Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok. Eredeti méret.
Jól van na... Hát nem egy opera, az kétségtelen, de egészen bizonyos, h szórakoztató. De én olyan egy nyúl vagyok, még a képernyő előtt is belepirulok... :) Nagy valószínűséggel elmegyek amúgy. :)
Ez egy revü, show műsor. 3 órás. De én belehalnék, ha felvinnének a szinpadra. Pedig VIP helyről nagyobb az esély, mint egy sima helyről... És oda lenne hely. :)
Minden összetört, kifosztott, elhagyott, megsebzett testvéred Jézus, aki várja, hogy észrevedd, megállj, lehajolj, felemeld és gondoskodj róla. Boldogok az irgalmasok!
Egy komment:
sztem a képen látható embernek nagyobb szüksége van meleg ételre, tiszta ruhára, és egy paplanos, vetett ágyra. Jézus felől akár éhen is veszhet, meg is fagyhat a szerencsétlen... A nyomor sem nem idilli, sem nem romantikusch... És amíg templomépítéseket finanszíroznak a szegények integrálása helyett nagy keresztényként, addig ez így is marad, és egyre több is lesz a leszakadó réteg, akik visszavonhatatlanul leszakadnak. De persze imádkozni értük egy fantazmagóriához, egy frissen felújított templomban oly kegyesch... :)
Gipsz Jakab szobafestő-mázoló, Haramia párti aktivista békésen éldegél bolti eladó feleségével, és négy gyerekével. Nem tetszik ez a Bandita pártnak, mert a Haramia párt erősödni látszik. Ezért a Bandita párt propabandája beindul, és a következő cikkek jelennek meg a sajtóban:
Gipsz Jakab, Haramia párti aktivista felesége kurva?
A Haramia párt tagadja, h tagjai prostitúcióból élnek
A Bandita párt felszólítja Gipsz Jakabot, h haladéktalanul tájékoztassa a lakosságot, milyen életmódot folytat a felesége
A prostitúciós botrányba keveredett Gipsz Jakab nem reagál a sajtó kérdéseire
Nem kizárt, h Gipsz Jakab a lányival is megteszi, amit a feleségével
A Haramia párt nem határolódik el kétes erkölcsű aktivistájától
És azon tűnődöm, h akik ezt művelik, hogy fexenek le jó érzéssel esténként. Am sztem nagyn hasonlít a dolog az internetes trollkodáshoz. Ráadásul a sajtócímek megfogalmazása nagyon körültekintőnek mondható, mert jogilag talán kikezdhetetlen. És megy a sározás ezerrel...
"Elhagyatottságodban Jézus a te irgalmas szamaritánusod, aki lehajol hozzád, amikor az élet kifoszt és megsebez. Észrevesz, felemel és segít. Fogadd el!"
Bár a negatív minősítés, személyeskedés degradáló célú, mégsem az arra irányuló sajátja, hanem az egyedül az ezt cselekvőé., és semmiképpen nem lehet érvnek tekinteni a beszélgetés/vita tárgyában.
Hasonlóképpen a szolgálót nem minősíti, h a gazdája hogyan bánik vele. A viszony sokféle lehet. A szolga is a gazdája fejére nőhet, ahogyan a gazda is bánhat ocsmányul az őt kiszolgálóval. Mindkét viselkedésforma az azt cselekvőé.
Na látod ez már megin' egy jó dolog, h hoztad. Az alárendeltséget. Pl. az egészségügy nem is tudna működni hierarchia nélkül. Szép is lenne, ha egy segédorvos felülírná a prof utasításait, mert nem veszi tudomásul, h ő alá van rendelve neki. De ez nem azt jelenti, h mint ember van alárendelve.
És ugyanez a helyzet a szolgasággal. Vki vmit nem tud, v akar megtenni, és rábízza másra a feladatot. Ez lehet cipőpucolás, vagy etetés, pelenkázás, kutyasétáltatás, akármi. Ezért fizetést ad, gazdálkodik az ő igényeit, szükségleteit kiszolgáló idejével, és a saját pénzeszközeivel. De ez sem azt jelenti, h az illető személyt megvásárolta. Ezt szokták eltéveszteni az emberek, mint ahogyan az előző gazdám is súlyosan eltévesztette, és van még mindig ebben a tévedésben... Ő pl.. egy gonosz és/vagy hülye, aki nem látja a saját kiszolgáltatottságát, és azt hiszi, h pénzért emberhúst vehet...
Azzal, hogy gazdának nevezed, mindjárt szolgává degradálod magad.
Vannak ilyen szolgalelkű emberek.
Az ilyenekből lesz a legkönnyebben valamilyen népbutító, hitvány rendszer feltétlen híve.
Gondolkozott-e vki azon, h pl. a rabszolga-felszabadítás hány millió embert tett tönkre, akik hirtelen nem találtak maguknak szállást, élelmet, és földönfutóvá váltak. El tudom képzelni, h később belőlük lettek a bűnözők, erre az életmódra kényszerítve őket, mivel nem volt más választásuk az életben maradáshoz. Később persze sztereotípia lett abból, h a feketék bűnözők. Nyilván. El tudom képzelni pl. h akinek abban az időben jó gazdája volt, átkozta a rabszolga-felszabadítókat, akik nem a fogalmat minőséggel megtöltő embert büntették (pl. nem abban láttak lehetőséget, h mondjuk a rabszolgát sem lehet megcsonkítani, és aki ilyet elkövet, uúgy felelősségre vonható, mintha szabad embert csonkított volna), hanem a fogalmat törölték el, illetve tettek elé negatív előjelet... És emelték fel a "szabadság" fogalmát mindenek felettinek... A szabadság nem minden, ha csak azod van... És szolgálni vkit is lehet partneri, egyenrangú viszonyban. Van ilyen. Találkoztam már ilyennel. Bár meglehet, h Magyarországon egyedüliként, de volt alkalmam megtapasztalni.
Kiszolgáltatott állapotban lenni nem degratív. Ha úgy vizsgálod az állapotot, h nincs vkinek eszköze ezen állapoton változtatni, és ki van téve az emberek kénye-kedvének. A kiszolgáltatottság jelentheti azt is, h jó embereknek, vagy rossz embereknek van kiszolgáltatva vki. Az, h az emberek többsége arra asszociál, h a kiszolgáltatott embert meg fogják alázni, fizikailag, lelkileg bántalmazni fogják, nagyon szomorú trsdlmi tapasztalatok következménye. De önmagában egy ilyen állapotú ember találkozhat(na) jó emberekkel is. Az, h ez nem így szokott történni, nem az állapot minőségjelzője, hanem a trsdlomé, ami végül saját minőségével bélyegzi meg az amúgy semleges állapotban lévő embert...