Keresés

Részletes keresés

szimizso1 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 8495

Én nemcsak a lezlikre gondoltam:-)

Megkaptad a válaszom?

Előzmény: tehtube (8494)
tehtube Creative Commons License 2008.11.18 0 0 8494
A Hammond JR kabinetnél is egy csomó hangszóró van párhuzamosan kötve. Persze azok a magassugárók max. középnek alkalmasak.
Előzmény: szimizso1 (8493)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 8493

Tisztelt Fórum tagok!

Tegnap nagyon különleges hibára bukkantam.

Itt járt nálam Premecz művész Úr meghallgatni az elkészült hangafalam, hogy véleményével, és instrukcióival segítse a projektemet. A helyzet az, hogy már régebben felfigyeltem az egyik magassugárzóm torzítására. A keresztváltó módosításával, úgy véltem megszünt a baj..... de nem így lett:-( Tegnap a meghallgatások alkalmával bizonyos harmóniák lenyomásakor nagyon torz hangok jöttek elő kéretlenül. Délután szét is szedtem, és kerestem az okát. Aztán kínomban indukciót mértem a hangszórókon egyenként, és ekkor derült ki, hogy az egyik hangszórónak 30%-kal kisebb az indukciója. Na! gondoltam itt lesz a kutya elásva!

Ma vissza vittem az összes magas tölcsért oda, ahol készültek. Külön-külön a hanggenerátoros meghallgatáskor semmilyen hiba nem volt hallható! Mikor megmértük újból az induktivitásokat, utána kilett kicserélve az az egy lengőcséve a pillével együtt. Össze lett rakva megint, és tök jól szólt! Csak a mérésnél derült ki megint, hogy ugyan olyan "rossz", mint elötte. A mester nem értette, hogy mi lehet az oka, és én kértem, hogy tegyen bele egy másik mágnest. És lőn csoda! Hibátlan lett a hangszóró:-) Ez a hiba csak azért jött ki, mert párhuzamosan lettek kötve a hangszórók. Ez csak azért érdekes, mert sok helyen van soros, és párhuzamos rendszerbe kapcsolva a hangszórók. Érdemes erre is odafigyelni, mert a terhelések nem oszlanak meg egyformán a hangszórókon azonos frekvenciákon, és ez a gyors tönkremenetelhez vezetnek, meg ronda is lesz a hangjuk.

Elnézést kérek, ha Off voltam. 

tehtube Creative Commons License 2008.11.18 0 0 8492
És a két szélsőség:
Előzmény: okumoto (8491)
okumoto Creative Commons License 2008.11.17 0 0 8491

Hogy mennek össze a lezlik... :) vagy inkább :(

Leslie 3300 - Leslie 3300W - Leslie 122XB

Leslie

Ritkán van időm írni, de mindig olvaslak Titeket! Gratula tehtube-nak (is!) az újabb fejlesztésért! Jó lenne hallani! Akárcsak a lezlibarát :) hangfalakat. Szépen 'dolgozik' mindenki.... Azért van Mo.-n Hammond-os élet!

Egy Hammond-os, tempósabb számon töröm a fejem. Majd küldöm a linket, ha megszületett a kompozíció'. :) Üdv.mindenkinek!

tehtube Creative Commons License 2008.11.17 0 0 8490
Nem teljesen. Attól jobb a kép, hang, de még monó. Ettől a ragadványtól meg sztereó is lesz.
Előzmény: Sycsa (8489)
Sycsa Creative Commons License 2008.11.17 0 0 8489
Van ilyen, mindössze egy kattintással el lehet érni ezt a hasznos funkciót. Kicsit nehéz kiszúrni és csak azon videók esetében jelenik meg, ahol van értelme(ergo eredetileg jobb minőségűek, mint amilyenné a YouTube konvertálja őket).
Bejelöltem a hollétét:
Előzmény: tehtube (8488)
tehtube Creative Commons License 2008.11.16 0 0 8488
Azt tapasztaltam a youtube-on, hogy nem elég hogy beírom az &fmt=18-at, még gyorsabban is töltődik be az emelt minőségű videó. Kéne valami automata hogy ne kelljen mindig begépelnem.
tehtube Creative Commons License 2008.11.16 0 0 8487
Azthiszem tavasszal volt róla szó és egy hosszabb cikk. A MAFILM vett egy Rt3-ast, de lezlit már nem. Pető Zsolt zeneszerző tevékenykedett sok rajzfilmben hasonló megoldásokkal. Ezt vélem megboldogult Pityi hanxerének.
Előzmény: Sycsa (8486)
Sycsa Creative Commons License 2008.11.16 0 0 8486
Amúgy ezt(+ Mézga, Frakk) mivel csinálták? (Tranyós villanyorgona? Mintha olvastam volna, h a Frakk alatt Hammond szólt.)[image1]
Sycsa Creative Commons License 2008.11.16 0 0 8485
Amúgy ezt(+ Mézga, Frakk) mivel csinálták? (Tranyós villanyorgona? Mintha olvastam volna, h a Frakk alatt Hammond szólt.)
Előzmény: Sycsa (8484)
Sycsa Creative Commons License 2008.11.16 0 0 8484
Katt :)
tehtube Creative Commons License 2008.11.15 0 0 8483

Szolíd kíséret.  Minden számban játszott a Pityi, ebben is természetesen, de kiemelt szerepe az M3-mal nagyon kevés volt. Viszont belehallgattam az orgona időszak előtti felvételekbe. Úgy meglehetősen üresek a nóták.

Örülök ennek a Médium - a mi Jon Lordunk felvételnek. Erre gondoltam. Minnél több ilyenre van szükség.  Jól játszik, jó ízzel, és jól szól az a C3/770.

Kéretik sok ilyet fölrakni!!!

Előzmény: kozakz (8482)
kozakz Creative Commons License 2008.11.15 0 0 8482
Forma 1?
Előzmény: tehtube (8480)
Sycsa Creative Commons License 2008.11.15 0 0 8481
Nagyszerű az a cover is, szerintem az orgonaintró sokkal jobban szól ezzel a perkás beállítással, mint az eredeti.

Amúgy itt nem Jon Lord nevű fórumozó dönget egy C3-mast csöves falezlivel? Nem semmi...
Előzmény: tehtube (8480)
tehtube Creative Commons License 2008.11.15 0 0 8480

Köszi. Sajnos nem vitték túlzásba Pityi megdolgoztatását. Igazából itt a legaktívabb, más rendes szólója nincs is a műsorban. Néhol van még karakteres orgonaszólama mint a legjobb számukban a Főnix éjszakájában az elején, a Honfoglalásban itt-ott, A vonatban az orgonakiállás, ill. a Csizma az asztalonban az orgonaszóló. A legtöbb számot azonban még Cserháti érkezése előtt írták, ígyhát érthető hogy a Hammond M3/147-t utólag belehanxerelve mérsékeltebb szerepet kapott az elvárhatónál.

Mellesleg örülük hogy egy Főnix éjszakája -t a Tunyóval eljátszhattuk.

Előzmény: Sycsa (8479)
Sycsa Creative Commons License 2008.11.14 0 0 8479
Utolsó Cigaretta - Hangulatos koncertfelvétel, érdemes összevetni Tehtubék nagyszerű coverjével. Van még egy olyan száma a P.Mobilnak, ahol ilyen nagy szerephez jut a Hammond?
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 8478

Látom Te sem unatkozol otthon:-) Klassz lett a ketyere.

Kíváncsi leszek, hogy ki fogja méltatni......

A multkor említettem a gyerek Roland HP-1-esének a tuningolását. Most találtam valakit, aki tudna nekem írni eprom ic-t. Van nekem három cd-m, amin steinway grand piano hangminta van. Kérdés: Gondolom ez túl nagy állomány lenne ennek a zongorának. Mit lehet ezzel tenni, hogy alkalmas legyen a betöltésre? Át kell-e konvertálni más formátumba?

Köszi előre is!

Előzmény: tehtube (8477)
tehtube Creative Commons License 2008.11.14 0 0 8477

Befejeztem az ESI4000-t. Tegnap csak működött, ma már rendesen is néz ki. Egy kibelezett floppy aljára szereltem. Igen magas lett épp cipőkanállal fér el, de elfér.

Jelentősen könnyebb, szellősebb is lett a cucc. Betöltési, mentési idő ugyanannyi maradt. Holnap megy a mélyvízbe.

Előzmény: tehtube (8469)
tehtube Creative Commons License 2008.11.14 0 0 8476
Szívesen megnézném, de ilyenkor szívesen venném azt is hogy hogyan, mi módon?
Előzmény: akapuli (8474)
fillmore est Creative Commons License 2008.11.14 0 0 8475
A " FILLMORE EST" koncert december 22 helyett,helyesen december 20.
Előzmény: tehtube (8469)
akapuli Creative Commons License 2008.11.14 0 0 8474
Nézzétek meg a Get Carter című filmet (az eredetit, Caine-nel). Szerintem ott is ő nyomja a londoni klubban  (nem mutatják, csak háttérzeneként szól).
Előzmény: LaurensHammond (8472)
tehtube Creative Commons License 2008.11.14 0 0 8473

Brian Auger egy csoda. És főleg az hogy 69 éves kora ellenére semmit sem változott. A kortárs nagy sztárok sokkal "érettebbek", petyhüdtebbek, mára Jon Lord is elég szoft lett. Ő meg ugyanaz a kemény dög, lendület mint 40 éve. Hihetetlen mit művel. Sajna idén elmaradt a bécsi buli.

A jutyúbos videók végére mindig ajánlott a &fmt=18 hozzáírása az élvezet erőteljes növelése okáért. ...és úgy belinkelni.

Save Me 1      Save Me 2      Save Me 3

Shadow Of You és társai... Black Cat  Jók ezek a fehér klippek. Tanulságos ez a szigorúan no leslie előadásmód. Miféle Hammondféleséget kreáltak? Lehet hogy direkt stúdió playback orgona belső tartalom nélkül. A fekete billentyűk inkább sípos orgonából eredhetnek.
Előzmény: LaurensHammond (8472)
LaurensHammond Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8472
Ezt nezzetek meg!!! Elkepeszto milyen lendulet, hangzas, es tempo!
A mai bandak sehol nincsenek...Brian Auger, Julie Driscol
Sycsa Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8471
Köszönöm a válaszokat, tehtube és szimizso1, fogok kísérletezni vele, kiváncsi vagyok, milyen különbségek jönnek majd ki.

Néhány Hammondos lemezborító:
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8470

Lehetőségekhez képest a legávolabb érdemes az orgonától tenni. Lehetőleg egy sarokba, és egy egyenlő szárú háromszöget alkosson a leslie hátulja a fallal, levett dobrotor, és tölcsér hátlapok nélkül. 60-70cm-rel meg is emelheted a földtől, így dögös mélyeket érsz el, és a magasak is fül magasságban szólnak majd. Én szemből hallgatnám a ládát! Oldalról, hátulról zavarna a hangja. Amúgy is a szemből jövő hangokra van a fülünk kihegyezve.

Persze izlés, és lehetőségek szabnak határt mindennek:-)

Előzmény: Sycsa (8467)
tehtube Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8469

Összeállt az EMU háttértár. Megjött az utolsó alkatrész, egy papa papa 68-50 fordító. Aztán kiderült, utolsóelőtti. Sajna a beszerzett 4GB CFkártya nem nyert :-( Betelefonáltam egy boltba CF kártya ügyben, de csakis előzetes kipróbálással. Ok. Az első nagysebességűvel ment mint az álom, ígyhát 1GB lett, ami több mint elég. Most még furcsa hogy olyan zajtalan az ESI doboz mint egy szintimodul. Beolvasáskor egy kis led jópofán villog.  Ez az SSD-féle megoldás kissé kényes a CF kártya típusára, nem árt előtte másnak is letesztelni, lehetőleg a legújabb, leggyorsabb kártyával célszerű használni.

Szombaton lesz az új csapat második koncertje. Allman Brother Band műsor, ami mindenkinek sok és hosszú szólót jelent. A csapat neve a patinás hely után Fillmore Est lett. (a nélkül) Ezen már a modernizált ESI foxólni a KBR-3D-n és kivive a jel az énekcuccra.

További koncertek:

dec.13: Főnix, Dodge City, Székesfehérvár

dec.22: Fillmore Est, Várpalota

tehtube Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8468

Nincs rá recept. Próbálgatni kell. A mélyhangok messzebbről jobban kijönnek az biztos. De ha túl messze van a laci, akkor meg a dinamika csökken. Nyomj le pár mély magas hangot a 888 000 008 állásban, hadd szóljon magában és sétálj ide-oda, hol tetszik legjobban a hangzás. Nagy különbségek lesznek. Egyet megtapasztaltam, ha pont középen vagyok két lezli közt és egy vonalban, akkor nincs mély.

Színpadon sem mindegy, lépéseként durván változik a basszustartomány.

Előzmény: Sycsa (8467)
Sycsa Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8467
Van egy kérdésem: szobában hogyan a legelőnyösebb elhelyezni a Leslie-t, h. a hang a legkiegyensúlyozottabb, legjobb legyen?(a játékos fülének természetesen)
Szembe, hátra, előre, oldalra, milyen távolra, esetleg milyen magasra? Koncerten(főleg nagy hangerő mellett) gondolom ennek nincs olyan nagy jelentősége(?)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8466

Ma is tanultunk valamit! Köszi Matyó:-)

Előzmény: LittleBig2 (8465)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!