karfiol leves , sajtos és lekváros tészta , sült császár petrezselymes krumplival , disznó pöri ... amihez még összedobok valami főzeléket . Jövő héten még biztos nem halok éhen .:-)
Ritkán tudok visszaaludni . Ahogy megmozdulok Mici már ott is terem , és szeretget . Sokszor ő ébreszt fel hajnalban . Fene érti őmacskaságát .... van , hogy békén hagy , máskor meg hajnal 4-kor ingerenciája van megszeretgetni . Sokszor megígértem már neki , hogy kitömetem , de nem tudok rá igazán haragudni . Olyan átéléssel simogat, ezer decibellel dorombol , ha nem reagálok pofán is nyal ...
Ma hajnalban megint előadta a műsort . Csókoltatom a harapós lóval ! :-D
...és most is itt türemkedik mellettem a komódon . Legszívesebben álló nap rajtam lógna . Több macskám volt már , de ilyen szeretetfüggő egy sem .
Valamikor a múlt héten volt a szerelő . Ahogy sejtettem : össze-vissza nyomkurásztam mindent , csak amit kellett volna azt nem . Ifjú ember türelmesen elmagyarázta azt , amit te már tudsz : egyik kütyü a Tv-kütyü , csak ki és bekapcs. Kisebbik a boxé (azok egyformák mindkét tévéhez) , azzal lehet csatornát váltani , hangot szabályozni . Mást nekem nem is kell tudnom . (enyém szerelő is sietett , de annyi ideje volt , hogy megvárja a zsét .... megérdemelte a türelméért .)
A tv távirányitó csak áram alá helyezi a készüléket , minden mást a másik intéz.
Most valszeg az van hogy kikapcsoltad a dobozt is. Én azt akarattal sose szoktam, tény hogy melegszik, de azt teszi a telefontöltő, és a rádiós óra is.
Azzal próbálkozhatsz, hogy a távirányitót a dobozra szegezve megnyomsz minde gombot , hátha valamelyik visszakapcsolja.
Sajnos valóban minden távirányitó más ezért nem tudni melyik.
A bekapcsolás hosszadalmas , előbb vmi felirat jön, utána pedig szines képernyő elég sokáig.
Türelemjáték . És nem biztos hogy beválik.
Volt hogy a telefonos azt mondta nyúljak bele fogpiszkálóval vmi pici Lyukba, de nem sikerült, akkor jött a szerelő neki volt szerszáma, 1 perc alatt elviharzott, , hiába akartam vmi kis pénzt adni hogy okositson egy kicsit.
Még véletlenül sem ilyen a távirányító , és minden tévéhez kettő-kettő van . Egy a boxot , egy a tévét buzerálja , és a két tévénél csak a boxok távirányítói egyformák , a tévéké különféle . miután nem egyforma gyártmányok . Nekem ez már sok(k) .
Drágalelkemkékibolyám' hányszor mondjam még el , hogy nekem semmit nem érdemes kütyükkel kapcsolatban magyarázni , mert a Föld leghülyébb tanítványa vagyok . Persze értem amit mondasz , csak fel nem foghatom .:-) Nem akarnád megcsinálni ?
Központi antenna nincs, a kábeltv optikai kábelen jön, azután a ház elosztódobozából (több is lehet) antennakábelen jön be a kéróba.
Ott kap egy elosztót és megy a jel kétfelé; az internetes wifis dobozra meg a multimédiás tévédobozra. A tévé jelét újra kétfelé kell osztani ha két beltérit használsz, de az 1/4 jel lenne tévénként így inkább rögtön hármas elosztóval kell osztani, az 3 x egyharmad jelszint mindenhová.
Az új Vodafon médiabox nem kapcsol ki magától, ki kell kapcsolni. Elég húzós a fogyasztása mert melegszik. Bekapcsoláskor minden alkalommal bútol, bejelentkezik a hálózatra. Ajánlatos ilyenkor a tévé hangját levenni mert néha nagyokat reccsent amíg beáll fixre. Azt vettem észre hogy melegben eléri azt a hőmérsékletet amikor is ledermed; ki kell kapcsolni és pár perc múlva vissza. Megoldás rátenni a tetejére egy PC-ből bontott nagy, sík aljú hűtőbordát, csak úgy, nem kell hőcsatolás. (nálam a wifis egység is kapott a két oldalára feltapasztott PC ventilátort, sorba kötve)
A két box egyforma kell hogy legyen, természetesen a távirányító is. Lesz bajod vele elég amíg megtanulod automatikusan kezelni... :)
A hálóban lévő boxot kapcsold ki és fél perc múlva kapcsold vissza hogy újra bútoljon. A tévére menjen HDMI kábel és a tévé legyen arra a HDMI bemenetre kapcsolva ahová a csati be van dugva. (Az 1. HDMI bemenetbe szokták.)
Ha így se jön semmi akkor a beltérivel meg kell ismételtetni a csatornakeresést.
Vegyél be valamit migrénre amit most kaptál. :))))
Csütörtökön hoztak vadiúj boxot mindkét tévéhez . A nappaliban régi volt , azt is lecserélték újra , ott működik , a hálóban csak addig míg itt volt a szerelő . Mikor elment kikapcsoltam a tévét , azóta a hálóban semmi , és egyik box sem kapcsolódik ki magától . Pedig a nappaliban lévő régi x óra múlva ótómatikusan' kikapcsolt mindig .
Nem 75 , kilencven akárhány , de ez lényegtelen .:-)
Vodafonos segítséget hívtam , csajszi magyarázta mit nyomkodjak az új távirányítón , de mint kiderült , az enyém nem is olyan mint amiről ő segíteni akart . Szóval nesze semmi , fogd meg jól . Szerelő majd szerdán mond időpontot (ha szerencsém van) . Asszem' kiköltözöm aludni a nappaliba .... utálók hótt' csöndben elaludni .
1. Ha van: antennaerősítő működésének ellenőrzése.
2. csatlakozók megmozgatása, közben a tévén ellenőrizni a képet. Ha az egyik mozgatásnál csíkoz/széthullik a kép, akkor újraszerelni az adott csatlakozót.
3. Antenna irányának ellenőrzése (szeles időben kimozdulhat, vagy - gyenge szerelés esetén - lekonyulhat).