Azt én tökéletesen értem, de a kezem alatt átment 11 vázból még egyet sem láttam "összeesve", pedig az egyiknek az elsővilláját egy Ifa segítségével csúnyán megdemulálták.
Igaz..valóban. De nem értem h miért kell agyon bonyolítani...mikor sokkal egyszerűbb egy rövid kis spirál... A legjobb eddig a Rigáé.blokkból hajt, állandó olaj kenéssel.2 ferdefogú kerék. Más kérdés h jobb anyagból még tovább bírta volna.
Itt Püspökladányba van pár hely kb 10 bótba mentem be hát vékonyabb a csap , nincs meg a magasság, ilyet nem árulunk kifejezések után meghaltam. és ....
Basszuskulacs! Jól megszívtam... rendeltem a linkről ahol a spirál van...2300 ft lenne postával...szívtam a fogam,mikor kiírta h köszönjük a rengdelést...bakker én postán akartam...az lényegesen olcsóbbért hozta volna...mindegy...több is veszett Mohácsnál...mondja a keseredett ember...már épp kezdtem beletörődni mikor jött a mééél h nincs ez a cuc....qurvajó:( Nektek van a gépen spirál? Asszem csináltatok 1-et---nincs más remény...a picsának kellett Cseh kollégáinknak ez a kretén ötlet h hátsó keréktől hajtson...barom hosszú spirállal... Minden mocin blokkból v e.keréktől jön...
Na, volt ma is egy idióta ötletem! A karbit kéne átvariálni! kiküszöbölni azt a nagy hajlított szívócsövet, van egy jónak tűnő ötletem! :D
A csövet ki kéne hagyni, a karbit fordítva kéne rárakni, de akkor az úszóházat úgy kéne megoldani, hogy az meg normál helyzetben legyen, szóval elég izé feladat, szerintetek?
Na hát én is gondolkodtam a súlycsökkentésen. A Mustangnak hatalmas és nehéz ülése van, egyértelmű, hogy lekaptam és a klasszikus házi "CafeRacer" stílusú ülést kap. Több mint két kilót megszabadítottam, az százas! :D A világítás meg sárvédő természetesen maradnak, de azokon is könnyítek! :D
valaki! főleg te tyer! Sürgősen kellen egy patentszem a motoromhoz mert ma szétszakadt! és nem tudok vele járni dolgozni! megfizetem vagy ami kel megadom (árába) Kérlek benneteket segítsetek
Igen, bár a lednek az az egyetlen baja, hogy hideg színt ad, és ezért ha mondjuk ugyanannyi a fényereje, mégis kevésbé látsz vele este. Ugyanez a baja az energiatakarékos hulladék izzóknak is a normál 100 wattos helyett.
Ja, másik, hogy ha az embernek szerencséje van, akkor ki lehet néha fogni olyat, hogy sima 5, 8 vagy 10 mm-es fehér led, aminek darabja kb. 80-150 Ft, ezeknek egyenként van akkora fényereje, ami egy kisebb elemlámpának megfelel, tehát ilyenből vesz az ember 20-30 darabot és fasza világítást lehet csinálni, és nem kell hozzá külön táp meg hűtés, a ledeket egyenként egy-egy ellenálláson keresztül lehet hajtani. Máskérdés, hogy mivel ezek nem igazán fókuszált cuccok, a távolsággal lehetnek gondok.
Sehogy nem oldódik meg a távolsági/tompított :-) Az egyik probléma a ledes világítással, hogy teljesen más a fénykibocsátási szöge, mint az izzóknak, mert egy led maximum 180 fokos szögben tud világítani, mígy egy izzó majdnem körbe mindent a wolfram szál körül. Tehát emiatt spéci foncsor kell ezekhez, amit lehet is kapni, viszonylag olcsón, 1000 Ft alatt. A másik baja, hogy tápegység kell neki, de ez sem olyan vészes probléma, csak ahhoz képest, hogy egy izzót megveszel 200 Ft-ért és becsavarod a helyére oszt' jónapot.
Amúgy ami nekem van most 5W-os led, az még a gagyibb (kb. fél éve vettem, 1500 Ft körül volt), az 5W-on 150 lm fényáramú, a modernebbek, pl. a Cree XLamp sorozatból a hidegfehér kb. 2,5W teljesítményfelvétel mellet 430 lm fényáramot produkál (ez kb. 40-45 W-os halogénnek felel meg), az ára 2600 Ft körül van a Chipcad-nél, és hidd el, ez már olcsónak számít. Létezik 10W-os led modul is 4000 Ft körüli áron, de ez sajnos 12 V-on megy csak, mert 4 chip van sorba kötve egy tokban.