Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok.
még mindig tehenészasszonynak néznél ki abban a cuki kis kord-kötényruhában, ami után sóvárogsz ...
nem! NEM SZABAD !!!
a rohadék, fotoshoppolt, gazellalábú kurva, aki benne vigyorog, átver téged! különben is, mondok neked: kurva! érted ugye? szóval a ruci nem cuki, hanem kurvamez! nahh!!
valami izé van, h a fémek csak úgy vannak, pl: Fe, Al, Ca (a kálcium az fém? ííí) és a többiek meg nem tom O2 Cl2 valami elektronizé van ... hoty asz egyenletbe a szabad elektronokhoz kötődnek a másik elem elektronjai, és hogy kijöjjön a tömeg, meg a vegyszer, akkor kell az első számokat rendeszni ...
2HCl pl... itten már nem tom mér'? dehogy csak kettő tuggya az 1Esülést ... vaty nem tom ... fasztuggya ... mind1, megoldódott, amiért kérdesztem volna ... szerencsére ... mert úgysem válaszoltál volna normálisan ...
Természetesen. Például gond nélkül levezetem hogy a linolsav biológiai hidrogénezésénél a linolsavból (cisz-9, cisz-12-C18:2) a mikrobiális izomeráz során hogyan lesz konjugált linolsav, KLS (cisz-9, transz-11-C18:2), majd hidrogéngázok hatására monoénsav (transz-11-C18:2).
Csak az alapok szürkültek el kissé, hogy ha összeadunk két nagy betűt, mittomén H-t meg O-t akkor mik is is előttük meg utánuk azok a számok. :)
Igaz, ezt már a gimiben se tudtam. Amikor harmadikban vége lett a kémiának, az uccsó félévet teljesen ellógtam fogorvossal-mifenével úgy hogy nem tudtak feleltetni. Már csak egy óra volt hátra amikor a tanárnő rájött hogy nincs miből osztályoznia, készüljek az utolsó órán felelésre.
Na, az utolsó anyagot bebifláztam és megharcoltam egy kettesért hogy utána felnőtt koromban a gázkromatográfok szervizes atyjaként imádjanak mindenféle vegyészek a felsőfokú képzéstől a bázakerettyei olajlaborig. Ezt el is vártam, mee a villamosmérnöknek a vegyész csak fogyóeszköz. :))))
fontot viszont 467-ért vettem, és azon már nyertem 600-t, mert diverzifikálok ... nyahh ... vagymi ... már nem emléx, mitet montak nekem, h csinyájjak ...
Csütörtök reggel minimális gyengüléssel kezdett a forint az euróval szemben, így 410 körül indította a napot a jegyzés. Délelőtt aztán a gyengülés felé mozdult a magyar deviza részben a dollár erősödése miatt, részben pedig azt követően, hogy kedvezőtlen hírek érkeztek Brüsszelből a hazai EU-források kapcsán. Az esés délután sem állt meg.
Nemtom... valami fafülgombás csirkét ettem, de az akármilyen ízű is lehetett: valami kis sót éreztem rajta, azt ennyi.
Viszont megkóstoltam a "pekingi csirkét", vagy mit (nem mindig az volt a címkére írva, ami az edényben volt). Ilyen mézes-csípős cukorkéregben sütött csirkefalatok voltak, de az viszont már baromi fincsi volt. És tán megvan a receptje is!
Az ilyen wokos izéket csakazért nem szeretem, mert olyan összetevőkkel dolgoznak, hogy a gatyám rámenne, ha egyáltalán össze tudnám vadászni őket. Itt - falun - max. mélyfagyasztott zöldségkeverékben lehet ilyesmit kapni, aranyáron. Ha mellé számolom még az ilyen-olyan szószokat (amik ugye... nincsenek a fűszerpolcon), akkor az első ilyen sütés lenne vagy 8KHuF - hús nélkül.
Oszt' akkor már inkább vettem húst és megtárcsáztam ahogy errefelé megy.