A részeg nyelvújító tehénbőgésre biztatja a cserebogarat. Mivel az nem hallgat a jó szóra, sértegetni kezdi. Na, mondsza, robar: Mú!
Hallod, baromarcú!?
A rokonéknál elköltöttebéd fájdalmakkal jár... Imgerli a hülye vesekövet
A leves, mit néném hüvelyese követ...
A variteé egyetlen derűs pillanatát a felszolgáló mibenléte rejti A showba csak kis móka fér:
Itókát egy fóka mér.
Gyógyászom reménykedik a kezelésben Az orvosmnál imígy szól a terv:
Jobban lesz a kúrától a szerv.
Mitől szomorú az az ifjonc, hisz szemlátomást jóllakott! Nézd, egy komor gyerek,
Pedig a gyomor kerek!
Magenheimék arról az esetről beszélgetnek, mikor egy szerencsétlenül esett gördeszkás gyereken helyben kellett beavatkozást elvégezni Vitatkoznak a mentősök herén,
Mit operáltak a Hősök Terén.
Lakóhelyünk önkormányzata ebben az évben sem tudta előteremteni a gazirtás költségét Sajnos, marad a rekettye,
Mert a városnak nincs rá keretje.
A @TV2 legújabb magamutogató műsorának részlete Ledobja a tógát a Stahl,
Majd tótágast áll.
Ne lógj már folyton a telefonon! Sokat beszél, lám, szád,
Nagy a telefonszámlád!
Nyár utáni depresszió strázsáéknál Sírsra áll az őr szája:
Komoran hat az ősz rája.
Nem úgy néz ki, hogy meredni fog még ma a dákó... Hát, sajnos a remény kicsi,
Hogy ma este lesz még kemény Ricsi...
Ballada a fiúkról, akik hárman vannak egy nőre, s a kis Jean-t még szívatják is. Amikor egy tetszetősnek mondott halat talál zsákjában, betelik a pohár. Előbb hosszú beszédben kel ki ellenük s az egykor imádott nő ellen, majd borovicskát és bort vedel s ittasan egy lengyel nemesúri husánggal verekedni kezd. Vér folyik, betörik az ablak, a berendezést az utcára kiszórják. Hja, mik meg nem történnek manapság....
Úszók legjobbika botor:
kis Jean táskáiba kotor.
"Mi ez marhái? Baró tok?
Na, engem hiába rótok.
Nem vagyunk már jó barátok,
szakadjon a bója rátok!
Utcalány, s nem jobb arátok,
minden szava robaj, átok.
S mit hozott a próba Jákott?
Megcsókolni jobb a rákot!
Kirúgtam, mint Jób a rókát"
- s már kortyolja borókát
s torkán szilaj borok át-
meg át, mint olaj s ó-brokát-
lé, folynak. S a bajor bokát
fogna, látva e báj-orr bakot.
S előkerül bojárka-bot,
(ezzel üt a polyák rabot.)
Majd Jean négy széket átrakott,
s ki ablakot így tártak ott,
aszfaltba dúlt szitár gyakott,
alant már csorba tárgyak, orr-
vérbe mártva mind... Gyárt a kor
még ily csodát gyakorta: - kár!
Egyetértve GoundZeroval abban, hogy a maratoni kecskegelés sportértéke kétes, valamint a fórum alapító atyái iránti tisztelettől vezéreltetve maradtam a 24 sornál.
GZ, hol a 24 sorosod? Hányadik hozzászólás? MEgnézem, aztán megpróbálom túlszárnyalni...Tán emlékeztek, az én kis nyolcasom volt az első ebben a műfajban...azóta minden rekord megdől...:(
Nincs mire felvágnom persze, én kevés időt tudok most rímfaragásra áldozni. Azért vannak:
Bizarr csereüzlet a Star Wars-ban Egy csodajó tányért
ad Yoda csótányért.
Nem bírod a friss oxigént? Elkábít a szabad levegő?
Vagy mitől lett szavad lebegő?
Átok a rossz virág eladóira Elhervadt a szalagavató csokra,
kakáljon egy valag a szatócsokra!
Ez volt már? Most leltem egy füzetemben:
Suttyomban elkövetett illetlenségre hirtelen fény derül Felrobbant és ég a váza,
mert bene volt Éva gáza!
A magasrangú pártfunkcionárius a balti kikötőbe utazik, s eközben rengeteg hízelkedő alak próbál bejutni hozzá. Épp az utolsót jelenti be titkára [kettős vagy hibás kecske] Bár itt van már Kalinyingrád,
vár még egy seggnyali kinn rád.
Dante eltéved a Pokol felé vezető úton és egy parasztbácsi igazítja el Átkelve e két hegyen a
második völgy a Gyehenna
Éppenséggel van az új divatnak megfelelő szűk gatyám, csak azért nem hordom, mert kizárólag a megfelelő minőségű és költséges síkosító anyag segítségével tudnám felvenni Nem a csőnadrág, a
jó kenőcs a drága.
Hogy csináljam a káposztát? Habár mindegy: ti úgysem kaptok belőle. Káposztám ha kell, töltöm,
de ha kész lett, elköltöm.
Összekapott a francia tájékozódási búvár válogatott három tagja, Jules, Jim és Jean. A feszültséget az okozza, hogy mindhárman ugyanarra a nőre hajtottak, s Jean ezt nem bírván kiborult. A személyeskedő vita során még a távollevő hölgy -akit Jean egyszer egy vas megyei társasutazásra ugyan sikeresen elcsábított-, is kap hideget-meleget. Jellemző felindult lelkiállapotára, hogy nem létező bibliai példázatokat is előhoz ‘Engemet hiába rótok.
Nem vagyunk már jó barátok,
szakadjon a bója rátok!
Utcalány, s nem jobb arátok,
minden szava robaj, átok.
S mit hozott a próba Jákott?
Megcsókolni jobb a rákot!
Kirúgtam, mint Jób a rókát’
[bocsánat. ezt még lehetne cifrázni, de így is elég fárasztó, azt hiszem]
Női focimeccs partjelzőjét határozott közreműködésre ösztökélem Kemény légy, mint Luther, mese nincs,
Hogyha fut a muter lesen, ints!
Férjem volt a nagy igazolás a történelmi város kosárcsapatánál Eligazolt párom Hontra,
Jó volt huszonhárom pontra.
Az In-Kal főnökének dumája csapnivaló, ondója viszont elsőrangú! Ölég gyenge maszlagja,
De annál jobb a Lasz magja!
Engedd be, fiam a postást, mert meghozta a mű indiánsátrat! Nyisd gyorsan a kaput, Imi,
Mert megjött a kamu tipi!
A német ékszerész kertészmániája miatt szakmáját is hanyagolja Nem foglalkozik már Bert karátokkal,
Annál inkább a kertbarátokkal!
Van még cián ott... Igyál egy pohár Tisza-vizet,
És egyből hánysz majd vissza tizet!
Türelmes biológiatanár útbaigazítása, amikor a sorjás felkészültségű vizsgázó az embertípusokat ivási szokásaik alapján akarja osztályozni Nem jellemző a pohár a fajra,
Gondoljon inkább a pofára, hajra!
Miért a nagy sztár hibájakor romlik el a tévé? Miért döglik a relé pont
Be akkor, mikor Pelé ront?
Csak kicivel érkeztem később, hogy lássam a sztori kezdetét, nem sejtvén, hogy közben lakhelyem lángol Alig késtem a film eleje végett el,
De közben házam veleje égett el...
Á, a kedvenc márkád, nem? Ilyen sampont
Keres Sam pont
(S ez fontos szempont...)
Nagyon elbízod magad ezzel az üzlettel, csak nehogy bebukj vele... Túl nagy a mellény,
Csak nehogy tönkre menjél!
Dúl a megastore-harc Bármit tesz a Cora,
Átszokom a Tescora!
Bond remekül teniszezik! Befutni nem kényelmes
a röptét, mit a kém elnyes!
A sztori valóban régi, de '96-ban az atlantai atlétikai versenyeken Gulyás László újra elsütötte. Nagy valószínűséggel szándékosan, talán fogadásból.
"Messzire száll a finn gerelye..." -mondta, utána nagyon hosszú csend...
Saját fülemmel hallottam és saját állam esett le hallván.
De ha már itt vagyok:
Barátnőmmel forró teát kortyolgatok Berlinben Jól esik a herbatea
Újra győz Hertha, Bea!
Az alkimisták egymás közt egy lombikra alkusznak Húsz pókláb és két bőregér
Ennyi, amit e göreb ér
A barlangi mentő szomorúan tapasztalja, hogy amíg lent volta többiek végeztek a szalonnasütéssel, ezért inkább újra merül Kint csak a hamu vár, bent ő:
lemerül a búvármentő
Előfordul, hogy tündérek is elvesznek a barlangban. Ilyenkor jobb, ha távol van az ember a többi tündér fülsiketítő siránkozásától Idekint csak nemtő-bú vár
Alászáll a mentőbúvár
A shogun végül kiderítette, hogy miért lepi katonája öltözékét szürke por Cigit tarhált szamurája
Na, ekkor szállt hamu rája