Elnökségi ülést tartott a Somogy Megyei Kosárlabda Szövetség, és több rendezvényről is döntés született. Az egyik legfontosabb, hogy mivel az adidas-Streetball túl nagy anyagi terhet róna a szövetségre, idén visszatérnek a néhányszor már megrendezett Tesco Utcai Kosárlabda Fesztiválhoz - ennek az időpontja az idén szeptember első szombatja lesz. (2005-06-14)
Még ugyanabban a hónapban rendezik az átalakuló Kaposvári KK első hivatalos edzőmeccsét Nagyatádon, az ellenfél várhatóan a Slavonski Brod lesz. Ezt követi majd a Fenstherm Kupa, négycsapatos felkészülési torna a Városi Sportcsarnokban, majd az NB I-es bajnokság kezdetekor egy neves magyar játékvezető tart előadást a játékvezetői felfogásról és a szabályokról a szakembereknek és minden érdeklődőnek. Döntöttek arról is, hogy a Skoda Kupa munkahelyi kosárlabda-tornát ismét megrendezik, ám a szabályok szigorúbbak lesznek a nevezéssel kapcsolatban.
Közben meg azt nézem, hogy hogyan röpködnek a nevek a "nagycsapatoknál"... szinte minden mozdítható magyar "sztár"játékost visznek... Horváth Z., Horváth Á., Dénes, Kámán...
Eléggé elhúzni látszik a mezonytol az ASE, Debrecen, Univer, Alba négyes sztem. Persze messze még a vége az átigaolási mizériának :)) Azért jó lenne most már nálunk is hivatalosan is megnevezni a trénert, és szép lassan elkezdeni összehozni egy szeretheto csapatot. Mert ez az idei ezekkel a csapnivaló légiósokkal egy eléggé szedett-vedett banda képét mutatta nekem.
Én is kiváncsian várom a fejleményeket.... Sajnos most már abból sem lesz semmi, hogy legalább a magyar magot tartsuk meg. Egyelöre szerintem is az a max. cél jövore, hogy legyünk a 8-ban...
Strnad, Hendlein, Szikó eddig tehát a csapat. Akikkel legalább jó lenne számolni: Bobó, Trepák, Tanács, Tömös és most már remélem marad a Gordan is, mert nagyon úgy tünik, hogy szükségünk lesz még rá...
Én azt hittem, ha vége lesz az alsóházi rájátszásnak, bejelentik az új edzőnket... Mondjuk, ha tényleg Farek lesz, akkor addig se lett volna muszáj várni vele. Báne szerintem jobban beleillene ebbe a 4 éves koncepcióba, már ha több ez szimpla előre magyarázkodásnál... Tud valaki arról valami, hogy milyen nevesebb, külföldi klubbal vennénk fel a kapcsolatot? Vagy kamu az egész szerintetek?
Ha tényleg olyan jelentős a tartozásunk a volt és jelenlegi játékosaink felé, ahogy mondják, akkor azt hiszem be kell rendezkednünk a túlélésre. Esetleg abban bízhatunk, hogy sikerül úgy belenyúlnunk a légiós választásba, mint idén a Szolnoknak. Most azt mondom, jó ha jövőre 5-6-7. helyen leszünk, az nagyon-nagyon jó lesz... :(
Kik lehetnek azok a magyar játékosok, akikkel tárgyalunk? Kunccal mi helyzet? Trepi, Gordan?
Transfer bericht Passe-Partout Basket Groot Leuven realiseerde een opmerkelijke transfer met de komst van de Hongaarse spelverdeler Simon Balazs. Deze 1.88m grote shooting guard speelde vorig seizoen bij de Duitse eerstenationaler Bonn en voordien bij het Hongaarse Kaposvari waar hij tot Hongaars speler van het jaar werd gehuldigd. Balazs is 25 jaar oud, zeer balvaardig en beschikt over een prima 3-puntshot.
A belga Basket Groot Leuven csapatához szerződött Simon Balázs, a Kaposvári KK egykori irányító játékosa. A válogatott kosárlabdázó egyértelmű célja, hogy az elmúlt szezonhoz képest sokkal több időt töltsön a pályán.
– Egy évre szóló megállapodást kötöttem a belga klubbal – mondta Simon Balázs. – Több csapat érdeklődött utánam – például a Riga – de a bonniak is szerettek volna tárgyalni velem. A belgák azonban rámenősebbek voltak és látszott, hogy velem képzelik el a jövőt. Ennek érdekében még az ajánlatukat is pozitívan módosították. A litvánok kivártak a bonniak pedig nem kerestek újra. A szezonom nem volt túl fényes, ezért is döntöttem gyorsan. Egy napot töltöttem Belgiumban, ahol találkoztam a holland vezetőedzővel Eric Buis-al. Vele elégedettek csapatnál, hiszen évek óta jobb helyezést értek el. Augusztus 15-én kell jelentkeznem Belgiumban, ekkor kezdődik a felkészülés. Ez az időpont ütközik a válogatott programmal is, ezért a nemzeti együttes vezetőivel egyeztetnem kell a folytatásról.