkül. A roto-machine pedál csak a fenderes állásban tompítja a hangot. A 145-ös, és 122-es állásban szinte ugyan az a hang. Kicsit lezlis, de a magasak végig megvannak. Tehát nem kell piszkálni a pedált. A próbák során hamar lemerült az akkumulátor (9v-os) de a régi panasonic telefonunk tápjával tök jól műkszik. Egyszóval teljes a siker! Jah! Majd elfelejtettem:-) A földszintről feljöttek, hogy tűrhetetlen ez a hangos zene!.......

trambi Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8444

Zöld csillag,kihúnyt az égen
A csónak partot ért
Hideg csendben fekete minden
LEGYEN AZ ÁLMOD,LEGYEN AZ ÁLMOD SZÉP!!!!!!!!

R.I.P

Előzmény: glissando (8442)
Sycsa Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8443
Az ének tényleg jó, erőteljes(volt még egy Livin' Sin felvétel ugyanerről a koncertről, ám azt sajnos levették - az még jobb), viszont kicsit fájdalmas nézni Emo kitekeredett kezét, ritmusvesztett, erölködő orgonaszólóját, főleg a CalJam-es verzióval összehasonlítva, ahol lazán, félrefordulva, rágózva, ballal Moog basszust játszva sokkal tempósabban játszotta(megmértem, szinte 3 másodperccel hamarabb a szóló végére ért ott). Amúgy 4:44-nél megfigyelhető, h a paksi atomerőművet is komolyan igénybe vette Emerson Moog-hegye :)

Előzmény: tehtube (8440)
glissando Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8442
Szegény Tunyó, Isten nyugosztalja....
tehtube Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8441
Montreal Jubilation Gospel Choir  .... nem találok szavakat...
tehtube Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8440

Persze hogy nem. Megjegyzem sokkal gazdagabb harmóniakészlettel él mint Jon Lord. Mégha az nem is minden. Lord meg a laza dzsimmiszmisszes stílusával tarol.

Itt egy nagyon jó ON Emersontól ennekokáért és hamár mexólíttattál:

Karn Evil Bonilla jobb mint ma Lake nekem ezen a felvételen, a 30 évvel ezelőtti Lake-et hozza.
Előzmény: KarnEvil (8439)
KarnEvil Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8439
A zongora miatt OFF, de Emo miatt szerintem senki sem bánja:

Prelude To A Hope

mokusmisi Creative Commons License 2008.11.09 0 0 8438
Egész délelőtt mostanáig azt vadásztam, hogy miért nem működik tegnaptól az új feltöltéseknél a HQ és a sztereó hang. Semmi érdemleges magyarázatot nem találtam.
Először az Easy Livin' klipp a feléig elment sztereóban és HQ minőségben, de ott megált a letöltés akárhányszor indítottam a lejátszást elölről. Amikor új oldalon próbáltam, már azt írta hogy "We're sorry this video no longer available". Feltöltöttem mégegyszer a régebbit meghagyva, akkor a saját oldalamon azt mondta, hogy visszautasította a feltöltést, viszont a régebbit lejátszotta végig HQ-ban sztereó hanggal. Levettem a visszautasított feltöltést, ekkor a régebbi megszünt HQ-ban nézhető lenni. Erre leszedtem a régebbi változatot is és most az előbb újra felraktam 1,2 Mbit/sec bitrátájú, 640x360 pixeles .mp4 (H.264/AVC) formátumban, amit a YouTube feltöltési útmutatója a legelőnyösebbnek írt. Ugyanezt fájltípust és képméretet használtam az utolsó 8 videóklipp feltöltésénél is, csak 800kbit/sec bitrátával, ezek mindegyike mint pl. a Lucky Man is még mindig nézhető HQ-ban sztereó hanggal, csak a tegnaptól feltöltött klippek nem. Kitöltöttem egy hibabejelentő lapot a YouTube-ra, de csak egy bugyuta automata üzenetet kaptam vissza néhány már általam ismert adatokat tartalmazó linkkel.
Reménykedem, hogy észreveszik ezt a valószínüleg rendszer hibát és kijavítják.

Mindenesetre itt van az új link a tegnapi helyett: Uriah Heep - Easy Livin' cover

üdv.:

Misi
Előzmény: tehtube (8436)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!