Keresés

Részletes keresés

manhattani Creative Commons License 2012.07.22 0 0 341

>Másrészt picinyke gyakorlatom azért nekem is van a mentés fortélyai terén.

Teljesen igazad van. Úgy kellett volna írnom, hogy "Mint itt legtöbben, de különösen a doktornők, jól tudjuk, hogy hogyan kell az írott szöveget a vágólapra másolnunk, és ... "

Így jó?

Előzmény: Goldman Emma (323)
scsabi Creative Commons License 2012.07.22 0 0 340

"aki lerántja a kézfogásra nyújtott kezedet, hogy megcsókolja"

Szerintem súlyos modortalanság kézfogásra/kézcsókra nyújtott kezet (egy jól körülhatárolt esetet kivéve) rángatni, vagy csavargatni. A hölgynek kéznyújtáskor kéztartásával illik jelezni, hogy kézcsókot, vagy kézfogást vár. Persze ezt a partnernek illik felismerni, és annak megfelelően eljárni.

Előzmény: Goldman Emma (334)
Yogi Creative Commons License 2012.07.21 0 0 339

Az is a baj, hogy a mai világban már nem elfogadott. Talán idősebb, valódi uraktól még elfogadják mint egzotikus érdekességet, de engem menthetetlenül hülyének néznének, ha kézcsókkal próbálkoznék. Úgyhogy én maradok a kezitcsókolom köszönésnél, azt még lehet.

Előzmény: Boszorka (338)
Boszorka Creative Commons License 2012.07.21 0 0 338

Kézcsókos urakat nagyon szeretem, ha elegánsan és magától értetődően csinálják. Sajnos kiveszőben lévő emberfajta.:-(

Boszorka Creative Commons License 2012.07.21 0 0 337

Milyen igaza volt Anyádnak. Én is utálom a lanyha kézfogást, persze annak se örülök ha utána ugy kell szétrázogatni az ujjaimat.:-)

Előzmény: Goldman Emma (332)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.07.21 0 0 336

Abszolút méltánylandó, még anyám is elfogadná. :)

Előzmény: Yogi (335)
Yogi Creative Commons License 2012.07.21 0 0 335

Én nőtől még elnézem a renyhe kézfogást, de férfinál én sem bírom.

(Nagy gondban is vagyok: egy enyhe ínhüvelygyulladás megakadályoz abban, hogy a szándékom szerinti erősséggel fogjak kezet.)

Goldman Emma Creative Commons License 2012.07.21 0 0 334

Jó, jó, hát van még, ugye, a modortalansági faktor, sajnos egyre gyakrabban. :)

Ujjbegyből vérspriccelésig természetesen én sem megyek el, de megőrjít, ha egy nőszemély csak úgy odateszi a kis puha pracliját.

Ellenben a kézcsók. Na, az egy kihívás. Mert sosem tudhatod, melyik férfi lesz az - persze életkor alapján lehet tippelni -, aki lerántja a kézfogásra nyújtott kezedet, hogy megcsókolja. Ember legyen a talpán, aki ezt képes röhögés nélkül, decensen viselni. Viszont meg tudom mutatni azt az urat, aki Pesten a legjobban csókol kezet: tapasztalati élmény, már ezért is érdemes élményekre nyitottan járni a világban. :-))

Előzmény: fd6667 (333)
fd6667 Creative Commons License 2012.07.21 0 0 333

A lényegesen idősebbel és magasrangúval kapcsolatban érthető is a dillema. Ezen nem is lepődöm meg. Egy tizenévesnek, vagy a huszas éveinek az elején járónak én is kezet nyújtanék. (nagyapja lehetnék) Ám a nálam 10-15 évvel fiatalabb nőnek nem. Esetemben pedig a magas rang fel sem vetődhet. A legnagyobb tömeg, akinek valaha is dirigálhattam a Magyar Néphadseregben volt ahol időnként kb. 80-100 ember felett voltam századügyeletes. Ez kb. olyan hatalom, mint az iskolában a hetesé.

A kézszorítással kapcsolatban - mint sok másban - a mértéktartást érzem helyesnek. Nyilván nem a szorítóerő összemérése a cél, de azért érződjön, hogy egy embertársammal parolázom.

Előzmény: Goldman Emma (332)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.07.21 0 0 332

"Nem akarom illemtanivá alakítani a csevejt, de megosztanám veletek egy gyanúmat. Az utóbbi időben többször volt az az érzésem, hogy az általad leírt alapszabályt a hölgyek egy része nem ismeri."

Az ember (nő) természetesen tudja, hogy ebben a relációban neki kell először kezet nyújtania, DE. A szabály alszabálya a "hatalmi" kérdés, miszerint nemcsak az idősebbnek, de a magasabb rangúnak sem nyújtunk kezet. S mivel a szabályok keletkezése óta az élet annyit mindenképp változott, hogy a nők dolgoznak, mindenféle beosztásokban, ámde legtöbbször a férfiak magasabb rangban vannak mint ők, máris kész a zavar. A magam részéről ezt úgy oldom meg, hogy tőlem telhetően felmérem, milyen típusú úrral állok szemben, és ha a "nő" szempontot látom érvényesülni, nyújtok, ha a "hatalmit", szendén várom a lendülő kezet.

Következő probléma, hogy a nő szorítson-e. Vonatkozó eset, még zsenge koromból, amikor egyetemi gólyatáborban valami árokásás ürügyén egy lelkes állami gazdasági főmufti végigjárta a jelenlévő - persze - hölgyeket, és mindenkivel lekezelt. A sor végén visszajött hozzám, újfent kezet rázni, mondván, "magának olyan jó erős a kézfogása". Naná - anyám gyakorolta velem. Őt idézem: "nem döglött hal az, fiam". :)

fd6667 Creative Commons License 2012.07.21 0 0 331
Előzmény: Goldman Emma (323)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.21 0 0 330

Na jó, akkor ez az OFF it ON? :))

manhattani  (321) >oszt elnyelte a zindex...

OFF: Öt perc reszelés után elnyeli

Előzmény: Törölt nick (326)
Yogi Creative Commons License 2012.07.21 0 0 329

Eliméltem neked.

Előzmény: gepesz (328)
gepesz Creative Commons License 2012.07.21 0 0 328

FF

Előzmény: Yogi (325)
Yogi Creative Commons License 2012.07.21 0 0 327

Mióta nofRETRO megnyitotta a topikot. És milyen jó, hogy van!

Előzmény: Törölt nick (326)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.21 0 0 326

Mióta van itt OFF? :)))))

Előzmény: manhattani (321)
Yogi Creative Commons License 2012.07.21 0 0 325

A számítógépeimen, a Chrome alá telepítve. Milyen böngésződ van?

Előzmény: gepesz (324)
gepesz Creative Commons License 2012.07.21 0 0 324

Hol van az ignore lista?

Kösz.

Előzmény: Yogi (322)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.07.21 0 0 323

A kettős front miatt lehet, de reggel óta morfondírozok manhattani "ötperces" bejegyzésén. Egyrészt szerintem nem öt perc. Másrészt picinyke gyakorlatom azért nekem is van a mentés fortélyai terén. Harmadrészt akkor most van rajtam sapka vagy nincs? :-))

Yogi Creative Commons License 2012.07.21 0 0 322

az öt percnyi reszeléssel készült beírásokat nem olvassák végig.

Attól függ, kiét. Akit nagyon nem érdemes olvasni, azt fölírom az ignore-listámra oszt nem is látom a hozzászólásait. 

Előzmény: manhattani (321)
manhattani Creative Commons License 2012.07.21 0 0 321

>oszt elnyelte a zindex...

OFF: Öt perc reszelés után elnyeli :-) Egyik megoldás: reszelés közben kijelöl és Ctrl C, ha elnyelte, hadd vigye, Ctrl V és új 5 perces reszelés indul :-)

Megoldás 2: az öt percnyi reszeléssel készült beírásokat nem olvassák végig.  ON

Előzmény: Goldman Emma (320)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.07.20 0 0 320

Tyű, ez egy elátkozott történetnek látszik, az előbb, úgy fél órás reszeléssel megírtam, jó hosszan, oszt elnyelte a zindex...

Na, akkor tömören.

Ő itt Emmeline Pankhurst, a női választójog harcosa. A szobron látható mosónői kinézete ellenére jó házból való, mutatós úrinő, akit nálánál 26 évvel idősebb férje is támogatott, hogy harcoljon a jó ügyért. A nők választójogát 1832-ben - Emmeline születése előtt 26 évvel - egy törvény tette lehetetlenné, kimondva, hogy milyen "férfi" - és nem "személy" - választó és választható.

Nos, Emmeline mident megtett, így nem pusztán a hölgyek által alapított célszervezetekben vett részt, de a brit szociáldemokratákhoz is csatlakozott, akik Keir Hardie-t, egy egyszerű bányászgyerekekt már parlamenti mandátumhoz juttattak. No, ki is zárták legott, elvégre csak egy nő volt.

Rebelliók, tüntetések, éhségsztrájkok, kényszertáplálás, börtön.

1913-ban Emily Davison a király lovai elé vetette magát az epsomi derbyn, hogy így hívja fel a figyelmet a helyzet tarthatatlan voltára. Egy évre rá Mary Richardson kisbaltával esett neki egy Velázquez festmények a National Galleryben.

Aztán kitört a világháború. Emlékszünk: nemrég halt meg az utolsó veterán, egy 1918-ban besorozott ápolónő. A háború után egy éven belül a nők választók és választhatók lettek.

Tíz évre rá a férfiakéval egyenlő jogokat is elnyerték.

Mrs Pankhurst akkor indult a választáson. Konzervatív színekben. Vesztett.

Még abban az évben meghalt, alig volt hetven éves. Ez a szobor a brit parlament parkjában áll.

Előzmény: Goldman Emma (279)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.20 0 0 319

Érdekes hangszerelés. A kubaiak lopótök féleségből eszkábálnak maguknak guirót.

Az sokkal lágyabban hangzik, mint ez a cserép, vagy műanyagból készült darab.

A kék inges úr, mintha egy pléhdobozt rázna, amiben acélgolyócskák vannak.

Csörgőnek nevezném, hivatalos nevét nem tudván.

Erre  meg  azt mondanám, hogy strucc...:))

Előzmény: nofRETRO (317)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.20 0 0 318

Tök igazad, van, ez 1 3x átírt mondat volt. eredetileg így nézett ki:

Nekem az 1 szavas alakja, a lévén jobban tetszik mint a 3 szavas.

Előzmény: manhattani (315)
nofRETRO Creative Commons License 2012.07.20 0 0 317

nagy madár? Tessék!

Bolyhos szép, nagy

:)

Előzmény: manhattani (312)
manhattani Creative Commons License 2012.07.20 0 0 316

Van egy topik is itt, az Index Fórumon a Vasutas fórumok között, "Mozdonyvezető lennék, hogy csináljam?"

Mivel arról szól, hogy mit csináljon az, aki mozdonyvezető akar lenni, téves a cím.

A "Mozdonyvezető lennék" úgy lenne folytatható, hogy "tehát kéne tudnom mozdonyt vezetni " .

Legalábbis szerintem :-)

manhattani Creative Commons License 2012.07.20 0 0 315

Bocs hogy belevau.

>Nekem az 1 szavas lévén jobban tetszik mint a 3 szavas

Nekem úgy jobban tetszene, hogy: "Nekem, egy szavas lévén, jobban tetszik, mint a ...

Ez persze tök szubjektív, hogy ily kifinomult fordulattal éljek :-)

Előzmény: Törölt nick (313)
Yogi Creative Commons License 2012.07.20 0 0 314

A tetszéshez nem tudok hozzászólni, az ízlés dolga. Viszont tényleg elavulóban levőnek látszik, amit talán az is mutat, hogy nagyon sokan keverik a létére szóval, pedig az pont az ellenkezőjét jelentette eredetileg. De attól mi még használhatjuk (én is szoktam).

Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.20 0 0 313

Ehhez mit szólsz?

Nekem az 1 szavas lévén jobban tetszik mint a 3 szavas mivel hogy, ... volt.

Elavult e a lévén és a -sen, -szon, helyett a -sék, -szon?

Előzmény: Yogi (309)
manhattani Creative Commons License 2012.07.20 0 0 312

No, akkor lehet tudományosan.

Van a madarak halmaza. Ezen belül van a repülő madarak halmaza és a nem repülő madaraké (ezeket nem egészen tudományosan futómadaraknak hívják).

Az elmondható, hogy mind a repülő, mind a nem repülő madarak szárnyasak.

(Egy barátom egyszer azt a felosztást tette, hogy hülyeség a madarakat mindenféle családokba meg osztályokba sorolni. "Van a kis madár meg a nagy madár." Majd kis gondolkodás után hozzátette: meg a pingvin.)

Előzmény: Törölt nick (311)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!