Keresés

Részletes keresés

piglet Creative Commons License 2006.08.18 0 0 514

Na pont erről beszélek, aki a cukros lötty utáni 7,1-re neked diétát írt elő az nem sokat ért a dologhoz. 7,8 mmol/l a határérték. Lehet, hogy pont azért kellett téged inzulinozni, mert előtte a diétával beintettek neked. Én is sokáig azt hittem, hogy a cukros löttyös mérés a tuti, de beszélgettem egy szakemberrel, és ő elmagyarázta a zsemle-tej (40 grammos a terhelés) lényegét. Bőven elég az is, és ha az rossz akkor érdemes terhelni. Arról már ne is beszéljünk, hogy a szabványos éhgyomri és 2 órás mérés az lófütty és esti fény. Félóránként kellene nézni, és akkor van gáz, ha legalább 2 érték eltér a normálistól.

Előzmény: kollina (510)
piglet Creative Commons License 2006.08.18 0 0 513

Felborítja a vércukor háztartásodat, aztán megy a kapkodás. Tudok olyan kismamáról, akivel határértékre nekikezdtek a diétának, aztán úgy bekavartak neki, hogy csak lesett az összes doki.

Arról nem beszélve, hogy az ésszerű diéta az nem úgy néz ki, hogy a 100 kg-osnak is 150 grammos, meg az 50 kg-osnak is. A gyors anyagcseréjűnek, meg a lassúnak is.

Előzmény: kollina (512)
kollina Creative Commons License 2006.08.18 0 0 512
Milyen rosszabb vége lehetett volna a diétádnak? Itt nem vad diétáról van szó, hanem egy kiegyensúlyozott, egészséges étkezésről. Ha ésszerűen csinálod, akkor nincs rossz hatása szerintem.
Napi 5-6-szori étkezésre kell elosztani az előírt ch értéket - ezt a diabetológus megmondja, hogy tedd -, és a répacukrot, fehér lisztet, krumplit, rizst, magas cukortartalmű zöldségeket, gyümölcsöket hagyod el.
Előzmény: piglet (506)
kollina Creative Commons License 2006.08.18 0 0 511
Maga a diabetológus nem csinál újabb vizsgálatot, de Te a nődokitokat kérheted, hogy adjon újabb beutalót.

Miután beállították a diétát, ellenőrzés többször volt, 6 pontos profillal (újbegyből étkezés után 1 órával, de gondolom ezt már ismered). És otthon is mérni és írni kellett, amit a nődoki kéthetente bekért.

Nekem a második terhességnél 3-szor kellett terheléses vizsgálatra menni, tekintettel arra, hogy az előző terhességnél probléma volt.
Előzmény: nazabiker (505)
kollina Creative Commons License 2006.08.18 0 0 510
Én kétszer voltam terhes, az első terhességnél 7,1 lett a cukros lötty utáni eredmény. 180 gr-os ch diétára fogtak és még inzulint is kellett adni. A diéta nem lesz rossz hatással a babára. Ő elveszi az anyából azt, amire szüksége van. Max a párod nem fog sokat hízni, ami nem nagy hátrány. Viszont ha egészségesen, kiegyensúlyozottan étkezik, akkor ez nem lesz probléma. A diétának köszönhetően a szülés után rövidesen annyi voltam, mint terhesség előtt.

Nem értem miért nem azt csinálták meg nektek, amit a doki előírt. Állítólag a tej+zsemle nem is olyan hatékony. Azért használják a legtöbb helyen a 75 gr-os szőlőcukor oldatot, mert ez szívódik fel leggyorsabban és ez emeli meg legjobban a vércukrot.

A SOTE I-en is szőlőcukrost néznek. Lehet bele egy kis citromlét rakni, ettől olyan mint egy túl édes limonádé, és talán könnyebben lecsúszik.

Diétázni még mindig jobb, mint egy beteg babát nevelni, vagy ne adj Isten rosszabb történjen vele. Nem ijesztegetni akarlak, csak tényleg lehet a babának komoly baja is a magas vércukorszinttől. És az anyukának is!

A diéta számomra is nehéz volt az első két hétben, aztán szépen belejöttem. Még a csoki is belefért. Igaz a diétás, de a Milkának nagyon finom ez a csokija is. ;)) És ez a diéta nem jelentett mást, mint az egészséges étkezést. Elhagyva a répacukrot, fehét lisztből készült kenyeret, péksütit, sok-sok zöldség, gyümölcs (bár voltak tiltottak, pl. szilva, szőlő, banán, aszalt gyümölcs, stb.) nyersen és párolva, kevés krumpli, kevés rizs, kevés tészta. Teljes kiőrlésű kenyér, tészta mehetetett, számolva a ch-t. Nekem azt mondták, ha éhes vagyok, egyek meg akár egy egész grillcsirkét is. Azért a zsírral vigyázni kellett. A tejet reggelire nem javasolták, mert hírtelen emel vércukrot. Kefír, joghúrt mehetett, tej este. Stb., stb.

A diabetológus pontosan megmondja majd, hogy mikor mennyi ch-ra osszátok el a 170 gr-t, meg mit lehet, és mit nem lehet enni. Engem a SOTE-n egyből küldtek diabetológushoz ez ügyben.

A HgA1c-t érdemes megnézetnetek.

Én is beijedtem, hogy lehet, hogy már a terhesség előtt is magas volt a vércukrom, de mivel minden uh normális értékeket mutatott a babával, annyira nem aggódtam

A mozgás jót tesz a vércukorszintnek is!! A párod sétáljon sokat, vagy amit enged neki a doki.

Második terhességemnél elő sem jött (lehet, köszönhető a sok bringázásnak ;), amit a két terhesség közé sikerült produkáni), most még diátázni sem kellett. Nem feltétlen jön az elő újra.

Ha van időd, próbálj itt visszaolvasgatni, mert korábban írtunk határértékeket, meg remélem a kérdéseidre is megtalálod a választ.
Előzmény: nazabiker (497)
nazabiker Creative Commons License 2006.08.18 0 0 509
A vizsgálatot a Örs Vezér tori rendelőintézetben végeztek mert zuglóiak vagyunk, az orvosunk a MÁV-ban dolgozik. Ha a diabetológus nem akarja megismételni a vizsgálatot (amit kétlek), akkor majd én fogok ragaszkodni hozzá. A saját orvosunkkal még nem beszéltünk, mert ő szabin van, hétfőn megyünk vizitre, akkor majd kiderül, hogy ő miket gondol a dologról.
Előzmény: piglet (508)
piglet Creative Commons License 2006.08.18 0 0 508

Azért engem csak érdekelne, hogy melyik kórházról van szó.

Amúgy a HgA1C - hemoglobin A1C vizsgálat tájékoztat az elmúlt 3 hónap átlagos vércukor szintjéről, ha ez is kóros, akkor tényleg gond van. Amit még nézni szoktak az a fruktózamin szintmérés, ami az elmúlt 2 hetet mutatja.

Szerintem - tapasztalataim szerint - nem csináltatnak ismétlést, hanem közlik, hogy ez van és kész. Én lázadtam ez ellen kétszer is, megérte. (anno én nyitottam ezt a topikot akkoriban kalvenault volt a nickem.)

Előzmény: nazabiker (507)
nazabiker Creative Commons License 2006.08.18 0 0 507
Én is abban bízom, hogy ez most inkább egy stresszes eredmény. Hétfőn megyünk orvoshoz vizitre, ő elküld(i) majd diabetológushoz. Gondolom, ott majd lesz új mérés meg minden. Addig is pár napig a 170 g-os diéta csak nem árt annyit, mint amennyit egy valóban pozitív eredmény esetén a figyelmen kívül hagyása ártana...
Előzmény: piglet (506)
piglet Creative Commons License 2006.08.18 0 0 506

Lényegében az ujjbegyből történő mérésnél is ugyanaz a határérték.

Az, hogy a mostani terhességnél valaki cukros az nem jelenti, hogy a következőnél is az lesz. A kapásból 170 grammos diétáról azt gondolom, hogy számomra felháborító az egy kaptafa. Ez pedig az, pedig a normál cukrosoknál sem így van. A Péterffyben van egy dokinő, én azért felkeresném őt a helyetekben. A vércukorszint időjárás és stressz hatására is felmehet. Nekem a középső fiamnál elsőre mértek 8,1-et terhelésre, utána megismételtettem, és 6,9 lett. A harmadik harmados teszt pedig 7,2. Még szerencse, hogy nem kezdtem  bele vad diétába, annak még rosszabb vége is lehetett volna.

Előzmény: nazabiker (502)
nazabiker Creative Commons License 2006.08.18 0 0 505
Kösz, na még egy:) Amikro az orvos elküld diabetológushoz, akkor csinálnak még egy terheléses vizsgálatot (vagy valami mást) vagy csak hagyatkoznak a korábbi vizsgálat eredményére? Logikusan gondolkodva csak nem, mert egy mérés nem mérés...
Előzmény: Niko1 (504)
Niko1 Creative Commons License 2006.08.18 0 0 504

Elméletileg elmúlik, de szülés után 6 hétig illik diétázni, és akkor csinálnak mérést.

Van akinél előjön a következő terhességnél, van akinél nem.

A diabetológus doki szerint azonban intő jel, hogy idősebb korban előjön, úgyhogy nekem életmódváltást javasolt.

Előzmény: nazabiker (503)
nazabiker Creative Commons License 2006.08.18 0 0 503
Ja, és mégegy:) Ez a cukorbetegség úgy tudom, a terhesség után elmúlik, ugye? Visoznt ha jól sejtem, akkor a következő terhességnél is előjö(het)n?
Előzmény: nazabiker (502)
nazabiker Creative Commons License 2006.08.18 0 0 502
Kösz, ezek érdekes infók!
A későbbi beágyazódás azt jelenti, hogy az elméleti szokásos fogamzáshoz képest 10 nappal később ágyazódott be, így van 10 nap lemaradásunk. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az első, elvileg 6 hetesnek minősülő vizsgálaton csak 4 hetesnek, a 8 hetesen meg 6 hetesnek állapította meg a terhességet az orvos, és a kiskönyvben is úgy szerepel a szülés várható időpontja, hogy "október 23+két hét".
Nekünk eddig minden eredmény ennek a kornak megfelelő érték volt. A magzatvíz mennyisége minden vizsgálatkor "átlagos" volt. Az is eszembe jutott, hogy a magas vércukorszintbe belejátszhatott esetleg az is, hogy sík ideg volt a vizsgálatkor a feleségem. Amiatt, hogy a mi dokink cukros vizes terhelést kért, de a rendelőintézetben balhéztak, hogy "mit képzelünk mi" meg "hogy gondoljuk" mert ők a zsemle+tej vizsgálatot végzik (szokásos egészségügyi parasztkodás), emiatt már a vizsgálatra jelentkezéskor kb 140 volt a feleségem pulzusa (a derekán éreztem), én meg olyan lelkiállapotban voltam, hogyha egyet is beszólnak, bemegyek és lerendezem az egész labort. Végül nem kellett, és elvégezték így a vizsgálatot, de gondolhatod...
A vércukorszint-mérőt azért kérdeztem, mert állítólag az ujjbegyből vett vér vizsgálata sokkal pontatlanabb, mint a vénás véré. De otthon nyilván nem lehet vénés vért venni. Ha viszont nagyobb a hibaszázaléka, akkor gondolom alacsonyabb hatérérték a megengedhető, és ahhoz képest kell "jónak" lennie, nem? Azaz terhelésesen 7.8 volt nekünk a határ, akkro gondolom így alacsonyabb (6.5?)
Előzmény: szundi22 (501)
szundi22 Creative Commons License 2006.08.17 0 0 501

1. A 12.héten csak crl volt, ami korának megfelelő volt. A 18.héten menstuáció első napja alapján meghatározott korhoz képest nagyobb volt minden mért érték, de a legnagyobb eltérés a BPD-ben és az AC-ben volt, és az átlagos terhességi kort 21 hétben határozták meg. Ez a 10 nappal később ágyazódott be mit jelent? 10 nappal később mint azoknál akiknél a menstuáció első napjához képest számolják?(kb 14-18nappal a ciklus első napja után). Kicsit letérő adatok is lehetnek szignifikánsak:-) De egyértelműen nagyobb értékekek voltak, még a hibaszázalékokat levonva is(pl +-12 nap). És az uh-n vannak ellenörző arányszámok, amik ha bizonyos intervallumba esnek, akkor valószínűleg pontosak a mérések. Ilyen az FL/AC, FL/BPD... 

Magas cukornál gyakran sok a magzatvíz, ez is egy figyelmeztető jel szokott lenni.

2, Nekem az orvosom mondta hogy vegyek, és minden héten 1-szer egy napon minden étkezés után mérnem kellett, és ő kontrollálta. Ha jó volt, akkor könnyített a diétán, ha rossz volt, akkor szigorított. És nekem nagy segítség volt kiismerni a saját szervezetem és beállítani magamnak a jó diétát. Persze ez nem laboratóriumi pontosság, de jó mankó.

3,Természetesen szültem 10 nap túlhordással egy nagy 3950gr-os gyereket 2 óra alatt. Bár engem is riogatott a védőnő császárral, de a GDM nem indokolja. Ha 38 hétre szültem volna a gyerek kb 3300 gr lett volna, ami nem is olyan nagy.

Állítólag semmiben nem különbözött a szülésem a nem cukros szülésektől.

Nálam volt flowmetria, folyamatosan nézték a lepény állapotát. Cukrosoknál gyorsabban öregedhet a lepény, de jól karbantartott diétánál ez nem gyakoribb mint másoknál(az orvosom szerint).

Fontos szülés után a gyerek cukorszintjét ellenőrizni 2 óránként, mert hirtelen leeshet a cukorszintjük születés után.  

Niko1 Creative Commons License 2006.08.17 0 0 500

Szia Nazabiker!

Az előzőnél is volt terhességi cukrom, azt is simán szültem, most is ez a terv, dokibácsi nem akar vágni, csak nagy vész esetén.

Előzmény: nazabiker (499)
nazabiker Creative Commons License 2006.08.17 0 0 499
Kösz a választ! Ez viszont további kérdéseket indukált:)

1. Mit jelent az, hogy "a 18. heti ultrahangon már nagy volt"? Milyen értékek voltak? Mi voltunk a 19. héten 4D-n, ott akkor a méretek alapján 5 nappal mondta "idősebbnek" a babát a doktornő, mint a mi orvosunk. Bár ebben az is benne lehetett, hogy nálunk nem a menstruáció alapján számolnak, mert 10 nappal később ágyazódott be, így eleve 2 hetes "lemaradásban" vagyunk. Szóval mit jelent a "nagy volt"? Szignifikánsan eltérő adatok, vagy csak kicsit?

2. Ha jól értem, akkor ti vettetek vércukorszint-mérőt (mint mások is a topikban). Az orvosunk azt mondta, hogy az ilyen kis teszterek nem elég megbízhatóak. Van olyan, ami mégis?

3. Jól értem, hogy te természetesen szültél, azaz nem császárral? Vagyis a terhességi diabétesz nem jelent automatikusan császározást?

Köszi!
Előzmény: szundi22 (498)
szundi22 Creative Commons License 2006.08.17 0 0 498

Szia nazabiker,

nekem is terhességi diabéteszem volt, 9.6-os rossz vércukor eredménnyel, az éhgyomri mindig jó volt. Nálam a jel a hirtelen súlygyarapodás volt, 22. hétre már 6 kilót szedtem fel, de ezen kívül mást nem tapasztaltam. És a gyerek a 18. heti ultrahangon már nagy volt, 3 hetet vert rá kortársaira. Persze ebben genetika is szerepet játszhatott. Mindene nagyobb volt mint az átlag, emiatt a szülés várható időpontját az uh 3 héttel korábbi időpontra határozta meg. Az egyenkénti paraméterek nem mérvadóak, ha jók az arányok, akkor mindene egyformán jól fejlődik a babának.

A 170 gr diéta miatt nem érdemes aggódni, én 180 gr-t csináltam, és a diéta idején készített vérképem sokkal jobb lett, mint a korábbi. Minden értékem teljesen tökéletes volt, ami még nem terheseknél sincs gyakran így. Sok sajt, joghurt, zöldség,... és sport.

A vércukorszint akkor károsítja a gyereket, ha tartósan magas, ami kórházanként más érték, nálam étkezés után 1 órával 6,5 volt a határ. De a magas vércukorszint folyamatosan alakult ki a terhesség előrehaladtával, nem kell attól félni, hogy már 28 hete ilyen magas a cukorszintje a feleségednek.

Sok kismamánál forul ez elő, az én ismeretségi körömben kb. 30%-os az arány, nem éreztem magam szerencsétlennek, mert így sokkal jobban odafigyeltem mindenre a terhességem alatt, ez igaz az orvosokra is.

És 41.héten egészséges kislányt szültem.

nazabiker Creative Commons License 2006.08.17 0 0 497
Sziasztok! Nekünk kedden derült ki, hogy a feleségem valószínüleg terhességi diabéteszes: a terhelésesen 8.2 volt a vércukra, az éhgyomri 4 meg 3.6 volt korábban. most 28 hetesek vagyunk. Már elkezdtem visszaolvasni a topikot, sok infót találtam.
Azért lenne pár kérdésem a "rutinos" cukros kismamákhoz:

1. az orvosi leírások sorrán elég rémisztő az, hogy a baba el is halhat, de ez gondolom csak tartós és nagyon magas vércukorszint esetén lehetséges, ugye? Feltételezem, annak azért vannak tünetei, pl acetonos lehellet, rosszullétek, esetleg hízás? Nekünk eddig se rosszullétek (még az első hetekben sem), se rossz lehellet, és eddig a baba is normálisan fejlődött.

2. Az "óriásbébi"-jelenséget mikor és milyen méretekkel jelentkezik? BPD, FL és haskörfogat látványosan nagyobb, vagy csak a 30+ hetekben a becsült testtömeg nagyobb? Magyarán: az eddigi adatokból látható-e vajon valami?

3. A diétázás során a kevés energiabevitel nem tesz rosszat a babának? Ha jól láttam, akkor a 170g-os diéta olyan 1500 kcal-os diétának felel meg, ami brutál kevés még egy nemterhes embernek is...

4. Az, hogy csak most derült ki, jelentheti-e azt, hogy korábban is magas volt a vércukra és ez károsította a babát? Egyáltalán, mi az a vércukorszint, ami tartós állapot esetén már károsítja a méhlepényt és ezáltal a babát?

Előre is kösz, az aggódó apuka
édes anna Creative Commons License 2006.08.05 0 0 496
Az első babánkkal én is átestem a terhességi cukorbetegségen. A klinikán Szegeden úgy rámijesztettek,hogy el sem tudtam olvasni a papirt amit az orram allá nyomtak, úgy potyogtak a könnyeim.( egyébként csak jó tapasztalatom volt a klinikáról) Kibirtam a diétát, naponta 3.szor löttem és 6.szor szurtam magam és vértem a vércukrom, de az eredmény megérte! Kaptunk egy gyönyörű kisfiut, akit imádunk.Azóta már megszületett a második fiunk is, vele nem voltam cukros!
kollina Creative Commons License 2006.05.03 0 0 494
Írok neked mélben, ne offoljuk szét ezzel a témával ezt a topicot.
Előzmény: M. eva (490)
M. eva Creative Commons License 2006.05.03 0 0 493

Szia!

A Péterffy is fogad cukrosokat.Azért így irom mert nem minden kórházban vállalnak cukrosokat.Ott van egy Thaisz Erzsébet nevű diabéteszes és Dr. Móricz Katalin nevű nőgyógyász.Bár attól függ melyik kerület lenne neked megfelelő.A Péterffyt is nagyon dícsérik,én oda mentem volna ha az ogtt-m nem lett volna jó.Én is nő párti vagyok (maradtam)annak ellenére, hogy a dokinőm meghülyült és a negyedik babámat már nem nála akarom majd szülni.A Google-ben ird be a doki nevét és kidobja a tal számát.Sok sikert!

Előzmény: eva33 (491)
Törp Creative Commons License 2006.05.03 0 0 492
Dél-pesti Kórház dr Csákány M. György illetve Szt Rókus kórház dr Turi Zsuzsanna pl akiket én tudok, de biztos kapsz még több nevet is.
Előzmény: eva33 (491)
eva33 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 491

Sziasztok!

SOS-ben kérnék segítséget: tegnap derült ki, hogy valószínűleg terhes vagyok (otthoni teszt volt még csak), ugyanakkor 11 éve inzulinos cukorbeteg. Budapesten keresnék orvost - bár inkább orvosnőt -, aki cukros kismamákkal foglalkozik, mert itt a környékünkön nem igazán van, a mamákat úgyis Pestre irányítják. De jobb lenne célirányosan valakihez menni.

Ha tud valaki segíteni, előre is nagyon köszönöm

Éva

M. eva Creative Commons License 2006.05.02 0 0 490

hali!

Nem tudok beszélni a törpikénkel mert nem fogja fel még a dolgot.még nem beszél és a játékai jobban lekötik mint az én pocakom.A lányok szerintem elöbb értenek mint a fiúk.Az elsőszülött lányom ilyenkor már mondogatott tudatosan dolgokat de a fiam lusta.hiába eröltetem ha ő még nem akar dumcsizni.Az anyós mondta hogy a párom még 3 évesen nem beszélt és dokihoz akarták vinni.Igaz mosz is én dumálok többet de nem azért mert nem akar,hanem mert nem hagyom.Nálunk csak a látszat szerint lesz fiú uralom!Erős jellem vagyok.Főleg a válásom után keményített meg az egyedűl eltöltött 3 év.Már  a barátnöm kislánya is már dumálgat.1 hónap van köztük.

Bölcsiben gondolkoztál?

Én most ezen agyalok hogy nem e lenne neki jobb.Nekem ugyan kényelmetlenebb lenne de úgy veszem észre hogy unatkozik egyedül.A gyerekeket meg szereti.Vagy várjak a kistesó megszületéséig?de idő míg az öcsivel játszani tud majd.Mi a véleményed?Nem gyerek téma de kiváncsi természet vagyok és megkérdezhetem honnan írsz?Mi B.pesten lakunk.

Előzmény: kollina (489)
kollina Creative Commons License 2006.05.02 0 0 489
Nálunk 3 nap híján 2 év. Sajnos csontra nem jött ki, a doki hajthatatlan volt. :(((
Mi Fruzsinak már az elején mondtuk, hogy a pocakomban van a kistesó. Amikor el kezdett nőni a pocakom, ha kedve volt megsimogatta, meg puszit adott a kisbabának. Igazán csak akkor jött rá, hogy mi is az a kistesó, amikor Milut hazavittük a kórházból. De mivel az öcsi ajándékot hozott magával, így nagy volt a szerelem. És leginkább az ajándék kötötte le Fruzsit. Most, hogy Milu már eljut mindenhová, és mindent megkaparint, beleértve Fruzsi épp aktuális legféltettem kincsét is, sokszor van nézeteltérés. Kicsit alábbhagyott a szerelem, de nem vészes. Eddig kezelhető volt. Persze ha megkérdezem, hogy szereti-e az öcsit azt mondja nem, és utána egy perc múlva meg ölelgeti, puszilgatja. :))

Beszélj a picurkával, hogy húzodjon egy kicsit odébb, mert neked rossz, és az rá is hatással van. Amikor nekem a hólyagomon ugráltak, mindig mondtam nekik, hogy menjenek már feljebb, vagy odébb. Akkor még szófogadók voltak. :)))
Előzmény: M. eva (488)
M. eva Creative Commons License 2006.05.02 0 0 488

Szia!

Bocsi hogy csak most írok de végig dolgoztam a három napot szó szerint éjjel nappal.Nincs annak ünnep aki otthon dolgozik.

De szép neve van a fiatoknak.Én most a 26. héten járok.Azaz hogy csak bicegek mert az elejétől fogva szúr az oldalam ha megyek.Azt mondta a doki hogy nyom valamimet ne törödjek vele.Könyörgöm! hogy ne törödnék hiszen egy 70 éves öregasszony fürgébb nálam.Olyan érzés mint mikor futsz és rosszul veszed a levegőt és szúr.Szóval szar!Jó lenne már túl lenni rajta.Kiváncsian várom hogy a picurkánk mit szól majd ha meglátja hogy mégegy baba lesz a háznál.Most még nem tud semmit az egészről hiszen csak 1,5 éves.Nálatok mekkora a korkülönbség?

Előzmény: kollina (487)
kollina Creative Commons License 2006.04.27 0 0 487
Mi már boldogan éldegélünk, 29-én 10 hónapos lesz Milán. :))) És nálunk egyenlő a nemek aránya, így apa megelégedne a 2 lurkóval, de én azért még szívesen vállalnék egyet minimum.

Én is csak azért néztem, be, hogy írtál-e valamit.

Te hányadik hétben vagy?
Előzmény: M. eva (486)
M. eva Creative Commons License 2006.04.26 0 0 486

Hali!

Már többször benéztem ide de nem irt senki senkinek.Örülök, hogy te még tartod a frontot.Igen már tudjuk, hogy megint fiú lesz.Az anyós kicsit maga alá került a hírtől mivel neki is csak fiai lettek.Én igazából örültem.A páromnak meg mindegy csak gyerek legyen.Már a nevét is tudjuk.Valentinnek fogják hívni.Már a negyedik gyerköc nevét is kitaláltam és ott is csak fiú névben gondolkodom.Na de elöbb ezt éljem túl.Tegnap voltam a terhesgondozóban meglepődtek, hogy csak 1.5 kg- t híztam.Igazából 3-at mert a dokim az elején lefogyasztott az alappból 1.5-t és igy vagyok most ismét az alap fölött 1.5-el.Már nagyon ismernek ott és tök normálisak.Ő igazán megérdemli, hogy majd vigyek neki valami csekélységet.Mondta a csajszi, hogy már a dokik is panaszkodnak, hogy nem értik mi történt a dokinömmel mert úgy megváltozott.Az elöttem bennt lévő kismama is hozzá tartozott és nekem mondták, hogy öt is még utolsó honapban is össze vissza küldözgeti pedig semmi nem indokolja az aggodalmát.Hát röviden ennyi.Veletek mi ujs?Bocsi de nem is tudom, hogy te várod még a babád vagy már boldogan éldegéltek,Szia.

Évi

Előzmény: kollina (485)
kollina Creative Commons License 2006.04.24 0 0 485
Mi van veled Éva? Tudjátok már, hogy ki lakik a pocakodban?
Előzmény: M. eva (484)
M. eva Creative Commons License 2006.03.19 0 0 484

Sziasztok lányok!

Jó rég jelentkeztem már be.De hála jön a tavasz és megindúlt a melóm.Jövő héten megyek uh-ra és remélem kiderűl, hogy fiú lesz vagy lány.Már alig várom.A 4D még nem voltam.De a nőgyógyásznál igen.Végre nem cseszegetett.Sőt!Feltünően kedves volt.Pedig úgy mentem, hogy otthagyom.Ismét tájékoztatott, hogy a szülésem ideje alatt nyaralni lesz de már beszélt egy másik dokinővel akinek át fog adni.Csak úgy repdestem örömömben e hír hallatán.Végre nem kaptam semmi beutalót laborra.Azóta tök jól vagyok bár feladtam a szigorú diétát amire sajna vissza kell állnom de most én akarom így és nem a doki.Majd ha megtudom, hogy mit várunk megírom.Addig is mindenkinek jó terhességet, a babásoknak pedig jó babázást! Sziasztok

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!