Tévedsz, ez nem Vasban, hanem GY-M-S megyében, Mosonmagyaróvártól 30 km-re van.
Nekem ez szokásos név, mert sűrűn járok arra.
De mit szóltok Mosonmagyaróvár Lúcsony nevű városrészéhez?
Nem azért hangsúlyoztam, hogy helység vagy helyiség (de főleg azt hangsúlyoztam), hanem hogy nem vagyok meggyőződve, hogy valamennyi, megfejtésre váró helységnév egyben idióta helységnév is lenne...
Gratulálok, te vagy ebben a topicban körülbelül a huszonhetedik, aki lovagol a szavakon. Azóta szerintem már a topicindító is tudja, hogy hibásan írta, de ettől még nem lehet átnevezni.
felhozom ezt a topicot, mert érdekesnek tartom
kérdeznék is:
1. melyik telepűlések maradtak Magyarországon Arad vármegyéből
2. Pozsony vármegyéből
3. Gömör-Kishont vármegyéből
4.Torontálból
5. Ungból
6. Hontból?
Engem csak ne akarj összeismertetni senkivel Pancserka! Megtalálom én a magam jolánkáit.
(Azért kattints rá a Radiostation Beethovenre!)
Van a Tamkó Sirató Károlynak egy helységneves verse. Idehozzam? Vagy lehet, hogy azt is kölcsönadtam? Úgy szerette a nagyfiam, amikor pici volt. Csak az jut hirtelen eszembe, hogy:
"Nekeresden nem kerestünk..." Nem ismered?
Te a Bazdmegezős topicot ajánlod nekem Krasznahorka helyett? Hát én oda nem megyek. Ott nagyon csúnya dolgok vannak.
Jó! Nem szereted Krasznahorkát. Van ilyen. De ha nem megyünk azonnal Sárbogárdra, akkor örök tücsökharag.
Ez nagyon lyó! Megyünk Krasznahorkába?
(Kicsit furcsa, hogy az AltaVizslán egyetlet találat sincs, az AltaVistán meg több mint harminc.
Odaköltözünk Pancserka?
Nem Győr-Sopron-Moson megye? GYSM...
A rákba ezekkel a trianoni megyékkel.
Én Békés-Hunyadban szeretnék lakni, közvetlenül Krasznahorka várában. Nem egyedül.
Talán ünneprontónak tűnök, hogy x-edikként megjegyzem, hogy a topic címéhez méltó nevek: spájz, lichthóf és társai. Amire a topicgazda gondolhatott, az "helység"-nek írandó magyarul.
Miota hivjak Hatvant hatvannak?
- Egy középkori oklevél alapján az 1200-as évek közepe óta tudunk a név és a település létezéséről. (talán 1253)
Mikor definialtak a kilometert, mint tavolsag merteket?
- A francia forradalom idején 1789 vagy 1791 vagy ilyesmi ...
Hany kilometerre van Hatvan Budapesttöl?
- Autópályán 58, vasúton 67 :-)
A fentiek ellenére tudomásom szerint a település nevében a hatvan számnév bújik meg. (csak természetesen nem távolságot jelentve) Magamban franciásan egyébként Soixanteville néven tisztelem :-)
Elég hosszú név szerintem a Káposztásszentmiklós, Marosvásárhely mellett, Erdélyben.
Csicsó helység valóban van itt Erdélyben (Csíkszereda mellett), de van pl. Bölkény is, Göcs, Rücs, Remete. Mind M.vásárhely közelében.
OFF
Valaki még pár száz beszólással előbb említette a Pula nevű helységet. Hát ez Erdélyben nagy népszerűségenk örvendene mert románul FASZT jelent. Bocs ;).
Ja és van egy Ditró nevű község is.Valószínűleg Detroit testvérvárosa.