Keresés

Részletes keresés

ntaicn Creative Commons License 2018.11.01 0 0 69

Pontosan, abszolút igazad van, ha nincs lehetőség online utalni akkor semmi értelme a netbanknak, hiszen pont az a lényege az egésznek hogy ne kelljen hívni az ügyfélszolgálatot, ahol automata van, aztán várni az ügyintézőre. 

Előzmény: ezileb (67)
ntaicn Creative Commons License 2018.11.01 0 0 68

Ezt a bankot nem ajánlom senkinek, eddig csak a Takarékszámla szolgáltatásukat vettem igénybe, annak ellenére nem tudom ajánlani hogy a 3 év során mióta ügyfelük vagyok eddig 0Ft költségem volt, jelenleg 0Ft az egyenlegem, dög lassú az ügyintézés, netbankon még utalni sem lehet.

Az online ügyintézéshez október 13-ig ki kellett volna küldeni a felhasználónevet és jelszót, ennek ellenére nekem 27-én küldtek felhasználónevet jelszó nélkül, azt úgy szereztem hogy az elfelejtett jelszó ikonra klikkeltem, így be tudtam lépni, aztán sms-ben kiküldtek pár nap múlva egy másik jelszót annak ellenére hogy már be tudtam lépni az online rendszerbe, az új feleslegesen kiküldött jelszó hatására már be se tudtam lépni, nem fogadta el amit ők saját maguktól küldtek ki. 

Van más bank ahol van ilyen napi kamatozású bármikor hozzáférhető számla akár a régióban? Érdemes lenne ebből a szempontból összehasonlítani több pénzintézetet is, jó lenne ha pénzpiaci alapok közül is lenne hasonló hozamú.

Előzmény: ntaicn (55)
ezileb Creative Commons License 2018.11.01 0 0 67

Majd jelezd, sikerült-e. :-) Ha nincs lehetőség online utalni, gyakorlatilag az egész eBanknak semmi értelme... Az sem érthető, hogy ha már két netbankos felülete van a két cetelemes számlának (takarék és HK), akkor legalább miért nem lehetett azonos a felhasználónév. Pláne mindkettő hosszú, numerikus karaktersor, még megjegyezni is nehézkes. (Semmi köze a névhez, illetve nem is választható/módosítható.)

Előzmény: FOMA (63)
ezileb Creative Commons License 2018.11.01 0 0 66

Ezt én sem értem. Miért ne lehetne akár több megadott számla? S nekem is azt a számlát állították be, amit egyelőre még csak megadtam, de még utalásra-visszautalásra sosem használtam. Miért nem pl. azt, amit viszont igen?

Előzmény: Eriberi11 (56)
ezileb Creative Commons License 2018.11.01 0 0 65

Igen, ez most meglehetősen fura. Legalább pár órára elérhetővé tehették volna a BB-os HK-kivonatot. Vagy ha nem, akkor legalább erről némi infó. Ez a négynapos átállás hosszabbra húzódik... Ahogy hallani lehetett, az MKB-s párnapos bezárás után még hetek kellettek, hogy minden visszaálljon.

Előzmény: Techy23- (64)
Techy23- Creative Commons License 2018.11.01 0 0 64

BB (bár ez offtopik), most elég fura, mióta az új IT rendszerük van. Kivonat? még sehol! Ill. kérdés hogy a 31.-ei  vásárlési kedvezmény jóváírás miatt csökkenteni fogja a visszafizetendőt, ahogy KHnál van, vagy marad régiben, hogy a köv. havit csökkenti csak?

FOMA Creative Commons License 2018.11.01 0 0 63

Reggel csak a BB-t néztem gyorsan, a Cetelem most éppen oké, hétfőn majd próbálok megint egy utalást, hátha már megy.

Amúgy köszi a goldos tapasztalatokat, nyitottunk 3 számlát, sikerült is 3x20000 forintot keresni velük, még tartott az akció. Egyelőre a körbeutaláson kívül még nem igazán rafizunk, majd meglátjuk, hogy mit lép az Erste a Privilégium L számlákkal.

Előzmény: Techy23- (61)
Techy23- Creative Commons License 2018.11.01 0 0 62

Na, időközben megjelent mégis a kamat a netbank-ban Cetelem-en.

Techy23- Creative Commons License 2018.11.01 0 0 61

Amúgy FOMA, én vagyok az, akivel kb. fél éve-egy éve leveleztél és ajánlottam is neked Raif. számlát , plusz elemeztük a kondíciókat, tehát nem vagyok "újonc" a fórumon, csak sikerült elfelejtenem a korábbi usernevem:)

Techy23- Creative Commons License 2018.11.01 0 0 60

FOMA :

beléptem a cetelem netbank-ba, hogy megjelent -e már az új egyenleg (ugyanis nap végén az adott hónap utolsó banki napján szokták jóvá írni a kamatot) és még semmi, a tegnapi egyenleg van továbbra is. Nálatok is?

Köszi a választ!

nanemond Creative Commons License 2018.10.31 0 0 59

Bocs, sehol nem volt az igénylésben arról szó, hogy Hitelkártya...

Aláírás előtt elolvastam, ezért nem írtam alá :)

Edigital írta vissza, hogy ez ilyen termék.... Na mindegy, vásárolok máshol.

Előzmény: edkedk (58)
edkedk Creative Commons License 2018.10.31 0 0 58

Máskor el kéne olvasni a szerződést aláírás előtt.

De ha vásárolsz vele minden hónapban 25 ezerért, máris lenulláztad a díjat. Ha többért, akkor keresel is egy kis pénzt.

Előzmény: nanemond (57)
nanemond Creative Commons License 2018.10.31 0 0 57

Még egy ilyen ótvar céget..

Online hiteligény termékvásárlásra, nulla %-os hitel. Nem kértem hitelkártyát, de a szerződés erről szólt. Hozzákapcsoltak egy hitelkártyát. Aztán mikor felhívtam őket, egy gyorsbeszédű emberke próbált magyarázkodni, de nem tudok olyan gyorsan érteni, ahogy beszélt. A lényeg, nem lát az igénylésbe hitelkártyát, de mégis van a szerződésen. nem kell használni és nem kerül semmibe.. Persze, ott van, hogy éves díja 2990Ft

Vissza lehet mondani, mondja. Nem lehet, csak a hitellel egyben, hiszen része a szerződésnek.

Eriberi11 Creative Commons License 2018.10.30 0 0 56

Sziasztok!

Most találtam rá a Cetelemes fórumra, ezért bocs, ha már volt róla szó: a Cetelem takarékszámlámnál két bank (X és Y) van beállítva. Eddig mindkét banktól utaltam már a Cetelemhez és mindkét bankhoz tudtam visszautaltatni. Most beszéltem velük telefonon és kértem, hogy utaljanak vissza az Y banknál lévő számlámra, ahová az utóbbi hónapokban már többször is utaltattam és meg is jött mindig 1-2 óra múlva a pénz. Azt mondták, hogy amióta van az új netbankjuk (ahová mellesleg én sem tudok belépni a Capta kód probléma miatt), azóta csak egy bankot lehet beállítani alapértelmezettnek és nálam az X bankot állították be, ezért több óra, amíg át tudják állítani az Y bankra és majd hívnak valamikor délután. Ez milyen már? Így sokkal rugalmatlanabbak lettek, mint voltak.

ntaicn Creative Commons License 2018.10.30 0 0 55

Pontosan, kizárólag rövid távú likviditás kezelésére alkalmas. 

Előzmény: FOMA (54)
FOMA Creative Commons License 2018.10.29 0 0 54

...és ki köt le ilyen pénzeket?:-)

Nem kell túlragozni, a Cetelem Takarékszámla - és picit gyengébb kondícióval pl. a Gránit Takarékszámla - arra jó, hogy a havi kifizetésekre szolgáló pénzeket (nálam ilyen elsősorban a hitelkártya forgalom) a felhasználásig - némi minimális nyereséggel - a pénztárca meg az ágyneműtartó helyett azon tartsuk. 

Mivel a bankokat nem azért tartjuk, hogy mi fizessünk nekik, hanem fordítva, ezért a költségminimalizálás miatt, ugyebár ellenjavallott a készpénz használata, viszont a beérkező utalásokat, amelyek a havonta jelentkező, elkerülhetetlen kiadásokat fedezik (pl. hitelkártya visszafizetés) valahol tartani kell, ezekre alkalmatlanok a részvények, kötvények, alapok, deviza stb. A kvázi ingyenes folyószámláknak is van költsége (pl. kártyadíj, SMS díj), ezeket ki kell termelni, és lehetőleg pozitívan kell belőlük kijönni. Erre jó a Cetelem, nem másra.

Előzmény: ntaicn (53)
ntaicn Creative Commons License 2018.10.29 0 0 53

Ennél a banknál csak a látra szóló betét éri meg, a fix idore lekötött nem, mert ha fel kell törni elbukod a kamatot. Ahogy ezt a netbankot bevezették, az szégyen, szakmailag felkészületlenül, latszik h csak az osztalek miatt van itt a cég, nekunknad 1.275%-ot kamatadó levonás után, aztán ők 35-40%-on kölcsönzik tovább. 

Előzmény: FOMA (52)
FOMA Creative Commons License 2018.10.29 0 1 52

Már bocs, de szerinted ki használ hosszú távú befektetésre egy napi kamatozású takarék számlát? Ezen a likvid pénzeket kell tartani. A részvényeket ne keverd ide, az egészen más történet, nem hiszem, hogy ON téma egy Cetelem topikon. 

Előzmény: ntaicn (51)
ntaicn Creative Commons License 2018.10.29 0 0 51

Jómagam 9 éve fektetek részvényekbe, van Cetelem számlám, ettől sokkal nagyobb sikerélmény van a tőkepiacon, most olcsó a Richter, ANY (ami hightech cég), ezekbe fektessetek, évi 7-8% osztalékhozam plusz árfolyamnyereség. Online brókerek a legjobbak, mint a Random Capital. 

Előzmény: ezileb (47)
ntaicn Creative Commons License 2018.10.29 0 0 50

Felejtsétek el ezt a bankot, hosszú távú befektetésre alkalmatlan, arra csak részvények alkalmasak, olcsón megvenni és tartani az osztalék miatt, ANY most 1150 és 2 éven belül 100Ft lesz az osztalék, mskt beruháznak az exportbővülés miatt. 

Előzmény: skyband (48)
edkedk Creative Commons License 2018.10.29 0 0 49

Egyszer már összejött, de nekem is sokszor írt CAPTCHA-hibát.

Előzmény: skyband (48)
skyband Creative Commons License 2018.10.29 0 0 48

Ti be tudtok lépni a takarékszámla NetBank felületére?
Nekem sohasem akarja elfogadni a CAPTCHA-t, mindig "Hibás karaktereket adott meg" hiba üzenetet ad.

Próbáltam Chrome, Firefox-val és mobilról is, de mindenhol ugyanaz.

ezileb Creative Commons License 2018.10.26 0 0 47

A wCsekken is bármekkora összeget be tudsz fizetni. Nekem is azt mondták, nem tudnak üres csekket küldeni, de a telefonos ügyfélszolgálattól lehet kérni bármekkora (konkrét) összegre szóló csekket. Akar többet is egyszerre. Ha valaki nem szeret neten/csekkautomatán keresztül csekket fizetni, ez is jó megoldás lehet. Persze, tényleg a legegyszerűbb lenne, ha eleve üres csekket küldenének.

Előzmény: kridli (46)
kridli Creative Commons License 2018.10.25 0 0 46

Nekem azt mondták amikor kérdeztem, hogy nem lehet. Amúgy csekkautomatán úgy tudom be tudsz fizetni más összeget is, csak kérdés mit szól hozzá a bank...

Amúgy azért ilyet küldenek, mert köcsögök :) Nézd meg a kivonatot, a minimum összeget úgy hívják, hogy törlesztőrészlet, nagy betűvel, kiemelt háttérrel, a záró egyenleg meg kis betűvel. Eléggé rájátszanak, hogy aki tájékozatlan, az csak a minimumot fizesse be, a csekk is beleillik ebbe...

Előzmény: Körtefa12 (45)
Körtefa12 Creative Commons License 2018.10.25 0 0 45

A Cetelem Hitelkártyához miért összeggel kitöltött csekket küldenek? Lehet igényelni nem kitöltött csekket is? Nyilván ha csekkel akarok fizetni akkor nem feltétlen a minimum összeget fizetném be vele...

FOMA Creative Commons License 2018.10.24 0 0 44

Délelőtt felhívott a Cetelem ügyfélszolgálata, és barátságosan érdeklődött a hölgy, hogy kérem-e végrehajtani az utalást, amivel próbálkoztam. Mondtam, hogy nem, mert csak próba lett volna, de közben kiderült, hogy sokan próbálkoztak, és mindenkit végighívnak, hogy kérik-e a végrehajtást. Egyelőre neten utalni nem lehet, marad a telefon, de megcsillantotta a reményt, hogy hamarosan az is működni fog, talán már egy héten belül. Meglátjuk.

buksi754 Creative Commons License 2018.10.24 0 1 43

Csak a kamatadó van, nincs más költség, a vissza utalásért sem kell fizetni.

Mondjuk az már más kérdés, hogyha másfél-két évvel ezelőtt vettél volna 5 éves prémium állampapírt tbsz számlára, 1.5 milliós befektetéssel is el tudnád érni ezt az összeget.

Előzmény: bombaforma (42)
bombaforma Creative Commons License 2018.10.23 0 0 42

Üdv!

Látra szóló betétnél milyen költségeket von le a bank,

Pl 5millio, látra szóló 12 hónap, 1,5% ebkm. 75ezer a vége, ebből mi marad a végén?

kamatadó 1 évre, 15% ha jól tudom.

Köszi!

Sam56 Creative Commons License 2018.10.23 0 0 41

"Azt hiszem ez unikum lehet, nem valószínű, hogy akad másik hazai bank, ahol a két ott vezetett számlára teljesen másik netbankos felületen lehet csak rálátni."

Lényegében szerintem nem csináltak a takarékszámlára informatikai fejlesztést.

A BNP Paribas ügyfeleinek eddig is volt a lekötött betétjeikhez e-bank. Ez független volt a cetelemes netbanktól, hiszen két külön cégről beszélünk.

Most annyi történt, hogy

- a Cetelem átvette a BNP Paribas betétes ügyfeleit,

- átvette a BNP e-bak rendszerét (de külön működteti a cetelemes netbanktól),

- a cetelemes takarékszámlákat átvitte a korábbi BNP-s rendszerbe.

Pl. azért nem látni számlatörténetet, mert a korábbi ügyleteket nem vitte át, csak az egyenleget és a még nem jóváírt kamatot.

Szerintem ez történt.

Előzmény: ezileb (37)
FOMA Creative Commons License 2018.10.22 0 0 40

Megpróbáltam 24-i értéknappal utalni. A TAN-kód azonnal megérkezett, viszont az utalás elküldésekor az hibaüzenet jött, hogy a rendszer nem elérhető, próbálkozzak később.

Előzmény: FOMA (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!