Nekem dr. Kamondi Zsuzsanna a háziorvosom, a Ferenc tér 1-ben van a rendelője. Kedves, segítőkész, alapos, és az asszisztense is nagyon aranyos. Területileg viszont a ház lakói a Drégely utcába tartoznak, én úgy könyörögtem be magam, mert nagyon sok jó hallottam róla, ami igaz is (azért kellett könyörögni, mert megszűnt egy praxis, és nagyon sok lett a beteg hirtelen).
Fogorvos: magánrendelőt tudok mondani, a párom a Tűzoltó utcai AAA Dent klinikára jár(t), és nagyon meg volt elégedve az orvosával.
Digiről jut eszembe: amikor beköltöztünk, nagyjából az első lakók között még nem volt más lehetőség, úgyhogy pár hónap meddő infogyűjtés után behódoltunk az undorító t-home-nak, ahol a hűségnyilatkozatunk kb 2 hónapja lejárt.
Akkoriban a Digi semmilyen hálózattal nem rendelkezett, és tudtommal most sem, VISZONT a upc időközben előrukkolt a fibrenettel ami a t-home viszonylatban botrányos 9ezer HUF 8 mbit internetért (ebből szebb napokon jön 3-3,5) ajánlattal szemben 120 mbit-et ad!!!
namost ez a megoldás létezik társasház kedvezménnyel is, ezért kérdezném meg azt, hogy kinek van meglévő upc előfizetése jelenleg, és mennyire elégedett?
Nekem sajna csak egy kis erkélyem es ablakom van a nappali közelében, oda nem tudok semmit rakni. Max az ablak alá, ami viszont a sarokban van a szomszédom közvetlen közelében. Azt pedig én sem viselném el ha ott kerregne és fűtene valami az ablakom alatt.
jelzem, hogy azért az erkélyre kitett kültéri split igencsak behallatszódik a szomszédba. engem is körülvesz két oldalról is, de jó fej vagyok és elviselem.
a dohányosokat már szivesebben lelőném csúzlival! :)
Én is úgy tudom, hogy a homlokzatra nem tehető ki semmi. Viszont az erkély magántulajdon, te rendelkezel felette, nincs esetleg olyan sarka, ahol nem lenne feltűnő a doboz?
Aki T-Home előfizető és szeretne DigiSport-ot, az továbbítsa az alábbi levélmintát - a végén a nevet kellene csak beírni - az alábbi e-mail címre. Állítólag folynak a tárgyalások a csatorna felvételéről, de lehet csak lokálisan és/vagy minicsomagban lesz elérhető, ezért célszerű minél nagyobb számban jelezni az igényt.
Aki nem sportrajongó, szívességből is megteheti nekünk, hogy továbbítja, nekik előre is köszönöm :)
somoskoi.helga kukac t-email.hu
Tisztelt Somoskői Helga!
Az idei évtől az olasz, az angol labdarúgó bajnokság mérkőzéseit, valamint a Bajnokok Ligája és az Európa Liga mérkőzéseit kizárólagosan vagy részben a DigiSport csatorna fogja közvetíteni. A csatorna semmilyen formában nem érhető el a T-Home hálózatán, így ezekről a fontos sporteseményekről az előfizetők lemaradnak. Ezért ezúton kérem, hogy a DigiSport csatornát a T-Home rendszerében tegyék elérhetővé a Balázs Házak lakópark előfizetői számára is.
Nekünk az erkélyen van a kültéri egység, és egyáltalán nem zavaró. A klimakereskedes.hu-nál vettük, de mondjuk ősszel, amikor akciós volt. Nagyon szépen dolgozott a srác.
Sziasztok! Mi a módja a klíma szeretletésének? A második emeletre szeretnék, a kültéri egységet meg gondolom nem az erkélyre kellene tenni mivel elég zavaró. Tudnátok ajánlani valakit? Köszi!
Sajnos nagyon sok idegen autó van a mélygarázsban, konkrétan kezd ingyenparkolóvá válni:((( Ez sajnos nem kis mértékben rontja a ház biztonságát, ráadásul nem csak ezek hanem az itt lakók se tudnak 1 percet várni amíg a garázskapu lezáródik aztán meg csodálkoznak ha feltörik a kocsit, tárolót, s szépen lassan a lakást is.!!!! Pedig ki van írva mindenhol hogy a saját érdekünkben figyeljünk oda, sajnos nekik csak a pénztárcájuk bő az agyuk nem.
Az E épülettel csak a gond van tényleg! bár amennyire én átlátom a helyzetet, a garázsba tulajdonképpen az nem jut le aki nem akar, szóval az is lehet h a merci gazdája idegen! rakj egy levelet a szélvédőre, vagy szoktasd oda a macskát!
Az E épületnél lévő mélygarázsnál megköszönném, ha nem állnának a fal mellé az IUB rendszámú Mercedessel, és más autóval sem. Egyrészt mert hatszor kell előre-hátra mennem hogy kiférjek, másrészt mert nem vett az illető kocsibeállót és nem is bérel! Legközelebb beállok elé és mögé is, mert mindkét mellette lévő beálló az enyém, és nézhet ha egy hétig nem tud kiállni! Köszi!
Ja,és a szellőző probléma is "szomszéd" függő. Nálam pl. nincs dohányfüst, pedig alattam, felettem, és mellettem is dohányoznak (csak gondolom nem a fürdőben).
Szerintem attól is függ, hogy a belső udvaros lakások közül hol helyzekedik el a lakás. A B, D és F épületeknek vannak olyan részeik, amik nem két épület közöti udvarra nyílóak, azoknál semmi gond az akusztikával. Persze én is hallom néha az alattam / felettem lakókat, ha éppen úgy gondolják nagyobb társaságban hangosan szórakoznak. Bár nyáron még jobban terjednek a hangok, de a hangoskodók többsége diák, akik nyárra hazamennek. ;)
oops, nem válaszoltam a tárolós kérdésre: mi nagyon kedveljük a tárolónkat, kényelmesen befér mindkét bicikli, pár téli ruha, szelektív szemét (nincs fémgyűjtő kuka, ezért azt elvisszük oda, ahol van), meg néhány apróság, ami most nem jut eszembe.
ráadásul szerencsére elkezdett mindenki figyelni arra, hogy a nagy ajtó zárva legyen, szóval nőtt a biztonságérzetem is. szóval tároló ftw!
@Tony: ha itthon leszek a lakógyűlés napján, akkor felvetem! de pl a másodikról a srácokkal rendkívül kulturáltan meg lehetett beszélni a dolgot, bár mindenkivel ilyen könnyű lenne...
ne haragudj, nem volt szándékomban ijesztgetni, csupán hangot adtam abbéli aggályomnak, amit a történelem is gyakran bizonyított, miszerint a bennszülöttek és a hódítók viszonylatában a jó és rossz szerepének kiosztása nem kizárólag interpretációs alapon kell történjen. :)
melyik lakásra gondoltatok egyébként, ha szabad ilyet kérdezni? mi a belső udvarra nézünk, és tényleg katasztrofálisak az épület kialakításából eredő akkusztikai sajátosságok..
-- még vmi eszembe jutott közben: van még vkinél olyan, hogy a fürdőszobai szagelszívón vhogy átjön a dohányfüst a másik lakásból? nálunk igen, és tényleg vicces, hogy amikor kijövök a zuhanyból olyan szagom van, mintha egy doboz marlborot elszívtam volna...
szuperjól viszi a hangot is, külön örülök, ha a kedves szomszéd a himnuszt, a szózatot vagy a kossuth indulót visítja a fürdőben!!
egyszer volt edda is, innen üzenem, hogy az is szar volt, kérlek hagyj fel az énekléssel, ami nem megy, azt nem kell erőltetni :)
plusz, a nyári időszakban sokkal durvábban érvényesül egy-egy buli zajfaktora, akár zene nélkül is, hiszen a belső udvar jótékonyan felszázszorozza a lányok kacagását, nem beszélve a fiúk dörmögéséről és beküldi hozzánk pl, csukott ablakon, füldugón, mély álmokon keresztül is. na én ezt sajnos baromira nem bírom tolerálni hét közben, fél háromkor, és aki nem érzékeli magától, hogy erre lehetne figyelni, az bizony egy igazi idióta.
...megértelek...a lakók főleg fiatalok a "nem családos" kategóriából...szerintem a legközelebbi lakógyűlésen - gondolom 9.hó körül - ezt a problémád mindenképpen jelezned kellene...
csak mostanra sikerült átrágnom magam a topikon, nagyon jó ötletnek tartom az elindítását, vicces lesz öreg koromban olvasgatni a történeteket a macskáról meg a zajokról.
azért azon kicsit elmosolyodtam, hogy az új/leendő lakók a környék miatt aggódnak. mi is aggódtunk, sőt a barátnőm elé mindentől függetlenül kiszaladok a metróig ha későn jön haza, elvégre nem disneylandben élünk, de engem személy szerint a balázs házak lakói sokkal jobban zavarnak.
igen, emberek álldogálnak az utcán, gyakran egész nap, néha sör is van a kezükben, DE ezek a szerencsétlenek, akik kvázi átzuhantak a képzeletbeli szociális háló rései közt, valamitől tudnak udvariasan köszönni, nem üvöltenek éjszaka, pedig valószínüleg nem kell másnap korán reggel munkába indulniuk, nem törik le a liftben a kapaszkodót, nem rúgdossák össze a frissen festett falakat, hagyják szét a szemetet a lépcsőházban, vagy vésik tele horogkereszttel a komplett épületet.
plusz, a nyári időszakban sokkal durvábban érvényesül egy-egy buli zajfaktora, akár zene nélkül is, hiszen a belső udvar jótékonyan felszázszorozza a lányok kacagását, nem beszélve a fiúk dörmögéséről és beküldi hozzánk pl, csukott ablakon, füldugón, mély álmokon keresztül is. na én ezt sajnos baromira nem bírom tolerálni hét közben, fél háromkor, és aki nem érzékeli magától, hogy erre lehetne figyelni, az bizony egy igazi idióta.
hétfőn egyébként rengeteg macska gang bangelt hajnaéban, az is elég jó volt! szerintem ők így tüntetnek az egyenlő bánásmódért. engedjétek őket vissza a garázsba..