A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Miként lehetséges, hogy egyszerre, és egy helyen nyelődjön el a gömbhéjon szétterjedő sugárzás teljes energiája. Legyen bármilyen nagy is a gömb sugara?
Amit te itt cseikről írsz, pontosan az a te problémád is. Örülök, hogy így rájöttél a saját sikertelenséged okára is, s ezzel végre megértetted, honnan származik az elkeseredett düh, amivel a fizika tudományát ócsárlod. .
Két hozzászólásomban is pontosan leírtam a kérdést, csak te nem akarod felismerni.
Most írom le harmadszor:
"Miként lehetséges, hogy egyszerre, és egy helyen nyelődjön el a gömbhéjon szétterjedő sugárzás teljes energiája. Legyen bármilyen nagy is a gömb sugara?"
De megszoktuk már, hogy ilyen nevetséges mellébeszélésekkel menekülsz a válasz elől. És tudjuk, miért. Mert képtelen vagy értelmesen válaszolni.
"A gömbhullámaiddal pedig nem tudod megmagyarázni a fény kvantumos elnyelődését se: Miként lehetséges, hogy egyszerre egy helyen nyelődjön el a gömbhéjon szétterjedő teljes energia. Legyen bármilyen nagy is a sugara."
Itt van az eredeti szöveged. Hol van ebben kérdőjel? Sehol.
Ez egy alaptalan állítás, nem kérdés.
Nem ismered az ilyen jelet? "?"
Nem tudtad, hogy ezt kell a mondat végére írni, ha kérdezel?
Hiányoztál az iskolából?
Ha hazudozás helyett megnéznéd, hogy mit írtál, akkor sokkal többre jutnál.
Az a baj veled, hogy nem csak a kreativitásod hiányzik, hanem emberileg sem vagy alkalmas az értelmes vitára.
Nyugodj meg, tudok válaszolni. Csak nem kívánok lesüllyedni a te "nem kérdezek, hanem állítok" szintedre. Ha választ vársz valakitől, akkor udvariasan kérned illik. Nem tanították meg neked a szüleid? Mert ezt nem az iskolában kell megtanulni.
"Miként lehetséges, hogy egyszerre, és egy helyen nyelődjön el a gömbhéjon szétterjedő sugárzás teljes energiája. Legyen bármilyen nagy is a gömb sugara?"
Nem ismered ezt a jelet: "?"
Hiányoztál az iskolából?
Vagy most is a kedvenc módszered szerint hazudod le az égről a csillagokat?
Persze, mert nem tudsz te válaszolni, csak blöffölni:
A pszichologizáló meseszövögetés közben elfelejtettél válaszolni a fizikai kérdésre:
Miként lehetséges, hogy egyszerre, és egy helyen nyelődjön el a gömbhéjon szétterjedő sugárzás teljes energiája. Legyen bármilyen nagy is a gömb sugara?
Persze, ha nem tudsz válaszolni, akkor csak hallgass nyugodtan továbbra is! Vagy hazudj bármit, tagadd le a csillagokat is az égről, vádold az egész tudományt, ahogy tetted az elmúlt tíz évben.
Már az 1. pontod is merő ostobaság. Fényt egyáltalán nem csak atomok kelthetnek.
A gömbhullámaiddal pedig nem tudod megmagyarázni a fény kvantumos elnyelődését se: Miként lehetséges, hogy egyszerre egy helyen nyelődjön el a gömbhéjon szétterjedő teljes energia. Legyen bármilyen nagy is a sugara.
Úgy látom, hogy még mindig sokan nem értik a fény szakaszos elméletét.
Ezért megpróbálom röviden összefoglalni.
1. A fényt az atomok keltik.
2. Az atomok nem bocsátanak ki magukból semmiféle részecskét, vagy fotont.
3. A fény hullámok formájában keletkezik, mégpedig úgy, hogy az atom megrezgeti a körülötte lévő fényközeget.
4. Az atom alapállapotban nem kelt fényt, nem folyamatosan sugároz, hanem csak egy-egy rövid időre, kb. 10 nanoszekundum időre) rezegeti meg a fényközeget. Utána hosszú szünet következik, és ha az atom újra gerjesztődik, akkor az alapállapot visszaállásakor ismétlődik a a fénykibocsátás.
5. A megrezegtetéskor a fényhullámok minden irányban elindulnak a fényközegben, vagyis a tér minden irányában szétterjednek.
6. A szétterjedés fénysebességgel történik, gömbhéj formájában (mint egy felfúvódó lufi), amelynek a vastagsága kb. 3 méter. Ezek a hullámvonulatok folyamatosan követik egymást.
7. Egy-egy 3 méter vastagságú gömbhéj kb. 7 millió rezgést tartalmaz.
8. Egy ilyen gömbhullám-vonulat szállít egy adag energiát. Ezért kvantumos a fény.
9. Ha a gömbhéjból kivágunk egy szűk térszöget, akkor egy kb. 3 méter hosszú fénysugarat kapunk.
Ez minden fénnyel kapcsolatos kísérlettel összehangban van.
Értem én, hogy mi a bajod. Nem sikerült tarolni a kettős elemű elméleteddel. És most rám zúdítod az ebből fakadó keserűségedet.
Én azt mondom, hogy inkább gondolkodj el azon, hogy érdemes-e energiát fektetned egy bizonyítatlan és bizonyíthatatlan teóriába. És jogos-e a sikertelenségért rám haragudnod?
Szomorú nézni, ahogyan egyre mélyebbre ásod magad az általad felépített, de nem létező fantáziavilágba. Ekkora energiával akár tudományos eredményeket is el tudnál érni. Mert meg van hozzá az a képességed, hogy használd a fejed. Mégis olyan álmokat kergetsz, amelyek sohasem válhatnak valóra.
Persze sejtem, hogy mindezt hiába mondom el, nem fogsz rám hallgatni.
én megadtam neked a lehetőséget. nem élsz vele. te dolgod. innentől számomra is tök hiteltelen vagy. lassan mindenki eljut ide, és max piszkálódásból szól hozzád. ha neked ez jó, akkor csináld.
Szerintem te maradj meg a te szinteden, én is maradok az enyémen.
"szerintem ha így lenne, akkor az ernyőn teli kőr foltot vagy gyurut kéne látnunk"
Halottál már a Newton-gyűrűkről? Ugye nem. Akkor nézz utána!
"Newton-gyűrűknek nevezzük azt az interferenciamintázatot, amely a fénynek két felszínen való visszaverődése miatt jön létre egy szférikus és egy szomszédos, érintkező sík felszín között. A jelenséget először Robert Hooke írta le 1664-ben megjelent Micrographia című könyvében."
hogy a szinteket egalizáljuk egyenlő feltételekkel, hajlandó vagy egy egy témát kivesézni anélkul, hogy semmitmondó lózungokkal válaszolj?
ha igen, kezdhetjuk is az elképzelésed szerinti hullámfrontok lenyomatával egy detektáló ernyőn. szerintem ha így lenne, akkor az ernyőn teli kőr foltot vagy gyurut kéne látnunk, mivel a gömbhullám egy gömbgyuru, x vastagsága van. az ilyen formát ha metszuk egy síkkal, akkor vagy kört vagy gyurut kapunk.
Azért érdekes, hogy nem csak én gondolom így, hanem a felnövekvő kutatók egyre nagyobb hányada is.
Ez bíztató az elméletem szempontjából.
Én mindig is tudtam, hogy a kutatók egy jó része már csak kényszerből fogadja el a relativitáselméletet. Újra vágynak, szabadabb és hasznosabb munkára.
Csakhogy a hivatásos kutatók nem kezdeményezhetik a relativitáselmélet leváltását, mert azzal el is vágnák magukat. Én viszont szabadon megtehetem. Nem fenyeget az a veszély, hogy kirúgnak az állásomból.
Az új fizikát kívülállók és fiatalok fogják elhozni. A kívülálló szerepe, hogy beindítója legyen annak a megújulási folyamatnak, amelyet majd a felnövő generáció képzett kutatói fognak komplett elméleti rendszerré (egy új paradigmává) fejleszteni.