Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2008.11.11 0 0 8450
Hiába ON, mégis OFF: Tony Monaco :-)
akapuli Creative Commons License 2008.11.11 0 0 8449
Mekkora Black Sabbath-ba oltott King Crimson nyúlás a közepe :-D
Előzmény: tehtube (8448)
tehtube Creative Commons License 2008.11.11 0 0 8448

Uraim! Egy fantasztikus felfedezésbe botlottam:

LGT, Boldog vagyok

Igaz hogy pléjbekk, de még nem láttam őket élőben. Presser valószínűleg azon az angol C3-on játszik mint Rhoda Scott. Mi lehet ennek a hanxernek a története? Pityié angol, de Rt3 volt.

szimizso1 Creative Commons License 2008.11.11 0 0 8447

Csak nem irigyek ennyire:-(

Az tény, hogy bitang jó a hangja. A két-két magas tölcsértől szélesebb sávban érzékelhető a magas hang. A mély-közép is szépen szól, bár a kétutas rendszer miatt a doppler torzítása biztosan magasabb, mint egy három utas rendszernek:-) De nem hi-fi láda építése volt a cél.

Természetesen van olyan pontja a tápegységnek, amiről meg lehetne hajtani a pedált is. Kell egy stabilizátort csinálni hozzá, és kész. Lehet, hogy meg is csinálom, és esetleg több pedálnak is lenne dugaszoló aljzata.

A lezlis hang az, -hogy ha ki van kapcsolva az effekt a pedálon- akkor úgy szól, mint ha nem lenne a tölcsér elött a diffúzor. Bekapcsolva meg ott van, és a mélyek is egy kicsit "bödönösebben" szólnak. Egyébként jó sírós a hangja. Szerintem a 145-ös, és a 122-es állás között a mély hangokban van különbség.  A héten megcsinálom a Nagy Hammondon a jack kimenetet, és akkor lehet fülkagylózni úgy is, és véleményt mondani. Természetesen az érdeklődőket szívesen látom!

Előzmény: tehtube (8446)
tehtube Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8446

Irigykednek... :-)

Szóval jó lett az erdemény? Nem lehet valahonnan az áramkörből kilopni azt a 9V-ot hogy lehessen benne egy ilyen effekt? Mi az hogy kicsit lezlis?

Szegény Tunyó, már évek óta nagyon gyenge volt. Így legyengülve könnyen átkerült Jackie bácsi mellé. Remélhetőleg immár jó kezekben van. | 

Előzmény: szimizso1 (8445)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8445

Ma kijavítottam a hangfal hibáit. A keresztváltón nem lett egy helyen átvágva a fólia:-( Most viszont hozza az elvárt hangerőt, és hangminőséget melegedés nélkül. A roto-machine pedál csak a fenderes állásban tompítja a hangot. A 145-ös, és 122-es állásban szinte ugyan az a hang. Kicsit lezlis, de a magasak végig megvannak. Tehát nem kell piszkálni a pedált. A próbák során hamar lemerült az akkumulátor (9v-os) de a régi panasonic telefonunk tápjával tök jól műkszik. Egyszóval teljes a siker! Jah! Majd elfelejtettem:-) A földszintről feljöttek, hogy tűrhetetlen ez a hangos zene!.......

trambi Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8444

Zöld csillag,kihúnyt az égen
A csónak partot ért
Hideg csendben fekete minden
LEGYEN AZ ÁLMOD,LEGYEN AZ ÁLMOD SZÉP!!!!!!!!

R.I.P

Előzmény: glissando (8442)
Sycsa Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8443
Az ének tényleg jó, erőteljes(volt még egy Livin' Sin felvétel ugyanerről a koncertről, ám azt sajnos levették - az még jobb), viszont kicsit fájdalmas nézni Emo kitekeredett kezét, ritmusvesztett, erölködő orgonaszólóját, főleg a CalJam-es verzióval összehasonlítva, ahol lazán, félrefordulva, rágózva, ballal Moog basszust játszva sokkal tempósabban játszotta(megmértem, szinte 3 másodperccel hamarabb a szóló végére ért ott). Amúgy 4:44-nél megfigyelhető, h a paksi atomerőművet is komolyan igénybe vette Emerson Moog-hegye :)

Előzmény: tehtube (8440)
glissando Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8442
Szegény Tunyó, Isten nyugosztalja....
tehtube Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8441
Montreal Jubilation Gospel Choir  .... nem találok szavakat...
tehtube Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8440

Persze hogy nem. Megjegyzem sokkal gazdagabb harmóniakészlettel él mint Jon Lord. Mégha az nem is minden. Lord meg a laza dzsimmiszmisszes stílusával tarol.

Itt egy nagyon jó ON Emersontól ennekokáért és hamár mexólíttattál:

Karn Evil Bonilla jobb mint ma Lake nekem ezen a felvételen, a 30 évvel ezelőtti Lake-et hozza.
Előzmény: KarnEvil (8439)
KarnEvil Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8439
A zongora miatt OFF, de Emo miatt szerintem senki sem bánja:

Prelude To A Hope

mokusmisi Creative Commons License 2008.11.09 0 0 8438
Egész délelőtt mostanáig azt vadásztam, hogy miért nem működik tegnaptól az új feltöltéseknél a HQ és a sztereó hang. Semmi érdemleges magyarázatot nem találtam.
Először az Easy Livin' klipp a feléig elment sztereóban és HQ minőségben, de ott megált a letöltés akárhányszor indítottam a lejátszást elölről. Amikor új oldalon próbáltam, már azt írta hogy "We're sorry this video no longer available". Feltöltöttem mégegyszer a régebbit meghagyva, akkor a saját oldalamon azt mondta, hogy visszautasította a feltöltést, viszont a régebbit lejátszotta végig HQ-ban sztereó hanggal. Levettem a visszautasított feltöltést, ekkor a régebbi megszünt HQ-ban nézhető lenni. Erre leszedtem a régebbi változatot is és most az előbb újra felraktam 1,2 Mbit/sec bitrátájú, 640x360 pixeles .mp4 (H.264/AVC) formátumban, amit a YouTube feltöltési útmutatója a legelőnyösebbnek írt. Ugyanezt fájltípust és képméretet használtam az utolsó 8 videóklipp feltöltésénél is, csak 800kbit/sec bitrátával, ezek mindegyike mint pl. a Lucky Man is még mindig nézhető HQ-ban sztereó hanggal, csak a tegnaptól feltöltött klippek nem. Kitöltöttem egy hibabejelentő lapot a YouTube-ra, de csak egy bugyuta automata üzenetet kaptam vissza néhány már általam ismert adatokat tartalmazó linkkel.
Reménykedem, hogy észreveszik ezt a valószínüleg rendszer hibát és kijavítják.

Mindenesetre itt van az új link a tegnapi helyett: Uriah Heep - Easy Livin' cover

üdv.:

Misi
Előzmény: tehtube (8436)
tehtube Creative Commons License 2008.11.09 0 0 8437
Érdekesen kezdődik Joey DeFrancesco előadása, aztán az Organ Grinder Swingben folytatódik. Ámbár Whack em'-et írnak ki rá, mert kevernek több féléből.
tehtube Creative Commons License 2008.11.09 0 0 8436
Valóban, valami miért no hq. 640=480×360
Előzmény: mokusmisi (8435)
mokusmisi Creative Commons License 2008.11.08 0 0 8435
Eleget téve Tehtube Mester felhívásának - bár nem nekem szólt:-)) - feltettem két további Hammondos nótát amit az Artonssal Balatonkenesén vettünk fel ez év augusztus 22.-én.

Az első az <a href="http://www.youtube.com/watch?v=uotbmZ3YdPE&fmt=18" target="_blank">ELP - Lucky Man</a> című nótája, amibe az ELP talán 1997-es budapesti koncertjén játszott gyönyörű orgonaszólót is belefűztük. A végén pedig az eredeti studiófelvétel Moog szólóját játszuk. Ezzel a linkkel HQ minőségben és sztereóban nézhető/hallgatható a klipp. (640x360 pixeles videó)

A második egy jóval könnyedebb dal a Uriah Heep - Easy Livin' című nótája. Sajnos ez nem akart eddig megindulni HQ-ban, de még csak most tettem fel és lehet, hogy több idő kell a feldolgozásához.

Természetesen ezek is mint az előzőek mind amatőrprodukciók, de hát a YouTube erre is való:-)))

üdv.:

Misi
LaurensHammond Creative Commons License 2008.11.08 0 0 8434
Talan nem off topic, megha a boltom reklamjarol is van szo, de azert az elso kepkockakon van egy eleg jo hangszer....:-)Victor Audio Record Shop
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.08 0 0 8433

Ma késő délutánra összeállt a hangfal. A beállításokkal kellett foglalkozni, mert egy párszor letiltott a végfok. Aztán lehet, hogy indokolatlanul tilt le mindíg, amikor teljesítményt akarok kiszedni belőle. Holnap állítgatok még rajta.

A roto-machine pedál jól működött! Igaz egy kicsit fedettebb volt a magas hangja, de azért szépen szólt a leg magasabb hangon is. A Pink floyd Echo1-es számából a lezlizett zongora hang például teljesen kifogástalanul jött!:-)

Egy kicsit sokat szöszöltem az összerakással, mert szépre szerettem volna megcsinálni. Szerintem pofás lett a darab. De inkább "beszéljenek" a képek!:-)

tehtube Creative Commons License 2008.11.08 0 0 8432
Tényleg off és egyre több. Annyiban duplán hogy egy kalapácsos zongorabillentyű alkalmatlan orgonáláshoz. Tedd föl a hiccpész midi billentyűzet topikjában.
Előzmény: djuice (8431)
djuice Creative Commons License 2008.11.08 0 0 8431
Emberek! (elnézést az off kérdésért!)

110-ért kínálnak egy Yamaha KX-88 master keyboardot. (nem egy mai darab!)
Nem ismeri valaki véletlenül? Milyen masina ez?
(az érdekelne kinek volt már és milyen tapasztalatai voltak vele)
tehtube Creative Commons License 2008.11.06 0 0 8430
Felejtsd el. Itt van. Be lehet állítani HQ-s leszedésre, bármilyen kimeneti formátumra: aTubeCatcher
Előzmény: djuice (8429)
djuice Creative Commons License 2008.11.06 0 0 8429
Kösz! Leszedésre mit használsz? Én Opera böngészőben egy kisalkalmazást (wideget) használok de abban csak az url sáv meg a letölt gomb van. Fogalmam se volt hogy hq-ban is leszedhető anyag, de ha mindez csak paraméterezés kérdése... Meg amúgy ugrik vagy akad is pár video, de ezt haverom is mondja, ő meg vmi magic youtube downloader-t vagy mit használ. Az nem fér a fejembe csak, hogy mire jó nekik a saját flv formátum, kirakhatnák simán elérhetőként az eredeti formátumban.
Előzmény: tehtube (8428)
tehtube Creative Commons License 2008.11.06 0 0 8428

Még annyi, mint írtam, hogyha a hivatkozásnak végére bemásoljuk a &fmt=18 karaktereket, akkor egyből high qualityben jön a műsor. Nem elég a high quality feliratot megnyomni, mert attól a kép/hang valóban jobb lesz, de ettől válik a hang sztereóvá, ami még jobb!

A másik a megadott időponthoz való ugratás szintén a hivatkozás kibővítésével. 1-2 7-e volt, visszakeresendő, nem emléxem.

Előzmény: tehtube (8427)
tehtube Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8427

Le van írva a Youtube-on. Max 10p max 100MB. Divx, mpg1, wmv formátum. Az alap 320×240. Az oldal erre butít le. Feltöltöttem 640×480-at is. Ebből csinál high quality-t. Azt a youtube leszedő immár 480×360-ban szedi le, a titkos kóddal akár sztereóban.

Regisztráció: pár adat megadása, a szokásos.

Legutóbb cucclee által feltett Jeff Dunham 8 részét, ami aztán összefűzve egész jó minőségű filmmé vált.

Előzmény: djuice (8426)
djuice Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8426
Áááá, köszi a jellemzést!
Szerintem jó kis számok, bár nekem nem Jimmysnek tűnik a játéka, pont ezért tetszik, vagy legalábbis a legtöbb lemezemen nem így karistol a kisöreg (nyugodjon békében)
Viszont a hottentották szerintem ennek alapján hallhatják mi az amit bluesnak hívnak a tengerentúlon... :) Szép kis játék és nagyon finom nóta, mint ahogy a címe is utal rá, Mr. Brown elégedett lehetett valahol egy füstös bárban, mikor ezt a nótát kérte. :) Nemde?!

Más.
Hallgattam néztem MókusMisi kollégánk ügyködését is. Nos az is jó munka, gratula neki is. (talán annyi élcelődés hogy a csaj kicsit hunglish-ül énekel, de ez a legkevesebb)
Azt viszont nem tudom hogy eleve a youtube csinálja ezt a lebutított video verziót, kép vagy a letöltő program???
Valaki kiokíthatna youtube használatról hogy ott mi újság feltöltésileg. (videoméret, formátum stb, eljárás, regisztráció...???)

(ui. remélem bekerül az archívumba Bryan Lee bácsi munkálkodása, mint nálam, mégha kissé zajos is a felvétel. Emlékszem, mikor a Blues for Mr. Brownt hallottam elősször a haver audiofill rendszerén 19akárhányban, rohantam haza üres kazettáért és utánna az ment otthon a walkman-ben 927x egymás után! :) A hangszerboltos haverom, szintén egész nap ezt az egy számot hallgatta untalan mikor bevittem neki. A főnöke vetett véget másnap a mókának mikor már nem bírta újabb 10 órán át ezt az egyet hallgatni... :DDD )
Előzmény: tehtube (8424)
tehtube Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8425

Alakul az ESI sampler háttértárának modernizálása.

Megvan az Acard Bridge 7726Q, az CF-IDE adapter és egy 4GB CF kártya.

OFF: az CF-IDE adapterrel egyébként IDE vinyók is kiválthatók íípíícíí módra. No mechanism ON.

Márcsak a bridge túloldalára kell egy 68-50 papa/papa adapter és mehet nyugdíjba a HDD. Nincs több surrogás, kerregés. Nem vészes a surrogás, az igaz, de mégjobb ha csönd van. Ha elindul a cucc, elindul a B3 3.00 "gyártási periódusa" :-)

tehtube Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8424

Csak kutyafuttában valami ilyesmik, nem próbáltam vissza.

1: 8888 + 2nd p! érdekes, a 2.-at ritkán használják a tengerentúlon. Nagyon helyes! (az is hogy ritkán, az is hogy itt meg igen :-)

2: 888 + 3ndp aztán 888 000 008 ami ugyanaz, mert a perka némítja az 1'-at.

3: 2ndp normal slow szóló, esetleg rá van húzva a 4'-as, mert az ugyanaz a fekvés. Továbbiakban a szokásos 888 000 008. Ezt neveztem el a B3 bankomban Blues-nek.

A perkaszóló Jack McDuff jellegzetessége. The Concert McDuff 1964. (A legjobb év :-))))

4: 9mp -- X

5: Valóban, az 1 3/5' be lehet húzva mert elég disszonáns az alsó manuálon. Aztán a sima jazz: 888 + 3.p szóló.

Szóval ez is rendes, Jimmy Smith iskolán nevelkedett orgonista.

Előzmény: djuice (8417)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8423

Köszönöm a gratulációt! Bár forgó alkatrészeket nem tartalmaz majd a láda, -kivéve azt a pár potit- reményeim szerint jó hangja lesz. A roto-machine fogja a forgást mímelni több, vagy kevesebb sikerrel:-) Az első darab is hamar meggyőzte Tehtube mestert a hangjával, de ez egy kicsit fullosabb darab lesz. Nos én is várom már a debütálását a darabnak........ de már folyik a visszaszámlálás!:-)

Előzmény: djuice (8416)
djuice Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8422
8414-nél már leírtam, "tessék visszaolvasni!" :)
Előzmény: tehtube (8421)
tehtube Creative Commons License 2008.11.05 0 0 8421
Jelszó???
Előzmény: djuice (8414)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!