A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
Azt mondjuk nem teljesen értem, attól, mert Gömöri András Máté színésznek az utóbbi időben a testépítés lett a hobbija, most már nem is fog más karaktereket játszani, mint kigyúrt testépítőket (rosszabb esetben agresszív büdösbunkó beütéssel, lsd. Mi kis falunk)?
Zozónak vajon miért kell a sorozatban testépítőnek lennie? Csak azért, mert Gömöri játssza?
Ha netán az Operettben játszani fogjuk mondjuk a Mágnás Miskát vagy a Csárdáskirálynőt majd azokba is beleírnak neki egy testépítő karaktert?
A mai részből megtudhattuk, hogy a Csodálatos Mikola (Motorosocska) tud teleportálni is:
az egyik pillanatban még ott ücsörgött a határállomáson szolgálatban, a következő pillanatban pedig minden átmenet nélkül ott leselkedett a Békás tónál Birka Jóskáékra (Balfaszocska).
(Mivel a két jelenet ugyanaznap játszódott, hogy tudott lelépni a szolgálatból?)
Mivel Szapárienkócska egy hordóval a vállán távozott, azt hittem, hogy ő csinálta a szennyezést, hogy szívassa a Mesterecskét, de aztán kiderült, hogy nem is, hanem Mirellácska.
Vagy netán ők ketten újra összeálltak szövetségesnek? A nézőkkel ezt sem tartotta szükségesnek megosztani Nagyasszonyocska.
Arra meg kíváncsi leszek, hogy a két tenyérbemászó öregasszony (akiknek egyébként széttörtem volna a hátán a tegnap még Hagymácska megnevelésére használt péklapátot) pofátlan hallgatózásának még lesz-e bármilyen dramaturgiai funkciója vagy az ő jeleneteik csak az időkitöltésre szolgáltak.
Nekem meg tátva maradt a szám ettől a hírtől, hogy a mester titulus a szektavezetőké. Ezzel az erővel kitalálhatták volna, hogy balettkart, zeneiskolát, sportegyesületet, ipari tanuló iskolát vezet a Mester.
Ahhoz is süketnek és vaknak kell lenni, hogy valaki ne vegye észre, hogy a szemközti falon állandóan elmozdul a kép. Az még hagyján, ha csak egyszer mozdították volna el a kíváncsi kofák, és alatta megbújva hallgatóztak volna. De folyamatosan ki-be nyitogatták a ... nem is rést, hanem tenyérnyi hézagot. Mirella pont szemben ült! Az is röhej, hogy mikor Boni és a húga "elindultak" kifelé, a két lépés hosszúságú úton, a nyanyáknak volt idejük visszaszerelni a hátlapot, és még ki is értek a templomból.
Az egész sorozat egy bohózat, de a mai rész még saját magához képest is bárgyú volt. Legalább azon lehetett röhögni, hogy Hagymácska megzavarta a Répácskával folyó kísérletet. De hogy Krisztina vaskos pénzköteget ad ennek a szemmel látható kóklernek azért, hogy egy olyan laboreredményt halljon, amilyet hallani akar, az már bosszantott. Zozó izmozása és Mikola határőrködése pedig kritikán aluli.
Nagyon így tűnik, legföljebb más településről jár át rendelni 2x4 órában. :) Csak Jóska rendelőjéről lehet tudni, de ő nem is orvos, hiába szólítják doktor úrnak.
Én csak a Hagymácska c. rajzfilmről tudok, de az is az olasz Cipollino c. mese alapján készült, oroszul is Csipolino volt. Attol még persze lehet ez becenév is.
Ami az "egyem a szívedet" mondást illeti, nehéz úgy idegen nyelvre, pl. angolra lefordítani, hogy ne valami vámpírsztori jusson az emberek eszébe. :) Amúgy sosem értettem igazán, miért kell magyarul "megenni", akit szeretünk, nem is szoktam ezt sosem mondani senkinek.
Azt nem értem, Zénó mért nem megy orvoshoz, aki segítene, hogy minél előbb túl legyen az egészen, miből gondolja, hogy pont ettől derülne ki a titkos légyottja? Sokkal gyanúsabb, vagy legalábbis furcsább, ahogy az őrsön viselkedett...
Az biztos, hogy a Timike száján lévő herpesznek semmi köze a bárányhimlőhöz! Egyébként (még?) nem is tudjuk, hogy Zénónak milyen kiütései vannak, ha bárányhimlő testszerte lenne nyoma, nem csak az arcán.
A szájherpesz = herpes simplex és valóban csók útján is terjedő fertőző betegség.
A bárányhimlő herpes zoster (övsömör) formájában annál is kiújulhat, aki átesett bárányhimlő fertőzésen (de az általában a testen jelenik meg és nem ilyen formában, mint Zénónak, olyan "ostorcsapás-szerű" nyomot hagy, rettenetesen fáj!
Off.
38 éves koromban nagyon le volt gyengülve egy betegség miatt az immunrendszerem és akkor volt herpes zoster betegségem. Az orvos egyből azt kérdezte: voltam-e bárányhimlős. A "poén" az, hogy nekem az arcomon jött ki, ami igen ritka övsömör esetén. Tényleg olyan volt, mintha egy ostorral arcon csaptak volna. Csak nagy szalmakalapban lehetett fényre menni. Nagyon fájdalmas volt, pár hét múlva nyom nélkül elmúlt (érdekes, hogy a gyermekkori bárányhimlő apró kis gödröcskéje egy helyen megmaradt az arcomon).
Bocsánat az off.-ért, csak úgy érzem, Barbara asszonyék megint összekevernek valamit! :D
Úgy látszik, az oroszoknál (ill. a "nagy SZU" területén) gyakori, kedveskedő becenév a Hagymácska. Volt egy ilyen táncegyüttesük is, sikerrel járták a világot. Csak nekünk furcsa. Talán máshol a Bogárkát furcsállják. Egy indiai kollégám az egyem a szívedettől kapott agybajt. :)
Az mindegy, hogy minek hívja, az a lényeg, hogy szereti, még az összes páros közül Tatarenkóék azok, akik az együtt töltött évek dacára még mindig igazán szeretik egymást (egyelőre), Lajoséknál Mariann egy ici-picit megingott...
Ízlés dolga, lehet ezzel is kedveskedni valakinek. :) A franciák "káposztácskámnak" ("mon petit chou") hívják a kedvesüket, innen is vehették az ötletet.
Úgy rémlik, a gyerekrabláskor Tatyika megtudta, hogy Gina az édesanyja, és Tatarenkóék úgy fogadták örökbe... Most csak annyi volt az új infó, hogy Damil lehet az igazi apa...
Oleg hívta már Krisztát és Tatyikát globálisan Hagymácskáknak... Nála a szeretett nő egyszerűen Hagymácska, van nagy Hagymácska és kis Hagymácska.... Ezzel még önmagában nincs baj...