Kerestem a topikok között, de nem találtam még kifejezetten ilyen témájút. Ez elég meglepő volt. Nos, mindegy, akkor itt van egy, amiben megtárgyalhatjuk a legújabb technológiákat, áttöréseket, hatásfokokat és persze, hogy ki, mikor fogja telerakni és legfőképpen mennyiből a háza tetejét napelemekkel?
Bakker! Az értő olvasás?!!! az szellemi kihívás már számodra.
----- "b) a felhasználási helyen háztartási méretű kiserőmű kerül a villamosenergia-hálózatra csatlakoztatásra, ----- A "balkon solar" is egy HMKE !!!!
Kapufa! Az erkély panelekről volt szó és arról, hogy annak milyen feltételei lesznek, ha nem humbug az egész használati lehetősége. Ott meg ugyi ritkán szerepel a 3x32A vagy nagyobb. Tehát a kérdés továbbra is fennáll, hogy milyen mérő kellhet a 0,8kWp-nál nem nagyobb konnektorba dugható cucchoz.
14/B. § (1) Az elosztó okosmérőt szerel fel a kisfeszültségen a 3 x 80 A vagy az alatti csatlakozással rendelkező felhasználó részére, ha a felhasználási helyen indirekt mérés vagy előre fizetős mérés kialakítására nem került sor, és
a) a felhasználási helynek - a villamosenergia-ellátási szabályzatokban meghatározottak szerint külön mért berendezések áramköreinek teljesítménye nélkül - számított teljesítménye - új felhasználási hely csatlakozása vagy a felhasználási hely teljesítménybővítése esetén - eléri vagy meghaladja a 3 x 32 A-t, vagy
b) a felhasználási helyen háztartási méretű kiserőmű kerül a villamosenergia-hálózatra csatlakoztatásra, vagy
c) a háztartási méretű kiserőmű esetében a fogyasztásmérő-berendezés hitelesítési ideje lejárt.
(2) Az elosztó egy éven belül a kisfeszültségű hálózatról ellátott, 3 x 80 A vagy az alatti csatlakozással rendelkező felhasználási helyen a fogyasztásmérőt okosmérőre cseréli, ha
a) a felhasználási hely - a Hivatal elnökének a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak alkalmazási szabályairól szóló rendelete szerint kisfeszültségű profilos elosztási díjjal elszámolt - villamos energia fogyasztása az előző éves elszámolási időszakban elérte vagy meghaladta az 5000 kWh/év mennyiséget
Szerintem igen , mert nem hinném , hogy van olyan lakás ( kivéve az idősebb nyugdíjasokat ) , ahol ne lenne több olyan berendezés , ami folyamatosan fogyaszt némi energiát . Én azt tenném , hogy mielőtt eldönteném ( majd ha legális lesz ) , folyamatosan , vagy csak szükség esetén dugom be a dugajba , mérném a fogyasztást , hogy alapból mennyi . Valamint megmérném hogy maximumba az adott helyen mennyit képes termelni . A két mérés alapján dönteni , hogy állandó jelleggel , vagy csak alkalmanként használni .
Szóval az elméleted alapján, bedugva hagyhatom forever.
( ha nincs benne visszaforgás gátló, dupla haszon :))) )
Én azt gondolom, nem lesz meg ez ilyen egyszerűen, ráadásul el fog gurulni a népeknél a gyógyszer, valamiféle kontroll nélkül, és akinek lesz lehetősége, rátol amit bír. :D
Gondolom, lesznek majd valamiféle engedélyezett eszközök, amit a szolgáltatók jóváhagynak, de azt, hogy nincs semmilyen visszacsatolás a termelés esetleges korlátozására, ha több mint a standby, nehezen tudom elképzelni.
Panellakás déli irányban balkon , rajta a balkonszolár paneljai . Dugaljba bedugással tudsz termelni . Mivel panellakás , többségében 1 fázisos a betáplálás . Így amikor mondjuk főzni-sütni , mosni , stb szeretnél , akkor bedugod és termel , ezzel csökkenti a hálózatról vételezett energiát . Miután befejezted a nagyobb fogyasztók használatát , akkor kihúzod . Vagy , ha gondolod , hogy van ami elfogyasztja , akkor hagyod bedugva . Zárójelben : lehet , hogy amennyiben csak egy irányú mérést tud az óra , akkor a hálózatba nyomott plusz is fogyasztás ként jelenik meg . Zárójel bezárva .
Nem tudom. De alapból az azonnali helyi felhasználásra vannak kitalálva. Ha régi mechanikus óra van, azon nem látszik ha visszatermelni próbál. Vagy azt mondják, hogy úgyis jelentéktelen a visszatáplált mennyiség, nem foglalkoznak vele ha vissza is küld egy keveset.
Más országokban már kialakult a rendje. Érdemes volna nem újra feltalálni a langyos vizet.
A mai EU-s felajánlások között szerepel a kis és nagy erőművek gyorsított, egyszerűsített intézése. Még a 0,8 kW alatti (erkély) panelek is csak regisztrációhoz kötése. A szélenergia nehezítéseinek feloldása. Aztán az utolsó bekezdés úgy szól, hogy a szaldórendszer megszüntetése.
? Nincs semmi bajom, csak leírtam, amit a bácsi problémájáról gondolok. Meg úgy általában erről a problémakörről. A túlfogyasztásra a fogyasztás csökkentése a megoldás, nem további kacatok vásárlása...
Off: Neked most mi bajod van? Mert a hozzászólásodnak semmi köze a hivatkozott előzményhez. Sőt, úgy általában semmihez. Azok a reklámozott energiatakarékos termékek csak arra jók, hogy megvegye valaki és kidobja a tizen- huszon- éves javítható háztartási eszközét és megvegye azt a sz-rt, ami semmivel sem fogyaszt kevesebbet (ritka kivételtől eltekintve, pl. hűtő), ellenben 5-8 év után garantáltan szemétre kerül, mert addigra tönkremegy és nem javítható. :-(
Igen, a bácsi kicsit sokat beszél és keveset mond. Energiavámpír. Ha ennyire remeg a kedvezményes tarifáért, miért nem a fogyasztását csökkenti? Viszonylag biztos vagyok benne, ha a fogyasztóit, izzótól kezdve TV-ig, hűtőig, mosógépig, korszerűre cserélné, + még a kismegszakítós bohóckodás (WTF) helyett a fogyasztóit kapcsolná ki, ha nem használja őket, könnyen bekerülhetne a hőn áhított fogyasztásba....